Taciz ?

Taciz eden mahlukatlar namussuz demiyor da kadınlara mı laf söylüyor 😠

Eşinize hakaret edelim diye mi açtınız bu konuyu?

Kendinizi feminist, açık görüşlü olarak tanımlıyorsunuz madem ne işiniz var böyle bir adamla?

Olursa çocuklarınıza yazık olacak böyle mi zihniyette babaları olduğu için.
Haklisiniz. Ben de neden boyle bir sey yaptigimi sorguluyorum sık sık buraya fikir almak icin yazdim yoksa zihniyetinin yanlis oldugunu ben dahil herkes biliyor.
Ataerkil oldugunu ailelerimizin farkli oldugunu biliyordum ama bu raddede oldugunu bilmiyordum. Bence bu ataerkillige de sığmiyor ya neyse.
Bu zihniyet degisir mi ya da ben kendim olmaktan mi cikarim onu bilmiyorum

Kendisine burdan gerizekalı dediğimi iletin lütfen. Toplumda böyle rezil, ahlaksız, kadın düşmanı tiplere asla yer yok. Kafası ç.künde gezen, kadınlar öyle giyindi böyle giyinde diyen erkekler yallah arabistana y-a-l-l-a-h

Namussuz olan da kendisi ayrıca. 10 erkekten 8i kendisi gibi ahlaksız ve rezil kadınlara dil uzatmasın.

Kocanız olmasa daha fazlasını da yazardım

Sizin yerinizde olsam da namussuz ahlaksız der tokadı basardım oksijen israfı rezil

Magara adamlarini da koca ediyorsunuz ya ne diyeyim. Bunu bana soyledi diye ne susacagim cat cat cat suratina anlatir asıl benim senin gibi namussuzla isim olmaz der kovardim agiz ishali olmus kıt zekali kocanizi. Galiba bahsettiginiz yazar da Hasan Ali Toptas. Haberim yoktu intihar olayindan gidip bi keyif kahvesi yapayim.

Öhö öhö... Burada kendimi tutmalıyım. 🤐
Tacize, tecavüze uğrayan kadını "namussuz" ilan edenler benim gözümde asıl namussuz ve şerefsizdir. Söz konusu zihniyetle yetiştireceğiniz çocuk da, büyük ihtimalle aynı kafayla yetiştirilecektir. Zaten toplumun büyük çoğunluğu kadınlara çamur atma derdinde. Kime neyi nasıl anlatacaksınız?

Twitter takip eden arkadaslar biliyordur gundemde taciz olaylari var. En son ifsa edilen bir yazar intihar etmis falan bunu anlattim esime. Her on kadindan sekizi tacize ugruyormus omrunde en az bir kez dedim verdigi cevap " nasil on kadindan sekizi ,namuslu kadin yok o zaman ortalikta" ben şok.
Ataerkil diye biliyordum iyice okuz cikti. Ben de tam tersi feministim ve ailem de kulturlu, acik goruslu insanlardir. Onun ailesi gelenekci, ataerkil..
Benim gecmisimde de malesef taciz oykusu var ve ben bunu esime anlatmadim zaten anlatmayi dusunmuyordum da bu soylediginden sonra hic anlatmam. Evlendikten sonra cok defa pisman oldum evlendigime de bu sefer midem bulandi.

desene ozaman bütün erkekler şer.fs.z deseydin

Banada esim o yanimda olmadiginda birsey olursa eger kendimi savunayim diye wing chun öğretiyor. 😑 bi ara da biber gazi alip gelmişti cantamda bulunsun diye. Hem bize bu korkuyu yasatanlari, hemde senin esin gibi duyarsizlari allah islah etsin.

Twitter takip eden arkadaslar biliyordur gundemde taciz olaylari var. En son ifsa edilen bir yazar intihar etmis falan bunu anlattim esime. Her on kadindan sekizi tacize ugruyormus omrunde en az bir kez dedim verdigi cevap " nasil on kadindan sekizi ,namuslu kadin yok o zaman ortalikta" ben şok.
Ataerkil diye biliyordum iyice okuz cikti. Ben de tam tersi feministim ve ailem de kulturlu, acik goruslu insanlardir. Onun ailesi gelenekci, ataerkil..
Benim gecmisimde de malesef taciz oykusu var ve ben bunu esime anlatmadim zaten anlatmayi dusunmuyordum da bu soylediginden sonra hic anlatmam. Evlendikten sonra cok defa pisman oldum evlendigime de bu sefer midem bulandi.
Eşinize Allahtan acil şifalar diliyorum 🙏

