Sütüm azaldı. Maalesef.

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Evet , herkese şunu ye bunu ye pozitif düşün falan diye tavsiye veren ben şimdi çıkmazdayım. İlk çocuğumda da bu aylarda sütüm azalıp yok olmuştu ve istemesem de, delirsem de mecburen mamaya başlamıştım. Bu çocuğumda da aynısı olmasın diye canla başla dikkat ediyorum yediklerime. İnanın burada yazan ve yazmayan dahi birçok şeyi tükettim tüketiyorum. Ve biliyorum ki en mühimi dengeli beslenmek+bol su. Fakat neden bilmem(oğlum şu an 3 aylık) gögüslerim söndü. Eskiden emerken resmen sütümün göğüslerimin ucuna doluştuğunu ve aktığını hissederdim. Şimdi yok. Şimdi iğrenç derecede 'normal' göğüslerim. Pes etmeden emziriyorum. Kirlettiği(çiş yaptığı) bez sayısı günde 5. Sağlık ocağındaki hemşire lactabol diye bi içecek önerdi bana. Az bi gram yaradı gibi ama elle tutulur bir sonuç hala yok. Şimdi bana bir akıl verin nolur. Geçici bir durum mudur bu? Yeniden bollaşır mı? Hepimiz aynı dertten muzdaripiz ve o kadar olağan bir sorun ki bu biliyorum ama bir o kadar da önemli.. Tavsiye ve desteklerinize muhtacım.

Aynı problemi ben de yaşıyorum bebeğim 3 aylık ve eskisi gibi dolu dolu değil göğüslerim tahin pekmez dere otu süt çayı bol su herşeyi deniyorum çok korkuyorum bi de çalışmaya başlıcam çok korkuyorum kesilecek diye :(

pelinotu ve civanperçemi bitki çaylarının sütü çoğalttığını duymuştum. dilerseniz internette bunları bir araştırın.

Aynı problemi ben de yaşıyorum bebeğim 3 aylık ve eskisi gibi dolu dolu değil göğüslerim tahin pekmez dere otu süt çayı bol su herşeyi deniyorum çok korkuyorum bi de çalışmaya başlıcam çok korkuyorum kesilecek diye :(

:( ne yapacağız bilmiyorum.
Psikoloji çok mühim. Olmasa da varmış gibi hissedip yok dememeliyiz biliyorum ama aynen ben de çok korkuyor ve üzülüyorum. Kızım 4. ayından sonra full mama ile büyüdü. Bir şeyi eksik mi, hayır. Aksine çok çok zeki bir çocuktur maaşallah :nazar: mama içse dünya durmaz elbette fakat emzirebilmek varken niye mama vereyim ki? Sağlıklıyım da allah a şükür. Niye yetemiyim oğluma diye düşünüyorum. Bi arkadaşımın da çok azmış sütü ama o "mama ver" diyenlere kulak tıkayarak inadına emzirmiş sabırla ve bu yolla sütü bebeğini iki koca sene doyurmuş. İnat edicem ben de rabbim tamamen kesmezse:( emzirdikçe süt kesilmezmiş. Sabırla emzirelim.. Başka çare var mı?

pes etmeyin.. sütüm yok azaldı demeyin.. beyin herşeyi kaydediyor.. inatla emzirin.. emdikçe süt üretecek vücudunuz muhakkak.. hemen mamaya geçmeyin.. doktor arkadaşıma bebeği çokçok azkilo alıyorken mama ver diyordu arkadaşım inatla emzirdi ama az ama çok 1 yaşına kadar mamasız geldi.. ben 40 gün emzirebildim.. bebeğim ne yaptıysam tutamıyordu -gögüs ucumun emzirmede çok dezavantajlı bir şekliolduğu söylendi- ememediğiiçin sütümazaldı ve çaresiz mama verdim.. tabiki isterdim en azından ilk 6 ay emzirebilmek ama mama da dünyanın sonu değil.. kızım mama ile büyüdü ve gelişimi her açıdan mükemmel maşallah:))) anne sütünün önemi tartışılmaz yanlış anlaşılmasın ama mama verme korkusundan sütümüz kesilecek neredeyse bu da biraz fazla.. 2 yaşına kadar emip hastalıktan başını kaldıramayan çocuk da var hiç emmeyip sağlık fışkıran da.. siz iyi düşünün sağlıklı beslenin inş. bol bolsütler gelecek..

