sutu az olup hem meme hem mama veren aralik anneleri

ekince

rütbeni bileceksin
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
1.436
11
158
- Yurtdışı
meraba kizlar bu sayfayi gormedim ve yeni bir konu actim
ben sutum az oldugu icin memeden sonra mama takviyesi yapiyorum
gunde iki bazen uc defa mama veriyorum
bazen oluyor ki gunde bir defa mama veriyorum
sutumu sagmaktan korkuyoru m biliyorum ki 80cc den az cikacak
siz nasil yapiyorsunuz nekadar veriyorsunuz

Son düzenleme:

merhaba..benimde sütüm yetmiyor..aslında 1 saat emiyor sonra hala aglıyor.bende aptamil pre veriyorum.doktor gecen ay yeteri kadar kilo almadığı için her emzirmeden sonra ver diyo.öyle yapıyorum.maşallah 90cc de emdikten sonra yiyiyo.bu ay 1300gr aldı.
bu arada eczacı bi arkadas aptamılle bebelac ın içeriğinin aynı old söyledi.3.aydan sonra ona geçcem...

arkadaşlar merhaba
ben de hem mama hem de meme veriyorum çok az sütüm olduğundan dolayı ama 2 gündür bebeğim memeyi almak istemiyor memeye geldiğinde çığlık çığlığa ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım( 50 günlük bu arada.
çok üzgünüm(

bende mama veriyorum sütüm hiç 50 ml. geçmedi daha ama önce 20 şer dk. emziriyorum sonra mama veriyorum benim sütüm 3. gün geldi hastanede bebelac verdiler..başka mama almıyo milupa ve sma denedim ikisinide almadı...

ben de bebelac veriyorum.doktorumuz da ztn içeriklerinin aynı oldugunu söyledi.ben de gecen markette inceledim gercekten de hiçbir fark yok tüm içeriği gramlarıyla aynı..ben de önce emzirip sonra mama veriyordum son 2 güne kadar 2 gündür memeyi reddediyor ben de sağıp veriyorum mecbur ( arada da deniyorum alacak mı diye ama henüz olumlu bi gelişme yok..

benim 4 .gun sari sut(ilk sut) um geldi bir hafta sonra normal sutum geldi iki hafta aglamaya aglaya hasta oldum gozlerim hassaslasti alerji oldu.ama kendime geldim ilk bir ay memeden sonra mama verdim haftada 330-390 gr aldi/son iki hafatdair memden sonra huzursuz olursa mama veriyorum.ama uc gundur memeyi istemiyor hele bir de sancisi varsa.resmen savasiyoruz kizimla.o agliyor ben agzina veriyorum o agliyor ben veriyorum boyle 10 dk felan veriyorum artik mama veriyorum mamayi bazen aliyor bazen 60 gr iciyor sanirim benden aldigi en fazla 60 gr felan;
saglik olsun bugun sabah emzirdim bir gogsumu emdi ikincisini vermek ne mumkun inadim inad diyor.;
10-15 dk uslu uslu durdu aglamaya basladi 60 bi yaptim bitirdi 60 daha verdim sesi kesildi gegirttim bi de 11 bucukta uyudu simdi uyandi masaalah uc saat uyudu
ben 6 aya kadar olan mamalar var onu kullaniyorum ucuncu kutum.
ilk kutu 22 gun dayandi.ikinci kutu 18 gun dayandi simdiki kutumda 15 gun felan dayancak gibi

ben ilk sagdigimda uc hafta once birisinden 80 gr digerinden 35 gr cikmisti ama memyi fazla ememiyordu o zmanlar aglaya aglaya emziriyordum

simdi eminim azaldi haftaya iki ay olacak bugun 54 gunluk oldu mam olarak ben Galia veriyorum hastanede de bundan ictigi icin bundan aldik

mrb ayni dert agzina koydugumda bagiriyor valla zorla veriyorum 30 gr alsa bile iyi diyorum

mrb bir ssat mi veriyorsun:18::18::18:
sakin bir saat emzirme
bende ilk seferler kan ter icinde bir saat birbucuk saat emzirmeye calsitim ebe kadin uyardi en fazla25 dkika dedi
sende yoruluyorsun bebekte yoruluyor ve surekli birer saat uzun emzirmeden sonra bebek artik istememeye basliyor sikiliyor
ve ilk emdigi sut midede erimeden daha cig sut geliyor bu da gaz olusmunu gaz sancisini artiriyor 20 dk emzirsen yeterli dr un mama oneriyorsa emzirmeden sonra mamayi verirsin

