• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütlerden sonra antibiyotikli tavuk ve yumurta!

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Gündeme düşen bu haberlerden artık midem bulandı.
Ergenlik yaşı cidden aşağı düştü
çalıştığım kurumun hastanesinde örneğini sürekli duyuyorum.
Bir gün bile aman bu hormonlu yemeyim demedim sonuçta ölmeyecek miyiz ha on yıl sonra ha beş yıl sonra dedim
hala daha kendim için aynı şeyi düşünüyorum gerçi ben köyde büyüdüm
ama şu an iki buçuk yaşında bir kızım var ve bu haberleri duydukça kızım için endişe ediyorum
Niye daha iyiye gidecekken daha kötüye gidiyoruz anlayamıyorum eskiden doğal yaşanıyordu ama en ufak hastalıkta ölüyordun
Çocuk ölümleri oldukça fazlaydı yani sağlığı iyi olmayan yaşamıyordu oysa şimdi doktorlar son ana kadar yaşatıyor
ama bu seferde bu hormonlar yüzünden insanlar daha ciddi hastalıklara yakalanıyor meme kanseri çocuk denecek yaşa kadar düştü...
Tarım Türkiye'de bitti iç anadolu da yetişen buğdaylar bile hormonlu eskiden bir başaktan az sayıda çıkan buğday şimdi ki hormonlardan sonra
bir başakta on katı fazla buğday çıkıyor tarla sürekli ilaçlanıyor bu en basit örnek yerli tohum bitmek üzere kimse satacağı ürün için yerli tohumla tarım yapmıyor
kırsal kalkınma adı altında köyleri mahvettiler en basitinden iç anadolu da gördüğüm kadarıyla kanalizasyonları köy sularına vererek kirletmişler sözde medeniyet geldi
Ergene havzası bitmiş durumda baldo pirinç almamanızı tavsiye ederim
Ziraat mühendisleri tarım ilaçları satan bayilikler alıp ilaç almaya gelen çiftçiye kendi ürünün için mi yoksa satacağın ürün için mi alacaksın diye soruyorlarmış
Aklıma gelenler bunlar ve ciddi ciddi ne yapabilirim diye düşünüyorum şimdilik eve tavuk almaya bırakacağım

Marka vermek yanlış mı bilmiyorum 3M migroslarda orvital adında organik tavuk var. Sadece kızınız için alıp minik parçalara ayırıp buzluğa atabilirsiniz. Niye böyle söyledim organikler malum pahalı bizler yiyemesek bile çocuklarımız yemeli sırf onlara yetecek kadar alınması bütçeyi sanırım çok sarsmaz. Tabiki gönül ister ki herkes doğal yesin.

Evet bu konuyu geçen hafta okumuştum malesef tavukta dönen hileleri duyunca biz artık ne yiyeceğiz diye konuşmaya başladık tavuk yumurta bunların hepsi çocuklarımız için ne kadar zararlıymış.Bugünde peynirde yapılan hileleri duydum aman allahım dedim ne yapsak acaba biz büyük şehirlerde yaşayanlar köydemi yaşasak ne yesek ne içsek kafam allak bullak

Ister istemez yenilen herseyde var..
Bize sut ve yumurta, mevsimine gore sebzesi meyvesi amcamin ciftiginden geliyor..
Bu bakimdan birazdaha sansliyiz sanirim..
Imkan varsa denildigi gibi cocuklara organik seyler yedirmeye cabalanabilir
Gerci tavuk sut yumurtayi organik yemekle birsey olmuyor yenilen en basit seylerde bile katki maddesi var artik

canım bende beslenme bölümüne açmıştım bu konuyu
bakarsan copy-paste yapayım
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...-hormonlu-ilacli-yiyecekler.html#post24006341
çok dert ediyorum bu konuyu bende
14.5 aylık bir oğlum var ve şimdiye kadar hergün yumurta,çorbalarını tavuk suyuyla yaptım ki
faydalı olsun diye.okudukça içim daraldı.buğdayda bile varmış
limonda portakalda...
hatta anne sütünde..
migrosu bilmiyordum bende çağdaşta gördüm.
organik tavuğun kilosu 18 küsür.bir tavuk 36-37 tl ye geliyor.
kırmızı et parası.gerçekten organik mi acaba diye düşünüyorum.
ne hala geldik iyice.