pes etmeyin.. sütüm yok azaldı demeyin.. beyin herşeyi kaydediyor.. inatla emzirin.. emdikçe süt üretecek vücudunuz muhakkak.. hemen mamaya geçmeyin.. doktor arkadaşıma bebeği çokçok azkilo alıyorken mama ver diyordu arkadaşım inatla emzirdi ama az ama çok 1 yaşına kadar mamasız geldi.. ben 40 gün emzirebildim.. bebeğim ne yaptıysam tutamıyordu -gögüs ucumun emzirmede çok dezavantajlı bir şekliolduğu söylendi- ememediğiiçin sütümazaldı ve çaresiz mama verdim.. tabiki isterdim en azından ilk 6 ay emzirebilmek ama mama da dünyanın sonu değil.. kızım mama ile büyüdü ve gelişimi her açıdan mükemmel maşallah:))) anne sütünün önemi tartışılmaz yanlış anlaşılmasın ama mama verme korkusundan sütümüz kesilecek neredeyse bu da biraz fazla.. 2 yaşına kadar emip hastalıktan başını kaldıramayan çocuk da var hiç emmeyip sağlık fışkıran da.. siz iyi düşünün sağlıklı beslenin inş. bol bolsütler gelecek..

Maaşallah..
Benim kızım da sadece 4 ay emdi ve ondan sonra hep mama ile büyüdü. Aynı şekilde kızım da çok zeki ve vücudu dirençli bir çocultur. Elbette ki mama dünyanın sonu değil fakat emzirmeyi öyle çok istiyorum ki.. Evet; sütüm yok demek bile azaltıyor farkındayım. Yetememe duygusu öyle güçlü ki en sağlam psikolojiyi bile sarsabiliyor. İnatçıyımdır:) fazlasıyla da sabırlı.. Emziricem emzirebildiğim kadar. İnşallah..

Maaşallah..
Benim kızım da sadece 4 ay emdi ve ondan sonra hep mama ile büyüdü. Aynı şekilde kızım da çok zeki ve vücudu dirençli bir çocultur. Elbette ki mama dünyanın sonu değil fakat emzirmeyi öyle çok istiyorum ki.. Evet; sütüm yok demek bile azaltıyor farkındayım. Yetememe duygusu öyle güçlü ki en sağlam psikolojiyi bile sarsabiliyor. İnatçıyımdır:) fazlasıyla da sabırlı.. Emziricem emzirebildiğim kadar. İnşallah..

tabiçok haklısınız bir bebeğim daha olursa tüm dezavantajlarıma rağman yine emzirmek için elimden geleni yapacağım ben de.. sıcak duş geldi aklıma bir de.. duştan çıkınca sağardım çok farkl ederdi.. inş. emzireceksiniz daha uzun süre.. sabır inat inanç bir arada ise olmaz diye birşeyyok..sevgiler

evet , herkese şunu ye bunu ye pozitif düşün falan diye tavsiye veren ben şimdi çıkmazdayım. Ilk çocuğumda da bu aylarda sütüm azalıp yok olmuştu ve istemesem de, delirsem de mecburen mamaya başlamıştım. Bu çocuğumda da aynısı olmasın diye canla başla dikkat ediyorum yediklerime. Inanın burada yazan ve yazmayan dahi birçok şeyi tükettim tüketiyorum. Ve biliyorum ki en mühimi dengeli beslenmek+bol su. Fakat neden bilmem(oğlum şu an 3 aylık) gögüslerim söndü. Eskiden emerken resmen sütümün göğüslerimin ucuna doluştuğunu ve aktığını hissederdim. şimdi yok. şimdi iğrenç derecede 'normal' göğüslerim. Pes etmeden emziriyorum. Kirlettiği(çiş yaptığı) bez sayısı günde 5. Sağlık ocağındaki hemşire lactabol diye bi içecek önerdi bana. Az bi gram yaradı gibi ama elle tutulur bir sonuç hala yok. şimdi bana bir akıl verin nolur. Geçici bir durum mudur bu? Yeniden bollaşır mı? Hepimiz aynı dertten muzdaripiz ve o kadar olağan bir sorun ki bu biliyorum ama bir o kadar da önemli.. Tavsiye ve desteklerinize muhtacım.

cnm merhabaa ooncelıkle benzer yınlerımız olduugunu soylemek ısterım
benım ılk yavrum kızım 4.5 ay anne sutu alabıldı massalla saglık problemlerı olmadan daha rahat buyudu
sutten gogudlerım tas gıbı olurdu akardı ped yetıstıremezdım hatta

fakat oglumda aynısn sızın gııbıydı goguslerım sutumun odugunu hıssetmıyordm sertlık ve akma bakımından bır kutu ped bıtıremedım hatta

bunu dr umla paylastıgımda sadece bana kg alımından bahsettı ve endıselerımın yersız odugun hıssettın-m ılk ay bır bucuga yakn kg aldı sonrasında 1 kg nın altına hıc dusmedı dr sut yoksa bebek nasıl kg alır dedı
ve ılk 6 ay sadece anne sutuu aldı hala emmeye devam edıyor
sızınde burda belırleyıcınız bebegın kg alımı
kakalı ve cıslı bezı
bunlar yerındeyse benımke aynı seyı yasadıgınıza emın olabılırsınız

tabiçok haklısınız bir bebeğim daha olursa tüm dezavantajlarıma rağman yine emzirmek için elimden geleni yapacağım ben de.. Sıcak duş geldi aklıma bir de.. Duştan çıkınca sağardım çok farkl ederdi.. Inş. Emzireceksiniz daha uzun süre.. Sabır inat inanç bir arada ise olmaz diye birşeyyok..sevgiler

canım ben kızımda o guzel duyguyu olabıldıgınce az yasamıstım malesef ınsalla sende benım gıbı ıkıncıde doya doya emzırırsın

Arkadaşlar şunu soracağım bir de. Yakında işe başlıyorum. Tüm gün emziremezsem sütüm azalır mı?

