sutu az olup hem meme hem mama veren aralik anneleri

kızlar bgn sabah bnmki memeyi aldı bi kez herhalde uyku mahmurluğu olsa gerek:) biraz emdi ama sonra ne zaman verdiysem yine red yine red olsun yine denicem ara ara belki alır..bu arada bnm bebeğim de 50 günlük oldu ilk basta mamayı kaşıkla vermiştik biz bi süre memeden süt gelirse mamaya alışmasın ümidiyle doktor öyle söylemişti.ama süt olmayınca biberona gecebilirsin demişti bana zaten bebekler bi süre sonra emmeyi öğrenir biberondan sonra bırakmaz demişti..sanırım bizimkiler sütün azlığından almak istemiyorlar biberondan cok cok içmek varken(

evet sonunda sütümü sagdim beklediğim gibi ikisinden toplam 65 ml çıktı( iki saat önce bes dk emdi sonra zorlayarak bes dk daha emdi.. Ama yine kustu bende zannettim çok emdi çıkardı böyle 15 dk sakın sakin durdu ne kadar sevindim doydu diye sonra ağlamaya başladı emziği veriyorum hem inliyor hem gözler kapalı.. Dedim belki actir 90 ml yaptım kv. : sen bosuna yaptın uykusu var dedi. Kucağıma aldım yine miril miril ağlıyor artık öğrendi yaa kimde karnının doyacagini verdim bitirdi mamayı.. Goguslerim sis boşaltım dedim aldım makinayı 10 ar dk.. Birinden 40 digerinden 25 çıktı dibine kadar boşaltım yani.. kii kızım dibine kadar emmiyor demekki en fazla 40 ml alıyor benden.. Yok artık bundan sonra memeden hemen sonra mama vericem

memede de bes er dkika tutucam makinayla çekerken ilk bes dk iyi geldi sonra damla damla( toplamda 10 dk emse yeter. Alacagida supheli bende geceleri veriyorum uykus sersemliginden sanırım:)))

tekrardan Slm kızlar emzirdikten sonra bebeğiniz hep kusuyor mu? Ben emzirdim 5 dk emdi sonra 5 dk ağlaya ağlaya yine emdi savaştık resmen ama gazını cikartirken kustu.. Hep böyle oluyor ve azda çıkarmıyor kesik süt gibi.. Fazla da vermedim 10 dk sonra 90 gr mama yaptım bitirdi ama onda kusmadı genelde hep emzirdikten sonra kusuyor
sizce neden olabilir??

canım,kardeşim doktor.annem emzik tutmadığın için emzik başına bal sür demişti..kardeşim çok karşı çıktı.bal yenidoğanlarda çok tehlikeliymiş ve asla verilmemeliymiş.şeker de iyi değilmiş yani uzak durulmalı.

Evet mideleri yeni alışmaya çalışıyor süte.. ki sekerli seyler ağır gelir diye düşünüyorum. Ama ben çok az seker tuz karışımı su içirmeyi dusunuyorum:)) iki uç haftada bir.. kemiklere iyi geliyormuş komşumuza Dr U öyle söylemiş.. ayda bir seferde olabilir.cok az ama

Son düzenleme:
canım sağıp bırakacak kadar sütümün olduğunu düşünmüyorum. Siz hep sağıp bakıyosunuz ya ne kadar sütüm var diye, ben hiç böle bişey yapmadım, kızım emdikten sonra aranmadığı için de hiç sütümün az olabileceğini düşünmedim. Ama kızımın öyle aman aman bi kilo alımı yok, 1 ayda 800gr aldı ki topikteki diğer bebklerle kıyaslandığında benimki baya az, yinede sorun yapmıyorum çünkü doktorumuz iyi dedi, bakalım bu ay ne kadar olacak. Bi de çok kusuyo, emdiğinin yarısınıda kusuyodur

Canim benim kizimda bazen mamayi istemiyor aradan 10-15 dk geciyor en az 60 lik mamayi bitiriyor.. bir ay boyunca 3 kere sagdim. Zaten makinayi kiralamistim ayin 10 unda geri verecem:) uzulmekten ve zaman kaybindan korktugum icin makinayi fazla kullanmadim ama senin kizin iyi kilo aliyor. Baska bebeklerle kiyaslama.. ek gidaya basladigin zaman zaten digerlerinin kilosuna ulasir. Ama s'en emzirmeyi hic birakma ise basladiginda da evden cikmadan emzirirsin saat 11 gibi annen mamasini verir sonra saat 14h00 de yada 15 h 00 bi daha verir s'en Ève gelir gelmez emzirirsin. gunde iki sefer mama yeter ama iste sutunu bosaltsan iyi olur agridan duramazsin ve dr lar sutunuzu mutlaka bosaltin diyorlar., sutun de azalmada olmaz

valla cnm bnmki de anne sütünü daha cok kusuyo bunu farettim neden bilmiyorum ki..

