• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm asla artmıyor 🥺

Atanamayankomedyen

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
239
Puanlar
23
Kızlar 3.5 aylık bebeğim var 36.haftada doğum yaptım sütüm geç geldi bebeğin kilo alımı yetersiz olduğu için mama da veriyorum sorun şu ki sütüm çoğalmıyor solgarın süt arttıran vitamini humana çay kuru dut suyu süt artıran damla ne varsa kullanıyorum yok bu duruma çok üzülüyorum ne yapabilirim ?

Gelmiyorsa gelmiyor güzel kardeşim.
Mama vereceksin.
Hayatı kendine zindan etme.

Kızlar 3.5 aylık bebeğim var 36.haftada doğum yaptım sütüm geç geldi bebeğin kilo alımı yetersiz olduğu için mama da veriyorum sorun şu ki sütüm çoğalmıyor solgarın süt arttıran vitamini humana çay kuru dut suyu süt artıran damla ne varsa kullanıyorum yok bu duruma çok üzülüyorum ne yapabilirim ?
Bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Süt sağma makinesi ile düzenli sağmayı denediniz mi. O da arttırıyor. Olmazsa da mama verin hiç stres yapmaya gerek yok. Stres yaptıkça siz ve bebeğiniz daha kötü etkilenecek ek gıdaya başladıktan sonra zaten zaman hızlı geçiyor.

Maalesef süt arttırmanın en temel yolu sürekli emzirmek. Arz talep meselesi gibi düşünün. Boşalttıkça dolacak. Ve tabi 3 litre su içmeye zorlamıyorsanız kendinizi,başka arttırıcı takviye aramayın. Ciddi anlamda 3 litre içmeye zorlayın kendinizi.
Saat başı emzirin.

Bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah. Süt sağma makinesi ile düzenli sağmayı denediniz mi. O da arttırıyor. Olmazsa da mama verin hiç stres yapmaya gerek yok. Stres yaptıkça siz ve bebeğiniz daha kötü etkilenecek ek gıdaya başladıktan sonra zaten zaman hızlı geçiyor.
Çok teşekkür ederim 🌸 mama vermek sorun değil tabi ki ama bu kadar şey denememe rağmen sütümün artmaması tuhaf geliyor sağım her gün olmasa da 2-3 güne bir yapıyorum

Maalesef süt arttırmanın en temel yolu sürekli emzirmek. Arz talep meselesi gibi düşünün. Boşalttıkça dolacak. Ve tabi 3 litre su içmeye zorlamıyorsanız kendinizi,başka arttırıcı takviye aramayın. Ciddi anlamda 3 litre içmeye zorlayın kendinizi.
Saat başı emzirin.
Suyu çok içerim normalde ama 3litre değil çok teşekkür ederim denicem ♥️♥️

Suyu çok içerim normalde ama 3litre değil çok teşekkür ederim denicem ♥️♥️
Çünkü mama verdiğiniz için acıkmıyor hemen. Anne sütünün sindirimi daha kolay ama mama daha geç.
Hemen acıkmayınca da emmiyor tabi. Emmeyince de göğüsler bekliyor öyle.
Kolay gelsin 😍

Çok teşekkür ederim 🌸 mama vermek sorun değil tabi ki ama bu kadar şey denememe rağmen sütümün artmaması tuhaf geliyor sağım her gün olmasa da 2-3 güne bir yapıyorum
İnan hepsi geçecek. Şu dönem senin için çok stresli biliyorum. Onlarca takviye kullanmış ve evin her köşesinde sağım uapmaya çalışmış biri olarak söylüyorum bunları 🫣 sağımı bir de düzenli yapmayı deneyin bakalım her gün düzenli saatlerde. Hatta power pumking diye bir şey var. Bunları deneyin birde. Bu yöntemlerde arttırabilir

İnan hepsi geçecek. Şu dönem senin için çok stresli biliyorum. Onlarca takviye kullanmış ve evin her köşesinde sağım uapmaya çalışmış biri olarak söylüyorum bunları 🫣 sağımı bir de düzenli yapmayı deneyin bakalım her gün düzenli saatlerde. Hatta power pumking diye bir şey var. Bunları deneyin birde. Bu yöntemlerde arttırabilir
Desteğiniz için çok sağ olun 🌸 Kimisi hiçbir şey yapmaz sütü fışkırır kimi de biz gibi işte 🥲 onu da deneyelim bakalım 😁

Merhaba benim için en etkili yöntem gece emzirmek oldu hatta gece uzun aralıklarla bebegimi emzirdiğimde sütüm azalıyor

uykunuzu almaya çalışın ve stres yapmayın. ilk bebeğimde 8 yıl önce aynı sizin gibi 36 haftalık doğum yaptım asla sütüm artmadı. humana çaylarından kaç tame içtim Allah biliyor hiçbir şey fayda etmedi. bebek doymadı mama vermemeye direndim ama hata ettim. stres yaptıkça sütüm azaldı. diğer arkadaşlarım mama da verdi bebekleri gayette sağlıklıydı. şimdi bebeğim 7 aylık ama bu defa sütüm yeterli ona rağmen geceleri bir öğün mama verdim. tecrübeli olduğum için bol bol uyudum bebekle birlikte. kendimi hiç kasmadım sütümde azalmadı şükür.

Desteğiniz için çok sağ olun 🌸 Kimisi hiçbir şey yapmaz sütü fışkırır kimi de biz gibi işte 🥲 onu da deneyelim bakalım 😁
Hepsi geçecek. Zaman su misali. Oğlum şimdi 1 yaşını geçti biz ne yersek veriyorum ☺️ 1-2 öğün mama alsa da sorun değil. Bende hep mama destekli gittim. Süt azsa az ne yapalım

Bol su için .
Soğan sumaklayın yiyin yemeklerin yanında
Kereviz rendeleyın yoğurtla yiyin
Siyah üzüm yiyin
Kabak yiyin
sütün inişini göğsünüzdeki sızıyı hissedeceksiniz . Denedıkten sonra yazın sonucu .

İnmezse de stres yapacak ne var güzel kardeşim mamayla büyüyen bi çocukta bende var . İkizlerimin bir meme reddi yaptı biri emiyor yani bazen sütü gelende emziremiyor üzülme .canları saolsun sağlıklı olsunlar yeter . sağım yapma imkanın varsa düzenli sağımda deneyebilirsin

3 litre su içmediginizi yazmışsınız. Su yoksa süt yok gibi bir şey. Gerçekten en önemli ve etkilisi süt, o yüzden en az 3 litre su içmekle başlayın. Birde bebek emdikce süt artar mama aldığı için çok fazla acikmiyordur bu durumda bol bol sağım da yapabilirsiniz. Su+emzirme veya sağım ile sorununuzu inşallah çözersiniz 🫶

Merhaba sağlıkla büyütün inşallah ben galactago pro tablet kullanıyorum ve ilk zamanlar bile sütüm gelmemesine rağmen sürekli emzirip sağmaya çalıştım özellikle de emzirmeye aşırı da su içemiyorum ona rağmen sütüm geliyor belki sizde de işe yarayabilir. Eğer ne yaparsanız yapın gelmiyorsa da kendinizi yıpratmayın tüm çocuklar anne sütüyle beslenecek diye bir şey yok. Benim sütüm geliyor ama çocuğum doymuyor bir türlü bende mama kullanıyorum aynı zamanda. Bizlerde mamayla büyüdük önemli olan düzenli kilo alımı ve sağlığı ❤️

Toplumsal sebeplerden ötürü mama vermek sanki dünyanın en kötü şeyiymiş gibi lanse ediliyor ama siz öyle düşünmeyin ne olur. Bende ilk 3 ay bebeğim yetersiz besleniyor diye mama vermiştim içten içe de üzülüyordum sizin gibi sütüm yetmiyor az diye. Bende dediğiniz ürünleri kullandım ek olarak Milkin tablet de kullandım. ve power pump denilen bir süt sağma tekniği var onu uyguladım çok iyi gelmişti.

(power pump: 20 dk sağım 10 dk mola, 10 dakika sağım 10 dakika mola ve son kez 10 dk sağım şeklinde. Giyilebilir sağım makinem vardı bu şekilde her gece bebeğim uyuduktan sonra yapıyordum sağdığım sütleri de depolamıştım )

Sizde üzmeyin kendinizi ve efsanelere de inanmayın herkesin sütü şarıl şarıl akmıyor , siz de yetersiz değilsiniz.

Back
X