Tahammülsüzlük ?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.356
2.296
133
Bazı zamanlar normalde hiç rahatsız etmeyen sesler nedense beni rahatsız ediyor.normalde de sessizliğe çok fazla düşkünüm.Sırf bu sebeple cadde üstünde olan bir evde oturmak korkutucu geliyor mesela gürültü sebebiyle.Ama bu durum hayatımı zorlaştırıyor biraz.
Bu iki gündür de nedense buzdolabının sesinden rahatsız oldum biraz oysaki normalde duymam bile.
Bu tarz tahammülsüzlüklerin nedeni ne olabilir? Bir tek bende mi oluyor böyle diye düşünüyorum bazen ama herkesin zaman zaman yaşadıgı bir durum mu ?

bfunun tespitini koymak bana düşmez ama acaba bi psikiyatrik yardım mı alsan takıntı seviyesinde gibi geldi bana sanki

Bazı zamanlar normalde hiç rahatsız etmeyen sesler nedense beni rahatsız ediyor.normalde de sessizliğe çok fazla düşkünüm.Sırf bu sebeple cadde üstünde olan bir evde oturmak korkutucu geliyor mesela gürültü sebebiyle.Ama bu durum hayatımı zorlaştırıyor biraz.
Bu iki gündür de nedense buzdolabının sesinden rahatsız oldum biraz oysaki normalde duymam bile.
Bu tarz tahammülsüzlüklerin nedeni ne olabilir? Bir tek bende mi oluyor böyle diye düşünüyorum bazen ama herkesin zaman zaman yaşadıgı bir durum mu ?
Evden dışarı hiç çıkmıyorsanız ondan olabilir

bfunun tespitini koymak bana düşmez ama acaba bi psikiyatrik yardım mı alsan takıntı seviyesinde gibi geldi bana sanki
Psikologa gitmistim net bir çözümü olmadı.Stres faktörü ortadan kalkınca bu sorun da kendinden çözülüyor genelde

Mesela migren tutunca gürültüye duyarlı stresken gerginken daha sık oluyor belkide

Böyle bir hastalık var adı şuan aklımda değil
Bu takıntı da olabilir
Psikoloğa gidin eğer sizin günlük hayatınızı engelliyorsa

Benimde ritmik seslere karşı var. Ne yapsam yenemedim. Stresli olduğum dönemlerde artar. Sizinde öyle olabilir.

hiçbir sese mi yok yada bu tarz gürültü şeklinde mi acaba
Mesela şu an üst evdeki komşu galiba yerde fındık kırıyor bunu sorun etmiyorum.ama sürekli olabilecek olan sesleri sorun ediyorum. Yani her sese karşı değil. Mesela lise zamanımda üniversite sınavıma çok az bir zaman kalmıstı.o zamanlar alt evdeki tv sesinden çok rahatsız oluyordum. Şu an bazen ses gelse de umursamıyorum. Ama buzdolabı sesi neden dikkatimi çekmeye başladı anlayamadım

Evet gergin,mutsuz ya da stresli olduğum zamanlarda oluyor
Gergin olunca çoğumuz sakin ve sessiz bir ortamda bulunup kafa dinlemek ya da sakinleşmek isteriz.
Bu bazen istediğimiz gibi olur bazen aksilik ya en sessiz kalmak istediğimiz zamanlarda ufacık bir sinek vızıltisi saatin saniye sesi bile huzurumuzu kacirabilir.
Bence sorunun temeline inin. Sizi bu kadar fazla geren üzen konu ne mesela ?

o zaman stres faktörünü ortadan kaldırmaya odaklanmalısın...
Stres faktörü galiba evde sıkılmak bazen de sesin kendisi stres faktörü oluyor.mesela komşunun köpegi sürekli havlıyordu doğal olarak o sesten de rahatsız oluyordum.köpegi götürduler birkac ay sonra.ama ne zamana kadar kaçılabilir ki bu durumdan

Gergin olunca çoğumuz sakin ve sessiz bir ortamda bulunup kafa dinlemek ya da sakinleşmek isteriz.
Bu bazen istediğimiz gibi olur bazen aksilik ya en sessiz kalmak istediğimiz zamanlarda ufacık bir sinek vızıltisi saatin saniye sesi bile huzurumuzu kacirabilir.
Bence sorunun temeline inin. Sizi bu kadar fazla geren üzen konu ne mesela ?
Şu an işsiz olmam ve evde sıkılmam olabilir

Kafanız çok dolu ve yorgun olduğu içindir bazen yürüyüş yapın doğada iyi gelir

Mesela migren tutunca gürültüye duyarlı stresken gerginken daha sık oluyor belkide

Böyle bir hastalık var adı şuan aklımda değil
Bu takıntı da olabilir
Psikoloğa gidin eğer sizin günlük hayatınızı engelliyorsa
Misofanyaydı galiba ismi. Psikologa gittim net bir çözümü olmadı.bir de stres durumu ile de ilişkili bir durum

Back
X