• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammül edemiyorum. Lütfen yardım edin.

Maalesef bakım konusunda destek olmuyor. Onun rahatı herşeyden önemlidir. Yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Psikolog o kadar iyi olur ki düşünmüyor değilim.
Çocuğunuzun psikologluk bir durumu yokki. O yaşlarda yaşanan davranışlar bunlar ama biraz ikinizin de canı sıkılmış gibi.

Bu sebeple eşinizle konuşup akşam geldiğinde gezdirmesini talep edin. İyice yorulsun. Sizde kendi kendinize biraz vakit geçirin. Yani tek başınıza çamaşır bile katlasanız olur öyle söyliyim🤣

Gündüzde siz bir iki saat dışarı çıkartın ve evde materyalleriniz eksikse arttırmaya çalışın. Puzzle, boya, oyuncak, kinetik kum, hamur vs vs

Gün içinde dışarı çıkma ihtimaliniz varsa değerlendirebilirsiniz,mesela güzel havalarda evden yanınıza uygun yiyecek alıp parkta piknik yapabilirsiniz,top oynarsınız,hem çocuk enerjisini atmış olur hem de size değişiklik olur. 2 yaş için oyun grupları oluyor,bulunduğunuz şehirde araştırın,yaşlarına uygun çok güzel aktiviteler yapılıyor. Kreş te düşünebilirsiniz,başta yarım gün olarak denemekte fayda olabilir.

Aynı durumu bende yaşadım. Sosyal hayat denen bişey kalmamıştı. Kızım 3 yaşına gelmeden kreşe başladı öyle rahat ettim. Şimdi hamileyim ve ikiz olucaklar bunu öğrendiğim ilk günden bir ajans buldum ve bakıcı ayarladım kendime, inşallah 2 ay sonra bizle olucak.

Bunla da ılgılı anım var,pandemı de su oyununu salonda yapmayı uygun gordugumden(nıye öyle uygun gorduysem )yarım kuvet suyu ters cevırmıslgı var bebemın:)
Bıde oyuncak lavabo anımız var ayaklarını sokup yıkayamadıgı ıcın krıze gırmıstı benım kız mgkşlglglk
Su ıslerıını balkonda yapmak en mantklısı :)
O oyuncak lavaboların 1 saatte bozuldugunu kargo geldıkten sonra ogrendık:)Bır krızde orda Cıkmıstı:KK70:
Büyük su oyunları banyo ya da balkon için daha uygun sanırım :)
Havuzu vardı bizimkinin balkonda oynatıyordum.
Oyuncak lavabo var bir kaç defa oynadı hatta marttı sanırım ilk aldığımda mutfakta su geçirmeyen örtü üzerinde oynuyordu.
Benimki de ayaklarını yıkıyordu ne yapıyorsun diye sorduğumda temizlik diyordu son zamanlarda kullanmadık onu pil almaya üşendiğimden çok pil gidiyor çünkü.
Şarjlı pil alacaktım ama kaldı öylece.
Çocukları bir şekilde oyalamak lazım sürekli oyun istiyorlar çocuk yapacak bir şey yok.

Büyüyorlar ama bizimde ömrümüzü yiyorlar tabi helali hoş olsun ömrüm canımdan öte yavrum benim :)

Maalesef bakım konusunda destek olmuyor. Onun rahatı herşeyden önemlidir. Yakın zamanda kreşe vermeyi düşünüyorum. Psikolog o kadar iyi olur ki düşünmüyor değilim.

Siz bakıcı mısınız, hizmetçi misiniz, sizin canınız yok mu😡 eşşeği bağlasam bu kadın çok yoruluyor yardımcı olayım der. Eşiniz insan değil maalesef. Yardımcı olmayacaksa atın evden gitsin adam olana kadar da gelmesin. Köşe minderi bile daha nitelikli

pardon da nasıl destek olmuyor bak şimdi sinir oldum
evi ortak geçindiriyorsunuz ama değil mi?
çıldırıyorum böyle mesajları görünce

