sütü az olan şubat anneleri ve neler yaptıkları...

teberdem

paşam büyüyor
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
303
11
643
39
Burdur
kızlar benim sütüm yetmediğinden 1 aylık oğluma mama veriyorum. vermek istemiyorum ama ozaman doymadığından uyumuyor. sabah akşam rezene içiyorum şimdi kahvaltıda dere otu yemeye başladım. Arada maaden suyunun gazını giderip içiyorum. siz neler yapıyorsunuz. bide sütüm tatlansın die hurma yiyorum gülben ergen öyle dedi

kuru ıncır ( suyunu kaynaıp ıcmek)
yesıl merımek
ırmık tatlısı
yesıl sogan
maden suyu
bulgur kuru sogan
boza
salep
roka
tahın helvası tahn pekmezı
bool su ıcmek
heybeli çorba(kuru börülceyi haşla süz,soğan kavur biraz salça içine börülceyi at kaynamış su ekle 1 fincanda bulgur ekle)
bira mayası (tablet olarakta varmış)

Son düzenleme:
bende 43 gün önce doğum yaptım sütüm yetmiyo deme küsermiş öyle dediler bana. ben incir suyu içiyorum çoooooook faydası var 5 tane inciri 3 su bardağı suyla 15dk kaynat sabah akşam iç çok faydasını görürsün ayrıca bebişin hayırlı ve sağlıklı olsun.

sağol canım sende güle güle kendi sütünle büyüt inş. ben mamada veriyorum milupa ve sanırım bebeğime gaz yapıyor değiştirmeyi düşünüyorum sab simpleksde kullanmama rağmen hala sancılıyız

mercimekten uzak dur dedi ama bana aile doktorumuz çok gaz yaptığı için bu arada bilgiler için teşekkürler canım...

merhaba canım öyle geçiyordum uğradım....ben temmuz annesiyim 9 aylık bir kızım var tam bir gazlı bombaydı.NURSE HARVEYS kullanana kadar.ayrıca cezvede suyun içinde kimyonu demleyip mamasına.sütüne yada çaykaşığıla verin bire birdir.banyodan sonra elma yada zeytin yağlı göbek altına masaj.bacak bisiklet hareketi...ayrıca unutmadan çörek otu ile kimyon birlikte demleyebilirsin...

Son düzenleme:

benim oğluşumda o kadar büyür mü acaba. evet duydum onu tamemen bitkiselmiş sanırım. sab simpleksim az kaldı bitince bende ondan almayı düşünüyorum. netten şimdi kolik cd sini indirdim bakalım işe yarayacak mı...elma yağını uyguluyorum fön makinesini kıyafetlerinin üzerinden karnına tuttuğumda sakinleşiyor ve o sırada elma yağı ile masaj yapıyorum karnına ama oda çok kötü kokuyor yaff kimyonuda kendim içmeye çalışıyorum ama tane kimyon bulursam burda onada vereyim toz kimyonla yapsam olur mu ki?

Son düzenleme:

inan sen bensin.bende aynen böyle düşünüyordum.inan şimdi o günleri düşünüyorm ve şükür diyorum.geçecek inan tek ilaç sabır yoksa insan kafayı üşütüyor.benim hiç kimsem yoktu.tavana çivi çaktırdım çingene beşiği yapmıştım.salla salla salla salıncak durana kadar lavabo,yiyecek içecek molaları.netten süpürge makinesi sesi bire bir.ben şu anda da dinletiyorm.apartman çok gürültülü çünkü.inan o kadar çok eğleniyoruz ki kızımla 6 dişi çıktı.bunları herkes yaşıyor canım güzel günler olacak bebişinle sana...

ay canım sorma netten araştır araştır hergün bişiler çıkarıyorum eşim bıktı benden. yeter araştırma artık hergün yeni birşeyle geliosun diobizde abimlerden ana dizini aldık oda sorunluymuş yan sallanması zor sallanıyordu artık sallıcaz die kas yapmıştık netten hamak aldık beyfendiye benim bile bazen içine yatasım gelio ama beyimiz o bozuk ana dizini daha çok sevdibiz k
racı olduğumuzdan çakamıyoruz çivi falan her ağladığında göğsümü veriyorum ağzına ancak öyle susuyor. oda zararlıymış ama emzikte tutmuyor bizimki off off

mercimekten uzak dur dedi ama bana aile doktorumuz çok gaz yaptığı için bu arada bilgiler için teşekkürler canım...