canm bende sagıyorum gögsümü sadece bi kere 80 cc yi gördümü bilirim onun dışında 40 50 60 o civarlarda ve ben günde 5 6 kere 90 cc mama verdim bebeğime bugün 2 aylık kontrolümüz vardı 700 gr almış bende cocuğumu obez yaparım diye korkuyordum oysaki ancak yetiyomuş ve doyuyomuş simdi 2 aylık oldu ben mamanın ölçüsünü 120 cıkarıcam artık zaten bi kac gündürde 90 cc yetmez olmuştu ve gün boyu sık sık emzirmeyede calışıyorum bebeğm 10 dakika emince tek gögsü demek ki süt bitiyo daha ağzına almıyo hemen öbür gögsüme veriyorum onuda 10 dakka emiyo daha doğrusu kendisi almayana kadar emziriyorum sonra bakıyorum aranıyo anlıyorum ki doymamış hemen mama hazırlıyorum onu yiyo bebeğim öyle güzel mayışıyoki büzüyo dudaklarını yerim onun o dudaklarını ben o zaman tamam diyorum bebeğim doymuş zaten doyuncada yavrukuşum mışıl mışıl uyuyo

Yaa bendecok seviyorum mayisiyorlarya insana ayrı bı keyif oluyor bebeğin karnı yok kendiliğinden uyuyor:)) napcas verice mecbur mama şutumuz az ben memeden sonra en fazla 90 veriyorum Dr günde bir sefer 120 ver dedi mamayı ac bebek bende artık bir haftadır her memeden sonra mama hazırlıyorum en az 30 iciyor .

ben iki göğsümü sağdığımda ne fazla 30 ml gördüm o da bir kez düşünün ne kadar yok ben de oğlumu çok şişirmek istemiyorum ama aç bırakmak da istemiyorum hem zaten kendileri yönlendiriyorlar acıkınca öyle bir ağlıyor ki içim parçalanıyor. yani öyle günde bikaç kez değil hep mama vermek zorundayım

Yok ben artık sagmicam dün alışveriş yaptım kv kızıma baktı iki kez 120 vermiş sonra ben geldim besbucukta emzirdim actir diye biberon yaptım icmedi gecede sutum akmış emzirdim ama hala sutum var Sabah'ta öyle hiç biberon vermedim ta ki.. Şimdiye kadar sutum azaldı ben anladım gece ve bu sabah neden çoğaldı sutum morel ve temiz hava hiç birsey düşünmeden o mağaza senin bu mağaza benim gezdim.. Şimdi yok çünkü kv ile yuzyuzeyiz pufff .. Yani ben morel diyorum

kızlar napalım rabbim daha büyük dert vermesin sonuçta karınlarını doyuruyoruz gücümüz var mama alabiliyoruz bebeklerimize milupanın 1 kutusu 20 tl onu alamayan insanlar var biz istermiydik öyle olsun ama napalım herşey allahtan mesala bugün sağdım gögsümü 40 cc ancak cıktı iki gögüsten o yüzden hiç sağmakta istemiyorum ama sabahları bayağı dolmuş oluyo gögsüm taş gibi şişiyo o zaman kac cc cıkar cok merak ediyorum bi gün denicem bakalım birde ben mama olarak milupa conformil kullanıyorum sizinki ne marka

Dogrudun julyet hayat pahalı ben burda Gallia kullanıyorum . O da iyi bir mama 20€ da bizimkisi( sağlıklı olsunlarda önemli değil babası hiç meme almamış ama masallahi var .. Ne kadar bitiriyorsunuz mamayı haftada kaç kutu?

Son düzenleme:

aptamil1 kullanıyorum ben de. aynen kutusu 20 tl. allah hem sütü olmayanlara hem de mama alacak durumu olmayanlara yardım etsin

YOK CANIM GUN SONUNDA DEGIL 3_4 saat emzirmedim sagdim bu kadar cikiyor_50_60 felan zaten bir daha sagmiycem :)))) sutum iyice azaliyor mamaya kuvvet dun iki aylik olduk artik kizim guluyor ama sessiz sessiz agular bir aylikkken basladi. agu mugu diyor miril miril gurul gurul bir seyler anlatiyor ama anlamaiyorummmm

yarim saat sonra asimizi olcaz
bakalim napcak kizim

boyumuz kilomuz ne durumda azmi veriyorum mamayi sutum yetmiyor mu bakacaz
yetmiyor bunu biliyorumda 5 kilo olmustur diyorum

saglikli olsunlarda evde once kendim tartiliyorum sonra kizimla cikiyorum yaklasik 5 kilo gorunuyor damlam
bir aylikken 3640 gr di ilk hafta kilo kaybetti 2haftada dogum kilosuna ulasti iki haftada 700 gr aldidr iyi demisti ama mamyi gunde bir sefer 90_120 ver dedi
ben gune 3_4 kez veriyorum ama 60_90 gr.

vallahi cogu kez cope gidiyor icmiyor mamayi bende emdigi yetmez diye surekli mama yapiyorum oglen az oluoyr sutum birde aksam:18::18::18:

haklısın valla,moral çok önemli.kaynanam varken bendede süt problemi olurdu,annem geldiğinde sütümde hemen gelirdi

haklısın,halimize şükretmemiz lazım.bende kızıma 1 mama 1 süt veriyorum sırayla.mama olarak PREMATİL kullanıyoruz(prematüre doğduğu ve henüz 3.5 kg olmadığı için) 1 kutu mama 41 TL.allah sağlığımıza zarar vermesin biz çalışırız kızıma alırız mamasını,yeterki o sağlıklı olsun ve büyüsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…