Tahammül edemiyorum......

o zaman yapman gereken kelimelerini ve nedenlerini çok iyi seçerek eşinle bunu paylaşman.ben şahsen evde bekar kayın istemezdim.neden yanında rahat haraket edemezdim.belki gece geceliğimle tuvalete kalkıcam kalkamazdım vs..bunları dile getir.görümcene gelince,sana yaptıklarını eşine sezdir.görümceninde ağzının payını ver.o evin hanımı sensin.ama lütfen eşinle aranı bozcak derecede kendini sıkıp üzme.tam tersine daha cilveli ve sevgi dolu ol.burda çok sert yorumlar olmuş.fevri hareket edersen eşinle aran bozulabilir.ben biraz olumlu bak diye yazdım.yoksa hepimizin sounları oluyor ailelerle.ama aslolan eşin,seni ezdirmeyecek olan o!bunu sakın unutma

Son düzenleme:

ya zaten eşime işve cilve yapıyorum kimi zaman ağlıyorum ufak ufak beynine giriyorum içten içten işliyorum şimdilik bakalım ne olacak ablası gelince.. çok fena doldurdum az evvel ağladım herkesin gücü bana yetiyo falan diye... görümcemi de gelince çok iyi benzetmeyi düşünüyorum...öyle hırslandım ki o gerizekalıya...

yanı gerçekten şu koca tarafı ile sorunlar yaşayanlara allahtan sabır diliyorum.. ben erkek kardeşime bile iki saat dayanamıyorum... ve kayınvalıde tarafı ile görüşmediğimize şukredıyorum...

yanı gerçekten şu koca tarafı ile sorunlar yaşayanlara allahtan sabır diliyorum.. ben erkek kardeşime bile iki saat dayanamıyorum... ve kayınvalıde tarafı ile görüşmediğimize şukredıyorum...

görüşülmemesi bencede tam şükürlük bi olay... ben de kurtulsam bunlardan şükürsüz günüm geçmeyecek valla :)

gorumcenin donus biletini hic alcani sanmiyorum,cokmu kirsal bi yerde oturuyolar orda hasta bakilmasi zormu yoksa esin dr diyemi yaninizda kalmasini daha uygun buldular,gorumcen bekar olduguna gore onun ilgilenmesine bi engelde yok aslinda.Insallah bir Allah razi olsun diyenin vardir...

bilsem ki bu mevzular sağlık problemlerinden kaynaklı suscam sana da allahtan selamet iste dicem.. ama içimden bir ses tüm sıkıntıların üstüne klayınvalidenin geçiriyor olduğu rahatsızlık,, bundan fayda çıkaran başkaları, durumu kullanmaya çalışan lkişiler hatta sana karşı ego tatmin etme derdindeki gereksişz kişiler olduğunu söylüyor..

şimdi.. gelen gelmiş yapılacak bişey kalmamış.. kayınvaliden rahatsız .. allah rızası için ona iyi davranman gerek.. allah korusun herhangi bi aksi durumda vicdanın tertemiz olmalı.. diğer kişilere ve tehlikelere gelince.. onlar içinde çok temkinli olmalısın..

eşin.. o da gerginliklerin gayet farkında olduğundundan barut gibi olabilr.. herkes birarada kaldığından sinirli agresif olabilir.. ona karşı anlayışlı olabilirsin ama diğerlerine çok dikkat et.. otokontrolünü kaybetme.. unutma bu geçicici bir durum ömür boyu sürmeycek bunu düşün..

burbuk arkadaşımız muhteşem demiş ayakta alkışlıyorum kendisini...

benim derdim kayınvalidem değil ki.. benim derdim kaynım ve görümcem.. kayınvalidem hasta diye hepsini evimde barındırmak zorunda değilim ama di mi...

canım aynı durumu ben yeni atlattım. kayınvalidem beyin tümörünü aldırdı ameliyat oldu. 4 gün sonra hastaneden taburcu oldu ancak ardından menenjit geçirdi ve hastalık hastalığı getirir tam taburcu olacakken yine başka bir hastalıktan tam 1,5 ay hastanede onunla kaldım. günlerce hastaneden çıkmadığım eve uğramadığım oldu. kızı geldi iki gün gündüz ziyaret etti bende sözde dinlenmek için onun minicik çocuklarıyla eve gittim ve onların saatlece ağlamaları sızlamaları beni hepten yordu. üçüncü günde hiç bir işe yaramadan bastı gitti evide rezil ve pis bir şekilde bırakarak. sonuçta 3 ay bizdeydiler.
Ama ben anneme karşı hep güler yüzlü davranmaya çalıştım ne olursa olsun çok cidddi bir hastalık morali yüksek olmalı iyi bakılmalıki hastalığı daha çabuk atlatsın.
Hastanede kalırken çok hasta gördük ve inan hepsine gelinleri baktı. hatta birinin öz kızı dediki" gelini var ben neden bakayım?" Ben anneme o kadar özenli davrandımki herkez beni onun öz kızı sandı, doktorlar bile. inanki eşimden fazla koşturdum ilgilendim. ama böyle şeyler karşılık beklenecek şeyler değildir. Allah katında sevabı çok büyük. ve eşim bana karşı büyük bir minnet içinde bu bana yeter :93:

Benimde isyanettiğim zamanlar oldu ama şimdi düşününce neden hasta kadın için böyle kötü düşüncelere kapıldım neden böyle yaptım diye üzülüp ağlıyorum. Bide sana tavsiyem arada bir işim var deyip çık evden bi dolaş, kendi akrabalarına git, tanıdıklarına git. önce kendi moralini yükselt.

canım ben zaten kayınvalideme el bebek gül bebek bakıyorum.. vicdanım o konuda çok rahat.. beni çıldırtan kayınımın ve görümcemin emri vaki hareketleri...

