Sütünüz Kaç Mililitre ve Bebeğinize Yetiyor mu

planli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
3.610
4.682
723
ben oğlumu emziremiyorum, pompayla sağıp veriyorum, tabi yetiştiremediğim için mama da veriyoruz, günün yarısı mama, diğer yarısında süt veriyorum..

şu ana kadar en çok 95 ml. süt sağdım, ama bütün gece sağmamıştım. genellikle de iki göğsümden birden sürekli düzenli sağdığım zamanlarda 40-50 ml. civarında süt çıkıyor. bu miktar benim oğlana yetmiyor...

sizler ne kadar süt çıkartıyorsunuz, acaba benim sağdığım miktar yeterlimidir, normali nedir, bu işin alt sınırı, üst sınırı var mı yahu... benim oğlan mamaya daha çok alıştığı için ve mama her öğünde şu anda 90 ml. veriliyor, ben de 90 ml. sütü her defasında nasıl sağayım, o yüzden ağlayıp duruyor, napcağımı bilmiyorum..

bu konuda tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.

canım oğlun kaç aylık bilmiyorum ama 50 ml çok az geldi bana.En az 100 olmalı sanki düzenli sağdığında.Tüm gece sağmadıysan 150-200 normal.

canım oğlun kaç aylık bilmiyorum ama 50 ml çok az geldi bana.En az 100 olmalı sanki düzenli sağdığında.Tüm gece sağmadıysan 150-200 normal.

oğlum daha 22 günlük teyzesi. 150-200 bunlar benim için hayal gibi şu anda, sütüm o kadar olsa daha ne isterim. inşallah zamanla olur.

inşallah canım.still tea kullanıyor musun?İyi geldiğini söylüyorlar.Ben süt içtiğimde ve incir yediğimde çok olur

inşallah canım.still tea kullanıyor musun?İyi geldiğini söylüyorlar.Ben süt içtiğimde ve incir yediğimde çok olur

kullanıyorum canım, süt yapan diğer bir çok şeyi de tüketmeye çalışıyorum.. sütü yeni duyuyorum, ben süt gaz yapar diye hiç içmemiştim, ama yarından tezi yok hemen içmeye başlıyorum.. çok teşekkür ederim ilgin için.

merhaba
neden sütünü sağdığını merak ettim sakıncası yoksa
emzirmeni tavsiye ederim ne olursa olsun.benimde ilk bir ay sütüm yetersizdi.göğüslerim boş boş gibiydi.mama vermiştim o dönem ama günde bir ya da iki kere.
humana içtim düzenli olarak ve hergün üşenmeden mevsim meyvelerinden şekersiz komposto yaptım 7 8 çeşit meyveden yaptığım oluyordu en az bir litre bu şekilde tükettim
süt demişsin süt yerine ayran içmeni tavsiye ederim süt gaz yapıyor farkedeceksin içtiğin zaman.bir litrede ayran içerdim ben. ve 1 litrede su+humana yani 3 litre sıvı tüketirdim. geceleri de içerdim pet şişeler yanımdan eksik olmazdı vee sütüm cidden çok arttı.
birde sütünün artacağına inanmalısın moralin iyi olacak bebeğimi sadece emzireceğim bebeğimin gelişimi iyi olacak diye kendine telkinde bulun bol bol
kolay gelsin;)

merhaba
neden sütünü sağdığını merak ettim sakıncası yoksa
emzirmeni tavsiye ederim ne olursa olsun.benimde ilk bir ay sütüm yetersizdi.göğüslerim boş boş gibiydi.mama vermiştim o dönem ama günde bir ya da iki kere.
humana içtim düzenli olarak ve hergün üşenmeden mevsim meyvelerinden şekersiz komposto yaptım 7 8 çeşit meyveden yaptığım oluyordu en az bir litre bu şekilde tükettim
süt demişsin süt yerine ayran içmeni tavsiye ederim süt gaz yapıyor farkedeceksin içtiğin zaman.bir litrede ayran içerdim ben. ve 1 litrede su+humana yani 3 litre sıvı tüketirdim. geceleri de içerdim pet şişeler yanımdan eksik olmazdı vee sütüm cidden çok arttı.
birde sütünün artacağına inanmalısın moralin iyi olacak bebeğimi sadece emzireceğim bebeğimin gelişimi iyi olacak diye kendine telkinde bulun bol bol
kolay gelsin;)

emzirmeyi çok istiyordum ama göğüs uçlarım hiç yoktu, silikon ucu da oğlum almadı bir türlü, o nedenle sütü sağıp veriyorum ama yetmiyor, mama da veriyorum.. çok sıvı tüketmeye çalışıyorum sadece.. keşke emzirebilseydim, bebeğini emziren anneler hakkaten çok şanslılar..

aslında bebeğiniz emebilse daha çok süt alır.makinayla sağınca daha az çıkıyor nedense.ememiyorsa bile en azından sık sık verin ki uyarılma olsun sonrasında sağın belki miktarı biraz daha artar.

