Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar ben daha bugün ile 15 günlük anne yim . Ilk olduğu için biraz tereddüt lerim var HÂli ile . Normalde bebeğim 2.970 doğdu 7 gün sonra doktor a gittim ve bebeğim 2600 olmuştu doktor normal dedi ama 7 gün içerisinde doğduğu kilo ya dönmesi gerekli dedi sütüm yetiyormu bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar ben daha bugün ile 15 günlük anne yim . Ilk olduğu için biraz tereddüt lerim var HÂli ile . Normalde bebeğim 2.970 doğdu 7 gün sonra doktor a gittim ve bebeğim 2600 olmuştu doktor normal dedi ama 7 gün içerisinde doğduğu kilo ya dönmesi gerekli dedi sütüm yetiyormu bilmiyorum
Bebegim 2910 dogdu 6 gun sonra 2450 oldu hic normal deil dedi hemen kuveze aldi 1 günde toparladi umarım sizinki yetiodur
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bebekler dogdugunda vücutlarında su oluyor. Daha sonra o suyu verdiklarinda kilo kaybetmis saniyoruz ama aslinda kaybetmiyorlar. Vucutlarindaki suyu atiyorlar.
Canım bebeginin kilo alimi suan normal ise yani günlük 15-30 gram arasi kilo almasi gerekli. Sütün yetiyordur. Bebegin emzirirken uyuya kaliyorsada yetiyordur sütün. Bol bol su iç. Bebegin doymasa sürekli aglar ve uyumaz zaten.
Bebekler dogdugunda vücutlarında su oluyor. Daha sonra o suyu verdiklarinda kilo kaybetmis saniyoruz ama aslinda kaybetmiyorlar. Vucutlarindaki suyu atiyorlar.
Canım bebeginin kilo alimi suan normal ise yani günlük 15-30 gram arasi kilo almasi gerekli. Sütün yetiyordur. Bebegin emzirirken uyuya kaliyorsada yetiyordur sütün. Bol bol su iç. Bebegin doymasa sürekli aglar ve uyumaz zaten.
Ama kilo alıyor mu bilmiyorum bebeğim yemesin de sıkıntı yok emerken uyuyor aç olduğu zamn sürekli ağlıyor doyunca da uyuyor . Fakat herkez etrafimdakiler bebek büyümüş bebek ufak diye diye artık psikolojim bozuldu . Bende mama ya başladım günde 1 ölçek mama veriyorum sabah uyandığın da . .
Bebegim 2910 dogdu 6 gun sonra 2450 oldu hic normal deil dedi hemen kuveze aldi 1 günde toparladi umarım sizinki yetiodur
Aynen benim ki de öyle gittiğim de kilo alması gerekirken 2.600 olmuştu ve mama ver dedi doktor ama bn anne sütü faydali olduğu için vermek istemiyorum . Ama iki gün dur artık psikolojik men çöküntü de olduğum için vermeye başladın günde 1 ölçek . Acaba 15 günlük oldu kilo almaya başlamis midir merak ediyorum ve korkuyorum da
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Ama kilo alıyor mu bilmiyorum bebeğim yemesin de sıkıntı yok emerken uyuyor aç olduğu zamn sürekli ağlıyor doyunca da uyuyor . Fakat herkez etrafimdakiler bebek büyümüş bebek ufak diye diye artık psikolojim bozuldu . Bende mama ya başladım günde 1 ölçek mama veriyorum sabah uyandığın da . .
Canım kilosunu iyi takip ettir haftalık saglik ocaginda tarttir. Sagarak ne kadar sutun oldugunu gormeyi denedin mi hiç
Facebook'ta emziren anneler diye bir sayfa var orayı takip et ve orda da sor canm bunu çok yardımcı olurlar mama için çok erken kaka yapıp yapmamasından anlaşılabiliyor sütünün yetip yetmediği.mama vermeye başlarsan sütün varsa bile azalarak bitebilir..
Canım kilosunu iyi takip ettir haftalık saglik ocaginda tarttir. Sagarak ne kadar sutun oldugunu gormeyi denedin mi hiç
Ilk zamn sagdigim da bi küçük biberon dolmuş tu suan hiç sagmadim biberon a alışık diye hep emziriyorum
Dinlemeyi su insanları çocukları memeden edip mama bağımlısı ediyorlar Allaha güven rızık direkt ondan bebege akıyor . Emİrmeye devam et ve sakin ol
Canim etraftakiler cok sever herseye karismayi bence keske mamaya hemen baslamasaydin daha bebisin cok kucuk sık sık emzir bebis emdikce artacak sutun ama mama yerse emmeside azalir bana gore kilosunu takip et dr tavsiye ederse mamaya basla
Canim konuyu acman 2 ay olmus yeni fark ettim kusura bakma :) sıkıntin gectimi eger gecmediyse hala sut az diyosan rezene ic :)
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 bez çiş yapıyorsa doyuyordur hemen mama verme bence anne sütü gibisi yok. Sagmak ölçüt olamaz zaten bebeklerin is daha kuvvetli emiyor. Mamayı biraktirmani oneririm
Bi sıkıntı yok canım şuan onun midesi yarım çay bardağından ufak :) ödemi fazlaymış atmış :))