• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütün azalması..

Kuzukulagi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
84
Puanlar
98
Hayırlı günleriniz olsun🙏 Size bir şey danışmak ve fikirlerinizi almak için yazmak istedim. Kasım sonunda doğum yaptım doğumdan önce ve sonrasında kaynanam yanımdaydı gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç geçirdim.. 3 aydır bizdeler ve 2 ay daha kalacaklar bu birlikte durduğumuz sürece eşimle sürekli beni kıskandı yan yana bile oturtmadı, uyuyan çocuğu kucağına alıp acıkmış kalk emzir vs gibi aptalca hareketleri var buraya yazsam destan olur... Meme reddi yaşadım çocuğumda ve bunu köylerindeki sağır sultana bile duyurdu ki yaşayan varsa bilir inana kendini suçluyor bu dönemde.. Ne zaman emzirmeye çalışsam karşıma sandalye çekip oturuyor beni izliyor kadın.. Sütüm iyi geliyordu ilginç şekilde onu bile kıskandı kadın ve kocam bu dönemde bana asla destek olmadı aşırı yalnız kaldım her gün Bi posta ağlıyorum.. Hiçbir şey önemli değil de 8 hafta olacak sütüm çok azaldı böyle bir durumda olan takviye ek hap veya sağım tekniği söyleyebilecek olan var mı bide meme reddini nasıl atlatabilirim.

şu tarz insanlardan temizlense bir dünya...stres sütü azaltan faktörlerden birisi,stres altındayken iyi beslenmiyorsanız da sütünüz azalır,bol sıvı alın her insan da süt yapan gıda farklıdır,mesela bana ayran ve komposto sıvı olarak güzel destek oluyordu,bazı anneler su içmeyi sevmediği için tatlı bişey yiyip su tüketimine fayda sağlıyor,

meme reddine çok erken gitmişsiniz,farklı pozisyonlar da emzirme teknikleri deneyin,yarı uykulu halde emzirmek de işe yarayabilir,emzirirken stres altında olmayın manzaranızı değiştirin.ilk sıvı alımı ile başlayın.

Power pumping gece sağımı internetten araştırın kesinlikle deneyin
Solgar tablet
Bestlak damla
Bol su
İyi uyku
Olabildiğince az stres
Yiyecekler sütünüzü anlık arttırır. Önemli olan bebeğinizin emmesi ve sizin hormon salgılamanız. Emmeyi eds ile destekleyin emdikçe süt artar. Meme reddi için biberon kullanmamanızı öneririm

Boza icin dereotu yumurta kefir bulgur bunlari tuketin ve ten tene temas yapin
Emzireceginiz zmn kimseyi odaya almayin

Hayırlı günleriniz olsun🙏 Size bir şey danışmak ve fikirlerinizi almak için yazmak istedim. Kasım sonunda doğum yaptım doğumdan önce ve sonrasında kaynanam yanımdaydı gerçekten psikolojik olarak çok yıpratıcı bir süreç geçirdim.. 3 aydır bizdeler ve 2 ay daha kalacaklar bu birlikte durduğumuz sürece eşimle sürekli beni kıskandı yan yana bile oturtmadı, uyuyan çocuğu kucağına alıp acıkmış kalk emzir vs gibi aptalca hareketleri var buraya yazsam destan olur... Meme reddi yaşadım çocuğumda ve bunu köylerindeki sağır sultana bile duyurdu ki yaşayan varsa bilir inana kendini suçluyor bu dönemde.. Ne zaman emzirmeye çalışsam karşıma sandalye çekip oturuyor beni izliyor kadın.. Sütüm iyi geliyordu ilginç şekilde onu bile kıskandı kadın ve kocam bu dönemde bana asla destek olmadı aşırı yalnız kaldım her gün Bi posta ağlıyorum.. Hiçbir şey önemli değil de 8 hafta olacak sütüm çok azaldı böyle bir durumda olan takviye ek hap veya sağım tekniği söyleyebilecek olan var mı bide meme reddini nasıl atlatabilirim.
Merhaba, meme reddi varsa uykuya geçerken ve uykudan hemen kalkarken emzirmeyi deneyin. Mayışıkken memeyi alma ihtimali daha fazla oluyor

Sizi çok iyi anlıyorum benimde kaynanam maalesef ilk bir ay kaldı yanımda. Eve evde bakım hemşiresi geldi mastit olmak üzereyken hemşire göğüslerimdeki tıkanıklığı açmaya çalışırken o çekti sandalyeyi izledi. Doktora kontrole gittik süt arttırıcı ilaç yazın dedi . Evimde olan biteni köye haber veriyordu. En son eşimle konuştum gönder dedim evden ama eşim destek oluyor du bana.
Mutlaka su için bol komposto kaynatın kayısı üzüm kuru dut. Vişne erik gaz yapıyor. Bestlak damla. Tatlı şeyler yiyin. Uyku uyumak gerek ve bebeği sürekli emzirmek gerekli benimde bir göğsümü almıyor süt azaldı ayakta gezerek veriyorum o göğsü alıyor o zaman ya da çok aç olduğunda deneme yanılma yani .

Tahin pekmez bol su sütü artırır.kayınvalidenizin yanınızda olması bir yönde skntı ama anne canım şunu çekti ssn çok guzel yaparsın vs setip mutfaga sokun oralarda oyalansın biraz.
Bir tanıdıgımın hiç sütü yoktu eds sistemi ile emzirdi.ama emdikçe süt artar, meme reddi bende yasadım.
meme reddi hiperlaktasyon(sütün aşırı tazyikli gelmesi ) veya sütün az gelmesinden olabilir.
Sizinki sanki sütün az gelmesinden olabilir.
Eds sistemi şu: bir kablo mama kabının içinde ,kablonun diğer ucu memende oluyor.bebek aslında mamayı içiyor ama o sırada meme ucunu da emdiği için süt kesilmiyor.bunı deneyebilirsin , kablolar ay ay degişiyot..emzirme danışmanından bulmuştuk biz

Bnmde 3 bucuk aylık bebegim var erkende dogum yaptım 2 bucuk aylıkken başladı emerken huzursuzlanıyor ama gnede emiyor mamayı da aynı şekilde huzursuzlanıyor erkn dogdugu için mamalarla takviye yapmaya çlşyorum stresde bnm bu 2 ci bebegim ilk cocugumda 2 yaşında onun ble bna stresi oluyor 2 cocuklu olunca anlayacagın normal yani her anne bu durumu yaşadı ve yaşıyorda o yüzden aldırış etme sen bebegini kucagını aldıgın zmn tüm dünyaya kullaklarını tıka ve bol bol gün içinde meyve ve sıvı şeyler tüket onu yanı sıra zaten su olmazsa olmazımız 1 saat ble olsa dinlenebilirsen dinlenmeye çlş cünki bnde 2 ci bebegimde hastahane köşelerinde ögrendim sütümün nasıl cogaldıgını beslenmek ve uyku cok güzel süt yapıyor çünki sinir stresden uzak kalıyor beyin ona göre de süt üretiyor ne bulursan ye hc bir şey ayırt etmeden çünki bebege her sey vitamin olarak geciyor ya sütü her şey yapıyor anlayacagınız sadece sizin belli aralıklarda beslenmek vede uyku uzanmak ble bir dinlenmekdir

Back
X