aman ne büyük problem!Bu ne kadar yanlış bir uygulamadır böyle... O süt kardeşler birbirini tanımamış olacaklar fakat dinimize göre anne bir baba bir kardeşten farkı da olmayacaklar. Yani birbirlerine nikah düşmemiş olacaklar.. Fakat ilerde birbiriyle karşılaşıp evlenebilme ihtimalleri olacak.. bu nasıl vahim bir durumdur anlayabiliyor musunuz??
Evet büyük bir problem.. Çünkü süt kardeşler gelecekte evlenebilir ki nikah düşmez.. elhamdülillah müslümanız ve dinimizce uygun değilse bu problemdir.. bilmem anlayabildin mi??aman ne büyük problem!
Aynı anneyi 15 defa emmesi lazım. Süt kardeşlik içi öyle sagma sütle olmuyor canımBu ne kadar yanlış bir uygulamadır böyle... O süt kardeşler birbirini tanımamış olacaklar fakat dinimize göre anne bir baba bir kardeşten farkı da olmayacaklar. Yani birbirlerine nikah düşmemiş olacaklar.. Fakat ilerde birbiriyle karşılaşıp evlenebilme ihtimalleri olacak.. bu nasıl vahim bir durumdur anlayabiliyor musunuz??
Arkadaslar evet elhamdulillah hepimiz muslumaniz..Ama takvanin kimde olduğunu sadece Rabbim bilir..Bunun disinda soylediklerimiz Gayb'i taslamaktir.Lutfen bu buraya dusmez,bu şuraya düşmez diye kesin çizgilerle degerlendirmeyelim bu konuyu.Eger degerlendircek olursak her mezhepte de farkli uygulamalar oldugunu göreceğiz. Ve bu da hiziplesme olur..Rabbimiz ne kadar din kurallarina bağlı olmamizi beklese de,oncelikle iyi insanlar olmamizi bekliyor.Yardimlarda,hayirlarda barislarda kosmayi,infak etmemizi istiyor..Ben hep kesin yargilardan ve fikirlerden korkar,imtina ederim dini konularda. .Burada cok guzel bir insanlik,yardimlasma eylemi var..Ne cok cocugunu emziremeyen anne var dunyada ve ne de cok da ici kan aglayan...Bunlardan biri de benim..Hastalandigim icin sutum kesildi ve bebegimi sadece bir 20 gun emzirdim.O kafar uzgunum ki sadece bebegimin nasibi buymus diyor,teselli ediyorum kendimi.Anne sutu almadigi icin bunyesi de cok zayif ayrica..Eger bu uygulamayi bilseydim belki ben de dusunurdum..Insanlarin din icin bogazlandigi,Allah'in ismini kullanarak katliamların yapildigi,kadinlarin bir sigara parasina satıldığı bu dunyada böyle iyilikler gormek ne sevindirici....
aslında bu sıkıntı için de çocukları aynı cinsiyetten olanların sütünü alsalar hiç bir problem kalmaz.Dinin kuralli zaten kesindir. Korkuyorsunuz ama uzgunum kesin bir kural. Ha o cocuklar birbirini bilecekse evet cok guzel bir sey. Ama bilip bilmeden milletin sutlerini alacaklarsa bu cok buyuk bir tehlike. Siz kardesinizle evlenmek ister miydiniz?
Cevabiniz hayirsa eger bu uygulamayi savunmayin..
ha evet bak boyle de olabilir. Ama diger turlu habersiz falan cok feci bi sey.aslında bu sıkıntı için de çocukları aynı cinsiyetten olanların sütünü alsalar hiç bir problem kalmaz.
güzel uygulama böyle olursa ya da çocuklar süt kardeşlerini bilmeli.
canım sürme onu tahriş eder yara daha kötü olur.ha evet bak boyle de olabilir. Ama diger turlu habersiz falan cok feci bi sey.
Canim ispirto yaralarda kullanilir mi?
canım sürme onu tahriş eder yara daha kötü olur.
alkol neticede o da.
hangi fıkıh kitabında buldunuz acaba bu bilgiyiAynı anneyi 15 defa emmesi lazım. Süt kardeşlik içi öyle sagma sütle olmuyor canım
Dinin kuralli zaten kesindir. Korkuyorsunuz ama uzgunum kesin bir kural. Ha o cocuklar birbirini bilecekse evet cok guzel bir sey. Ama bilip bilmeden milletin sutlerini alacaklarsa bu cok buyuk bir tehlike. Siz kardesinizle evlenmek ister miydiniz?
Cevabiniz hayirsa eger bu uygulamayi savunmayin..
hangi fıkıh kitabında buldunuz acaba bu bilgiyiönüne gelen fetva veriyo arkadaş.bırak emmeyi kaşığa sağıp içirsen dahi kafidir.kafamdan değil fıkıh ilminden aldığım cesaretle konuşuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?