- 26 Temmuz 2012
- 380
- 132
- 303
Eşinizin yardımcı olması gerekiyor,size.Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.
Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.
Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.
Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.
Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.
Hem kendin hem de bebeğin için alırsan güzel olur. Çocuk psikologu bu davranışları nasıl kontrol etmen gerektiği konusunda daha iyi yönlendirme yapar.Maalesef bakım konusunda destek olmuyor. Onun rahatı herşeyden önemlidir. Yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Psikolog o kadar iyi olur ki düşünmüyor değilim.
Ay evet çocuğun çok kötü, çok yanlış yapıyor, delirmekte haklısın dememizi bekleyemezsiniz. Çocuk tamamen yaşının gereği şeyleri yapıyor. Çocuk da hiç bir sorun yok. Ama konu sahibinin yazdıklarına bakarsanız Çocuk resmen canavar.her insanın karşılastığı zorluklara verdiği tepkiler farklıdır. sizin için zor gecen bir olay bir başkası için daha hafif atlatıla bilir. acımasız yorumlar, sıkıntı yaşayan bireyleri ileri götürmez, aksine kendisini daha kötü hissetmesini sağlar. rica ederim yorum yaparken eleştiri sınırlarını aşmayalım.
Var, bunların da hepsini yaptı. Çocuk tamamen yaşına göre davranıyorÇocuğunuz yoksa yorum yapmayın bence
Ben antidepresana basladim.Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.
Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.
Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.
Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.
Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.
İnanır mısınız gerçekten öyle biri bir yana gidiyor diğeri öbür yana halimi görseniz ağlarsınızSizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı, durumu yaşadım hatta daha beterini gece 3-4 gibi bitiyordu mesim. Hatta bazen öğlen uyumuyordu ve gece yine 2-3 gibi uyuyordu. Çocukla ilgilenmenin yanında evin işleri, yemek vs size hiç zaman kalmaması sizi aşırı yomuş. Birşeyi sürekli sürekli hiç boşluk olmadan yapmak çok çok ve tabi ki sizi tüketir bunaltır. Benim annem yok ve başka destek alabileceğim hiç kimse olamadı ve ben de sadece her an hiç aralıksız yaşadım bu süreci. Eşim işten çok, yorgun geliyordu erkenden sızıp kalıyordu. Ah o bitmeyen ağlama sesi. Tuvalete bile gitsme kapıda ağlayan, namaz kılacağımda yine aplauan vs. Ben de çok ağladım. Destek şart, çok tğkenmiş hissediyorsanız psikolog desteği de çok iyi geliyor. Ben psikolog desteği aldım
Bir arkadaş, ikizler de en büyük sorun mesela bir markette ikisinin ayrı yöne kaçmaya başlaması demişti :)) büyüdükçe birbirlerine arkadaş olacaklar inşaallah. Rabbim size süreci kolaylaştırsın inşaallah
Konu sahibi zaten çocuk yaşına uygun davranmıyor demiyor. Zorlanmış daralmış çözüm arıyor.Var, bunların da hepsini yaptı. Çocuk tamamen yaşına göre davranıyor
Kek yapma ıyı bır fıkır mı bılemedım :)En son kek yaptıgımızda tam sonuna dokmedem bıyerlerı lekelemeden geldık dedım erken konusmusum.Grılı beyazlı mutfak halımın uzerıne ,kek kabından cıkardıgı cırpıcıyı tuttu (dsaha da kakaolu kek yapmam)annaaae cısım geldı dedı gklfgklgfkl
Olum gıbı bırsey oldu ama kımse ölmedı
Allah askına yas kac?Cocukları buyuttunuz herhalde ahkam kesmeye geldı sıra?Ablacım senın zamanında verıyordun elıne bı balık kraker cocuk kapı onunde buyuyordu.Sımdının cocukları öyle değil pardon da.Ay evet çocuğun çok kötü, çok yanlış yapıyor, delirmekte haklısın dememizi bekleyemezsiniz. Çocuk tamamen yaşının gereği şeyleri yapıyor. Çocuk da hiç bir sorun yok. Ama konu sahibinin yazdıklarına bakarsanız Çocuk resmen canavar.
Bunla da ılgılı anım var,pandemı de su oyununu salonda yapmayı uygun gordugumden(nıye öyle uygun gorduysem )yarım kuvet suyu ters cevırmıslgı var bebemın:)İnternetten kendi yaş gurubu için birlikte oynayabileceğiniz oyunları araştırın ve oynayın.
Sürekli parka götürün, dışarı çıkıp enerjisini atmasını sağlayın.
Havalar ısındı su ile oynamayı sevmeyen çocuk yoktur bol bol su ile ilgili oyunlar oynayın.
Mesela yıkama küveti varsa içine ılık su doldurun ve oyuncaklarını koyun içinde biraz vakit geçirsin.
Varsa çevrenizde çocuklu arkadaşlarınız onların çocukları ile vakit geçirmesini sağlayın.
Çocuğunuz yaşının normal davranışlarını sergiliyor geçecek ama biraz daha sabır lazım.
Sürekli oyunlar oynamaya çalışmalısınız zor ama yapacak başka bir şey yok çocuk o nihayetinde.
benim oğlumda iki buçuk yaşında sizin geçtiğiniz zamanlardan geçtik hatta daha ağırdı.
Hayır dediğimizde başını duvara vurup kendini yerlere atıyordu ama doktor bu tarz davranışların 2 yaş sendromundan kaynaklandığını ve normal olduğunu söylemişti şuan bi tık daha sakin çok şükür.
Tabi süt liman değil ama en azından hayır kelimesini daha sakin karşılıyor.
Bunla da ılgılı anım var,pandemı de su oyununu salonda yapmayı uygun gordugumden(nıye öyle uygun gorduysem )yarım kuvet suyu ters cevırmıslgı var bebemın:)
Bıde oyuncak lavabo anımız var ayaklarını sokup yıkayamadıgı ıcın krıze gırmıstı benım kız mgkşlglglk
Su ıslerıını balkonda yapmak en mantklısı :)
O oyuncak lavaboların 1 saatte bozuldugunu kargo geldıkten sonra ogrendık:)Bır krızde orda Cıkmıstı
Yaa ne kadar sanslı bır cocukBenim yeğenim çok kibar ya.
Bana geliyor elinde bebek, bunu yikayabilirmiyiz diyor, ufacık leğene koyuyorum altında oyun halisi
En az yarım saat kurtuluyor. Sonra üstü biraz ıslansa bunu değiştirmemiz lazım diyor garibim yazik
Çocuk dediğin dışarıda buyur ama, bizimkiler karavanci. 15gunluk başlıyorlar kampa, enerji orda atılıyor. Bana teyze ineklerden korkulur mu sacmalama diyor inek sürüsü etrafımızı sarmış karavan camında gozgozeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?