- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
- 83
- Konu Sahibi bbasakk_88
-
4230 dogdu gecen perşembe doktorda 4020 cıktı 15 günlükken sonra doktor mama dedi işte bugun önce ben tartıldım sonra kucagımda onunla tartıldım hesaplamama göre 4600 falan olması lazım :) ama seninki 4.5 aylık benimki daha 21 günlük
Maşallah kuzucuğa zaten kilolu doğmuş annesi. Tabi sen yine doktoruna danış ama kilo alan bebekten değil almayan bebekten korkarım ben. Gerçi hatırladığım kadarıyla kızım sarılıkken 4 günde 400 gram almıştı doktorumuz onu görünce taburcu etmişti bizi.
Bizde de var hıçkırığa sinir olma durumuBiz sarılıkta kaybettik kilo bakalım ama cocuk doyunca rahat uyuyo gercekten onu farkettm bugun doyana kdr yedı mışıl mışıl uyuyor ama doyunca da acayıp hıckırık tutuo ona da sınırlenıo pamugum :)
Bizde de var hıçkırığa sinir olma durumu
Evet doyduklarında keyiflerinden geçilmiyor maşallah
Bir dönem çok yiyecek bir dönem az yiyecek dengeleyecekler böyle böyle
Benim kelebeğim de dün akşamdan beri bensiz durmuyor. Eşimi bile kabul etmiyor illa ben olucam. Oyun oynarken bile gözü bende, ben odadan çıkınca bir yandan ağlıyor bir yandan oyun oynuyormamayı ben vermezsem kabul etmiyor. Tam dalmadan yatıramıyorum da . Ben de çareyi slingde buldum 2 gndür takıyorum slingi yoksa kol falan kalmadı bende. Böyle dönemleriniz de olacak yani
Zorlama kendini sen stres yaparsan o da stres olurAy o zamanlar gelse de biraz keyfını cıkarsak bizde :) benmkide 9da uyudu bugun dayanamadı halada uyuyor gece ayaktayım yaniuyandırmaya calıstımda yok baygın halde valla
Zorlama kendini sen stres yaparsan o da stres olurgece mama mı veriyorsun?
Ne zaman uyuyacak diye gözünün içine bakarsan uyumuyorlarYok emziriorum
maşallah canım.. yani bizim de 4220 doğdu.. iri bebişlerimiz var o yüzden doymuyorlar.. ben direndim baya arttırdım sütü ama etrafımdaki cahil cühela yüzünden ilk zaman mama vermeyince 3880 e kadar düştü.. şimdi maşallah 4750 idi bir aylıkken :)4230 dogdu gecen perşembe doktorda 4020 cıktı 15 günlükken sonra doktor mama dedi işte bugun önce ben tartıldım sonra kucagımda onunla tartıldım hesaplamama göre 4600 falan olması lazım :) ama seninki 4.5 aylık benimki daha 21 günlük
maşallah canım.. yani bizim de 4220 doğdu.. iri bebişlerimiz var o yüzden doymuyorlar.. ben direndim baya arttırdım sütü ama etrafımdaki cahil cühela yüzünden ilk zaman mama vermeyince 3880 e kadar düştü.. şimdi maşallah 4750 idi bir aylıkken :)
iyi yapıyosun canım benim.. ben de ihtiyaç hissettikçe veriyorum.. şimdilerde 2 günde 1 falan oluyor.. onu da vermesem mi diyorum işte.. bilmiyorum..Valla ben 3-4 kere verşorum hem benı emıo hem mama yiyio mumkun deıl yoksa doyması sütüm az zaten
iyi yapıyosun canım benim.. ben de ihtiyaç hissettikçe veriyorum.. şimdilerde 2 günde 1 falan oluyor.. onu da vermesem mi diyorum işte.. bilmiyorum..
