- 11 Mart 2020
- 845
- 2.225
- 43
- Konu Sahibi Mysteryofdarkness
Bir yerde okumuştum . Çözümü yüzleşmek .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok orada aslında şunu söylemek istedim devrik bir cümle olmuş o kısım hatırlamamak için sürekli kendimi eğitimlere verdim aslında üniversite okudum iki yabancı dil öğrendim su an da yurtdışı planlarım var ancak ilerilemek için biraz daha çabalamam lazım su ara ama hiç konsantre olamıyorum kendimi dizginlemeye çalıştıkça durduramıyorum daha beter oluyor maalesef
Araştıracağım çok sağolunBurada bir üyeden duymuştum EMDR tedavisi. Yaşadığın olayı unutmuyormuşsun ama o olaya karşı hissizleşiyormuşsun. Ya da hipnozla unutuyormuşsun.
Rica ederim canım.Araştıracağım çok sağolun
Allah ıslah etsin onu. Dogurması kolay bakmasını beceremiyorlarTeşekkür ederim
Babamdan tiksiniyorum konuşmuyorum bile anneme de defalarca söyledim korkunc ama napayım ben de kötü durumdaydım diyor su an da benden bir beklentin olmasın diyor maalesef
Çok sağolunOkumadıysanız şu iki kitabı tavsiye ederim.
Zor Bir Ailede Büyümek-Susan Forward
Kurban Tuzağından Kurtulmak-Diane Zimberoff
Size kapsamlı bir psikoterapi gerekli.
Tercihen psikiyatrist bir doktordan.
Olanların sizin suçunuz olmadığını kabullenip,
yaşadıklarınızla yüzleşmeniz lazım.
Bahsettiğim ilk kitapta sizin yaşadığınız durumları ve daha ağırlarını yaşamış çocukların gerçek hikayeleri var.
Bu tip durumlarla bsşetme yöntemlerine de değinilmiş lütfen okuyun.
EMDR'yi de araştırın lütfen.
Not: Uzman psikolojik danışmanım.
AminAllah ıslah etsin onu. Dogurması kolay bakmasını beceremiyorlar
Çok geçmiş olsun canım kötü şeyler yaşamışsın kolay değil yaşadıkların destek almalısın bi nebze atlatırsın belkiİyi akşamlar diliyorum hepinize... öncelikle birazdan yazacaklarımı psikoloğum dışında kimseye anlatamadım nasıl yazacağımı İnan’ın bilmiyorum ama çok zor durumdayım bir yere yazmak zorunda hissediyorum kendimi... annem ve babam ben küçükken ayrıldı annem bakmadı babama yolladı maalesef kendisine yeni bir sevgili bulup hayatına baktı babam da içkicinin tekiydi bizi evde aç bırakır eziyet ederdi. Kendi evde içmekle kalmaz arkadaşlarını da getirirdi 10 yaşındayken bir arkadaşının tacizine uğradım. Yani daha yazıp kendime hatırlatmak istemediğim bir sürü olay yaşadım buna rağmen yıllarca unutmaya calıstım bunları okudum üniversite bitirdim hatırlamamak için artık hayatıma devam edemiyorum nasıl aşabilirim hiç bilmiyorum ne yapmalıyım onu da bilmiyorum p yüzden yazmak istedim
denedim bu yöntemi birkaç sefer fakat maalesef bir etkisi olmadı ancak ince düşünceniz için gerçekten teşekkür ederimÇoook çoook üzüldüm. Belki yardımcı olurum diye yazıyorum. Bir filmde görmüştüm kız tacize uğruyor ve bunu aşamıyor sizin gibi. psikologu kaçarak kurtulamazsın demişti. Eline bir kalem ve önüne bi kağıt koymuştu, sonra gözlerini kapattırıp o yaşadığı olayı hatırlamaya çalışmasını söylemişti. Tam olarak o günü düşünmesini. Kriz anında elindeki kalemle kağıda duygularını çiziktirio dışa vurmasını sağlamıştı. Bu bir filmdi tabi ama bence acı sancılı olsa da etkili bir yöntem anlatmak için. Rabbim yardımcınız olsun![]()
Hayır ancak dün akşam birkaç hanımefendi de yazdı araştırıyorum su an deneyeceğim teşekkür ederimEMDR yaptırdınız mı?