• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütlerden sonra antibiyotikli tavuk ve yumurta!

Toprağın, tohumun bile kimyası değişti.. Artık bundan dönüş yok.

İstedikleri kadar organik desinler.

...

Bildiğim birşey var, mümkün olduğunca dikkat etmek ama zihni çokta meşgul etmemek bu durumla..
Çünkü insan bunları düşünerek bile hasta olabilir.

Her dönem birşeye takıyorlar.. Önce boz, sonra feryat et, ne ala..

Son düzenleme:
Ben organik süt ve yoğurt aldım, dolapta 1 hafta falan beklediler tatlarında hiç bir değişiklik yoktu, inanmıyorum artık organiğinde cılkı çıktı.
canım organiklerde iyi değil bak sana okuman için gönderiyorum
Kutu stler l stler! - GAZETEVATAN.COM

ben de son zamanlarda en çok bunu sorguluyorum evet evimde kullandığım birçok şey yazın annemlerin bahçesinden elde ettiğimiz ürünler ama bu durum bile bizi kanserden ne kadar koruyabilecek merak ediyorum.. ALLAHım bizleri korusun.

arkadaşlar galiba biz küçük ilçede yaşayanlar büyük şehirlerde yaşayanlara göre daha iyi durumdayız... ha bizim de pazarlarımızda organik diye hormon bastığı sebze meyveyi satan çok kişi var..annemlerin bahçesi şimdilik hem onları hem bizi idare ediyor. salçamızdan kışın yiyeceğimiz domates sosuna menemenliğe kadar herşeyi yapaız..fasülye bamya patlıcan kaak herşeyi ya kurutur ya da dondurucuya koyarız..ama inşallah daha sonra eşimle kendimiz ilçe dışına doğru küçük bi arsa alıp bahçe yapmayı düşünüyoruz. annemler yazın bol miktarda et tavuğu besler ve keserler gerçekten o etin görünüşü bile farklı. bi arkadaş demiş geç pişiyor diye doğru...hatta ne kadar pişse de sertliği kalıyor..geçen ki haberlerden sonra tavuk yiyemez oldum...yoğurdumuyumurtamı tanıdığım köylülerden alyorum mis gibi oluyor..

eskiden pazarda herşeyin 3 kilosu 1 tl olurdu. şimdi herşeyin kilosu 5 tl ya..herhalde yaptıkları ilaçların parasını çıkarıyorlar..

bi de merak ettiğim ben bolu göynükte çok ünlü bi piliç markasının üretim yerlerini gördüm. üretim yeri dediğim çiftlik değil her evin kümesi var aileler yetiştirip bu firmalara satıyor tavuğu.koskocailçe tavuk kümes kokuyor resmen. acaba bunlarda bahsedilen antibiyotiklerden veriyorlar mıdır????

canım neymiş ki markası bende merak ettim?
bir kaç harfini yazsan,anlarız :6:
bende markalara dikkat ediyorum ama yinede çıkan habarlerden sonra..

kızlar kendi konumdada ekledim,
aşağıda eklediğim yazıları okumuş olabilirsiniz ama ben yinede ekledim
okumayanlar olabilir diye.
Zehirli sebze meyvenin ilac evde yapacanz yourt! - GAZETEVATAN.COM
Neden bu kadar ok tp bebek merkezi ald sanyorsunuz? - GAZETEVATAN.COM
Salkl diye yediiniz tavuklar tavuk deil! - GAZETEVATAN.COM

bu arada neden bu kadar tüp bebek merkezi oldu konusunun altındaki yorumlardan biri dikkatimi çekti.
aynen yapıştırıyorum
"Ben Antalya da yaşıyorum. Tarım ilaçlarıkonusunda yıllardır huzursuzum. Kendi bahçemde ilaçsızsebze ve meyve üretmeye çalışıyorum. Ama mümkün değil. Zararlılar öyle etkili ki , verim almanız mümkün değil. İlaçlamak zorundasınız... "
yani ilaçlamayan yok neredeyse
acaba organik alsak olur mu?
keşke birileri bi açıklama yapsada içimiz rahatlasa

Son düzenleme:
canım organiklerde iyi değil bak sana okuman için gönderiyorum

canım neymiş ki markası bende merak ettim?
bir kaç harfini yazsan,anlarız :6:
bende markalara dikkat ediyorum ama yinede çıkan habarlerden sonra..