e heralde canım ihtiyaç hissettikçe ver bence de aç kalmasın minnak :) ben kendim için diyorum mamaya ihtiyacı var mı yok mu anlayamıyorum çünkü 2 günde 3 günde bir yiyor artık.. acaba başka bir problem mi var diye şeediyorum :)Valla vermeyince çocuk aglıo bide doymuyor yanı zorlamnın manası yok az önce 60 cc verdm baktım aranıo aglıo 30 daha verdm napım yanı bz dayanabılıo muyuz aclıgımıza da el kdr bebeleri sınıoruz
e heralde canım ihtiyaç hissettikçe ver bence de aç kalmasın minnak :) ben kendim için diyorum mamaya ihtiyacı var mı yok mu anlayamıyorum çünkü 2 günde 3 günde bir yiyor artık.. acaba başka bir problem mi var diye şeediyorum :)
etkilenir bence ama sen de şuan normal değilsin ki.. vicdan azabı çekerek kendine de acımasızlık etme, zor zamanlar geçiriyoruz.. öfkeni elinden geldiğince kontrol et.. ben bağırmak kızmak yerine oturup ağlıyorum.. belki daha kötü süt falan etkileniyordur ama yine de bağırmaktan iyiBaşka bir problemi olsa ağrısı sızısı sürekli ağlar diye düşünüyorum eğer mama verince susuosa açtır :) ay bide ben uyumaynca bağırıorum ister istemez sonra cok vicdan azabı cekıorum acaba ben bagırınca bebeğim olumsuz etkılenır mı
Kızlarr bende geldim. Derdimi anlatmak istiyorum belki birbirimize akıl veririz tecrübeli olanlar fikir verir ben şaştım kaldım çünkü.
23 martta kızımı sezeryanla kucağıma aldım şükürler olsun. 3815 gram doğdu. İlk gün ağız sütü geldi ilk biraz emdi biraz inatlaşarak. O gece sürekli emzirmeye çalıştım yarım saatte bir o gece de şekeri ölçüldü normal çıkmış sütün yetmiş doymuş dediler. Ama yetmemiş tabikide. Hastanede ikinci gün memeyi emmemekte diretti sinirlerm çok bozuldu eve gelene kadar ağladım. Gelince de diretti iki üç gece bi emdi bi ağladı bi emdi bi ağladı. Sarılık olmasın diye hem su hemde şekerli su verdim. Ama yok evladım 8 günlükken sarılığı 16yla hastaneye yattık. Şekeri 50 ye düşmüş açlıktan. Kilomuz 3400 e düşmüş. İki gece bir gün yoğumbakımda yattı. O kadar kötü oldum ki kendimi çok suçladım keşke mama verseydim neden direttim diye. Doktorum da vermedi çok üzüldüm çok suçladım kendimi. Sütümü sağdım götürdüm hep ama yetmemiş orda bile hem 50 cc sütümü verip hem üstüne mama vermişler anca doymuş evladım. Pazar günü çıktık hemen gidip mama aldık eve gelince emzirdim itmedi çok şükür yarım saat emdi, uyumadı memede ağzından da çıkartmadı ve aranmaya devam etti iki mememide emzirdim yine aranmaya devam etti gidip mama yaptım 30 cc üstüne onu yedi, ondan sonra tekrar emdi anca uyudu. Anladım ki evladımı aç bırakmışım. Şimdi hem emiyor hem mama yiyor ama bazen cc 80 oluyor bazen 60 bazen 40 aşağısı kesmiyor. Ve 1,5 2 saatte bir uyanıp ilk emiyor, üstüne mama yiyor öyle uyuyor. Ama 2 saatte bir mama yemezse kesinlikle doymuyor ben hissediyorum. Bazen sadece memede uyuyor ama 1 saat bile geçmeden acıkıp tekrar uyanıyor. Dün gece yarım 1 saat emdi ve üstüne 60 cc mama yedi öyle uyudu. Bugünde memeyi reddetti. Aranıyor meme ağzına deyince ağlıyor bağırıyor. İttiriyor zorla yakalıyor iki üç kere çekiyor emiyor sonra kendini itip ağlıyor bunu neden yapıyor nolur bana biri desin acayip geriliyorm çok üzülüyorum memeyi bırakacak diye. İnatla zorla emziriyorm. Yarın tekrar kontrole gideceğim doktorum vermeden mama kullandım ama bırakacağımızıda zannetmiyorum çünkü kesinlikle doymuyor. Eve geldiğinden beri tuvaletide düzeldi günde 4-5 kereden fazla yapıyor resmen. Varmı bizim gibi olan ne yapıcam ben ne yapmam lazım ilk çocuğum :))
