sütüm yetmiyor .....

merhaba kızlar ekim annesi olarak aranıza ben de katıldım.Benimde sütüm yetmiyor.ilk 17 gün iyiydik ama şimdi geceleri mama veriyorum.napalım canım ucunda ölüm yok ya.Bu rada birşey soracağım bebişim 23 günlük oldu, havalarda çok güzel dışarı çıkartmamın bir sakıncası var mı acaba

Benim bebeğimde 17 günlük,normalde göğüs ucum olmadığı için sağıp sağıp veriyordum,3 gündür sağmıyorum,bebeğim göğsümde uyuyo,yerine yatırıyorum ve uyanıyo..uyandığı anda başlıyo ağlamaya ve sürekli göğüs arıyo,ve uykusuz,normalde 20 saat uyuyodu 3 gündür 10 saat ancak uyuyodur..yarım saat 40 dk arayla emziriyorum ama artık yetmiyo sanırım,ya da o çok çabuk yoruluyo..ne yapmam gerektiğini şaşırdım..emdikten sonra uyuduğu için gazını da çıkartmakta zorlanıyorum ve bu yüzden çok gazı çok oluyo..
yok mu bi çare..

merhaba... öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun... Allah sağlıkla analaı babalı büyümeyi nasip etsin... topikteki ilk yorumlarda yazıyo gerçi ama ben gene de gündeme getireyim...öncelikle yapacağın şey bol bol sıvı almak... süt yaptığı söylenen tüm godalar aslında senin su içmene neden olan şeyler... düzenli yemek yediğin ve bol su içtiğin takdirde sütün zaten olacaktır.. dönem dönem artma ve azalma olabilir... bunun yanında ben humana stiil tea nin emziren anneler için çayının çok faydasını gördüm hem senin gazına hem bebeğin gazına iyi geliyo hem de benim sütümü arttırmıştı... emzirdikten sonra gazını çıkartmaya gelince. emerken uyuyorsa yatır uyusun gazı olacaksa zaten olur... eğer uykusuna engel oluyosa o zman alır gazını çıkartırsın... ekstra bi gaz problemi yoksa olabildiğince bırak kendi çıkartsın....

göğüs ucum yok demişsiniz ama benim de yoktu 3 gün uğraştık sonunda tuttu dr. şırınganın başını kesin göğüs ucuna dayayın ve çekin demişti çok işe yarıyor acıtıyor tabi
neyseki tutmuş artıkkaydirigubbakcemile5
anladığım kadarıyla bebeğiniz karnını tam doyumadan uykuya geçiyor anne sütünün en öznemli özelliği bebek emmmeye başladığında ilk olarak sıvı enerji verici ve rahatlatıcı sütün gelmesidir ancak 10 dklık bi emme sonucu asıl besleyici ve doyurucu yağlı süt gelir bebeğini henüz küçük olduğundan hemen yorluyor ve doymadan uykuya geçiyor en az 15-20 dk emmesni sağlayın uyutmayın burnunu azcık sıkabilir yanaklarını okşayabilirsiniz yatağa yattığı anda doymadığının farkına varıyor ve başlıyor ağlamaya ee sütü tam emmediği için sizin süt salgılamanız da azalıyor
tabi bi de bunun uyku bölümü var bebeğinizi memede uyutmayınki bu alışkanlık olmasın sonra zor oluyo güzelce doyursun karnını gazını çıkartın azcık kucaklayın spor yaptırın bırakın yatağına uyuyacaktır
sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız her memeden emdikten sonra makineyle sağmayı deneyin 30cc kadar süt çıkarsa yeterli sütünüz vardır ama bebişiniz tembellik yapıyordur
kolay gelsin arkadaşım nacizane tavsiyede bulundum çünkü yaşadıklarını aynını ben de yaşamıştım yazınızı görünce yazma gereği hissettim

ha bir de 40 dk ara çok sık doğum kilosu normal bi bebek 2-3 saat arayla beslenmeliki annenin sütü de yerine gelsin çocukda uykusunun tadına varsın hem de güzelce doysun

Ben ne denediysem olmadı benim bebeğim hem mama hemde meme alıyordu ama şimdi günde iki veya üç kez meme alıyor lütfen yardımcı olun bebeğim şimdi 3 aylık oldu 2 saat de bir sma mama veriyoruz 3 kaşık 90 ml moralim çok bozuk

Iki gogsumden sadece 40 ml süt alıyorum saatlerce emiyordu benim bebeğim 3 saat bir göğsümdn diğer göğsüme alarak emzirdim ama çoğalma yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…