Sütünüz Kaç Mililitre ve Bebeğinize Yetiyor mu

2-3 saatte bir sagmak icin bebekle surekli birinin ilgilenmesi lazim yoksa doyur,gazini cikart,pispisla,uyut ve sut sag derken bir dahaki yemek saati geliyor.Ayakta uyuyan perisan bir anne durumuna donusuyorum :) Haftaya annem gelecek o zaman sut sagma kampi yapicam insallah sutum daha da artar.Su anda % 70 bazen birz daha fazla anne sutuyle besleyebiliyorum,gerci benim kizim pek istahli degil gunde 500 cc anca iciyor,amacim tamamen anne sutuyle besleyebilmek.Hosh ben formul sute cok da karsi degilim,ac duracagina onu alsin diyenlerdenim ama imkan varken de anne sutu almasi her zaman daha iyi.Bira mayasi benim sutumu arttirdi,bugun esime cemen otu kapsulu ismarladim,eger bulabilirse onu da deniycem,cok faydali oldugunu soylediler sut icin.

çemen otu kapsülü de nerde satılıyormuş? İlk defa duyuyorum. Oda GNC gb bir markanın mı??

yurt disindayim,turkiyede hangi markanin vardir bilmiyorum ama yabanci sitelerde de en etkili sut arttirici olarak cemen otunu (fenugreek) gosteriyolar.Humananin cayinda da var cemen otu ve kapsuller de ayni o cay gibi kokuyor.Bugun kullanmaya basladim,insallah faydasini gorurum.

yurt disindayim,turkiyede hangi markanin vardir bilmiyorum ama yabanci sitelerde de en etkili sut arttirici olarak cemen otunu (fenugreek) gosteriyolar.Humananin cayinda da var cemen otu ve kapsuller de ayni o cay gibi kokuyor.Bugun kullanmaya basladim,insallah faydasini gorurum.

nerden aldın ve adı ne acaba?

2-3 saatte bir sagmak icin bebekle surekli birinin ilgilenmesi lazim yoksa doyur,gazini cikart,pispisla,uyut ve sut sag derken bir dahaki yemek saati geliyor.Ayakta uyuyan perisan bir anne durumuna donusuyorum :) Haftaya annem gelecek o zaman sut sagma kampi yapicam insallah sutum daha da artar.Su anda % 70 bazen birz daha fazla anne sutuyle besleyebiliyorum,gerci benim kizim pek istahli degil gunde 500 cc anca iciyor,amacim tamamen anne sutuyle besleyebilmek.Hosh ben formul sute cok da karsi degilim,ac duracagina onu alsin diyenlerdenim ama imkan varken de anne sutu almasi her zaman daha iyi.Bira mayasi benim sutumu arttirdi,bugun esime cemen otu kapsulu ismarladim,eger bulabilirse onu da deniycem,cok faydali oldugunu soylediler sut icin.

bebeğin kaç aylık acaba?

nerden aldın ve adı ne acaba?

Bulgaristanda Sofyada yasiyorum,beslenme destek urunleri satan bir magazadan almish esim ismi Fenugreek (cemen otunun yabanci adi,ayni zamanda urunun de adi) .Turkiyede de buyuk ihtimalle fenugreek diye bulunabilir.Netten baktim GNCin fenugreek diye urunu var.

bebeğin kaç aylık acaba?

Bebegim 2.5 aylik su anda 4250 gr :nazar: (2 kilo dogdu)

Bulgaristanda Sofyada yasiyorum,beslenme destek urunleri satan bir magazadan almish esim ismi Fenugreek (cemen otunun yabanci adi,ayni zamanda urunun de adi) .Turkiyede de buyuk ihtimalle fenugreek diye bulunabilir.Netten baktim GNCin fenugreek diye urunu var.

allah nazarlardan saklasın doğum kilosuna göre iyi.bende baktum var gncde bende bira mayası tableti pek işe yaramadı.bide onu deneyeyim zaten sütümde azalıyorartık eskisi gibi çıkmıyor .ne yapacağımı şaşırdım

canım sen beğendin mi bu fenugreeki.ben baktım da netten iştah artırıyomuş ve kilo aldırıyomuş haliyle..ben zaten hamilelikteki kiloları veremedim daha.sütüm artsın diye deneyeyim dedim bunu ama....kararız kaldım..sen memnun musun? artırdı mı sütünü?