sizde ona destek olmayın madem ev geçindirmede
ayy sinir oldum

gündüz siz işteyken kim bakıyor çocuğunuza

Zor, her an daha da zorlaşıyor çocuk yetiştirme mevzusu.
Sizi anlayabiliyorum o sebeple kendinizi dinginleştirmeniz, bunun için de zaman yaratmanız lazım.
Mesela evi işi boşverin, hepsi eksik gedik olsun ama akşamları mutlaka en en az 1 saat en sevdiğiniz aktiviteye vakit ayırın.
Uykunuzdan çalın, uzun bir duş alın.
Baba akşam geldiğince, çocuk uyurken siz çıkın bir saat müzik eşliğinde boş boş yürüyün.
Amaç sadece yalnız ve dingin kalmak.
Eğer ailelerinizden yanınızda olan varsa dönem dönem çağırın, birkaç saat de olsa çıkın gidin.

Ay Allah korumus.
Buyutmusunuz haberınız yok gfmlggfkl
Yaş büyüdükçe yaramazlık potansiyeli de doğru orantılı büyüyor, tehlikeli hal alıyor.
Eskiden koltuktan koltuğa uçan çocuğun beden büyüdükçe çapı masadan tv ünitesine uçmaya, oradan koltuktan parandelere geçiyor.
Reşit olana kadar hiçbir çocuğu ‘büyüdü’ olarak nitelendiremem ben.
Büyümüş hali buysa ergenliği düşünemiyorum akshshsjs😂😂

Benim de çocuğum o yaşlarda. 4. ay atağını ve 2 yaş sendromunu hafızamı kaybetsem unutmam herhalde 🤦🏻‍♀️ Ben de çalışıyorum, 22-23 aylık gibiydi, kreşe başlattım. Ben çok faydasını gördüm kreşin. Kreş düşünür müsünüz bilmiyorum ama size de evladınıza da iyi gelecektir.

Aynı durumu bende yaşadım. Sosyal hayat denen bişey kalmamıştı. Kızım 3 yaşına gelmeden kreşe başladı öyle rahat ettim. Şimdi hamileyim ve ikiz olucaklar bunu öğrendiğim ilk günden bir ajans buldum ve bakıcı ayarladım kendime, inşallah 2 ay sonra bizle olucak.
2.5 yas oglum var kres ın olumlu olumsuz etkileri neler

Ahkâm kesen muhteşem anneleri, tebrik, takdir ediyorum ve madalya takıyorum🏅🏅🏅🏅🏅
Çevresinden muhtemelen annelikleri ile ilgili hiç övgü almamışlar burada almak istiyorlar, ben takdir ettim sizi👏👏👏 hadi konu sahibini daha fazla kötü hissettirmeyin rahat bırakın.
N nurdanays eşiniz destek olmadığı sürece siz kendinizi iyi hissedemezsiniz. Eşinizin anladığı dilden konuşup çocuğunuzun bakımında onun da desteğine ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Tatlı dilden mi anlar, çıldırırsınız ondan mı anlar orasını siz bilirsiniz. Ben yapamam ben beceremem numaralarına da gelmeyin,çok güzel yaparlar.
Aileniz , yakın arkadaşınız falan varsa onlardan da destek almaktan çekinmeyin. Bir uzman yardımı da iyi gelir yıpranan psikolojinize.
Hareketli çocuk vardır birde çooook hareketli çocuk vardır ve bunu yaşayan bilir.

Nefes almak için, yaşamak için alanınız kalmamış ki.
Bunalmamanız mucize olurdu.
Çocuğu tek başına yapmadığınız için eşinize diretin diyeceğim ama, buradaki bazı mükemmel!! anneciklerin yazacakları yorumları bile göze aldığınıza göre, bu öneri boş bir öneri olacak belli ki.

Göz gezdirdim ama göremedim, ailenizle aynı şehirde misiniz?
Cumartesi pazar tatil ise, bir gününde çocuğunuzu birkaç saat bırakıp dinlenseniz?
Sadece bir günse tatiliniz 2 haftada bir bunu yapsanız?
Aileden yardımcı olacak yoksa ücreti ile yardımcı bulsanız, saatlik?

Back
X