Tahammül edemiyorum. Lütfen yardım edin.

nurdanays

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
18
28
3
36
Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.

Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.

Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.

Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.

Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.

Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.

Kreşe gönderin yarım gün ya da bir oyun ablası bulun , günde en azından 2-3 saat birbirinizden ayrı kalın, en zor dönemi şu anda , boşuna terrible two dememişler gerçekten korkunc bir dönem ama geçecek, kendinize biraz vakit ayirirsaniz daha kolay olur sizin icin

Parka dışarı cikmiyor musunuz?
Yeteri kadar materyal sunuyor musunuz, ilgisini çekiyorsa oyuncak, yada çamaşır asma havuz yapma kek yapma?
2 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz. Sınırlarını deniyor, siz yapma dedikçe pekistiriyorsunuz. Böyle boşuna yorulacaginiza kendinizi gelistirmekten başlayabilirsiniz. Sizin elektriğiniz ile de hırçınlaşır.

İnşallah hepsi geçecek ama bu arada gerçekten çok zorlanıyoruz.
1-2 saat dinlenip kendine vakit ayirabilsen biraz rahat edersin.
Aileden birisi olur,eşin olur yada yarı zamanlı yardımcı olabilir.
Yeğenim de TV sehpası gibi yerlere çıkıyordu çözümü onları kaldırmakta bulduk en azından bir süre sizde deneyin.
2 yaş atağı gerçekten çok zor

Önce kendinizi düzeltin , Çocuğunuzun yaşına göre davranıyor. Ne yapmasını bekliyorsunuz bir koltukta düzgünce saatlerce oturmasını mi?
nasıl vicdansız bi yorum böyle..stresini atıcaksan bence dısarı cık iyi gelir..kadın normal degil demio zaten bunalmıs yardım ıstıyo...

Merhaba, özellikle ailesinden uzakta olan kafa dağıtmak için dışarı çıkmayı geçtim, kaş bıyık aldıramayan çok insan var. Bazı çocuklar da piyango gibi sakin mizaçlı oluyor. Çocuğun mizacı da öyle değilse, annenin destek alabileceği kişi yoksa gerçekten zor oluyor. Sizin bir süre anne olur teyze olur bir yakınınızın yanına gitmeniz ya da onların gelmesi iyi olur.
Ben çocuğumu eşime bırakıp markete ilk yalnız gittiğimde ağlayacaktım. Çocuğum kolikti, yemek uyku banyo hep sorun oldu. Ailem yanımda değildi. İki sene ücretsiz izin alıp kendim baktım. Eşim esnaftı. Çok ilgili bir baba olsa da çocukla ilgili herşeye müdahil olmak istiyor anne. Biraz daha rahat düşünmeye çalışmalısınız. Muhakkak da maddi durumunuz el veriyor ise tatile gidin, bazı günler bakıcı desteği alın, ev işlerini temizlikçiye paslayın. Olabildiğince pratik yemek yapmaya çalışın. Eğer maddi durumunuz uygun değilse de dediğim gibi bir aile büyüğü ile bir araya gelin. Komşularınızın çocukları varsa sosyalleşin çocuğunuzla. Havalar güzelleşti. Akşam üzeri parka çıkın salın çocuğu. Yanında sizi istese de yavaş yavaş bağımsızlaşır en azından siz de hava almış olursunuz.

Maalesef bakım konusunda destek olmuyor. Onun rahatı herşeyden önemlidir. Yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Psikolog o kadar iyi olur ki düşünmüyor değilim.
bu nedenden kadınlar bunalıyor o yüzden olumsuz tenkit yerine eş ne yapıyor denmeli?

arkadaşım benım durum daha beter..biri 11 aylık digeri 5 yasında...ikisi de cok hareketli...ustelık 5 yasındakı digerini kıskandıgı ıcın sureklı ilgi onda olsun istiyo..cocuklarımı bırakıcak kimsem yok.tek basıma bakıyorum..dun bes yasındakı kızım defalarca yapma dedigim seyi yaptı ...en sonunda sinirden oturup agladım..cok yorgunum ben de..tek basına cocuk bakmak hele de iki tane olunca cok zor.ben seni anlıyorum..

İki yaş sendromu dedikleri böyle bir şey galiba. Tüm yük sizin omuzlarınızda ve haliyle çok bunalmışsınız. Yukarıda bir sürü tavsiye yazılmış onlara ekleyebileceğim birşey yok sadece size geçecek demeye ve destek olmaya geldim. Sizi yetersiz hissettiren yorumlara da kulak asmayınız.

nasıl vicdansız bi yorum böyle..stresini atıcaksan bence dısarı cık iyi gelir..kadın normal degil demio zaten bunalmıs yardım ıstıyo...
Sürekli çocuğunun yaptığı şeyleri eleştirmiş, sanki çocuğun koltuğa çıkması, sessizce bir köşede durmasını bekliyormuş gibi yazmış. Ya çocuğun koltuğun tepesinde olmasından daha normal bişey olamaz. Çocuk da hiç bir sorun yok . Biz de çocuk büyüttük, koltuk tepelerinden inmedi. Ama bu kadar kötü anlatmadık yaptıklarını.

Çok teşekkür ederim

İki yaş sendromunun literatüre “Terrible Twos” diye geçmesinden de anlayabiliriz ne kadar sancılı bir süreç olduğunu :)

Bunalmanız çok normal. Eşiniz destek olsaydı eminim daha kolay olacaktı sizin için. En iyisi kreşe verin, rahatlarsınız biraz.

Zaten konu sahibi sabah 6 akşam 8 çalışıyormuş

haaa sunu da ekleyeyim...5 yasındaki kızımı 1.5 yasından itibaren kreşe verdim...o durum benı rahatlatıyo...cok cabuk alıstı cok sevdı..sureklı etkinlik aktivite yapıyolar..evde duran cocuklar bence taşa duvara tırmanmakta haklılar...cunku enerjilerini atamıyorlar...11 aylık olanı da bıraz daha buyutup krese vericem..hem sosyallesiyolar hem zamanları daha kaliteli geciyor..benim zorlandıgım zamanlar ikisinin de evde oldugu zamanlar...

Esiniz destek olmak zorunda. Baba kendisi hatirlatin bunu. Cocugu tek basiniza yapmadiniz oda bir saat baksa ölmez. Siz bunalmissiniz normal. Benim kücük oglum 2 yasinda öyle bir hareketliydi ki masallah örümcek adam gibi her yere cikiyordu. Dolaplara bile. O yüzden sizi cok iyi anliyorum. Size acilen destek lazim. Gerekiyorsa kres veya bakici olarak. Yada ailenizden biri gelsin. Kisa bile olsa nefes alirsinit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…