tamam haklsın çok haklısn yeni evli olduğun için bunaldın ki bunalmamak imkansız... ama onların gelip gitmelerine nasıl engel olabilirsin ki sonuçta annelerini görmeye geliyorlar... orası kardeşlerinin evi... eşinin de annesi ve kardeşleri... sen olsan kendi kardeşlerine eşim rahatsız oluyor sık gelmeyin diyebilir misin... annen hasta olsa ve gelinin de kalsa sen gitmeyecek misin o eve... peki aynı senin gibi diyelim gelin rahatsız olmayacak mı... bunun önüne pek geçilemez diye düşünüyorum idare etmeniz gerikoyr şuanda... hee ben olsam daynabilirmiydim ben de dayanamazdım sıkıya hiç gelemem empati kuruyorum sizinle ama gerçekten kaynınız ve görğmcenize gelmeyin diyemezsiniz eşiniz de diyemez... ne diyim allah yardımcınız olsun kolay değil bi yandan

canım ben zaten kayınvalideme el bebek gül bebek bakıyorum.. vicdanım o konuda çok rahat.. beni çıldırtan kayınımın ve görümcemin emri vaki hareketleri...

canım benim anladığım kadarıyla daha gelmemişler. bi gelsinler bi kaç gün izle bakalım ne yapacaklar, zıvanadan çıkarlarsa sende önce kocanı uyar (kardeşlerini uyarmasını iste seni rahatsız eden hareketler tekrar olursa söyleyeceklerime ve yapacaklarıma karışma de) sonrada doğru bildiğini oku ama sakin olmalısın daha en başından olaya stresli ve tavırlı girersen sen hata yaparsın ve hep suçu sana bulurlar. önce biraz sabretki sabrı taşmış taraf sen ol, elinden geleni yapmış ol...

kaynım dün geldi.. çıldırtmaya başladı beni ufaktan ufaktan...

çook geçmiş olsun diyorum ve de öncelikle herkes kaynanasından sorun yaşıyo diye sende yaşarım korkusuyla günlerini zehretme.
Haklısın çook zor bir durum ama atsan atılmaz satsan satılmaz sonuçta eşinin annesi ve hasta gitde diyemezsin bu nedenle kabullenip güzel geçinmeye bak ama anlamadığım bekar görümcen var kaynın var teyze var neden illa sende kalacak .
Tamam annedir en iyi şekilde bakmalısın kendi annen olsa yine aynı şartlar geçerli.
Yani hastalık bu ne desek ne yap desek boş.
Ama eni huzursuz edecekleri evinden uzaklaştır ve kaynananla kendin ilgilen
birde bebek içn bu şartlarda çok erken derim ben yani hem daha 8 aylık evlisin hemde bu kalabalıkta bide bebek olursa ozaman way haline derim ben
bekle ve gör bakalım zaman ne gösterecek
rabbim sabır ve dayanma gücü versin

teşekkür ederim canım.. Allahım yardımcım olsun.. pazartesi günü kemoterapiye başlayacak bakalım beni nasıl günler bekliyor...

bu arada bende kaynanamın tam ameliyat olduğu zamanlarda gebelikten şüphelenmiştim. ama iyiki değilmişim çünkü onun peşinde gezerken epey bi radyasyon aldım bende onunla beraber. Hem hastane içinde o binaya şu kata bu binaya bilmem kaçınca kata koştururken gerçekten çok yoruldum. eminim olsaydı problemli bi gebelik olurdu. sen de annenin hastane engamesi bitmeden düşünme.

teşekkür ederim canım.. Allahım yardımcım olsun.. pazartesi günü kemoterapiye başlayacak bakalım beni nasıl günler bekliyor...

sadace sunlari soylemek istiyorum
seninle ayni durumdaydim,hatta daha fazlasi hamileydim kayinpederime bakarken.
insanin surekli olumle burun buruna oldugunu bilmek kadar kotu bisey var midir hayatta?
hepimiz bunu biliriz bi gun olecegimizi ama bunu hergun yasamak nasil biseydir kayinvaliden kadar iyi hissedemeyiz.
sadece destek olmaya calis derim.
cok zor.
kaynin ve gorumcen icin su aralar sabirli olmaya calis.
Allah bilir omrunun uzunlugunu fakat son zamanlari olacaksa biraz mutlu olsun.
senin kaynina ve gorumcene karsi surekli tavirli olman kayinvalideni de huzursuz edecek.
cekecegi agrilari tahmin bile edemezsin.
ben de sorun yapmistim ilk baslarda ben hamileyim niye kizi da bakmiyo biraz diye
ama o sekildeki bi hastanin surekli ordan oraya gitmesi daha da kotu yapar.
tam 1 yil once kaybettik kayinpederimi.
simdi sen de hakli yere sabirsiz ve stressli olacaksin ama Allah gostermesin olum geldigi zaman "keske "diyeceksin.
yanlis anlama kayinvalidenle ilgili demiyorum
birak su zaman zarfinda cocuklari gelsin gitsin.

çok haklısın. benim kayınvalidem nöbet geçirirken dilini yuttu karşımda morardı nefessiz kaldı. öldü sandım onu. ambulans falan geldi. Allahım o geceyi hatırladıkça kalbim sıkışıyo. Ölüyodu kadın kollarımızda. şu an sağlam çok şükür. ama hafızası karıştı. bizim evi unuttu kendini başka birinin evinde sandı. "gidelim evimize sobamızı yakalım gelen olur" dedi hep kocasına. Çok zor şeyler, hafızası hala tam iyileşmedi kalıcıda olabilirmiş. 15 gün sonra kontrole gelecek.

Allah kayinvalidenize sifa size de sabir versin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…