kızlar kendi konumdada ekledim,
aşağıda eklediğim yazıları okumuş olabilirsiniz ama ben yinede ekledim
okumayanlar olabilir diye.
Zehirli sebze meyvenin ilac evde yapacanz yourt! - GAZETEVATAN.COM
Neden bu kadar ok tp bebek merkezi ald sanyorsunuz? - GAZETEVATAN.COM
Salkl diye yediiniz tavuklar tavuk deil! - GAZETEVATAN.COM

markası e.piliç...zaten piyasada en pahalı satılan markalardan biri...evet bireysel üretim yapılıyor ama ne kadar güvenilir onu bilemiyorum

bu arada neden bu kadar tüp bebek merkezi oldu konusunun altındaki yorumlardan biri dikkatimi çekti.
aynen yapıştırıyorum
"Ben Antalya da yaşıyorum. Tarım ilaçlarıkonusunda yıllardır huzursuzum. Kendi bahçemde ilaçsızsebze ve meyve üretmeye çalışıyorum. Ama mümkün değil. Zararlılar öyle etkili ki , verim almanız mümkün değil. İlaçlamak zorundasınız... "
yani ilaçlamayan yok neredeyse
acaba organik alsak olur mu?
keşke birileri bi açıklama yapsada içimiz rahatlasa

hayır ben buna katılmıyorum....benim annemin bahçesinde herçeşit sebze meyve vardır ama hayvandan elde edilen ve bizim buralarda ters olarak adlandırılan gübrenin dışında ve bözekler sebzeleri yemesin diye attıkları böcek ilacının dışında hiç bişey vermiyorlar.lezzetli ve verimli ürünler elde edebiliyorlar..

anladım canım.
bizde bazen o markayı alıyoruz.
bazen kesk...... hangisi dek gelirse.
acaba markalara dikkat etmek yeterli mi?bu tanınmış markalarda da varmı?
keşke açıklama yapsalar.
yumurtada çok tehlikeli.link verdiğim konulardan birinde doktor bir hastanın 10 yaşında sanırım
tüylenme problemi yaşadığını söylüyor.hergün yumurta yemiş.organik yumurtaya geçince sorunda ortadan kalkmış.
aynı şekilde 1 yaşından küçük bebeğinde göğüsleri büyümüş.

buda portakalla ilgili olan haber,alıntı yapıyorum arkadaşlar.
"Hastanede üç arkadaşımız portakaldan zehirlendi!

- Hocam geçen hafta Dünya Gazetesi’ndesindeki yazınızda, üç arkadaşınızın tek bir portakaldan zehirlendiğini yazdınız... Bu olay Greenpeace’in raporundan ne kadar önce oldu?

Üç hafta kadar önce bir öğleden sonra hastanede üst kattan telefon ettiler, “Murat Ağabey’in midesi bulanıyor, çıkarıyor” diye. Durup dururken kusmak pek hayra alamet değil ama “Murat Ağabey’in diyabet sorunu olduğundan, şekeri oynamış olmasın” dedik. Koştuk yukarı, baktık ağabeyimiz iyi. Zaten o da, “Tamam geçti, bir şeyim yok” dedi. Biz de rahat bir nefes aldık. Ama olay orada kalmadı, iki kişi daha kusmaya başladı. O zaman “Bu olsa olsa zehirlenmedir” dedik. O öğlen yemek de yenmemiş, en sonunda anlaşıldı ki olay toplantı sırasında ortaya soyulan bir tek portakaldan kaynaklanmış.

- Tek bir portakaldan mı?

Evet. Kaç dilimse artık... Her yiyen zehirlenmiş. Bunun üzerine arkadaşlar alıp portakalı analize göndermiş. Analizde ortaya çıktı ki, portakalın içi dışı, her tarafı tarım artığı dolu. Alındığı yer de, “güvenli” olduğunu reklam eden bir market. Canım çok sıkıldı, güvenli denen market buysa diye... Oradan aldığı iki portakalı sıkıp, “Taze meyve suyu içirdim çocuğuma” diye sevinen anneleri düşündüm, içim iyice daraldı. Çünkü Türkiye’den ihraç edilen ürünlerde tarım ilacı kalıntısı olabilir ama bu bizim portakaldaki kalıntı falan değil artık, o ürünün neredeyse tamamiyle tarım ilacına bandırılmış olması! Sebze meyvede bu düzeyde tarım ilacı varken biz bu toplumu nasıl sağlıklı tutacağız, sorun oraya geliyor."