Canım emzirmek için ısrar et.Az da olsa emzir zamanla meme ucunu alabilir bebek.
Bi arkadaşımın da göğüs ucu yoktu ve sağıp veriyordu hem sağmanın hemde arada bebeği emzirmeye çlışmanın etkisiyle şimdi hiç sağmasına gerek kalmıyor.Sadece emziriyor.Pes etme hemen.

BEnimde sütüm seninki gibi tam dolu olduğu zaman bunu nerden anlıyorum kendi kendine akmaya başlıyor, o zaman sağdığımda 90 cc çıktı.Tam dolu olması 4 saat sürüyor.Bende günde 2 kere mama takviyesi yapıyorum.
Evet zamanla sütün biraz artıyor.
Ememesede beebk memeyi ver ara ara.Bol sütlü günler canım.
Bende her yolu denedim ama potansiyelinde varsa ileride hiç sağmana gerek kalmaz.

Bebeğin daha küçükmüş canım,kızım o kadarken ben 60 cc mma veriyordum doyuyordu.Şimdi 90 veriyorum.Kızım 2. ayını doldurdu bu arada.
90 yerine 60 cc yeter.

bende katılıyorum sık sık emzirmelisin
benimde göğüs ucum hiç yoktu bebek alamıyordu ağzına silikon uçlardan kullanmıştım hatta ve onlarda çok yara yapmıştı yine de pes etmedim her sefrinde ağlayarak emzirdim ilk üç ay yara içindeydi kanadığı bile oldu:(
ama şimdi çok rahatım kocaman ucu da oldu göğsümün.
yani bebekler ucunu çıkarıyor emerek sen emzir daha küçükmüş şimdiden biberona v.s. alıştırma
seni emsin ne olursa olsun ve hemende pes etme ona verebileceğin en güzel şey emzirmek.

ben de sağarak verenlerdenim. yeni doğum yaptığımda memein ucu çıkmamıştı sağarak verdim mememi bir türlü kabul ettiremedim. Ama ilk başlarda 30 cc yetiyordu göğsümden de o kadar çıkıyordu gün geçtikçe artarak gitti şimdi 2 ay 10 günlük 90 cc içiyor 3 saatte bir . hep korkardım sütüm yetmeyecek diye ama onun ihtiyacı kadar süt de artıyor. kafana takma bence üzülünce de süt azalıyor. ben bol bol kayısı suyu ve su tüketiyorum bir de tatlı sütüm artıyor. ama bir öğün yemek kaçırsam sütüm azalıyor dikkat et kilo alırım diye korkma bol bol ye iç (sulu şeyler) ve uyu. bol sütlü günler...

Canım emzirmek için ısrar et.Az da olsa emzir zamanla meme ucunu alabilir bebek.
Bi arkadaşımın da göğüs ucu yoktu ve sağıp veriyordu hem sağmanın hemde arada bebeği emzirmeye çlışmanın etkisiyle şimdi hiç sağmasına gerek kalmıyor.Sadece emziriyor.Pes etme hemen.

BEnimde sütüm seninki gibi tam dolu olduğu zaman bunu nerden anlıyorum kendi kendine akmaya başlıyor, o zaman sağdığımda 90 cc çıktı.Tam dolu olması 4 saat sürüyor.Bende günde 2 kere mama takviyesi yapıyorum.
Evet zamanla sütün biraz artıyor.
Ememesede beebk memeyi ver ara ara.Bol sütlü günler canım.
Bende her yolu denedim ama potansiyelinde varsa ileride hiç sağmana gerek kalmaz.