yapıcak bişey yok malesef okadar çok düşündümkü ben bunu ama paranız varsa en doğalı güzeli sizin yoksa ya yemeceksiniz yada göz göre göre yiyeceksiniz
yada gözünüzü karartıp gidip köyde yaşayacaksınız
böyle yani kaçarı göçeri yok bunun
ben kendimce çözümler üretmeye çalışıyorum tavuk fazla tüketmemeye çalışıyorum
yumurtayı mecbur yiyoruz ama organik diye satılanlar el yakıyor hadi bir kere 2 kere aldın bu sürekli yenen bir gıda her defasında 10 tane yumurtaya 8-9 lira veremiyorsun
sütü pastörize alıyorum yoğurdumuda ondan mayalıyorum sebze meyveyi mevsimine göre tüketmeye çalışıyoruz
ama dediğim gibi elimizden geldiğince ama madii açınızdan sorun yoksa artık organik pazarlar marketler dolu istediğiniz ürünü bulabiliyorsunuz

Marka vermek yanlış mı bilmiyorum 3M migroslarda orvital adında organik tavuk var. Sadece kızınız için alıp minik parçalara ayırıp buzluğa atabilirsiniz. Niye böyle söyledim organikler malum pahalı bizler yiyemesek bile çocuklarımız yemeli sırf onlara yetecek kadar alınması bütçeyi sanırım çok sarsmaz. Tabiki gönül ister ki herkes doğal yesin.

peki bu tavuk gerçekten organık mı? bundan nasıl emin olacağız bilemiyorum.

organik denenler ne kadar organik acaba:26:

bunları okudukça şimdiden daha gündemde bile olmayan çocuğum için endişeleniyorum :50:

organik denenler ne kadar organik acaba:26:

aynı soruyu bende kendi kendime sordum
onlarda para tuzağı olmasın :26:
artık ne yiyeceğimizi şaşırdık.hergün tv de yeni haberler çıkıyor bal tavuk yumurta peynir hepsi katkılı hileli sahte:53:

tavuk eğer organikse çok geç sürede pişer burdan anlayabilirsiniz.
bnm k.validemin var tavukları düdüklüde bile 40 dk anca pişiyor kestiklerinde.
normal tavuk 10 dk da pişiyor düdüklüde.

tanıdığım bir aile var.köyde yaşıyorlar.kendileri yetiştirip,kendileri yiyor.her türlü sebzeleri yazın yetiştirip kurutup kışın yerler.salçalarını kendi domates ve biberlerinden yaparlar,tavuk yetiştirip et ve yumurtasını yerler.sütüde kendilerinde yok ama köyde tanıdıklarından alırlar,ekmeklerini kendileri yapar ama maalesef eşini kanserden kaybettik:50:

eğer küçük bir yerde yaşıyorsanız daha kolay başa çıkılıyor ben sütü güvendiğim bir yerden alıyorum, yoğurdu peyniri de ondan yapıyorum.
balıda aynı şekilde...
tavuğu da bir arkadaşın eşi köyde çalışıyor, oradan getirteceğiz biraz daha pahalı oluyor ama artık sadece kızıma yapacağım.
yumurtayı günlük yumurta alıyorum.

eskiden meyve suyu filan doğal olsun diye sıkar içirirdim şimdi aldığımız meyvelere bile güvenemiyoruz.
domates sadece cherry domates kullanıyorum (o da tam güvenli değil ama yapacak bir şey yok)
en son salatalığı, kabağı duydum, salatalık,kabak hiç yedirmemek gerekiyormuş, çünkü direk meyveye veriliyormuş ilaçlar...
benim kızımda salatalığı çok seviyor, mümkün olduğunca almıyorum, çok canı isterse söylüyor o zaman köylü pazarından yarım kilo alıyorum ama köylü pazarlarında da güven kalmadı...
yakında amishlere döneceğiz valla...:1:

Salatalık ve kabak mı?? :5: Allah'ım çok üzgünüm... ikisini de çok severim. Bu haberler çıkana kadar haftada belli miktar yumurta yemeye dikkat ederdim, protein olsun diye. Ve bitmek bilmeyen bir tüylenme sorunum var. Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın haberini okuyunca anladım neden olduğunu. Ender Saraç'ın da " sağlıklı yaşamak için artık en çok para harcamanız gereken şey gıda olacak " dediğini okudum. İyi beslenmek için organiklere harcamamız gerektiğini söylüyor.

