Taciz şiddet

Yok orada aslında şunu söylemek istedim devrik bir cümle olmuş o kısım hatırlamamak için sürekli kendimi eğitimlere verdim aslında üniversite okudum iki yabancı dil öğrendim su an da yurtdışı planlarım var ancak ilerilemek için biraz daha çabalamam lazım su ara ama hiç konsantre olamıyorum kendimi dizginlemeye çalıştıkça durduramıyorum daha beter oluyor maalesef

Evet ama geçmişte yaşadığımız şeyler sürekli aklımızda değildir. Bunları ortaya çıkaran durumlar vardır. Mesela depresiflesmek. Bu durumda ben 5 yaşında bile annemin dediği şeyleri hatırlayabiliyorum.

Bu depresif dönem ise işler yolunda gitmediginde ya da ümitsizliğe kapildigimda kapımı çalıyor.

Ben bu tür durumlarda bu sürecin geçici olduğunu cabalayinca mutlaka bu dönemin geçeceğini kendime söylüyorum ki oyle de oluyor.

Geçende izlediğim bir videoda hayat denge Sonra dengesizlik ve sonra tekrar dengedir diyordu ve bence o kadar doğru ki. O dengesizlikler olmasa su anki dayanma gücümüz dirayetimiz olmayacak.

Evet yasadiklariniz kesinlikle kolay değil ama siz artik o 10 yaşındaki çocuk değilsiniz. Buyudunuz ve hiçbir şey o 10 yaşındaki çocuğun suçu değildi. Ve her sey düzelecek siz yine bu duygu durumundan çıkıp mutlu olacaksiniz bunu asla unutmayın ❤

Okumadıysanız şu iki kitabı tavsiye ederim.
Zor Bir Ailede Büyümek-Susan Forward
Kurban Tuzağından Kurtulmak-Diane Zimberoff

Size kapsamlı bir psikoterapi gerekli.
Tercihen psikiyatrist bir doktordan.
Olanların sizin suçunuz olmadığını kabullenip,
yaşadıklarınızla yüzleşmeniz lazım.
Bahsettiğim ilk kitapta sizin yaşadığınız durumları ve daha ağırlarını yaşamış çocukların gerçek hikayeleri var.
Bu tip durumlarla bsşetme yöntemlerine de değinilmiş lütfen okuyun.
EMDR'yi de araştırın lütfen.
Not: Uzman psikolojik danışmanım.

Okumadıysanız şu iki kitabı tavsiye ederim.
Zor Bir Ailede Büyümek-Susan Forward
Kurban Tuzağından Kurtulmak-Diane Zimberoff

Size kapsamlı bir psikoterapi gerekli.
Tercihen psikiyatrist bir doktordan.
Olanların sizin suçunuz olmadığını kabullenip,
yaşadıklarınızla yüzleşmeniz lazım.
Bahsettiğim ilk kitapta sizin yaşadığınız durumları ve daha ağırlarını yaşamış çocukların gerçek hikayeleri var.
Bu tip durumlarla bsşetme yöntemlerine de değinilmiş lütfen okuyun.
EMDR'yi de araştırın lütfen.
Not: Uzman psikolojik danışmanım.
Çok sağolun

Hayatınızın kontrolü sizin elinizde, ne yazık ki ailemiz bizi bir yere kadar pozitif negatif bir yöne yöneltebiliyorlar. Siz o yaştaki çocuk değilsiniz. AKlınıza geldikçe bunu hatırlatın. Ben o çocuk değilim ve kendimi elimden geldiği kadar korudum, bundan sonra daha güçlüyüm ve ben kendimi herkesten koruyabilirim. Ailenize güvenmemeniz, destek aramanız ve bundan duyduğunuz hayal kırıklığı, değersizlik ve öfke çok normal. Şunu da söylemem gerek ki Türkiye'de ensest, taciz ve tecvüz olayları inanılmaz fazla. Kendinizi döngüye kaptırmadan önce sürekli zihninizde girdiğiniz odada çıkın.

