sütüm gelmedi mi yoksa az mi bilmiyorum

dertlianne33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2017
79
18
3
33
Daha once de bu konuda sormustum arkadaslar ve cvplar beni bi kez daha pes etmemeye sevk etmisti cok tesekkur ederim.. simdi anlayamadigim bi sey var bebegimi bir haftadir emziriyorum ama sutum her bakmamda 3_ 5 damla hatta bazen 2 damla oluyor.. bebegim nerdeyse 3 aylik olack ama emmeyeyeni baslamisti pes etmemis ve emmeyi reddetmesini sonunda yenmistik cok sukur.. ama sütum yok yani dedigim gibi damla damla... simdi benim sutum henuz gelmemis mi oluyor... süt gelince gogusler dolar sertlesir ve anneler bunu hissedermis bende hic biri yok... yani benim sutum henuz inmemis mi oluyor.? Stres yapmak istemiyorum ama ben emince 3 gune flan gelir saniyordum 1 hafta oldu ve hala ayni... fikirlerinize yine ihtiyacim var arkadaslar

Arkadaşım stres yapma. Kg alımı dr lara göre iyiyse günde 20 gr yani ayda en az 600 gr alıyorsa hiç bir problem yoktur. Kaldi ki bebeğin aç duramaz ağlar 3 aylık çocuk kendini çok güzel anlatır. Kg alımı güzelse sorun etme. Bebeğin çektiği ile ele gelen makine ile çekilen bir olmaz hiç bir zaman

Arkadaşım stres yapma. Kg alımı dr lara göre iyiyse günde 20 gr yani ayda en az 600 gr alıyorsa hiç bir problem yoktur. Kaldi ki bebeğin aç duramaz ağlar 3 aylık çocuk kendini çok güzel anlatır. Kg alımı güzelse sorun etme. Bebeğin çektiği ile ele gelen makine ile çekilen bir olmaz hiç bir zaman
Malesef mama ile besleniyor.. 1 hftadir emiyor dedim ama eds sistemi diye bi sistem var.. mama ince bi hortum yardimiyla gogsume geliyor gogsumu cekiyor ama mamayi emmis oluyor... goguste tutabilmek amaciyla... keske tek de emse ama o zaman emzik niyetine emiyor yutkunma sesi hic gelmiyor ve acken o sekilde pek emmiyor hemen agliyor malesef

Bebek her iki üç emmeye yutkunuyorsa gelmiştir. Sessiz bir ortamda eds yapmadan dene, dinle..

Bende dediğiniz şekilde çok emzirdim. Ama önce kendinizin sutunu çekmeli sonra mama. Bir süre sonra pes ettim biberona geçtim ama. Cok da kendini hırpalama derim. Bu tamamen psikolojik. Önce emzir on dk bir tarafı on dk diğer tarafı. Üstüne dr browns biberonla ver mamasini. Emmeyi bırakmayan bırakmıyor emin ol. Kizim tam iki yaşında ve 5.5 aylıkken biberonu kendi bıraktı. Emzirmeyide 20 gün önce kendim kestimm. Hiç korkulacak birşey yok. Hepsi nasibini alıyor. İçiniz rahat olsun. Atak dönemlerinde reddediyorlar. Onlari bir arastir istersen. O donemlerde de endişe etmezsin. Allah yardımcınız olsun

Bende dediğiniz şekilde çok emzirdim. Ama önce kendinizin sutunu çekmeli sonra mama. Bir süre sonra pes ettim biberona geçtim ama. Cok da kendini hırpalama derim. Bu tamamen psikolojik. Önce emzir on dk bir tarafı on dk diğer tarafı. Üstüne dr browns biberonla ver mamasini. Emmeyi bırakmayan bırakmıyor emin ol. Kizim tam iki yaşında ve 5.5 aylıkken biberonu kendi bıraktı. Emzirmeyide 20 gün önce kendim kestimm. Hiç korkulacak birşey yok. Hepsi nasibini alıyor. İçiniz rahat olsun. Atak dönemlerinde reddediyorlar. Onlari bir arastir istersen. O donemlerde de endişe etmezsin. Allah yardımcınız olsun

Yani sizin de sütunuz yok muydu ne kadar ugrasip biraktiniz... yani her yerde emdikce gelir diyo ama neden artmiyo anlayamiyorum.. gercekten cok istiyorum mamayi birakmak istiyorum

Yani sizin de sütunuz yok muydu ne kadar ugrasip biraktiniz... yani her yerde emdikce gelir diyo ama neden artmiyo anlayamiyorum.. gercekten cok istiyorum mamayi birakmak istiyorum
Benimde sutum çok çok azdi.. emzirme üstüne o minik hortumla sutu verdiğim dönem çok kisa sürdü iki aylık bile değildi kizim. Hemen o hortumu anlıyordu. Yorulmustum o şekilde mama vermekten. Sutum bir turlu de artmadı. Bende emzirdim ve üstüne biberonla mama verdim. Dr browns biberon kullandım. Cekmedikcd gelmiyordu yani diğer biberonlar gibi de bir cekiste hızlı akmiyordu. Belkide bu sayede emmeyi bırakmadı. Ama 5.5 aylikti mamayi kendi azalta azalta bıraktı ve kg alımı normaldi. Böyle bir süreç oldu. Zor sabır isteyen bir sureec. Seni çok iyi anliyorum. Ama kendini cok ta harap etme. Herkesin sutu artmayadabiliyor. Ne yaparsan yap. Nasibi kadar içiyor tüm bebekler. Arkadaşımın sutu olduğu halde bebek emmeyi redddetti. Hiç anne sütu alamadi. O yüzden kafan rahat emzirmek çok önemli. Mamada gerektiği kadar icsin yapicak birşey yok. Doktorumun bana dediğini sana söylüyorum,ek gıdaya basladiktan sonra zaten çocuk mamayi azaltıp bırakacak. Bizde öyle oldu. Stressiz bir şekilde bunları atlatirsin insallah

Back
X