Turkiye`yi gectim dunya enteresan bir hal almaya basladi malesef ki.
Cok sukur ki guzel bir cocukluk gecirdim ve keci sutunden tutunda, tereyaginin en iyisine kadar yiyebilme luksune sahip bir cocukluk gecirdim.
Maddi acidan iyi olmakla kaynakli degil, koyde hayvanlari ve tarlalari olan akrabalarimiz oldugundan, cocuklugumda annanem sagolsun iyi beslenmem icin elinden geleni ardina koymadi.
Ama simdi sizlerinde dedigi gibi malesef ki koylerde bile bu mumkun degil. Cok aci bir durum.
Kendi kendimize yetebilen, kendi tarimina sahip ve kendi hayvanciligina sahip bir ulke iken geldigimiz duruma bakin.
Elin hormonlu gidalarina muhtac birakildik ve hormonlu beslenmekten gelecegimiz tehlike altinda.
Aslinda `filanca urun sudur` denildigi andan itibaren, eger bu urunlerde gercekten bir kimyasal problem kanitlanmissa protesto etmek gerekli.
Kullanmamak ve alternatifleri kullanmak gerekli.
Simdi diyeceksiniz hangi birinde bunu yapabilecegiz, sorun da bu zaten. Kimse hangisi saglikli hangisi kotu bilemiyorki.
Keske hepimizin imkani olsa kendi sebzelerimizi kendi hayvanlarimizi yetistirebilsek.
Istanbul gibi bir yerde, kendi havamizi bile solumaya neredeyse imkanimiz kalamayacak kadar betonlasma varken, ne bekliyoruz ki hayattan.
Ben daha evlenmedim ve bir cocugum yok, ama gelecegim icin endiseleniyorum.
Ben o kadar saglikli bir cocukluk gecirmisken bile, en ufak seyde sagligimiz bozulabiliyor.
Benim kadar saglikli bir cocukluk geciremeyecek cocuklarim, nasil bir saglikli hayat surecekler endisesi beni simdiden kemirirken, Allah simdi coluk cocuk sahibi olup, bu kaygilari yasayan anne-babalara sabir selamet versin insallah.
Bir arkadasinda dedigi gibi, belki sadece cocuklara organik urunler yedirilebilir ve onlarin en azindan temel gida alma donemlerinde saglikli yiyecek yemeleri saglanabilir. En onemlisi cocugun temelde aldigi gidalarin ne kadar dogal ve etkili oldugu.

tavuk eğer organikse çok geç sürede pişer burdan anlayabilirsiniz.
bnm k.validemin var tavukları düdüklüde bile 40 dk anca pişiyor kestiklerinde.
normal tavuk 10 dk da pişiyor düdüklüde.

canım dedıgıne katılıyorum .
kesınlıkle artık tavugun fılan da tadı kalmadı .
eskıden tavugu severdım sımdı nefret edıyorum .
kokusuna fılan tahammul edemıyorum .
eskıden tavuk dedıgın gıbı gec pıserdı .
bugun tavuk corbası ıcın aldıgım tavuk 10 dakıka da pısmıs .
hatta oyle pısmıs kı corbalık su kalmamıs ıcın de :19:

Ben organik süt ve yoğurt aldım, dolapta 1 hafta falan beklediler tatlarında hiç bir değişiklik yoktu, inanmıyorum artık organiğinde cılkı çıktı.

bende bugün habertürk de baktim bu konuyla alakali program vardi cok morelim bozuldu, benimde 17,5 aylik bir oglum var hergün yumurta yedirim demir protein acisindan zengin diye, inek sütü hic vermedim zaten halen emziriyorum, yogurduda kendim yapiyorum organik sebze meyve aliyorum ama tavugu nasil bulacagim yaHU?
ben almanyada yasiyorum burda helal kesim diye anca türk marketlerinden aliyorum yani secenegim kisitli napim simdi.

