- 26 Şubat 2016
- 843
- 739
- 103
- Konu Sahibi FatElephant
Bi deniyim tesekkurlerrcanım bol bol su iç ve kuru incir hoşafı ye çok faydası oluyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bi deniyim tesekkurlerrcanım bol bol su iç ve kuru incir hoşafı ye çok faydası oluyor
Tiroid sorunum var malesef bi kac haftaya test yapilacak zaten anlariz belki de o yüzdendir ..Herkes gereken şeyleri yazmış.Birde tiroid hormonu dengesizliğinin de anne sütünü etkilediğini okumuştum bir yerde.Eğer tiroid sorununuz varsa ilacınızı da düzenli almalısınız.
Annem geldi bi kaç gündür burda yanimda bebişe bakiyo gün icinde zaten ama işleride kalkıp yapınca ona kıyamadıgımdan bende kalkıp hızlı hızlı yapmaya baslıyorum bu sefer normalde sabahtan baslayıp yavas yavas dinlene dinlene yaparim böyle aksama kadar hizli hizli kosturuyorum yoruluyorum farkında olmadan bide uyku cok az zatenBol bol uyu dinlen. Stres olma. Mümkünse yanına annen ya da bir akraban gelsin bir kaç günlüğüne. Bebeği uyut git yat :)
Ney o çayben bir cay kullandim. super sut yapti. ozelden yaziyorhm.
Kuru incir çok arttryo ben azaldığını hissediyim yiyorm 5 6 tane aksama semsert oluyo dereotuda ypyoms onu denemedm amaarkadaşlar iki gündür sütüm çok az , artması icin ne yapmam gerek siz neler yaptınız sütüm yetmio mamaya baslamak istemiyorum daha 2.ayımız dolmadı:/ regl iken azalma var diyen var ne alaka diyen var ve pompayla süt artar mı azalır mı? Herkes herşeyi farklı farklı söylüyo kafam allak bullak oldu. Hemde emzirmeye yeni başlamışken bi keyfini cikaramadim:/ aclıktan huysuzlanınca içim acıdı resmen ..:/
Ben kaç kere yedm sadece ton balığı gibi yüksek cıva içeren balıkları fazla tuketmemek gerekiyoAklıma geldikçe içiyorum ama yeterli mi olmuyo anlamiyorum. Çay kahve kola vs icmiyorum hiç içmedim daha dogumdan beri. Yarından itibaren yeşilliğe ete tavuğa yükleneyim , birde doktorum balık yeme demisti bana siz ilk günden beri yediniz mi?
Sağdığınız miktara göre karar veremezsiniz. Bebeğin çekişi gibi olamaz çünkü. Sütün yetip yetmediği bebeğin aldığı kilodan anlaşılır ama evde böyle bir imkanımız yok o yüzden çişini takip etmemiz gerekiyor. 24 saat içinde 6-7 çiş yapıyorsa Bebek doyuyordur Hemen mama vermeyin bir takip edinSağdığımda ki miktarlardan ve yeni yeni sütten sonra uyumamaya başladık
Annene kıyamıyorsun da bebiş anlatamıyorum derdini. Ona da kıyma. Senin işin bebek. Evi mok götürmez merak etme. Annen de sana yardıma geldi. Sen yat uyu.Annem geldi bi kaç gündür burda yanimda bebişe bakiyo gün icinde zaten ama işleride kalkıp yapınca ona kıyamadıgımdan bende kalkıp hızlı hızlı yapmaya baslıyorum bu sefer normalde sabahtan baslayıp yavas yavas dinlene dinlene yaparim böyle aksama kadar hizli hizli kosturuyorum yoruluyorum farkında olmadan bide uyku cok az zaten
Bizede yaz Bende iccemNey o çay
Humana still teeNey o çay
Yanlış acmışım başlığı sonradan gördumSütüm çok diye başlığı okuyunca daha ne istiyor dedim.
Bol bol su için, hakiki köy tereyağı peyniri vs. yiyin. Malt içecekleri de baya işe yarıyormuş.
Açken meme aradigi gibi aranıyodu cunku emzirmeme ragmen bide pompayla sagınca azaldıgını anladımilk 2 ay ne yaparsan yap ağlar senin kucağından inince
ten teması önemli kucağına al hafif yatık bir şekilde göğüsünün üstüne koy benim yeni doğum yapan 2 arkadaşım var
iksininde emzirme süresi en yarım saat çocuk alıyor bırakıyor istiyor
yani çocuk patron
sütünün yetmediğini nereden anladın buarada ???
kusuyorsa renginde farklılıklar yoksa
altını dolduruyorsa sürekli uyuyorsa(ama sen uyandır çok aralıklı uyumasın)
problem yoktur bence
Haklısınızz tesekkurleren iyi süt yapan şey sudur, anne sütünün yüzde 96sı sudur zaten. ve de mutlu olmak stressiz olmak süt vermenin en kolay yoludur.
Bu ay ki kontrolde bi sorayımBen kaç kere yedm sadece ton balığı gibi yüksek cıva içeren balıkları fazla tuketmemek gerekiyo
Ay cok tesekkur ederim böyle yorumlar gelince içim rahatlıyo inşallahhDere otu, bulgur pilavı ve kompostonun sütü arttırdığını duymuştum. Bi de hasuta diye annemlerin yöresinde yapilan bir tatlı var. Tereyağı pekmez ve nisastayla yapılıyor o da sütü artırıyor diyordu annem :)
Bir de dinlenmek ve ilik duş iyi geliyor. Kafana çok takmamaya çalış canım bebiş emdikçe emdikçe sütün artacak inşallah sen israrla göğsünü vermeye devam et![]()