Süt yetersizliği!!

Merhaba, benim de sezeryan nedeniyle süt geç geldi. Bir de meme ucumun biri gerçekten yoktu hani öyle pompayla çıkartmalık değildi. Tek meme emzirdim ve hala emziriiyorum. Ben de emzirmek için çok direndim uğraştım. Sütün artması için iyi beslenmeniz iyi dinlenmeniz lazım yanınızda biri olsun. Süt az olabilir ama siz emzirmedikçe artmaz. Bebek de aç kalmamalı tabi.
Kaç günlük? Doğum kilosu ve şu anki kilosu nedir? Ona göre mama+emzirme gidersiniz 1ayda düzene girer yavaş yavaş mamayı bırakırsınız. Meme büyük rahatlık. Her yerde her an çıkar ver:)

Küçücük bir bebegi sırf kendi inadınız yüzünden aç bırakmak ona yapılmış en büyük haksızlık !!bebeğiniz sarılık olsa daha mı iyi ..doktorunuz da mama verin demiş ,mama vereceksiniz zehir değil .eşiniz mamaya neden karşı yada ailesi?önce emzirin emebildiği kadar emsin ,doymazsa mama verin ki doktor da bir düzen vermiştir size.anne sütüne bu kadar anlam yüklemek gerçekten çok anlamsız .

Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :KK43:
Doğum yapalı 27 gün oldu.Benimde beneğim sağ göğsümü almıyodu ozamanlar ama 2 haftadır sorunsuz alıyo.Benim sütüm yetmiyo bebeğime bi öğün tam olarak benden besleniyo geri kalan ben+mama.Ben aktardan anne çayı aldım ondanmıdır bilmem ama sütümde artış oldu.Suyu zaten bol bol içiyorum.Kendini strese sokmamaya çalış o da etkiliyo süt durumunu.

Sütünüz bu kadar azken mama vermemek için direten kadınları anlamıyorum..
Nedir yani bu manasız inatlaşma?

Ben bunu doktora sormadan biliyordum mesela. Neden bu kadar mama konusunda tedirginsiniz?
Oğlum sütüm hemen gelmediği için ilk günden mama aldı.
Sütüm geldi ama azdı. Gün içinde en az 1 defa yine mama içti. Hem de biberonla. 23 ayına kadar da emmeye devam etti.

Kaldı ki doktor da mama vermiş. Doktorunuzu dinleyin mama verme diyenleri değil..

Kuzum dört günlük olduğunu yazmışsın bebeğinin. İlk 10gün içinde Doğum kilosunu yakalaması lazım. Yani zayıflamadı ödem attı. 10günlükken tarttır tekrar eğer Doğum kilosunun altındaysa önlemini al. Bebeğin her ağlamasını açlık bilme.

Bebeğim 4040g doğdu. İlk ay ödemi atıp kilo aldı 4500g oldu. Her ay 600g civarı aldık Siz topik topik gezen bebeklere bakmayın. Mama alan ya da annesinin sütü çok yağlı olan bebekler çok kilo alır.

İlk altı ay 600-1000g arası alması gerekiyor. Bu aralığın altında kalırsa kan idrar tahlili yaptır. Üstüne çıkarsa mama veriyorsan kademeli kes.

Daha çok yeniymiş hayırlı olsun sağlıkla büyüsün.

Benim oglum 3 gunlukken ac kalmasondam dolayi hastanede yatti mama vermedigim ac biraktigim icin cok uzuldum mamaya karsi olmak ne demek iyi kide var şöyle yapacaksiniz 2 saat arayla 15 dk bi memenizi 15 dk diger memenizi vereckesiniz üstüne de ne kadar mama yiyosa hazirlayip onu vereceksiniz sutunuz cogaldigini mama.miktarinin azalmasindan anlarsiniz ama kilo almasini istiyosaniz 2 saatte bir mutlaka bu rutini uygulamalisiniz ben 6 ay bu sekilde besledim

Bugun tartı olayını ogrenene kadar iyiydim ama suan cökmus haldeyim. Bebekte inat ediyor doymuyor bilmiyorum napıcam.

