• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taciz

Muz Cumhuriyeti'nde mi yaşıyor bazı arkadaşlar anlamıyorum. Duymak hoşunuza gitmiyor ama bu ülkede 40 günlük bebeğe tecavüz edildi, bebek bebek. Neresiyle tahrik etti bebek sizce, çok mu açık giyindi? Damacanaya tecavüz eden adam vardı damacananın kapağı açık diye mi? Her ülkede var daha yeni bir belgesel izledim The Hunting Ground diye, isteyen izlesin. Amerikalı üniversite öğrencileri okul kampüslerinde tecavüze uğruyorlar, dekanlığa şikayet ettiklerinde "Sen de mini etek giymeseydin, geç vakitte kampüste dolaşmasaydın" cevabını alıyorlar. Bunun açıklık kapalılıkla alakası yok, şu sığ düşünceleri artık bırakın.

Muz Cumhuriyeti'nde mi yaşıyor bazı arkadaşlar anlamıyorum. Duymak hoşunuza gitmiyor ama bu ülkede 40 günlük bebeğe tecavüz edildi, bebek bebek. Neresiyle tahrik etti bebek sizce, çok mu açık giyindi? Damacanaya tecavüz eden adam vardı damacananın kapağı açık diye mi? Her ülkede var daha yeni bir belgesel izledim The Hunting Ground diye, isteyen izlesin. Amerikalı üniversite öğrencileri okul kampüslerinde tecavüze uğruyorlar, dekanlığa şikayet ettiklerinde "Sen de mini etek giymeseydin, geç vakitte kampüste dolaşmasaydın" cevabını alıyorlar. Bunun açıklık kapalılıkla alakası yok, şu sığ düşünceleri artık bırakın.
Amerikalı mı veriyor bu cevabı:oha:

Mrb muneciim. Hoşgeldin. Konuyu okudun ama konu sahibesi özellikle belirtmiş bunu :KK66:
Üye kötü niyetle yazmamıştır, tamam hassasiyetler olabilir ama bir kadın şortlu ya da örtülü olduğunu belirttiğinde hemen birşeyler ima ettiğini düşünmeyelim.

Daha yeni haber olarak geçti, tecavüz turu diye, Denizli'de üni. öğlencisi kızları arabaya zorla bindirip götürmeye çalışmışlar, kızın birinden de dayak yemişler. Yolunda giden öğrenci, arabanın içindeki adamı tahrik edip tecavüze çağıracak ne yapmış olabilir? Ya yolda çıplak kadın görse, insan olan erkek çıkarıp ceketini verir örter gerekirse. Bu ne biçim bir zihniyettir, tacizin tecavüzün tahrigi mi olur ya?

Teeeee, örnek verecek yerde kalmadı....

Sebebi okulların kendi prestijlerini korumak istemeleri. Kızları susturmak ya da "Sen de sarhoşsundur ondan olmuştur" demek kolaylarına gelmiş. Tecavüzcü olan diğer üniversite öğrencilerini korumuşlar. Kadının kadından başka dostu yok, böyle erkek aklıyla düşünen kadınları görmek üzüyor beni.

Üye kötü niyetle yazmamıştır, tamam hassasiyetler olabilir ama bir kadın şortlu ya da örtülü olduğunu belirttiğinde hemen birşeyler ima ettiğini düşünmeyelim.
tamam o zaman bizden de çok hassaslık beklemesinler. Biraz da büyüklük onlarda kalsın :)

Bu cümleden sonra bunu belirtmeniz çok gereksiz olmuş. Açık bayan da kendini kötü hisseder kapalı da. Ve evet pislikler her yerde. Fiziksel şiddet uygulamalıydın
Kapaliyim rahatsiz oldum anlamında söylemedim. Hatlarim belli değildi. Dikkatt çekici de giyinmemistim . O yüzden belirttim . Açıklara taciz etmeler .normal anlamında asla bir düşüncem yok . O pisliğin ne diye dikatini cektimde dokundu anlamında söyledim.

tamam o zaman bizden de çok hassaslık beklemesinler. Biraz da büyüklük onlarda kalsın :)
Rica ediyorum, olaya bakın ayrıntılara değil, ben sizler kadar hassas değilim düzüm, konu taciz, üye kapalıyım diye belirtince pişman etmeyin.

