- 25 Nisan 2018
- 5.052
- 9.754
- 198
20 aylık oğlum var ve bu aralar 2 yaş sendromuna girdiğini düşünüyorum. Sabah yataktan mızmızlanarak uyanıyoruz, gün içinde sürekli ağlak mızmız ve memnuniyetsiz (annem bakıyor gündüz) akşam ben gidiyorum yine aynı asla memnun edemiyoruz ve sürekli ağlıyor bişeylere bazen sebebini dahi anlayamıyoruz. Ben de bunalıyorum bazen ama yapacak bişey yok bunlar birer süreç.. Büyüyecekler..Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.
Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.
Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.
Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.
Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.
Hanımefendi yorumlarınız hiç yapıcı değil. Konu sahibi çocuğumda sorun var demiyor tahammülüm azaldı diyor. Zor zamanlarda nasıl başa çıktınız bu durumla bundan bahsetseniz daha yapıcı olacaksınızSürekli çocuğunun yaptığı şeyleri eleştirmiş, sanki çocuğun koltuğa çıkması, sessizce bir köşede durmasını bekliyormuş gibi yazmış. Ya çocuğun koltuğun tepesinde olmasından daha normal bişey olamaz. Çocuk da hiç bir sorun yok . Biz de çocuk büyüttük, koltuk tepelerinden inmedi. Ama bu kadar kötü anlatmadık yaptıklarını.
Merhabalar ben de 1,5 yaş gibi çalışmayı düşünüyorum kreşe erken vermenin olumsuz yanlarını gördünüz mühaaa sunu da ekleyeyim...5 yasındaki kızımı 1.5 yasından itibaren kreşe verdim...o durum benı rahatlatıyo...cok cabuk alıstı cok sevdı..sureklı etkinlik aktivite yapıyolar..evde duran cocuklar bence taşa duvara tırmanmakta haklılar...cunku enerjilerini atamıyorlar...11 aylık olanı da bıraz daha buyutup krese vericem..hem sosyallesiyolar hem zamanları daha kaliteli geciyor..benim zorlandıgım zamanlar ikisinin de evde oldugu zamanlar...
2 yaşında verdim ama bizim için erkendi.. 1 ay çok iyi iken 1 ay sonra ısırmaya başladı sınıfındakileri. Sonrasında aldım tabi ki kreşten. Bu tamamen çocuğunuzla alakalı bir durum denemeden bilemezsiniz. Tam gün verecekseniz 1 veya 2 hafta yarım gün ile alıştırabilirsiniz. Sonrasında da gözlemlersiniz uyumunu...Merhabalar ben de 1,5 yaş gibi çalışmayı düşünüyorum kreşe erken vermenin olumsuz yanlarını gördünüz mü
En iyi anne sensin, o beceremiyo bu işi bence deSürekli çocuğunun yaptığı şeyleri eleştirmiş, sanki çocuğun koltuğa çıkması, sessizce bir köşede durmasını bekliyormuş gibi yazmış. Ya çocuğun koltuğun tepesinde olmasından daha normal bişey olamaz. Çocuk da hiç bir sorun yok . Biz de çocuk büyüttük, koltuk tepelerinden inmedi. Ama bu kadar kötü anlatmadık yaptıklarını.
2 yas sendromu .3 yas daha fena onu bılın de.Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.
Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.
Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.
Kek yapma ıyı bır fıkır mı bılemedım :)En son kek yaptıgımızda tam sonuna dokmedem bıyerlerı lekelemeden geldık dedım erken konusmusum.Grılı beyazlı mutfak halımın uzerıne ,kek kabından cıkardıgı cırpıcıyı tuttu (dsaha da kakaolu kek yapmam)annaaae cısım geldı dedı gklfgklgfklParka dışarı cikmiyor musunuz?
Yeteri kadar materyal sunuyor musunuz, ilgisini çekiyorsa oyuncak, yada çamaşır asma havuz yapma kek yapma?