Bebek inat etmez bence bu önce bu algıyı değiştirin.
Bebek şu anda deli gibi emmek ve doymak istiyor ama ebeveynleri kulaktan duydukları şeyleri uyguluyor. Mama kötü bir şey değildir..

Emzirmeyi hala öğrenememiş olabilirsiniz. Bunun için hastanelerin birimleri var.
Memeyi tutamadığı için de yara olup canınız yanıyor..

Göğüs pedi kullanmayın. Doktor enfeksiyon kaparsın demişti. Lansinoh krem ve göğüs kalkanı kullanın meme hava alsın.

Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :KK43:

Ben hem mama hemde anne sutuyle besledim oğlumu. Göğsümü iyice kavrayana kadar bebegim sağıp öyle icirdim. Mamayı genelde gece verdim. Tok tutsun uyusun diye.
Biberon verirken bile göğüsüm açık kendime yasladım benden kopmasın diye.
Şuan 16 aylık hala beni emiyor gece sütünüde ayriyetten biberonla veriyorum.

Şu mama karşıtı olanlara öyle uyuz oluyorum ki! Npsın cnm sütü olmayan, bebek açmı kalsin. Çok sever bazıları lohusayı üzmeyi. Sütün olsada bişey bulurlar

Malesef her yerde var öyle insanlar..
Birazdan yazarlar mama verme sadece emzir diyecekler..
Sadece mama ile büyüyen hiç anne sütü alamayan insanlar var bu dünyada.
Aşırı geriyorlar lohusaları. Bebeğe yapılan eziyet ayrı zaten. Yazık günah. Bunun da bir vebali var..
Karnı aç olan minicik bebek nasıl huzurla uyusun?

Bebek ilk doğduğunda kilo verir normal. Ödem atıyor çünkü. Çok hayiflanacak bir şey yok endişe etmeyin. Bebeğim sezaryenle doğdu. Ondan dolayı mı bilmiyorum sütüm geç geldi emmek istiyrodu ama süt gelmediği için bırakıyordu. İnatla tuttum. Meme uçlarını hep yara oldu. Doğru pozisyonu mu bulamadik bilmiyorum. Doktor sağalim 25 cl gelmezse mama verelim dedi. Sagdim tek damla geldi.:olamaz: abartmiyorum gerçekten bir damla. Mama verdik. Ama ağladıkça da emzirmeye devam ettim. İki gün kalmıştık hastanede üçüncü gün çıktık. Duş almam yasaktı. Yasak kalkınca sıcak suyu goguslerime tuttum masaj yaptim. İşe yaradı. Sütüm geldi ama bu sefer de kerata gece uyumuyordu o ayrı konu. Hulâsa gerektiği yerde mama verin efenim doktor kontrolünde çocuk aç kalmasın. Laf edenlere de çocuk benim çocuğum istersem geyik buduyla beslerim siz öte durun bakalım deyin. Abartı oldu ama neyse hadsizlere de haddini bildirmek lazım.

4 günlük bebek ilk etapta verir doğumdan sonra ilerleyen günlerde almaya başlar panik yapmayın ya.benimde sol göğsümü aldı iki çocuğum diğerini almadılar. Olabilir sen yine de herşeyi dene. Bu aralar doymuyorsatabiki mama ver.zaten sütün varsa gelir bir kaç güne gelince mamayı da birakirsin

Yarın ilk iş avent göğüs kalkanı alın
Sütyenin içinde kullanacaksınız
Meme ucu hava alacak
Yara olmadan hemen kullanmaya başlayın
Förmül mamalar artık anne sütüne çok yakın
Bu kadar karşı olmanın alemi yok
Karşı olan bir öğün yemek yemesin de görsün aç kalmak neymiş

