haklısın,halimize şükretmemiz lazım.bende kızıma 1 mama 1 süt veriyorum sırayla.mama olarak PREMATİL kullanıyoruz(prematüre doğduğu ve henüz 3.5 kg olmadığı için) 1 kutu mama 41 TL.allah sağlığımıza zarar vermesin biz çalışırız kızıma alırız mamasını,yeterki o sağlıklı olsun ve büyüsün
Pazartesi gün ası olduk öğünden beri kızım biberonu fazla istemiyor memeyide istemiyor ama biberon veriyorum 30 iciyor gerisi çöpe biliyorum ki ac sonra birde göğsümü veriyorum göğsümü alıyor şaşırdım valla
Vallahi şaşırdım kaldım ne yapayım bilmiyorum( daha demin 90 gr yaptım 40 icti gerisini tükürdü diliyle ittirdi sonra göğsümü verdim emdi ama 2 dk da bir gogsumdeki süt bitiyor zaten sonrada uyuyor bu aralar göğsümde oyalanıyor orda uyumak istiyor :) napim gece sutum iyi oluyor o zaman biberon versem göğsüm sabaha kadar akıyor zaten gün icinde sutummm az oluyor yazık olanıza akmasın diye gece emziriyorum uç saat felan uyuyor uyaninca biberon veriyorum bitirmiyor gecen haftaki yaptıgım kadar veriyorum yarısını bile icmiyor (
ben de bebelac veriyorum.doktorumuz da ztn içeriklerinin aynı oldugunu söyledi.ben de gecen markette inceledim gercekten de hiçbir fark yok tüm içeriği gramlarıyla aynı..ben de önce emzirip sonra mama veriyordum son 2 güne kadar 2 gündür memeyi reddediyor ben de sağıp veriyorum mecbur( arada da deniyorum alacak mı diye ama henüz olumlu bi gelişme yok..
Bende hem mama hem meme veriyorum.
Sütüm 24 saat boyunca tam yetmiyor günde 1 kez aptamil veriyorum.
Fakat doktorumuz mama karşıtı bende ister miyim mama vermeyi diyorum ama adama anlatamıyorum sütüm az diyorum ama beyfendi çocuk uyurken sizde uyuyun yani gündüz bile işi gücü bırakıp uyumamı söylüyor off off bi 6 aya gelse kuzucum ek gıdalara başlasakta şu mamayı bıraksak.
Öyle canım kimse istemez mama vermeyi sen kendin mı karar verdin mamaya Dr aylık kontrolde mama verin demesi lazım .. Bana da bir kez verin dedi bana belli olmuyor bazen bir bazen iki kez veriyorum gündüz uyusam benimde şutum yeter ayda bir kilo 200- bir kilo 400 alacağına 900-1000 gr alsın anne şutu alsın diyorum ama bizim evde gündüz uyuma gibi lüksün yok kv lerin yanında is güç bitiriyor kız uyanıyor onu emzir ilgilen derken öğlen oluyor . Birde gündüz uyuma alışkanlığım yok hamileyken bile uyuyamazdim isik varya uyutmuyor :)) kaç kilo oldu şimdi bebeğin bir gün boyunca dene bakalım emzir eğer emzirdikten yarım sonra ağlıyor mama verince susuyorsa bebeğin doymuyor ..
Birde benim kız En fazla bes dk emıyor 10-15 dk felan değil.. İki hafta oncesine kadar öyleydi şimdi yokk
Yok canım doktor ver dedi ama şimdi verme diyor sanki ben zevkimden veriyormuşum gibi aynen bende gündüz uyuyamıyorum dinlensem artıyor.
Bu arada sütü az olan annelere tavsiyem balla zenfecil şahane süt arttırıyor.
2 hafta önce grip oldum ve boğaz ağrısı için 1 tatlı kaşığı bala yarım tatlı kaşığı toz zencefili katıp yarım çay bardağı ılık suyla karıştırıp içtim ve hasta olduğum 4 gün boyunca sadece 1 kez mama verdim.
Tadı berbat ama oğluma süt olsun diye arada bunu yapmaya çalışıyorum bende zenfecille bal sütü arttırdı deneyin belki sizlerde de arttırır.
kızlar benim çok azdı ilk ay 30cc alıyordum mama takviyesi yaptım emzrdikten sonra ödül gb allaha çok şükür sütüm şu an iyi yeterli hiç mama vermiyorum oğlum alışmadıda biberona daha doğrusu biberon emzik anne memesi herşeyi alan bir çocuk emmek bir zevk onun için hiç kötü düşünmeyin emzirin bol bol ben neler çektim yara oldu mahvoldum ama çok şükür şu an sadece anne sütü veriyorum.... bol bol su için ve kayısı kompostosu ... çikolata yemeyin...
ben de yatmadan önce mama veriyorum kaç saatte bir acıkıyor bebekleriniz benim kızım çok iştahsız eskiden 2 saatte bi isterdi şimdi 3 saat geçiyor sesi çıkmıyor
bende hem mama hem meme verıyorum özellikle gece yatmadan mama verıyorumkı bebısım uyandıgında sütüm olsun,size birde tavsıyem olacak her yemekden once mutlaka emzırın sonra mama hazırlayın,ben bı mama bı meme verıyodum sütüm iyice azaldı
ben de mamaya başladım.aklma taılan bişey var.su veriyor musunuz?süt içerken gerek yok da ya mamadan sonra?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?