Merhaba, özellikle ailesinden uzakta olan kafa dağıtmak için dışarı çıkmayı geçtim, kaş bıyık aldıramayan çok insan var. Bazı çocuklar da piyango gibi sakin mizaçlı oluyor. Çocuğun mizacı da öyle değilse, annenin destek alabileceği kişi yoksa gerçekten zor oluyor. Sizin bir süre anne olur teyze olur bir yakınınızın yanına gitmeniz ya da onların gelmesi iyi olur.
Ben çocuğumu eşime bırakıp markete ilk yalnız gittiğimde ağlayacaktım. Çocuğum kolikti, yemek uyku banyo hep sorun oldu. Ailem yanımda değildi. İki sene ücretsiz izin alıp kendim baktım. Eşim esnaftı. Çok ilgili bir baba olsa da çocukla ilgili herşeye müdahil olmak istiyor anne. Biraz daha rahat düşünmeye çalışmalısınız. Muhakkak da maddi durumunuz el veriyor ise tatile gidin, bazı günler bakıcı desteği alın, ev işlerini temizlikçiye paslayın. Olabildiğince pratik yemek yapmaya çalışın. Eğer maddi durumunuz uygun değilse de dediğim gibi bir aile büyüğü ile bir araya gelin. Komşularınızın çocukları varsa sosyalleşin çocuğunuzla. Havalar güzelleşti. Akşam üzeri parka çıkın salın çocuğu. Yanında sizi istese de yavaş yavaş bağımsızlaşır en azından siz de hava almış olursunuz.