Malesef her yerde var öyle insanlar..
Birazdan yazarlar mama verme sadece emzir diyecekler..
Sadece mama ile büyüyen hiç anne sütü alamayan insanlar var bu dünyada.
Aşırı geriyorlar lohusaları. Bebeğe yapılan eziyet ayrı zaten. Yazık günah. Bunun da bir vebali var..
Karnı aç olan minicik bebek nasıl huzurla uyusun?
Bazen abartılı tepkiler olabiliyor ben de çektim. İlk ay mama ile destekledim.
Ancak 90larda mama furyası ile birlikte annelerimiz mamaya taktılar ben de mamayla büyüdüm. Çevre hemen mama ver diyor. Anne tecrübesiz korkuyor. Bakıyor bebek ağlıyor annesi kayınvalidesi bu çocuk aç diye geziyor veriyor mamayı. Bazen bu çevresinden korkmuş tecrübesiz annenin desteğe ihtiyacı oluyor. Yapabilirsin emzirebilirsin...
Arada doktor kontrolünde 600g altında alan bebekler tabi ki mama almalı. Ama süt emzirmeden artmıyor bu defa daha çok mama vermek zorunda kalıyor anneler. Bebek 4-6aylıkken eee zaten ek gıda da alacak diye tamamen mamaya dönülüyor. Dengesini tutturmak önemli.
Çevremde 15günlükken 600g aldığı için mamaya başlayan 4aylıkken 8kilo olan ve sütten kesilen bebek var. Anne mutlu kaynana mutlu annane mutlu çünkü bebek boğum boğum ve geceleri kıpırdayamayacak kadar tok olduğu için kesintisiz uyuyor. Bu mutlulukla mama baş tacı oluyor.
Mama öcü değildir anne sütüne benzemesi için birçok firma tonlarca para döküyor. Ancak dünya yıkılsa anne sütündeki antikorları içine ekleyemezler.

Kilo vermesi normal benim 2bebegimde verdi ilk bebegimdeki doktor bu cok normal 15.gun bebegin dogdugu kiloda olmasi gerek dedi.ikincide panik yaptırdılar hemen bi sarılık testi yapıldı falan sana tavsiyem her tartidan önce bezini değiş ben 2. Tartıda bezi doluydu 3. Tartıda yeni değişmişti çok çok az kilo olmis gibiydi sonradan durumu anladım 4.de tekrar değişip yaratırdım. Ayrıca sütun yoksa mamada direnme ac kalırsa sarılık artar daha doğumun çok yeni ancak gelir sütun buradan annelerle konuşuyoruz ilk 1ay mama takviye edip sonra bırakan çok oldu bebeği ac bırakma bence kolay gelsin

Bebek ilk doğduğunda kilo verir normal. Ödem atıyor çünkü. Çok hayiflanacak bir şey yok endişe etmeyin. Bebeğim sezaryenle doğdu. Ondan dolayı mı bilmiyorum sütüm geç geldi emmek istiyrodu ama süt gelmediği için bırakıyordu. İnatla tuttum. Meme uçlarını hep yara oldu. Doğru pozisyonu mu bulamadik bilmiyorum. Doktor sağalim 25 cl gelmezse mama verelim dedi. Sagdim tek damla geldi.:olamaz: abartmiyorum gerçekten bir damla. Mama verdik. Ama ağladıkça da emzirmeye devam ettim. İki gün kalmıştık hastanede üçüncü gün çıktık. Duş almam yasaktı. Yasak kalkınca sıcak suyu goguslerime tuttum masaj yaptim. İşe yaradı. Sütüm geldi ama bu sefer de kerata gece uyumuyordu o ayrı konu. Hulâsa gerektiği yerde mama verin efenim doktor kontrolünde çocuk aç kalmasın. Laf edenlere de çocuk benim çocuğum istersem geyik buduyla beslerim siz öte durun bakalım deyin. Abartı oldu ama neyse hadsizlere de haddini bildirmek lazım.
Benimde ilk çocuğumda süt sağdırmıştı dr
Yarım saat bir meme yarım saat diğerini sağdık
Ne kadardı hatırlamıyorum
Yetersizdi ama
Biberona koyup verdiler bana
Eve geldim bebeğime verdim
Kuzum resmen saldırdı biberona
Bir saatte sağdığım sütü 5 dkk da içti :KK57:
O zamana kadarki en uzun uykusunu uyumuştu
Nasıl aç kaldıysa yavrum

İlk günler emzirmede sıkıntılar yaşanıyor. Süt işi arz talep meselesi. Ne kadar talep olursa arz o kadar çok oluyor. Yani bebek ne kadar sık emer ve ne kadar uzun süre memede kalırsa süt o kadar çabuk gelir. Ayrıca kilo kaybı normal. Benim kızım 4300 gr doğmuştu. Bir günde 3900 gr’a düştü. İlk hafta depresyona girmiştim farklı sebeplerle. O zaman da ememedi, meme ucu yaraları falan korkunçtu. Ama bir ayın sonunda 5500 gr olmuştu. Zaten sütün düzene girmesi 2 haftayı buluyor. Stres yapmayın. Bol bol su için, düzenli yemek yeyin ve sürekli dinlenin. Yorgunluk ve stres sütü azaltır.

