• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammül edemiyorum. Lütfen yardım edin.

Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.

Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.

Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.

Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.

Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.

Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.
Eşinizin yardımcı olması gerekiyor,size.
Hepimizin zaman zaman kendimizi sıkışmış hissettiği anlar oluyor.
Yalnız değilsiniz.Kolaylıklar diliyorum, size.

Maalesef bakım konusunda destek olmuyor. Onun rahatı herşeyden önemlidir. Yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Psikolog o kadar iyi olur ki düşünmüyor değilim.
Hem kendin hem de bebeğin için alırsan güzel olur. Çocuk psikologu bu davranışları nasıl kontrol etmen gerektiği konusunda daha iyi yönlendirme yapar.

her insanın karşılastığı zorluklara verdiği tepkiler farklıdır. sizin için zor gecen bir olay bir başkası için daha hafif atlatıla bilir. acımasız yorumlar, sıkıntı yaşayan bireyleri ileri götürmez, aksine kendisini daha kötü hissetmesini sağlar. rica ederim yorum yaparken eleştiri sınırlarını aşmayalım.
Ay evet çocuğun çok kötü, çok yanlış yapıyor, delirmekte haklısın dememizi bekleyemezsiniz. Çocuk tamamen yaşının gereği şeyleri yapıyor. Çocuk da hiç bir sorun yok. Ama konu sahibinin yazdıklarına bakarsanız Çocuk resmen canavar.

Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.

Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.

Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.

Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.

Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.

Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.
Ben antidepresana basladim.

2 yaş normal öyle davranması benim kızda 2,5 yaşında bazen ben bile yoruluyorum maşallah bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahipler. Yaz geldi artık parka götürebilirsiniz biraz yorulsun enerjisini dışa atsın top oynayabilirsiniz. Hele ki etrafta onun yaşında kimse yoksa zor oluyor gerçekten.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı, durumu yaşadım hatta daha beterini gece 3-4 gibi bitiyordu mesim. Hatta bazen öğlen uyumuyordu ve gece yine 2-3 gibi uyuyordu. Çocukla ilgilenmenin yanında evin işleri, yemek vs size hiç zaman kalmaması sizi aşırı yomuş. Birşeyi sürekli sürekli hiç boşluk olmadan yapmak çok çok ve tabi ki sizi tüketir bunaltır. Benim annem yok ve başka destek alabileceğim hiç kimse olamadı ve ben de sadece her an hiç aralıksız yaşadım bu süreci. Eşim işten çok, yorgun geliyordu erkenden sızıp kalıyordu. Ah o bitmeyen ağlama sesi. Tuvalete bile gitsme kapıda ağlayan, namaz kılacağımda yine aplauan vs. Ben de çok ağladım. Destek şart, çok tğkenmiş hissediyorsanız psikolog desteği de çok iyi geliyor. Ben psikolog desteği aldım

Bir arkadaş, ikizler de en büyük sorun mesela bir markette ikisinin ayrı yöne kaçmaya başlaması demişti :)) büyüdükçe birbirlerine arkadaş olacaklar inşaallah. Rabbim size süreci kolaylaştırsın inşaallah 🤗
İnanır mısınız gerçekten öyle biri bir yana gidiyor diğeri öbür yana halimi görseniz ağlarsınız 😂 yalnız basıma imkansız çıkamıyorum cunkü görüldüğü gibi değil yani hakim olamam tutamam zarar gelir onlara eşimle gittiğimizde de hep kucaktalar yoksa tahmin bile edemem olacakları 😂

Var, bunların da hepsini yaptı. Çocuk tamamen yaşına göre davranıyor
Konu sahibi zaten çocuk yaşına uygun davranmıyor demiyor. Zorlanmış daralmış çözüm arıyor.
Çocuğunuz olduğu halde halden anlamıyor olmanız da sizin kabahatiniz olarak kalsın.

Kek yapma ıyı bır fıkır mı bılemedım :)En son kek yaptıgımızda tam sonuna dokmedem bıyerlerı lekelemeden geldık dedım erken konusmusum.Grılı beyazlı mutfak halımın uzerıne ,kek kabından cıkardıgı cırpıcıyı tuttu (dsaha da kakaolu kek yapmam)annaaae cısım geldı dedı gklfgklgfkl
Olum gıbı bırsey oldu ama kımse ölmedı :KK70:

Ama sen beyazlı mutfak halisiyla ofsayta düşmüşsün ztn🤣🤣🤣🤣

Ben şeyden yazdım, en kötüyü görün sonra koltuk tepesine kızmayın diye🤣

Ay evet çocuğun çok kötü, çok yanlış yapıyor, delirmekte haklısın dememizi bekleyemezsiniz. Çocuk tamamen yaşının gereği şeyleri yapıyor. Çocuk da hiç bir sorun yok. Ama konu sahibinin yazdıklarına bakarsanız Çocuk resmen canavar.
Allah askına yas kac?Cocukları buyuttunuz herhalde ahkam kesmeye geldı sıra?Ablacım senın zamanında verıyordun elıne bı balık kraker cocuk kapı onunde buyuyordu.Sımdının cocukları öyle değil pardon da.