rica ederim
bebeğin ne kadarlık bilmiyorum sab simplex az kaldı demişsin hala gazı varsa d işyaraıyodur boşuna verme bence

yarım fincan su yarım çay kaşığından az kimyon ve yarım çay kaşığından az şekeri 1-2 fokurdat ılıyınca 2-3 çay kaşığı ver dene istersen

ama bence bazı bebeklerde gazı hiç bişi geçirmiyo benim oğlum 69 günlük 1 aydır hiçbişi vermiyorum daha rahat geçen gazı var diye verdim sab gece uyuyan çocuk çığlıkla kalktı,bence hiçbişi vermeden dene 3-4 gün belki kendi girer düzene

bu arada önceleri yediğime dikkat ederdim ama 1 aydır onuda yapmıyorum nette her yerde yedikleriniz bebeğe gaz yapmaz diyo yapsa süt yapar bulgur pilavı ye demezlerdi ztn

ben doğallıktan yanayım nacizane fikirlerim tabi

bu arada ilk 1 aydan sonra azaldı sütüm sağma makinesini doğumdan hemen sonra kullanıp biriktirmediğim için çok pişmanım bende 2-3öğün mama veriyorum ne denediysem foşur foşur olmuyo şimdi bira mayası tableti sipariş ettim ppazartesi başlıcam işe yararsa yazarım işe yarayan arkadaşlar var birazda bünye meselesi tabii

[/QUOTE] seni çok iyi anlıyorum.emziği has pekmeze minicik bandır ver bak iki üç kez nasıl alışacak.pekmez zaten demir yapıcı.zararsız merak etme.valla eşler bizim ne çektiğimizi bilirler görürler ama tam idrak edemezler.çare arıyoruz ne yapalım.benim kide başta öyleydi ama sonraları kendisi gömülüyordu bilgisayara halime acıyıp.bende kiracıyım ama bize bir şey demediler çok iyi gelecek çingene beşiği.mecbur her yolu deneyeceğiz ne yapalım.süpürge sesini dene.nete ELEKRİKLİ SÜPÜRGE MAKİNESİ SESİ yaz.al ayağına biraz salla uyusun sonra bırak yatağına...zor zor zor.milletin çocuklarına bakıyordum kuzu gibi daha çok sinirleniyordum.ALLAH a şükür ne hasta olan yavrucaklar var.bu bir dönem.geçecek geçecek annesi.bak neler yapacaksı sonra bebişinle ne oyunlar.sonrada hep öyle kalmasını isteyeceksin[/QUOTE]

şu pekmezli emziği bir deneyeyim bakayım birde süpürge sesini tele kaydedeyimde işime yarasınbizde oyunlar oynamayı bekliyoruz eşim bu çocuk bize ne zaman tepki verecek bakıcak gülücek deyip duruyo oda benim gibi sabırsız

Son düzenleme:

doğru söylüyosun canım bende en iyisi kimyona devam edeyim. bu arada oğluşum 34 günlük. ya valla bende ne yapıcamı şaşırdım neredeyse her şey gaz yapar diolar çilolata marul karnıbahar mercimek süt ve süt ürünleri biz ne tüketiceksek ozaman salamıyorumda canım ya bebeişimi öyle kıvranır görünce kendimi suçlu hissediyorum.bu kimyon tane kimyonmu toz kimyonmu olacak canım ya?

hangi mamayı kullanıyosun canım? ben milupa kullanıyorum ama bide hero babyi deniyim diorum belki gazı ondandır diye. benimde tek göğsümü emiyo diğerinin ucu olmadığından onu alamıyo. artık bebişim dalgın uyuyamıyo ya hep uyanacak gibi ıh tıs ıh tıs

canım bu arada süt yada mama vermek zorunda kalırsan 1 yaşından önce verirsen zararlıdır.fakat keçi sütünü sulandırıp verebilirsin.ve sende sulandırmadan bolca içebilirsin çok güzel süt yapar.sindirimi kolaydır.öyle kendi başıma uydurduğum bir şey değil.bebekler her şeyden önemlidir ve deney tahtası değillerdir.sadece keçi sütünü araştır.sende göreceksin.kızım 9 aylık ve 14 kilo çok sağlıklı maaşallah.keçi sütü yegane besinim bana ve bebeğime.bir de bunu araştır derim ne dersin...

milupa kullanıyorum bende başka mama denemedim bebişin küçük daha bence zaman ver annesi 1-2 haftaya çıkartacaktır gazını anca alışmıştır ztn dünyaya ,sıcak su torbası ve diğer yapılacakları denedin mi elma yağı gibi ?
bide sağıyomusun göğsünü o da artırıyo hemde göğüs ucunu çıkartıyo

toz kimyon kimyonu kendisi yutan arkadaşlar var süte geçsin diye birde ceviz yiyorum 3-4 tane hergün sütü yağlandırıp omega 3 olsun diye

evet elma yağı ile masaj yapıyorum canım sıcak su torbası yerinede fön makinesi tutyorum karnına düşük ayarda tabi kıyafetlerinin üzerinden. bu arada senin bebiş sık sık kakasını yapıyor mu? kimyonlu suyu yaptım içirdim sonrada mamasını verdim patır patır gaz çıkarıo şimdi valla sağol:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…