Hepiniz kadınsınız.

Kapaliyim rahatsiz oldum anlamında . Hatlarim belli değildi. Dikkatt çekici de giyinmemistim . O yüzden belirttim . Açıklara taciz etmeler .normal anlamında asla bir düşüncem yok . O pisliğin ne diye dikatini cektimde dokundu anlamında söyledim.
Canım bak açıklama aşağıda. Hadin iyi akşamlar.
Bu tarz konularda " kapalıyım" denmesinden çok rahatsız oluyorum.
Kapalıyım tahrik etmiyorum dokunulmazlığım var
Açığım tahrik ediyorum gelip taciz edebilirler
Bu çıkıyo ortaya
Kimsenin tanıdığı tanımadığı biriyle istemdışı tensel ve sözlü temas kurması hiç bi koşulda doğru değil

Dün çok kalabalık biyerde genç bi kıza garson tuvaleti gösterirlen tecavüz etmiş saat geç diye insanlar tecavüzcüyü haklı görüyo hatta kimisi parada anlaşamamışlar diyo bu pis zihniyetler yok olsun hepsi sapık benim gözümde

Kapaliyim rahatsiz oldum anlamında söylemedim. Hatlarim belli değildi. Dikkatt çekici de giyinmemistim . O yüzden belirttim . Açıklara taciz etmeler .normal anlamında asla bir düşüncem yok . O pisliğin ne diye dikatini cektimde dokundu anlamında söyledim.

Canlı olman dikkatini çekmiştir. Bu onlara yeter sebep.

Bu durumun kapanmayla aciklikla alakasi yok tacizci sapik bir adam icin hersey tahrik edicidir.
Bazi insanlar var uzun etegini giyer bol giyinir saci acik ama ilgi cekmez bazi kapalilar vardir dar giyinir süslenir ilgi ceker malesef. Yani bu kapali acik üzerinde tartismak pek mantikli degil.
O adami rezil etmeniz gerekirdiki birdaha bu igrencligi yapmasin diye"!

Rica ediyorum, olaya bakın ayrıntılara değil, ben sizler kadar hassas değilim düzüm, konu taciz, üye kapalıyım diye belirtince pişman etmeyin.

Hepiniz kadınsınız.
Çok teşekkür ederim art bir niyetle belirtmemistim beni benden daha iyi ifade ettiniz . Kötü hiçbir niyetim yoktu.

Çok teşekkür ederim art bir niyetle belirtmemistim beni benden daha iyi ifade ettiniz . Kötü hiçbir niyetim yoktu.
Sorun yok, ben sizi anladım, geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsınız ama taciz edildiğinizde bağırın taciz ediyorlar deyip polis çağrılmasını isteyin, biz kadınlar sessiz kalınca bu sapıklar daha çok cesaretleniyor, taciz kadınların suçu, ayıbı değildir.

Sorun yok, ben sizi anladım, geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsınız ama taciz edildiğinizde bağırın taciz ediyorlar deyip polis çağrılmasını isteyin, biz kadınlar sessiz kalınca bu sapıklar daha çok cesaretleniyor, taciz kadınların suçu, ayıbı değildir.
Henüz 23 yaşındayım ve ilk defa yaşadığım için çok şaşırdım. Bundan sonra öyle birşeyle karşılaşırsam , umarım karşılaşmam asla sessiz kalmayacağım.

Tecavüz eden değilde tecavüze uğrayan kötü taciz eden değilde taciz edilen kötü toplum algısı buydu neden herkes sustuğu sindiği için.
Herkesin telefonu var internet var bi fotoğraf çekip paylaşmaya bakar linç edilir işte ozaman .
Umarım tekrarlanmaz ama birdahası olyrsa çekin fotoğraf paylaşın sonrasını o düşünsün

Back
X