Kac kiloydu kaca dusmus? Ilk 5 gun kilo kaybi normal.

Benimde ilk çocuğumda süt sağdırmıştı dr
Yarım saat bir meme yarım saat diğerini sağdık
Ne kadardı hatırlamıyorum
Yetersizdi ama
Biberona koyup verdiler bana
Eve geldim bebeğime verdim
Kuzum resmen saldırdı biberona
Bir saatte sağdığım sütü 5 dkk da içti :KK57:
O zamana kadarki en uzun uykusunu uyumuştu
Nasıl aç kaldıysa yavrum
Tabi ki çocuk aç kaliyor yazık. Bir de muazzam bir emme güdüsüyle doğuyor çocuk. Mama vermeyelim inadı olmaz o yüzden süt yoksa ne yapsın bebek. Tabi elden gelen yapılmalı ama olmuyorsa da yapacak bir şey yok.

ne kadar kilo vermiş bebek doğduktan bi hafta sonra tartılır ve genelde ödem gider bu çok normaldir önemli olan miktarıdır. Daha çok yeni dogumunuz daha kolostum gelir ve bebegin midesi çok küçük olduğu için çabuk doyar. Doğadaki her annenin sütü bebeğine yeter çünkü vücut bebegin ihtiyacı kadar süt salgılar. Ama buna engel olan maalesef "sütün yetmiyorcular" "bebek aç ondan ağliyorcular" "sütün daha hemen inmez mama verciler" gibi moral bozan kişiler yuzunden annenin morali bozulur ve süt itinayla azaltılır. Süt için ne yemek ne içek en önemli şey bebekle ten teması, uyku ve moraldir. Bunlar süt üretimini artırır. Öğlen mutlaka birileri bebeğe bakarken yada bebek uyurken uyumaya çalışın. Arada balkona çıkıp hava alın ve "sütüm o kadar cok ki bebeğime yetiyor da artıyor bile" diye kendi kendinize sürekli bunu tekrarlayın. Asla ama asla sütüm yetmiyor gibi bir cümle kurup beyninize o mesajı göndermeyin.
Daha çok yenisiniz ve sanırım ilk bebeğimiz her anne ilk günler zorluklar yaşıyor. İlk siz değilsiniz ve son da siz olmayacaksınız. Sakin olumsuz şeyler düşünüp moralinizi bozmayin. Bebeğinizi sık sık emzirin uyursa bile dört saati geçmesin gerekirse iki saatte bir emzirin.
Göğsünüzü mutlaka bebeğe doğru şekilde verin kahverengi kısmı tamamen veriyoruz. Sadece ucunu emmesine izin vermeyin bu şekilde meme ucunuz yara olabilir ve acır. En doğru emzirme şekli acısız olandır. Bunun içinde bebek yanlış alırsa ve canınız acirsa memeyi yavaşca çekin ve geri verin. Benim bebeklerin bu şekilde uç günde doğru emmeyi ogrendi hicbir acı ve yara hissetmedim.
Bebeginizi Rabbim sizlere bagislasin. dahaa çok yenisiniz elbet herkes kim ne derse desin çoğu şeyi yaşayarak öğreniyor. İnşallah bol bol sütlü günleriniz olur...:KK36:
Bu arada manaya karşı değilim tabiki ama en son çare olarak görüyorum. Anne sütü gibi mükemmel bir besin varken bebeğimizin bundan mahrum etmemeye çalışalım. Ama tabiki herşeyi yaparsınız ve başka bir sebeple sutunuz olmaz o durumda tabiki mama verilecek.

Son düzenleme:
Back
X