- 7 Haziran 2013
- 2.739
- 10.119
- 498
- Konu Sahibi Yabenimsin
Burada art niyetli olarak giyiminden bahsedip , diğerleri hak ediyor da fakat ben.. diye bir şey kasttetiğini zannetmiyorum. Tacize uğradığımızda biz kadınların şuçu olduğu yıllarca aşılandı, şoku yaşadığımızdaki tepkimiz "sinyal mi yolladım, kıyafetim mi çok açıktı" gibi kendimizi suçlamak üzerine oluyor bu lanet aşılamadan dolayı. Ben de 16 yaşımdayken ilk tacizimi yaşadım -sözlü- o zaman eteğim mi kısaydı diye acaba kendimi suçlamıştım. Velhasıl konu sahibinin de buna benzer bir refleksle bunu yazdığını düşünüyorum.
Bu yüzden hurrraa sen nasıl "kapalıyım" dersin demek ki "açık" kadınlar hak ediyor diye suçlamak yerine, kadınlar olarak verdiğimiz bu refleksin eril sistem tarafından nasıl aşılandığını ve kendi yaşadıklarımızı da paylaşarak bir dayanışma içinde olmalıyız diye düşünüyorum.
Bu yüzden hurrraa sen nasıl "kapalıyım" dersin demek ki "açık" kadınlar hak ediyor diye suçlamak yerine, kadınlar olarak verdiğimiz bu refleksin eril sistem tarafından nasıl aşılandığını ve kendi yaşadıklarımızı da paylaşarak bir dayanışma içinde olmalıyız diye düşünüyorum.
Son düzenleme: