Tatlı Tarifi Sütlü Tatlılar

Favori sütlü tatlım ;

• Ankete Katılan
    163
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI

Malzemeler

• 1 litre süt
    8 çorba kaşığı irmik
    8 çorba kaşığı tozşeker
    2 paket vanilya
    500 gram çilek
    Üzeri için:
    2 paket tart jölesi
    2 çay bardağı vişne suyu
    2 çorba kaşığı tozşeker
    Vanilya

Çilekli İrmik Tatlısı Yapılışı

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ısınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba yayın. Üzerine çilek dilimleri dizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin.
Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve tozşeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından başlayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
ALINTIDIR...

FIRINDA SÜTLAÇ

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pkt vanilya
2 su bardağı su

Yapılışı:

Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
Toprak kaselerinize veya marketlerde hazır satılan ısıya dayanıklı kullan at sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Toprak kase kullanıcaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
Sütlacınızı kaselerde 5 dk dinlendirin.
Sütlaçlarınızı fırın tepsinize dizin ve bir sürahi yardımıyla tepsinizin yanından sütlaç kaselerinin yarısına gelecek kadar soğuk su doldurun.
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
Fırını 200 derecede çalıştırın. Sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın.
ALINTIDIR..

PUDİNGLİ SÜTLAÇ

malzeme

1 cay bardagi pirinc
1,5 su bardagi su
1 pk vanilyali puding
1 cay bardagi toz seker
500 ml süt +1 cay bardagi süt
1pk vanilya sekeri
üzerine serpmek icin tarcin
Yapilisi
pirinci yikayip bir tencereye koyup suyu ilave edin kapagi acik olarak orta atesde arada karistirmak suretiyle suyunu cekinceye kadar pisirin
baska bir tencerede sütü kaynamaya birakin
bir kasede bir cay bardagi sütü vanilyayi iyice karistirarak ezin. kaynattiginiz sütün icine sekeri ilave edip karistirdiginiz puding süt vanilya karisimini ekleyip cirpma teli ile iyice karistirin pisen pirincleri koyup karistirin ocakda bir kez kaynama noktasina gelince ocagin altini kapatin
sicakken servis kaselerine paylastirin üzerine arzu ettiginiz miktarda tarcin serpip soguyunca servis yapin .
afiyet olsun .
ALINTIDIR..

SULTAN LOKUMU

Malzemeler

1,5 u bar. un
1,5 su bar. şeker
1 litre süt
3 yemek kaşığı kakao

---iç malzemesi---
2 paket krem şanti(vanilyalı)
1 su bar. süt
200 gr. hindistan cevizi

Yapılışı

Bir tencerenin içine :
-Unu,sütü,şekeri ve kakao yu katarak iyice içindekiler eriyene ve karışım çok katı bi hale gelene kadar yaklaşık 15- 20 dkka ocağın üstünde karıştırılır.
-- Karışım hazır olunca 2 adet fırın tepsisine ince bi tabaka halinde yayılır ama çok ince olacak şekilde..
yayıldıktan sonra tepsiler buz dolabına koyulur. 2 saat bekltilir.
-- Bekledikten sonra tavanın üzerine boylamasına uzun şekilde bıcakla kesilr. .
--4 parmak kalınlığında da tavanın kısa yanlarından çizgi çekilir.
-- Üzerine krem şanti ve hindistan cevizi karışımı sürülür..
-- Baska bi kaba da hindistan cevizi konur.
--Kesilen kısımlar spatula yardımıyla rulo şeklinde dolanıp her yerine hindistan cevizi sürülür
-- Bir tabağa dizilir. soğuk yenir..

afiyet olsun.
ALINTIDIR..

Tüm mutfak ahalisinin bayramını şimdiden kutluyorum.Birinci olacak arkadaşımızı da tebrik ediyorum.Sizinle yarışmak çok keyifliydi.Bana oy veren,

cincikk,
Efser,
greenjade,
kadesa,
muki,
Nevreste,
selxxx

Çok teşekkür ederim.

İyi bayramlar herkese.:119:

Sanada canım :119:

İyi bayramlar canım

Oyum PEGASUS 'a..

Sütlü Nuriye çok güzel görünüyor...Tekrardan ellerine sağlık canım..

Buyuklerin ellerinden kucuklerin gozlerinden opuyorum diyerek herkesin bayramini en icten duygularimla kutluyorum arkadaslar,bayramimiz mubarek olsun...
Yarin yola cikacagiz o yuzden hazirlanmam gerek belki sonucu goremeyebilirim bu gece o yuzden 1. olacak arkadasimi cani gonulden tebrik ediyorum
Hayirli bayramlarrrrr

Seninde bayramin kutlu olsun cnm
Hayirli bayramlar

Pegasus canım tebrik ediyorum Yeni kategoriyi bekliyoruz
Yarışmaya katılan tüm arkadaşların ellerine ,emeklerine sağlık

Bitmiş yarışma
Pegasus tebriklerrr:124:

Yarismaya katilan bütün arkadaslarin emegine saglik diyorum.Daha öncede dedigim gibi,hepsi emekle yapilmisti,kim kazansaydi hakedecekti

İlk defa oy verdiğim biri kazandı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…