Nzb bu konuda biraz daha rahatlamanı,sütün yetmiyor mu diyen insanlardan uzak durmanı,hatta bazen forumlardan bile uzak kalmanı tavsiye edeceğim.benim yaptığım yanlışları yapmanı istemem.
yemeklerini zaten güzel yiyorsundur,suyu bol tuttuğun sürece sütüm az mı diye düşünme,olanı engellersin.sütüm az mı diye düşündüğünde hep bu cümle aklına gelsin "Allah her kadına iki bebeğe yetecek kadar süt nasip edermiş" Senin bildiğim kadarıyla ikiz değil.özelliklede ilk bebeğinse tüm bu yaşadıkların normal.Benim oğlum ilk 2 ay 1500gr,1300gr alırken birden bire 300gr aldı.delirdim küplere bindim,haftasonu arçelik mağazasını açtırıp hemen bebek tartısı bile aldım biliyor musun? Yediğim karpuzlar,kavunların haddi hesabı yok.Hepsi löp löp yağ olarak geri döndü.3 tane süt makinası aldım.Emzirdikten sonra kaşıkla süt içirdim.baktım hala almıyor ek gıdalara başlamıştık,türlü türlü muhallebiler yaptım,biliyor musun şuan 5 yaşında,kendi yemeğini kendisi yiyor,çatlayarak yese bile zor kilo alıyor,çocuğumun bünyesi buymuş.Geçmişi düşündüğümde kendime yapmışım.araştırma manyağı,saplantılı,bakımsız buna benzer birçok sıfatım vardı,şimdiyse diyorumki insanlar huzurlu huzurlu bebekleriyle vakit geçiriyorken ben neler yapmışım.O yüzden sen de rahatla canım,kaka sayısı yeterli mi,çişi bol mu gülüyor mu tamamdır,gerisi tefarruat.Emzirmeye başlarken meme ucunun hemen altında havuzcuk vardır.Özellikle sen uykudan kalktığında bir dokun.bu süt bol suludur,öncelikle bebeğin su ihtiyacı giderilir,burası 3-4 emmede biter,süt bezlerinden beyine mesaj gider emme başladı diye,dolaşım sistemindeki kan süt bezlerine akın eder ve süt bezlerinde anında süte çevrilir.Süt bezlerindeki orta süt bebeğin enerji ihtiyacını giderir ama asıl şampiyon sondadır.Son süt daha yağlıdır bebeği o doyurur ve kilo aldırır.Emerken 1 memeden sonra diğer memeye geçtiğinde bu yağlı kısıma gelmeden bebek doyar,bu yüzden 1 saat sonraki emzirmende o eksik kalan memeyi verirsin.kolaylıklar diliyorum canım bu güzel günleri daha pozitif yaşamanız dileğiyle.