evet yazılardan 2 tanesini okudum..kafam karışık biz ne yiycez o zaman..adam kutu süt tüketmeyin o süt değil diyor..aynı prof. dün gülben ergenin programında hamburger köfteleri için onlar et değil demişti...galiba hepimiz bahçecilik ve hayvancılık yapmak zorunda kalacağız..ben en yakın zamanda ekmek yapma makinası almayı düşünüyorum yediğimiz en zararlı besinlerden biri de ekmekler bana göre...fırında çalışan bi yakınımız kepekli ekmek diye sattığımız ekmeğin içine rengi koyu olsun daha kepekli gibi görünsün diye kakao karıştırıyoruz demişti. belki zararlı değil ama yalan dolan....

hayır ben buna katılmıyorum....benim annemin bahçesinde herçeşit sebze meyve vardır ama hayvandan elde edilen ve bizim buralarda ters olarak adlandırılan gübrenin dışında ve bözekler sebzeleri yemesin diye attıkları böcek ilacının dışında hiç bişey vermiyorlar.lezzetli ve verimli ürünler elde edebiliyorlar..
canım ben anlamıyorum ama sana doktorun yazdığı şeyi alıntılayım istersen böcek ilacı ile ilgili.
"- DDT, bildiğimiz böcek ilacı değil mi?

Evet. Zamanında bunlar sıtma kontrolünde kullanılan ilaçlar.
1985’den itibaren her iki yılda kapsamlı bir araştırma yapılmış böyle. Bu araştırmaların büyük bir kısmı başlangıçta DDT ile ilgili. Sonra DDT yasaklandı. Ama kullanım devam etmiş, bu aşikâr...
Bakın, iki tür tarım ilacı var. Bunlardan biri böcek ilacı sınıfı, haşerelere karşı, pestisitler. Öbürü de herbisitler, ot ilacı.

sanırım alıntı yaptığım yorumdaki şahısın ilaçlamak zorundayız dediği böcek ilacı.

linkini verdiğim konularda buğdayda bile olduğunu söylüyor.
insan bi derece kendinden çok çocuğunu düşünüyor.aylarca tavuk suyu verdim
faydalı diye.keşke bi açıklama yapsalar.gerçek olmasa

canım ben anlamıyorum ama sana doktorun yazdığı şeyi alıntılayım istersen böcek ilacı ile ilgili.
"- DDT, bildiğimiz böcek ilacı değil mi?

Evet. Zamanında bunlar sıtma kontrolünde kullanılan ilaçlar.
1985’den itibaren her iki yılda kapsamlı bir araştırma yapılmış böyle. Bu araştırmaların büyük bir kısmı başlangıçta DDT ile ilgili. Sonra DDT yasaklandı. Ama kullanım devam etmiş, bu aşikâr...
Bakın, iki tür tarım ilacı var. Bunlardan biri böcek ilacı sınıfı, haşerelere karşı, pestisitler. Öbürü de herbisitler, ot ilacı.

sanırım alıntı yaptığım yorumdaki şahısın ilaçlamak zorundayız dediği böcek ilacı.

ama bu böcek ilacını ürünün içine sıkma ya da ürüne enjekte etme durumu yok ki.. böceklenme olmasın diye bol su ile karıştırılıp sebzelere fışkırtıyorlar diyeyim.. zaten bunu yapınca biz 3-4 gün bahçeden bişey yemezdik sonra da topladığımızda bol su ile defalarca yıkar öyle tüketirdik..bana pek zararlı olmaz gibi geliyor ama inşallah öyledir. tabi tam olarak da bişey diyemeyiz gaiba

yazılanları okuyunca sinirlerim bozuldu ya hayret bişi neden tarım bakanlığı denetlemiyor yada izin veriyor bunlara insan sağlığı neden hiçe sayılıyor bu kadar ,,ben merak ediyorum tarım bakanı sağlık bakanı ne yiyor organiklere bile güven yok çünkü off....... kendimiz yetiştirsek nolcakki tohumlar israilden geliyor onlarda yokmu ilaç....umarım bu haberler gerçek değildir,nasıl patates kızartması kanser yapıyor deniyordu yıllar öncesinde ama sonradan böyle bişi olmadığı sadece kilo yaptığı ortaya çıktı yani umarım bu haberlerde yakın zamanda yalanlanır ve içimiz rahat eder....allah sonumuzu hayırlı etsin

Back
X