- 22 Şubat 2018
- 550
- 11.320
- 103
Canım bol bol pekmez iç yani iki yumurta kır üstüne iki çay bardağı pekmez koy biraz kaynasın kaşıkla ye bir ikigun öyle yapıp ye sutün gelir bide cnm pekmezi üstüne bol bol su ic bide cnm dikkat et sarılık geçirmesin bebeğin bide canm sürekli memeni yıka her yikadiginda meme ucunu alıp sikeleDün dogum yaptim az sutum vardi bugun ciktim banyo yaptim ama sutum bir damla bile yokk ayni durumu yasayan varmi sutum neden boyle oldu bebegim yoruluyo ememiyor hemsiresi mama verdipompayla sagmaya calisiyorum gine yok gine
Oncelikle sakindaha cok yeniymis illa ki sutunuz gelir. Sut arttirici birsuru sey satiliyor mutlaka alin hepsini de deneyin. Bolca su icin ayrica. Sagmaya ve emzir.eye israrla devam edin. Mama gerekiyorsa emzirdikten sonra vermeye ozen gosterin. Allah uzun omurler versin bebise de size de
Moralini bozma sakın. Sen stres yaptıkça olan sütün de gider. Hümana stil tea al . Sanırım günde 4 bardak içiliyordu. Çok iyi süt yapıyor. Bir de sütün gelene kadar mama ver çocuk aç kalıp şekeri düşmesin, sarılık olmasın.
Benim de ilk zaman sütüm gelmemişti. Mama vermistim. Hiç mamaya alışma gibi bir durum olmadı . Lohusasın sen şimdi . Mamaya alışır diye düşünüp üzme kendini.
Sen doktorunu dinle yinede o ne derse onu yap. Sarilik ise vucuttan atmak icin mama oneriyorlar biran once. Birde kan sekeri var bebegin. Mama yese bile sen israrla meme verirsen yine memeye alisir. Oncelik bebegin sagligi.
orasini doktor daha iyi bilir. benim doktor 3 gün verdirmedi cocuk 500 gr verdi icim gitmisti. ama o sayede sütüm gelmisti. sen dert etme bol bol yumosunu kokla öp. hormonlarin sayesinde gelir. bol bol dua edicem
Sıkma sakın canını arkadaşım, gerekirse mama ver ve sakın üzülme. Benim iki çocuğumda da 5. gün süt geldi. Yapısal bence bu durum.
Hiç üzme kendini mamaya da alışmaz benim neredeyse 1 ay adam akıllı süt gelmedi mama verdik biberona bile alıştı sonraki bir kaç ay sadece emzirdim
Sen gönlünü ferah tut sütünde gelir Allah ın izni ile gelmezse de ucunda ölüm mü var çok şükür ki başka çareleri var
Selam canim.. benimde ilk 5 gun sutum gelmedi hastanede de aynen benim bebegime de mama verdiler cunku cok az bisi geliyodu ve onu doyurmasi imkansizdi artik acligina dayanamayip feryat figan aglayinca verdiler mamayi ve misil misil uyudu sonraki uc gun once biraz mama verdim sonra emzirdim ki en son beni bilsin emerek rahat hissetsin 4. Gun yavas yavas kivam almaya basladi sutum ve 5. Gun de geldi mama olayi bitti bebegimde mamaya falan alismadi :) tabiki mamayi kaşıkla vermelisin biberonla sakın verme. Ve stres yapma yoksa sutun gelmesi de uzar kendini rahat birak bol bol dinlen bende humana still tee ictim ve hala da içiyorum bana cok faydasi oldu sende dene istersen :)
Canım sıkma canını benim de sütüm 3 gün sonra geldi. Mama verdik bizde hem hastanede hem evde. Hiç alışmadı kızım mamaya. Tatlı tatlı sütünü emiyor şuanda :) boza iç bu arada bulursan. Çok iyi süt yapıyor.
Sana ek tavsiyem ilk bebeğinse göğüslerine şimdiden göğüs kremi yada doğal yağlar sürmeye başla canım çatlaklara karşı.