2 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz. Sınırlarını deniyor, siz yapma dedikçe pekistiriyorsunuz. Böyle boşuna yorulacaginiza kendinizi gelistirmekten başlayabilirsiniz. Sizin elektriğiniz ile de hırçınlaşır.
hissettiklerinizi o kadar iyi anlıyorum ki. hiç bir şeye karışmayan ilgisiz bir eş de kesinlikle cabasıdır. eşinizden bu konuda yardım isteyin. sonucta bu çocugu tek basınıza yapmadınız. iki yaş da çocugun kendini kesfetmeye basladığı zamanlardır. literatürde iki yaş sendromu olmamasına rağmen halk arasında bu sekilde bilinir. çocuk bu dönemde sizin her hareketinizi emer, ilerisi için sorunlu bir birey olma ihtimali yüksek olur. elinizden geldiği kadarıyla sakin kalmanızı öneririm. eğer çalışmıyorsanız ve yaşadığınız muhit elverişli ise çocugu bol bol dısarıya yaşıtlarının olduğu yerlere götürerek enerjisini atmayı sağlayabilirsiniz. iki yaş malesef ki zor ve hırcın bir yaş.Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
her insanın karşılastığı zorluklara verdiği tepkiler farklıdır. sizin için zor gecen bir olay bir başkası için daha hafif atlatıla bilir. acımasız yorumlar, sıkıntı yaşayan bireyleri ileri götürmez, aksine kendisini daha kötü hissetmesini sağlar. rica ederim yorum yaparken eleştiri sınırlarını aşmayalım.Sürekli çocuğunun yaptığı şeyleri eleştirmiş, sanki çocuğun koltuğa çıkması, sessizce bir köşede durmasını bekliyormuş gibi yazmış. Ya çocuğun koltuğun tepesinde olmasından daha normal bişey olamaz. Çocuk da hiç bir sorun yok . Biz de çocuk büyüttük, koltuk tepelerinden inmedi. Ama bu kadar kötü anlatmadık yaptıklarını.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı, durumu yaşadım hatta daha beterini gece 3-4 gibi bitiyordu mesim. Hatta bazen öğlen uyumuyordu ve gece yine 2-3 gibi uyuyordu. Çocukla ilgilenmenin yanında evin işleri, yemek vs size hiç zaman kalmaması sizi aşırı yomuş. Birşeyi sürekli sürekli hiç boşluk olmadan yapmak çok çok ve tabi ki sizi tüketir bunaltır. Benim annem yok ve başka destek alabileceğim hiç kimse olamadı ve ben de sadece her an hiç aralıksız yaşadım bu süreci. Eşim işten çok, yorgun geliyordu erkenden sızıp kalıyordu. Ah o bitmeyen ağlama sesi. Tuvalete bile gitsme kapıda ağlayan, namaz kılacağımda yine aplauan vs. Ben de çok ağladım. Destek şart, çok tğkenmiş hissediyorsanız psikolog desteği de çok iyi geliyor. Ben psikolog desteği aldımYaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Bir arkadaş, ikizler de en büyük sorun mesela bir markette ikisinin ayrı yöne kaçmaya başlaması demişti :)) büyüdükçe birbirlerine arkadaş olacaklar inşaallah. Rabbim size süreci kolaylaştırsın inşaallahGelin sarılalım ağlayalım
İkizlerim var 21 aylık birisi kız birisi erkek..
yalnız bakıyorum arada annem geliyor ama sadece ben temizliğimi yapana kadar durup gidiyor yemek temizlik bakımları perişanım
Eşim yardımcı tabi ki ama sonuçta çalışıyor akşamdan akşama..
parka götürüyoruz her akşam dışarı çıkarıyoruz nafile çok zor dönemleri ve inanılmaz hareketli ikisi de düşünün aynısından bir tane daha var evde .. yalnız değilsiniz demek için geldim
Koltuk tepesinden inmezler sandalye masa ne varsa üstündeler neleri kaldırdım neleri iptal ettim gene de buluyorlar yapacak bieşy
Çekmece kulplarına tırmanıp tezgaha çıkmalar
Klozetin içine el sokmalar
Çekmeceler kilitli koparıp içini dökmeler
daha sayamayacağım nice yaramazlık..
geçecek arkadaşım sabır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?