Son düzenleme:
mrb ayni dert agzina koydugumda bagiriyor valla zorla veriyorum 30 gr alsa bile iyi diyorum

valla ağzına sok sokabilirsen yok yırtıyor kendini( ben de sağıp veriyorum napiim damla da olsa alsın diyorum.ama cocuga da kızamıyorum sağınca 20-30 anca cıktını görünce demek boş boş çeke çeke yoruldu yavrum..2 gündür böyle..

evet bizim de doktorumuz en fazla 20dk duracak memede ve 2 saat aralık vermelisin sen de makina değilsin kendine süt yapmak için fırsat tanı demişti..bazı bebekler yalancı meme gibi kullanıyolarmış memeyi..gerci ben bunları uygulamama ragmen süt yapmadı bnm gzl bünyem ama olsun..

Ben biraz önce emzirdim ilkin bes dk emdi bagirinca altını değiştirdim sakinlesmesi için sonra diğer göğsümü zar zor bes dk verdim.. Ve 70 gr mama yaptım bitirdi.. Artık kendisi karar veriyor en fazla 15 dk tutuyorum oda ite kaka

canım 5 dk 5 dk dır valla benimki suan o kadar da durmuyor malesef

bende aralık annesiyim aynı sorunları yaşıyorum pskolojim bozulmak üzere
ilk önce emzirip ardından mama veriyodum şimdi emmek istemiyo ağlıyo ağzını açıp bekliyo çıldırtıyo beni biberona alıştı bende inat ettim mama vermiyorum azda olsa emse sonra mamasını yesin istiyorum oğluşumda inat aç aç duruyo
bu arada 2 göğsümden toplam 60cc çıkıyo ne duysam yiyorum süt yapsın die ama artığıda yok belki emse artar
yani çok kötüyüm dua edin bırakmasın

cnm senin durumdan bende gectim ama olmayinca olmuyor vardir bir hayir
uzulme uzuldukce sutun daha da gider ben bi gun cok zuldum birisi uzdu ertesi gun gidim sut cikmadi morelde onemli yettigi kadar napalim bizde isteriz emzirmek ama allah aridmcimiz olsun napaamim

canım benim de aynı sorun malesef..biz ac bıraktık 4 saat boyunca agladı yine de almadı memeyi o kadar inat yani ben de sağmaya başladım sağdıgımı veriyorum ama cok da fazla bişey cıkmıyor ztn...hala deniyorum memeyi vermeyiaa yok almıyor da almıyor:2:

sağmak istemiyorum sağınca çay bardağnın altını ancak doldurduyo tek göğsüm bende az olduğnu görünce daha çok kahroluyorum
pes etmiyorum ayakta dik uykuda her fırsatta memeyi veriyorum az çekiyo ağlıyo sanırım onun inadı yencek beni
bugünde göğsüne pekmez sürüp emzir dediler uyansın bide öyle deniycem sizde deniyin bakalım belki sizin kuzular tutar

kızlar biberonla verdiğiniz için mi memeden kopuyo bebekler, kaşıkla verseniz acaba emerler mi? Bende işe başladığımda kızım 3 aylık olacak ve mecburen 2-3 öğün mama yiyecek, tabi o zamana kadar sütüm azalmazsa, sanki bu aralar az gibi, ikisini birden emmek istiyo her seferinde. Bende memeyi tamamen bıraksın istemiyorum, o yüzden kaşıkla vermeyi düşünüyorum, yani annem öle yapacak. Ne dersiniz, yinede memeyi unutur mu?

meraba kızlar bebisleriniz nasıl
Ocean pekmez bal seker fazla önermiyor Dr lar ben düşünmüyorum sürmeyi. ağzını memeden çektiriyor etrafa bakıyor benim koca kız sonra ağlamalar tekrardan veriyorum memeyi ama benim terlememi bırak cocukta terliyor ana kız inatciyiz:)
o emmek istemez ben emmecek derim:))
Esra canım benim bugün 8 haftalık oldu kızım ve doğduğundan beri biberonla mama takviyesi yaptım
ablam yaa kasikla yada şırınga ile ver dedi siringayi denedim sonucunda bebeğim memeyi şırınga zannedin dilinin ucuyla oynuyor kasiktada öyle alışamadı sanırım ilk bir ay daha yeni emme refleksi gelişiyordu kızım biraz az kilolu doğmuştu.. 4 haftadır felan denemedim kasığı denesemde basımda birsuru adam herseye laf söylüyorlar siringayla verirken bile kimse görmeden veriyordum..

Ben bir ay daha emse onada şükür diyorum

Esra sen sütunu sagipta koyabirsin annene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…