Amin canım amin ama üzülüyorum mamaya alışıp memeyi istemicek diye çok korkuyorum ben uzun süre emzirmek istiyorum anne sütü gibi hiç bişey olmaz sonuçta ama yetmiyor bi saat emip yine mama yiyor çok şaşırıyorum sütümü sağıyorum 50-60 cc oluyor bazen 75 cc emziriyorum yarım saat, sağdığım sütü veriyorum üstüne onu bitiriyor bide üstüne 50 cc mama yiyor. şok oluyoruz resmen daha 14 günlük nasıl bi midesi olabilir yani nasıl alıyor bu kadar. Birde emince veya mama yiyince hemen alttan çıkartıyor eşimde içi boşaldı çocuğun alır tabi diyor ama bana yinede fazla geliyor yani her öğün mama alması şmdi yine 2 saat önce emip mama yedi şmdi mıkırdadı yine 10 dk emdi uyudu bakalm ne zaman uyanıp mama isteyecek doktor ne dicek çok merak ediyorm. Şu bi itip bi emme olayı neden oluyor onuda bilmiyorum. Burun kanallarıda daha darmış burnundan hırıldıyo sürekli acaba burnundan nefes mi alamıyorda öyle yapıyor bilmiyorm ama önceden böyle yapmıyodu çok bilmiyorum aklım çorba olduCanım okurken resmen kendimi gördüm bizde 3. Günümüzde yattık sarılıktan hastaneye zaten çok sütüm yoktu cocuk ac kalmıs 500 gr vermişti orda mama verdi hemsireler fototerapide sabit yatması gerekiyordu cunku nysekı atlattık ama o gün bzde hastaneden cıkar cıkmaz mama aldık sıkıstıkca verdık doktor gerek yok dedi o zamanlar gunde 1 veya 2 kere verıyordum genelde emıyordu ona ragmen 8 gunde 40 gr alınca doktorda mamaya baslayalım dedi smdi 22 gunluguz 60 veya 90 cc ıcıo benmkı gunde 3-4 kere ve aynı sekılde bazrn memeyı emıo bazende sınırlenıp ıtıo sonra tekrar ıstıo gene alıo gene ıtıo aglıo bende anlamıyorum doktora soledıgımde bebekler sırf meme emmek ısteyebılır bazen ama sut glınce ona sınırlenır dedı ne kdr dogru bılemıyorum tabi ama işin özü ben sagıpda verıorum emzırıorum da baktım doymadı verıyorum mamayı bende mamayla buyumusum napım yanı yeterkı allah baska sıkıntısını derdını vermssn
Amin canım amin ama üzülüyorum mamaya alışıp memeyi istemicek diye çok korkuyorum ben uzun süre emzirmek istiyorum anne sütü gibi hiç bişey olmaz sonuçta ama yetmiyor bi saat emip yine mama yiyor çok şaşırıyorum sütümü sağıyorum 50-60 cc oluyor bazen 75 cc emziriyorum yarım saat, sağdığım sütü veriyorum üstüne onu bitiriyor bide üstüne 50 cc mama yiyor. şok oluyoruz resmen daha 14 günlük nasıl bi midesi olabilir yani nasıl alıyor bu kadar. Birde emince veya mama yiyince hemen alttan çıkartıyor eşimde içi boşaldı çocuğun alır tabi diyor ama bana yinede fazla geliyor yani her öğün mama alması şmdi yine 2 saat önce emip mama yedi şmdi mıkırdadı yine 10 dk emdi uyudu bakalm ne zaman uyanıp mama isteyecek doktor ne dicek çok merak ediyorm. Şu bi itip bi emme olayı neden oluyor onuda bilmiyorum. Burun kanallarıda daha darmış burnundan hırıldıyo sürekli acaba burnundan nefes mi alamıyorda öyle yapıyor bilmiyorm ama önceden böyle yapmıyodu çok bilmiyorum aklım çorba oldu
Her ağızdan farklı bir ses çıkıyor tabi bu arada. Dün eşimin kuzeni ile görüştüm onunda iki çocuğu var biri 4 aylık bu şekilde ona da anlatmama rağmen çok mama verme sağıpta verme sütün azalır memeyi bırakır dedi emdikçe daha da artar sütün dedi iyice korktum yaSenin sütün iyi çıkıomuş canm ben sagdıgımda 20-30 cc anca cıkıyor dün 40 cıktı mutlu oldum :) eger memeyi brakırsa da ki inş brakmaz sagıp ver mutlaka en azından alır anne sütünü br şekilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?