Sagdigimi verince bu sefer gogsumu almioEvet bende ilk zamanlarda sagip buzdolabinin dondurucusuna atmistim. Benim goguslerim dolup tasiyodu 3 ay oyle devam etti. 2 saatten fazla uyusun gogsum acik kalmis cesme gibi şıp şıp damliyodu :) benim kullandigim sut saklama posetlerinin ustunde 6 ay dondurucuda saklanabilir yaziyodu. Ve sen yine de onden biraz sag oyle ver yoksa sut fazla geliyo guluk guluk emerken cok hava yutuyo ve korkulu ruya olan gaz problemi hooop cikiveriyo.. Bence canim bir gogsunu 3-4 saat icinde emzir ki hem bosalsin hem de bebegin son sutten faydalansin diger gogsunu de sag at buzdolabinin dondurucusuna :) Sutun dengelenene kadar boyle idare etmek zorunda kalabilirsin.. Bu arada sari sutun saklanip saklanmayacagini bilmiyorum sadece bebegin sut geldikten sonraki ilk bikac gun onu mutlaka icmesi gerektigini biliyorum. Zaten cok uzun sure gelmiyo cok gecmeden kivam alir sutun :)
Sag Gogsumde sagsam bile sertlik kaliyo damar tikanmis olamaz dimiEvet bende ilk zamanlarda sagip buzdolabinin dondurucusuna atmistim. Benim goguslerim dolup tasiyodu 3 ay oyle devam etti. 2 saatten fazla uyusun gogsum acik kalmis cesme gibi şıp şıp damliyodu :) benim kullandigim sut saklama posetlerinin ustunde 6 ay dondurucuda saklanabilir yaziyodu. Ve sen yine de onden biraz sag oyle ver yoksa sut fazla geliyo guluk guluk emerken cok hava yutuyo ve korkulu ruya olan gaz problemi hooop cikiveriyo.. Bence canim bir gogsunu 3-4 saat icinde emzir ki hem bosalsin hem de bebegin son sutten faydalansin diger gogsunu de sag at buzdolabinin dondurucusuna :) Sutun dengelenene kadar boyle idare etmek zorunda kalabilirsin.. Bu arada sari sutun saklanip saklanmayacagini bilmiyorum sadece bebegin sut geldikten sonraki ilk bikac gun onu mutlaka icmesi gerektigini biliyorum. Zaten cok uzun sure gelmiyo cok gecmeden kivam alir sutun :)
Ilk sut ya bu sari renkte o yuzden sagdigimida veriyim diorm saklasam saklanirmi bilmiyormSagdigini verme gogsundeki ona yeter de artar bile zaten ne kadarcik midesi varki.. sagdigini at dolaba daha sonra geceleri vermek icin kullanabilirsin belki.. sutun hep boyle bol olmayacak :) benim bebegim simdi 5 aylik 4-5saatte ancak doluyor goguslerim ama hala on sutumu sagdigim zamanlarim olur gaz yapmasin diye..
Gogsumu vermekte zorlaniyorum slikon gogus ucu ile tutup emiyor bir ay erken dogdu emmeyi yeni ogrendi yavrumYok yok oyle bisi olmaz sen sagdigini dusunuyorsun ama onun ici hala sut dolu ve ne kadar sagarsan sag bir bebegin emdigi performansi alamiyorsun :) zamanla bebegin emip bosaltmaya basladiginda rahatlayacaksin hatta o zaman da acaba sutum yetmiyo mu diye dusundugun zamanlar bile olacak :)
Allahima sukurler sutum geldi cok saolun ama bi yardim daha ihtiyacim var sutumu sagdim gelsin die simdide goguslerim sisiyor kizim gogsumu zar zor verebiliyrm bu dikislerle baya perisanim kii sorun su goguslerim sert baya sagip az yumusatip kizima veriyirum ama oda tam yumusatmiyo sert kalio cabuk doluyo ne yapayim sagip posetleremi koyuyum o yontemle nasil oluyo saklamasi ve sari sut gelio bu saklanirmi ilk sut
Arkadaşlar gereken ne varsa söylemişler canım. O sütlere çok ihtiyacın olacak .muhakkak sakla onları. Sağlıkla büyüt bebişi inşallah.Allahima sukurler sutum geldi cok saolun ama bi yardim daha ihtiyacim var sutumu sagdim gelsin die simdide goguslerim sisiyor kizim gogsumu zar zor verebiliyrm bu dikislerle baya perisanim kii sorun su goguslerim sert baya sagip az yumusatip kizima veriyirum ama oda tam yumusatmiyo sert kalio cabuk doluyo ne yapayim sagip posetleremi koyuyum o yontemle nasil oluyo saklamasi ve sari sut gelio bu saklanirmi ilk sut
ilk sütü emse iyi olur. ilk asi diyorlar ona. dusa gir sicak suda banyo yap cikmadan koltuk altindan basliyarak gögsüne dogru bastirarak masaj yap. dikislerle giremiyorsan sicak havlu koy masaj yap. videosu filan vardir bi bak netden nasil masaj yapilio diye. gögüsünün doldugunu hissetikce yavruna hemen ver sütü. benimki misal istemiyordu ozaman evde gezinerek veriodum gögüsümü. ozaman gögüsün anlar ne kadar süte ihtiacin oldugunu. sürekli pompaya devam edersen süttün cogaldikca cogalir.
senin adina cok sevindim. zorlansan bile her anin tadini cikar. oglumu emzirdigin günleri bu ara cok özlüyorum. emzirmek cok güzel cok özel anilar.
Arkadaşlar gereken ne varsa söylemişler canım. O sütlere çok ihtiyacın olacak .muhakkak sakla onları. Sağlıkla büyüt bebişi inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?