😒😒 Ne ıyıymiş. Ben şaşırmadım. Konuyla pek alakası yok ama Eşimi kaybettikten sonra arkadaşlarımdan birinin kocasını benden kıskanmak üzere olduğunu anlayana kadar. Kadınlarda az değil hatta daha beter bazıları. İnsanı insan olarak değilde kadın erkek olarak görmeye devam ettiğimiz sürece bu böyle. Güçsüz olan herşeye güçlü üstün geliyor malesef

Eşiniz gibiler o kadar çok ki... Dikkat ederseniz ne zaman taciz ifşası olsa örgütlenen erkek toplulukları oluyor, ifşa ettiği için kadını suçlayan bir grup çıkıveriyor ortaya. Erkeğin yaptığını hep 'nedenlere' bağlayıp yaptığının önemini azaltmaya, kadınların her olayı taciz olarak yorumladığına yönelik yorumlar geliyor hep.

Halbuki erkeklerin bu konudan çıkarması gereken tek bir şey var. 'Haa siz rahatsız mı oluyorsunuz, bunu taciz mi görüyorsunuz? Tamam o zaman dikkat etmeliyiz'. Bu yani, sadece bu kadar. Hiçbir kadının ihtiyacı yok erkeklerin taciz hakkındaki görüşlerini duymaya. Yapmayacaksınız, rahatsız olduğumuz hiçbir şeyi yapmayacaksınız. Bu kadar. Bitti.

Konuyu babama okudum iki saattir hem söyleniyor hem de panikle bana sürekli öğüt veriyor. Bak kızım evleneceğin adamın iki güzel lafına hemen kanma, asıl zihniyetini görmeye çalış, tam tanımadan sakın evlenme diyor. Çok şükür böyle adamlar da var. Onlara canımız feda.

Biz de günlerdir takip ediyoruz. Çok çok sevdiğim imza günlerinde saatlerce kuyrukta beklediğim çıkan kitaplarını çıktığı ilk gün alıp bir solukta okuduğum iki gözümün çiçeği hasanım alim de tacizci çıktı diye çok çok üzgünüm.. ben de zamanında bir yazar tarafından sosyal medyada taciz edildim, eşime de anlatmıştım. Eşim de güya aydın bir kişiliktir. O bile "iftira" diyor hasan ali toptaş'ın taciz iddialarına. Yok ben anladım. Erkekler bizi asla tam olarak anlamıyor. Eşime şunu anlatamıyorum, bir kadın hayır diyorsa hayırdır. Ben gece vakti bi barda tanımadığım bi adamla içki içip dans etsem, sonra adam benle sevişmek istese ısrar etse bu taciz olmuyormuş eşime göre. Kafaya bak! Yazarlardan birinin vukuatı böyle bir şeydi, bu olaya istinaden söyledi. İntihar eden yazar da taciz edip pişman olmamış ki, durum ortaya çıktığı için itibarı zedelendiği için intihar etmiş. Öyle böyle öğreteceğiz bunlara sınırlarımızı ihlal etmemeyi. İşe evden başlayacağız. Bizim günlerdir gündemimiz bu. Benim herif de editör. Edebiyat çevresinden yani. Böyle bir ifşan çıkarsa cezanı ben keserim diyorum.

Eşinize çok görmedim bunu. Niye diyecek olursan yüzde doksanı Türk erkekleri böyle.

Nereden bu kanıya vardın diyecek olursan, Instagram'da kadın cinayetlerinin altına yorum yapan erkek musveddelerinden.

Acaba kadın ne yaptı?
Allah bilir ne namussuzlugunu gördü kocası?
O saat de dışarıda ne işi vardı?
Alkol kullaniyorsa o yolun yolcusu demek ki,
Adamın evinde ne işi vardı?
Haketmis.

Gibi, gibi.....

Yani bu ülkede şerefinle yaşayıp, şerefinle bile ölemiyorsun.

Birgün eşim bana dedi ki iyi ki kızım olmamış. Neden dedim. Çünkü eşim cinsiyetçi değildir. Erkek erkek diye ölmez.

Çünkü kız babası olsam 7/24 acaba başına birşey geldi mi, gelecek mi diye ömrüm geçer. O kadar iğrenç ki dedi, bu erkek milleti.
Ne zaman bı sapik, saplantılı ya denk gelecek diye peşinde koşmak gerek. Zaman da insanlar da çok kötü.

Sizin eşiniz de namus kavramını yanlış anlamış, asıl namussuz bu zihniyet de olan erkek kılığında gezen yaratıklardır.

Back
X