Bilmiyorum anlamadım keşke çocuk titrerken görselerdi de öyle konuşsalardı. Birinin anneliğini eleştirmek isteseydim evliliğimi zehir eden görümcemin yüzüne yapardım bunu ki canını yakıcak söyleyeceğim çok şey var ama bunu anne olduğu için yapmıyorum. İlk evlendiğimizde denize gitmiştik çocuk deniz görmemiş hiç daha taze gelinim 3 4 çift gittik. Görümcem attı çocuğu eşimin kucağına al bak dedi. Denizdeydim çocuğu tek kaldı diye çıkınca bende çıktım tek kalmaması için sonra aa sen burdaysan ben yüzeyim sen bak dedi :) eşim de geri yolladı delirdin mi sen gidip baksana çocuğuna diye.
Ben anlatamıyorum herhalde bu da sorun benim için çünkü köye iki büklüm gittim. Çocuk arabayı çizdi taşla uzun yol hava alcakmış önde tuttular aklım çıktı birşey olucak diye. Yürüyüşe gidicem eşimle peşimize taktılar.
Evet bu dedikodu ya da dertleşme ama bunları kimseye söyleyemiyorum küçücük çocuk ne günahı var ? Yemiyor aylardır eşime de diyorum şunu alalım yer belki. Canı sıkılıyor oynuyorum. Eşim birşey söylüyor bak hamile kalınca elini sıcak sudan soğuk suya koymayacağım tarzı görümcem bağırıyor hadi ordan bize çaydanlık taşıttırdın bi çarpcam görcen şimdi diye. Benim enerjimi sömürdüler anlatabildim mi ? Misafirlikte eşimin koluna girip gitmek varken görümcem attı çocuğu kocasıyla sallana sallana gitti eşimde çocuğu aldı ben kaynana kayınpederle. Ya eşim bazen almaya geliyor beni sürekli anneannede olduğu için eşime kitliyorlar al götür diye bi bakıyorum çocuk arabada emanet birşey olsa ne olucak ? Kimseye tek kelime etmedim çünkü eşimin yeğeni bakma getirme diyemem çocuğu kıskanıcak değilim. Kaynanamda olmasıda beni ilgilendirmez lakin can sıkıcı. Annem geçen çağırdı görümcemle kaynanamı anası babası gelmemiş kaynanam çocuğu getirmiş anamın evinde çocuğun peşinden koştum kolanya içiyordu.
Teşekkür ederim sizede tüm sene görümcemin psikolojik şiddetine karşı kendisine tek kelime etmedim yapamam çünkü o da bir anne eminim çok zordur. Amaçlarını biliyorum. Hiç paramız yok dediğimden 2 saat sonra görümcem eşime çocuğuma kıyafet alsana almıyorsun demesi peki ? Sıkıntıdayoz dememe rağmen mesajlar atıp çocuğum şunu istiyor alıcaksın demesi ? Elbette dicek dayısıdır da herseyin bi adabı var arkadaşlar. Çok şükür geçti bunlar azaldı ama ben bunaldım yani.
Yazmak istedim kendinize iyi bakın.
Mune
konumu kapatabilir misin rica etsem