Kendini yırtsanda parçalasanda o aklına koyduğunu yapacak. Evi sadeleştir. Tehlike arz eden şeylere çözüm bul. O dolansın döksün dağıtsın yapcak bişey yok. 4 aylık ve 22 aylık bebe annesi olarak sesleniyorum. Sadece çok bunalmışsın dönemsel olduğunu düşünüyorum. Ne diyo tarkan abimiz ?! GEÇCEK 😀 🤲

22 aylık olan kız mesela, mutfağa girerim yemege bulasiga yardım etmek ister, tuvelete giderim sulara bulaşır, bana tuvalet kağıdı uzatır. Kardeşinin altını açarım tepemde kardeşinin poposunu silmek ister vs vs günler böyle geçip gidiyo 😐 sabır

İnternetten kendi yaş gurubu için birlikte oynayabileceğiniz oyunları araştırın ve oynayın.
Sürekli parka götürün, dışarı çıkıp enerjisini atmasını sağlayın.
Havalar ısındı su ile oynamayı sevmeyen çocuk yoktur bol bol su ile ilgili oyunlar oynayın.
Mesela yıkama küveti varsa içine ılık su doldurun ve oyuncaklarını koyun içinde biraz vakit geçirsin.
Varsa çevrenizde çocuklu arkadaşlarınız onların çocukları ile vakit geçirmesini sağlayın.
Çocuğunuz yaşının normal davranışlarını sergiliyor geçecek ama biraz daha sabır lazım.
Sürekli oyunlar oynamaya çalışmalısınız zor ama yapacak başka bir şey yok çocuk o nihayetinde.
benim oğlumda iki buçuk yaşında sizin geçtiğiniz zamanlardan geçtik hatta daha ağırdı.
Hayır dediğimizde başını duvara vurup kendini yerlere atıyordu ama doktor bu tarz davranışların 2 yaş sendromundan kaynaklandığını ve normal olduğunu söylemişti şuan bi tık daha sakin çok şükür.

Tabi süt liman değil ama en azından hayır kelimesini daha sakin karşılıyor.

İnternetten kendi yaş gurubu için birlikte oynayabileceğiniz oyunları araştırın ve oynayın.
Sürekli parka götürün, dışarı çıkıp enerjisini atmasını sağlayın.
Havalar ısındı su ile oynamayı sevmeyen çocuk yoktur bol bol su ile ilgili oyunlar oynayın.
Mesela yıkama küveti varsa içine ılık su doldurun ve oyuncaklarını koyun içinde biraz vakit geçirsin.
Varsa çevrenizde çocuklu arkadaşlarınız onların çocukları ile vakit geçirmesini sağlayın.
Çocuğunuz yaşının normal davranışlarını sergiliyor geçecek ama biraz daha sabır lazım.
Sürekli oyunlar oynamaya çalışmalısınız zor ama yapacak başka bir şey yok çocuk o nihayetinde.
benim oğlumda iki buçuk yaşında sizin geçtiğiniz zamanlardan geçtik hatta daha ağırdı.
Hayır dediğimizde başını duvara vurup kendini yerlere atıyordu ama doktor bu tarz davranışların 2 yaş sendromundan kaynaklandığını ve normal olduğunu söylemişti şuan bi tık daha sakin çok şükür.

Tabi süt liman değil ama en azından hayır kelimesini daha sakin karşılıyor.
Bunla da ılgılı anım var,pandemı de su oyununu salonda yapmayı uygun gordugumden(nıye öyle uygun gorduysem )yarım kuvet suyu ters cevırmıslgı var bebemın:)
Bıde oyuncak lavabo anımız var ayaklarını sokup yıkayamadıgı ıcın krıze gırmıstı benım kız mgkşlglglk
Su ıslerıını balkonda yapmak en mantklısı :)
O oyuncak lavaboların 1 saatte bozuldugunu kargo geldıkten sonra ogrendık:)Bır krızde orda Cıkmıstı:D