Teşekkür ederim hepinize yazdığınız yorumlardan dolayı herkese tek tek cevap veremedim, biraz ruh halimden kaynaklı çok özür diliyorum. Çok iyisiniz umarım her şey sizlerin dilediği gibi olur hayırlı geceler

Çoook çoook üzüldüm. Belki yardımcı olurum diye yazıyorum. Bir filmde görmüştüm kız tacize uğruyor ve bunu aşamıyor sizin gibi. psikologu kaçarak kurtulamazsın demişti. Eline bir kalem ve önüne bi kağıt koymuştu, sonra gözlerini kapattırıp o yaşadığı olayı hatırlamaya çalışmasını söylemişti. Tam olarak o günü düşünmesini. Kriz anında elindeki kalemle kağıda duygularını çiziktirio dışa vurmasını sağlamıştı. Bu bir filmdi tabi ama bence acı sancılı olsa da etkili bir yöntem anlatmak için. Rabbim yardımcınız olsun :dua:

Thetahealing gibi terapilerle geçmişe ait izleri silmek mumkun oluyor. Arastirmanizi oneriyorum. Umarim sifa bulursunuz.

İyi akşamlar diliyorum hepinize... öncelikle birazdan yazacaklarımı psikoloğum dışında kimseye anlatamadım nasıl yazacağımı İnan’ın bilmiyorum ama çok zor durumdayım bir yere yazmak zorunda hissediyorum kendimi... annem ve babam ben küçükken ayrıldı annem bakmadı babama yolladı maalesef kendisine yeni bir sevgili bulup hayatına baktı babam da içkicinin tekiydi bizi evde aç bırakır eziyet ederdi. Kendi evde içmekle kalmaz arkadaşlarını da getirirdi 10 yaşındayken bir arkadaşının tacizine uğradım. Yani daha yazıp kendime hatırlatmak istemediğim bir sürü olay yaşadım buna rağmen yıllarca unutmaya calıstım bunları okudum üniversite bitirdim hatırlamamak için artık hayatıma devam edemiyorum nasıl aşabilirim hiç bilmiyorum ne yapmalıyım onu da bilmiyorum p yüzden yazmak istedim
Çok geçmiş olsun canım kötü şeyler yaşamışsın kolay değil yaşadıkların destek almalısın bi nebze atlatırsın belki 😔

dunyada iğrenc varlık cok..ne yapalım.bebeklerımıxe el uzatıyorlar.tecavüz edip atiyorlar.boguyırlar.gencecık kızlarımızı dolmuslarda taciz edip olduruyorlar..
Keske gucumuz olsa hepsını yokedebilsek.
Siz güçlü olacaksınız. Yasadıgınız travmayı atlatmakta inatcı olacaksınız. O iğrenc ınsanlar yuzunden tekrar tekrar o anları yasayıp kendınıze eziyet etmeyeceksınız.
Hepımız cok kotu seyler yasayabılıypruz. Belkı sizin yasadıgınızdan daha agır bırcok sey yasayan ınsan var.. Yalnız hossetmemelısınıx. Bız kadınlar hepımız bırbırımızın hayatını yasıyoruz. Adi ınsanlar yuzunden haya
Tınızın mahvolmasına ızın vermeyın. Taciz ve tecavüzle savasın.korkunuzu acınızı ofkeye donusturun kullanın bunu.

Çoook çoook üzüldüm. Belki yardımcı olurum diye yazıyorum. Bir filmde görmüştüm kız tacize uğruyor ve bunu aşamıyor sizin gibi. psikologu kaçarak kurtulamazsın demişti. Eline bir kalem ve önüne bi kağıt koymuştu, sonra gözlerini kapattırıp o yaşadığı olayı hatırlamaya çalışmasını söylemişti. Tam olarak o günü düşünmesini. Kriz anında elindeki kalemle kağıda duygularını çiziktirio dışa vurmasını sağlamıştı. Bu bir filmdi tabi ama bence acı sancılı olsa da etkili bir yöntem anlatmak için. Rabbim yardımcınız olsun :dua:
denedim bu yöntemi birkaç sefer fakat maalesef bir etkisi olmadı ancak ince düşünceniz için gerçekten teşekkür ederim ❤️

Back
X