diger yandan kendi kendime sunu düsündüm belki zügürt tesellisi olarakda kabul görülebilir.:31:
simdi nesiller bu tarz besinlere alistikca bünye buna alisacak ve evrilecek, böylece yeni nesillere bu tarz gidalar normal gelecek.
mesala pastiroze olmamamis köy sütünü icince karin agrisina tutulmasi gibi, cünkü bünye alisik degil.
mesala ben istanbula ailemi ziyarete gittigimde halam bize köyden tereyagi yollamis ondan yiyince (afedersiniz) lavabodan cikamiyordum, resmen zehirlenmis giib oluyordum.
cünkü bünyem aliskin degil halbuki endüstriyel ürünlere bu tepkiyi vermiyor bünye cünkü alismis bagisiklik kazanmis hatta...

zaten haberlerde de cikti kansere de care bulunuyormus.
ezcümle enseyi karartmamak lazim ....

Yediğimiz herşey yapay ne yiyeceğimizi şaşırdık valla. Hangisinden kaçıcaz ki neye baksak hepsinde var katkı maddesi hormon. Organik adı altında satılanlarda ne derece organik oda belli değil para tuzağı gibime geliyo. Ben bi kere organik reyonundan salça almışdım. Bildiğin fabrikasyon üretimi salça gibiydi tadıda kıvamıda güya organik diye satıyolar. Eve tavukda alıyoruz yumurtada bi şekilde yeniyor ama en azından markası olan ürünler almaya çalışmak lazım. Açıkta satılan ne oldugu belli olmayan tavuklar yerine markalı olanlar tercih edilmeli diye düşünüyorum. Mesela salam sucuk gibi şarküteri ürünleride muhakkak markasına dikkat etmek lazım. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama fazlada yapacak bişey yok. Yediklerimiz temiz olsa ne olucak soludugumuz hava bile kirli gazlarla dolu gözümüzle görmediğimiz bi sürü pisliği içimize çekiyoruz.

tanıdığım bir aile var.köyde yaşıyorlar.kendileri yetiştirip,kendileri yiyor.her türlü sebzeleri yazın yetiştirip kurutup kışın yerler.salçalarını kendi domates ve biberlerinden yaparlar,tavuk yetiştirip et ve yumurtasını yerler.sütüde kendilerinde yok ama köyde tanıdıklarından alırlar,ekmeklerini kendileri yapar ama maalesef eşini kanserden kaybettik:50:

ben de son zamanlarda en çok bunu sorguluyorum evet evimde kullandığım birçok şey yazın annemlerin bahçesinden elde ettiğimiz ürünler ama bu durum bile bizi kanserden ne kadar koruyabilecek merak ediyorum.. ALLAHım bizleri korusun.

arkadaşlar galiba biz küçük ilçede yaşayanlar büyük şehirlerde yaşayanlara göre daha iyi durumdayız... ha bizim de pazarlarımızda organik diye hormon bastığı sebze meyveyi satan çok kişi var..annemlerin bahçesi şimdilik hem onları hem bizi idare ediyor. salçamızdan kışın yiyeceğimiz domates sosuna menemenliğe kadar herşeyi yapaız..fasülye bamya patlıcan kaak herşeyi ya kurutur ya da dondurucuya koyarız..ama inşallah daha sonra eşimle kendimiz ilçe dışına doğru küçük bi arsa alıp bahçe yapmayı düşünüyoruz. annemler yazın bol miktarda et tavuğu besler ve keserler gerçekten o etin görünüşü bile farklı. bi arkadaş demiş geç pişiyor diye doğru...hatta ne kadar pişse de sertliği kalıyor..geçen ki haberlerden sonra tavuk yiyemez oldum...yoğurdumuyumurtamı tanıdığım köylülerden alyorum mis gibi oluyor..

eskiden pazarda herşeyin 3 kilosu 1 tl olurdu. şimdi herşeyin kilosu 5 tl ya..herhalde yaptıkları ilaçların parasını çıkarıyorlar..

bi de merak ettiğim ben bolu göynükte çok ünlü bi piliç markasının üretim yerlerini gördüm. üretim yeri dediğim çiftlik değil her evin kümesi var aileler yetiştirip bu firmalara satıyor tavuğu.koskocailçe tavuk kümes kokuyor resmen. acaba bunlarda bahsedilen antibiyotiklerden veriyorlar mıdır????

Back
X