Bunla da ılgılı anım var,pandemı de su oyununu salonda yapmayı uygun gordugumden(nıye öyle uygun gorduysem )yarım kuvet suyu ters cevırmıslgı var bebemın:)
Bıde oyuncak lavabo anımız var ayaklarını sokup yıkayamadıgı ıcın krıze gırmıstı benım kız mgkşlglglk
Su ıslerıını balkonda yapmak en mantklısı :)
O oyuncak lavaboların 1 saatte bozuldugunu kargo geldıkten sonra ogrendık:)Bır krızde orda Cıkmıstı:KK70:

Benim yeğenim çok kibar ya.
Bana geliyor elinde bebek, bunu yikayabilirmiyiz diyor, ufacık leğene koyuyorum altında oyun halisi
En az yarım saat kurtuluyor. Sonra üstü biraz ıslansa bunu değiştirmemiz lazım diyor garibim yazik🤣🤣🤣

Çocuk dediğin dışarıda buyur ama, bizimkiler karavanci. 15gunluk başlıyorlar kampa, enerji orda atılıyor. Bana teyze ineklerden korkulur mu sacmalama diyor inek sürüsü etrafımızı sarmış karavan camında gozgozeyiz 🤣🤣🤣🤣

Oğlum anlattığınız gibiydi ev topla arkanı dönmeden dağınık baktım olacak gibi değil onunla birlikte aktiviteler yapmak en iyisi diye düşündüm . Koca kadındım kayakta birlikte kaydık birde bana bağımlı bir çocuktu.

2,5 yaşında işe başladığımda o ağladı ben ağladım. Uykusuzluktan agresif bir insan olup çıkmıştım. Akşam olup uyuyunca yemek yapar ev toplardım. Şimdi şehir dışında üniversite okuyor (Allah böyle ayrılırlar versin inşallah) Kokusuna , sesine,yüzüne hasretim.

Geldiğinde bile hala uyuzluk yapar ama can,kan,evlat işte. Vakit geçirin sevdiği şeyleri yapın bırakın evi ot götürsün inanın eski zamanlara dönmek ve onunla vakit geçirmek çok istiyorum ama yıllar uçtu gitti ve gidiyor .

Bu zamanlar geri gelmeyecek emin olun büyüyünce kendi hayatı olacak ve daha çok özlenecek.

Önce kendinizi toparlayın ölüm hiç bir anneye yakışmaz bu fikirin düşüncesi bile çok kötü.

Benim yeğenim çok kibar ya.
Bana geliyor elinde bebek, bunu yikayabilirmiyiz diyor, ufacık leğene koyuyorum altında oyun halisi
En az yarım saat kurtuluyor. Sonra üstü biraz ıslansa bunu değiştirmemiz lazım diyor garibim yazik🤣🤣🤣

Çocuk dediğin dışarıda buyur ama, bizimkiler karavanci. 15gunluk başlıyorlar kampa, enerji orda atılıyor. Bana teyze ineklerden korkulur mu sacmalama diyor inek sürüsü etrafımızı sarmış karavan camında gozgozeyiz 🤣🤣🤣🤣
Yaa ne kadar sanslı bır cocuk:anne:
Bızımkı ustu kırlenınce bısey olmaz anne dıyo gecıyo :D
Temızlık genlernı babannesınden almıs gklfglglk

yapma etmeleri azalttığın andan itibaren tahmmülün artar. bir özgür kalsın çocuk. yapsın öğrensin.tv ünitesine çıkıyorsa tv duvara monte edilsin. e bi zahmetde dağılsın ev. çıksın kanepeye bir şey olmaz .elinden tut tepesinde yürümeyi öğrensin. sende çocuğunla zıpla ıyı gelıyor.
tahammül edilmeyecek bir şey göremedim çocukta. ya da ben çok rahat anneyim bilemedim. havalar ısındı parka gidin. sofra bezini ser leğende suyla oynasın. yapın işte bir şeyler.

Anneliğinizi eleştirmem.

Eleştireceğim tek şey, rahatından ödün vermeyecek bir kocayı baba yapmanız.

Çoğunluk bu babaları normal buluyor.

Anne rahatına düşkün olsa çat çat eleştirilir, kötü anne etiketi yer.

Çocuğu birlikte yapıyorsunuz, evin geçimi ikinizin de boynunda iken çocuğun tüm sorumluluğunu almanızı beklemesi çok sevgisizce.

Sizin şu an yüksek tahammüllü olmanız için çalışmamanız, ev işi yapmamanız, yemek yapmamanız, yalnizca çocuğa bakmanız lazım.

Şu yoğunlukta çocuğa tahammül edememeniz normal.

Ama baştan bilerek bu adamı baba yapmakta da haksızsınız malesef.

Babalar neden uzaylı muamelesi görüyor bilmiyorum. Yillarca bu aptallığı yaptım ben.

Süs gibi oturur bide bana bağırirdi.

Back
X