Bebeğin daha küçükmüş canım,kızım o kadarken ben 60 cc mma veriyordum doyuyordu.Şimdi 90 veriyorum.Kızım 2. ayını doldurdu bu arada.
90 yerine 60 cc yeter.

benim oğlum çok açgözlü teyzesi :ecrin_bebek: 90 cc nin altında verirsem iki dakka sonra kıyamet kopuyo. üstelik mamayı 90 cc alıyor, süt vermeye kalktığımda daha fazla vermem gerekiyor, sütde sınır tanımıyor ama benim memeler o kadar seri süt üretimi yapamıyor haliyle. o nedenle sütümü verdiğimde bile kısa bir süre içinde yine mama vermem gerekiyor.

kendi mememi vermeyi çok istiyorum ama şimdi bir de ev topluyorum, bir kaç gün içinde taşınıcaz, eşyaları taşıncağımız eve bir atsak gerisiyle hiç ilgilenmicem, odamıza çekilip ağlaya sızlaya emzirme çalışmaları yapmaya başlicam.

benim oğlum çok açgözlü teyzesi :ecrin_bebek: 90 cc nin altında verirsem iki dakka sonra kıyamet kopuyo. üstelik mamayı 90 cc alıyor, süt vermeye kalktığımda daha fazla vermem gerekiyor, sütde sınır tanımıyor ama benim memeler o kadar seri süt üretimi yapamıyor haliyle. o nedenle sütümü verdiğimde bile kısa bir süre içinde yine mama vermem gerekiyor.

kendi mememi vermeyi çok istiyorum ama şimdi bir de ev topluyorum, bir kaç gün içinde taşınıcaz, eşyaları taşıncağımız eve bir atsak gerisiyle hiç ilgilenmicem, odamıza çekilip ağlaya sızlaya emzirme çalışmaları yapmaya başlicam.

Maşallah canım pek iştahlıymış.
Hayırlı olsun yeni eviniz.Taşınınca emzir fırsatını buldukça.Bol sütlü günler...

masallah darkinlafe kızın cok tatlı olmus tonbiste ama nazar deger bebisine resmine bir nazar boncugu filan tak tabi kendinede bebisinin

ben de emzirmek için gayret et derim
ben ilaç kullanmak zorunda kaldıgım bir dönemde sütümü sağıp döküyordum
sağmak inanılmaz azalttı
bebek emerken psikolojik mi bilmiyorum ama süt daha çok artıyor bence

bende ilk zamanlar 10-20 ccyi ancak goruyordum saginca cok agliyordum sütüm yok diye ama inat ettim hep emzirdim mama vermeden önce. simdi de 120 falan cikiyor 4 aylik oldu bebegim ama normalde bir bebege yetecek bir miktar degil.benimki bu ara istahsiz oldugu icin gece ögününe kullaniyorum.diyecegim su ki pompada az cikabiliyor sonucta makina. ebelerin dedigi bebegin farkli emme teknikleri oalcagi icin onlarin daha fazlasini aldigi her emmede ama bence sütüm yok diye üzülme. anne sütü cok iyi ama sütün yoksa bebegini acda birakamazsin.mamayla büyüyen cocuklar büyümüyormu öyle düsün...

şöyle bişey dneyebilirsin: bebeğine emziriyormuş gibi memeni ver . bebek emerken en iyi süt salgılanması olur. bu arada sen diger memeyi de sağma işlemine hazırla. yeterince uyarıldıktan sonra memelerinde agrı hissdersin. bu sütün salgılandığının işaretidir ve hemen sağmaya başla. bebiş emebildiği kadar emsin geri kalanını da sag. ne kadar sağabildiğine şaşırırsın. ne de olsa en iyi uyaran bebek. zor gibi görünse de denemeye değer.

merhaba...
bende sizinle aynı dertten müzdaribim.göğüslerimin hiç ucu olmadığı için bebeğimi kendi göğsümden hiç emziremiyorum.ve aynı zamanda yara olmalarıda cabası.insan çok üzülüyor sizi çok iyi anlıyorum.ben silikon uçla emzirmeyi başardım.buna rağmen sütüm yetersiz çünkü doktorumun dediğine göre silikon kendi göğsümün yerini tutmuyormuş.tam emmeyi sağlamıyor yani.günde 3 kez 3 ölçü bu bazen 4 -5 ölçüyü buluyor mama vermek zorunda kaldım sürekli aç ve vijdan azabı çekiyorum yetersiz kaldığımı düşünüyorum mama vermek hiç istemezdim.benim sütümü boza biraz daha artırdı denemenizi tavsiye ederim.bu arada bebeğim 2 ayını doldurdu bir kaç gün önce.inşaallah emzirmeyi başarabilirsiniz en azından silikon uçla.bir çok markanınkini denedim hepsi birbirinden farklı.tek markaya takılmayın bence...sevgilerimle.

Back
X