Evet canım kesinlikle azalır. İş yerinde sağman gerekecek. Biraz zahmetli bir iş ama evladın için katlanmalısın. Bir de bu gün denedim sana da tavsiye edeyim; ülkerin maltana diye bi içeceği var malt içeceği şok markette buldum ben ondan iç günde bir yada iki şişe acayip etki ediyor.

Son düzenleme:
ısrarla emzirin, çevreye hiç ama hiç kulak asmayın iyi niyetli bile olsalar. ha aç kaldığını düşünüyosanız günde bir -2 defa mama verin yeter.sonra biberon tutturmakta sıkıntı çekmezsiniz en azından. emziremesem ben emziremezdim sütüm hep azdı ha gitti ha gidecek kızım 20 ayını doldurdu çok şükür Allah'ıma.
tavsiyem ısrarla emzirin mutlaka sütünüz olur merak etmeyin.

ısrarla emzirin, çevreye hiç ama hiç kulak asmayın iyi niyetli bile olsalar. ha aç kaldığını düşünüyosanız günde bir -2 defa mama verin yeter.sonra biberon tutturmakta sıkıntı çekmezsiniz en azından. emziremesem ben emziremezdim sütüm hep azdı ha gitti ha gidecek kızım 20 ayını doldurdu çok şükür Allah'ıma.
tavsiyem ısrarla emzirin mutlaka sütünüz olur merak etmeyin.

Çok tesekkür ederim.
Evet; emzirmekten vazgeçmemek gerek haklısınız. Arz talep meselesi bu. Emdikçe gelecektir. İlla ki. Ama insan bazen korkuya kapılabiliyor. Siz de bilirsiniz. Yetememe duygusu.. Mama karşıtı olmadım hiç. Ama emsin istiyorum. Zaten doğduğunda ilk bir hafta meme+mama şeklinde gitmiştik fakat umarım mamaya gerek kalmaz :)

cnm merhabaa ooncelıkle benzer yınlerımız olduugunu soylemek ısterım
benım ılk yavrum kızım 4.5 ay anne sutu alabıldı massalla saglık problemlerı olmadan daha rahat buyudu
sutten gogudlerım tas gıbı olurdu akardı ped yetıstıremezdım hatta

fakat oglumda aynısn sızın gııbıydı goguslerım sutumun odugunu hıssetmıyordm sertlık ve akma bakımından bır kutu ped bıtıremedım hatta

bunu dr umla paylastıgımda sadece bana kg alımından bahsettı ve endıselerımın yersız odugun hıssettın-m ılk ay bır bucuga yakn kg aldı sonrasında 1 kg nın altına hıc dusmedı dr sut yoksa bebek nasıl kg alır dedı
ve ılk 6 ay sadece anne sutuu aldı hala emmeye devam edıyor
sızınde burda belırleyıcınız bebegın kg alımı
kakalı ve cıslı bezı
bunlar yerındeyse benımke aynı seyı yasadıgınıza emın olabılırsınız

800 gram alıyor oğlum aylık.
Doktor da sağlık ocağındaki hemşire de çok iyi, neredeyse bir kilo diyor. Sütün yarayıp yaramadığının tek ispatı bebeğin kilo+boy+baş çevresi gelişimi, farkındayım. Ama sütümde ay sonunda azalma hissetmiştim zaten. Bi iki gün sonra tartıldı kuzum. Yani azalmışsa bile, tartıda belli olmamıştır:( oğlum çok geç kaka yapar. Bazen bir hafta yapmaz. Ama çişle günde 5 bez kirletir mesela dolu dolu. Sanırım sorun yok fakat yine de hafif bir azalma söz konusu hissediyorum. Umarım artar. Maltana aldım bugün marketten. İyi geldi. İnsallah devamında da işe yarar ve 6 ayda olsa kesintisiz emzirebilirim.

Sütün azaldığnı nasıl anlıyorsunuz? Benim göğüslerimde öyle taşmıyorr ama kızım emerken yutkunma sesleri geliyor, her sıkışta da mutlaka süt geliyor, hatta emmeyi bıraktıktan sonra bile sıksam gene geliyor giç gelmediği olmadı..Ama göğüsler taşmıyor??

Back
X