ısırgan çayını denemelisin.günde 2-3 fincan ısırgan otu çayı içiyorum.ısırgan çayı hem süt miktarını artıyor hem de kalitesini,bir de badem bende işe yaradı sen de dene ve lütfen bolll su iç

canım sen beğendin mi bu fenugreeki.ben baktım da netten iştah artırıyomuş ve kilo aldırıyomuş haliyle..ben zaten hamilelikteki kiloları veremedim daha.sütüm artsın diye deneyeyim dedim bunu ama....kararız kaldım..sen memnun musun? artırdı mı sütünü?

benim aldigim kutunun uzerinde istahi azaltir kilo verilmesine yardimci olur yaziyor :uhm:
gercekten de istahim kapandi(bu arada bira mayasi cok istah aciyor).Dogruyu soylemek gerekirse sutumde asiri bir artis olmadi.Yalniz bunda son zamanlarda asiri yorgun olmamin ve uykusuz kalmamin etkisi de olabilir.Esimin kolu kirildi ve annem de yanimda degildi,tahimn ederisniz tek basima hem cocuk bakimi hem esime hizmet yordu beni.Annem yanimda simdi,bir daha 1 haftalik bir deneme yapicam fenugreek ile,daha sik sagma sansim da olacak.Su anda gunde 400 cc sut cikiyor :nazar: cok sukur ben bundan da memnunum ama,daha da arttirmak istiyorum.

arkadaşlar bir göğsü ne kadar süre sağıyorsunuz yani sütün gelmesi bittiği zaman mı bırakıyorsunuz yoksa belirli bir dakika dolsun diye bekliyormusunuz???

Ah canım benim bende aynı sorunları yaşadım hatta çocuğumu besleyemediğim için oturup ağlıyordum.mama verdim 1 2 gün.göğüs ucum hala çatlak ve yara .iltihap bile oldu.ama emdiriyorum.acıda olsa o bana bağlı.sağlık ocağına gittim sakın mama verme dedi göğüs ucum içinde krem ve antibiyotik verdi.bende yanlış tutturma ve göğüs ucumun hiç olmayışından yaşıyorum bunları ve benimde bebeğim günlük.Allah yardımcımız olsun

bendede göğüs ucu problemi vardı çok az sağıyordum bebeğim göğsümü alamadığı için, annem yanımda sağdığım sütü göğüs ucuma damlatıyordu ki bebeğim iştahla göğsümü alsın. öyle öyle göğüs ucum çıktı şimdi tutmadan bebeğim kendi kendine alıyor ağzına. çok zor günlerdi ama şükür atlattık...

oğlum daha 22 günlük teyzesi. 150-200 bunlar benim için hayal gibi şu anda, sütüm o kadar olsa daha ne isterim. inşallah zamanla olur.

Canım bebeğin çok küçükmüş, sütünün yetip yetmediğini anlamak için; bebeğin günde 3-5 kez çişini yapıyor, 1-2 kez de kakasını yapıyorsa; kakası altın rengi (havayla uzun süre temastan sonra yeşile dönüşür) ise, kötü değil de bozuk süt gibi kokuyorsa, haftada 100 ile 200 gr alıyorsa sütün ona yetiyordur. Sütü çoğaltmanın en doğal yolu sık sık emzirmektir. Ne zaman ağlarsa daya ağzına memeyi. 1 saat 2 saat bekleme.
Bake ben öyle yaptım sırf anne sütüyle 8 kilo oldu oğlum. Şimdilerde doymuyor fazla, açken ağlıyor. 200ml yetiyor ona. 200ml çıkmıyorsa üzerine ekleme yapıyorum mecburen yoksa susmuyor. :84:

Ben çalışıyorum sabah 7 gibi 100-150ml sağıp gidiyorum eve de yarımda geliyorum memeler taş gibi o zaman her memeen 150 çıkıyor. Ama bizimki biberona alıştı beni çok zor emiyor.

Sağdığım sütü dolaba koydum dolapta 6 gün kalabiliyormuş sonra sütü ısıtıp içirdim kalanınıda dolaba tekrar koydum acaba onu tekrar ısıtıp içirmemde sakınca varmı ?:26:

Sağdığım sütü dolaba koydum dolapta 6 gün kalabiliyormuş sonra sütü ısıtıp içirdim kalanınıda dolaba tekrar koydum acaba onu tekrar ısıtıp içirmemde sakınca varmı ?:26:

benim bildiğim kadarıyla oda sıcaklığında 6 saat buz dolabında 2 gün (bazı yerlerde 24 saat diye yazıyor). no frostda 1-2 hafta derşn dondurucuda 6 aykalabiliyor. tekrar ısıtıp vermeyi de tavsiye etmiyorlar çünkü bakteri üreyebiliyormuş ama onu oda sıcaklığında bekletip 2 saat sonra tekrar verebilirsin. bizim yemeklerimizi bile 2 kere ısıtmamızın iyi olmadığını söylerler.

emzirmeyi çok istiyordum ama göğüs uçlarım hiç yoktu, silikon ucu da oğlum almadı bir türlü, o nedenle sütü sağıp veriyorum ama yetmiyor, mama da veriyorum.. çok sıvı tüketmeye çalışıyorum sadece.. keşke emzirebilseydim, bebeğini emziren anneler hakkaten çok şanslılar..

bende de boyleydı. makınayla sagdıktan sonra 2-3 dk kadar göğüs ucum belırgınlesınce bebeğimi emzirmeye başldım 2 gun her emzirmeden önce makınayla göğüs uclarımı çıkartıp bebeğimi emzirdim. sonrasında makınaya gerek olmadı denemeni tavsiye ederım

Back
X