'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

ayyy inanmıyorum yaaa o da bambaşka çeşit bir kaynanaymış yaniii evleri aynı demek, daha neler duyucamm

yok canım öyle kıskançlığını görmedimm benimkinin sorunu aşırı derecede cimti olması maddi anlamda

canım pendik konusunda çağlanın dedikleri doğru şehrin merkezine uzak ama pendikte güzeldir marinası felan var sahili var gezilebilinir bostancıyada yakın adayada yakın

aynı bizdeki durum bizde kardeşimi özele vercez hesapladık özel yurtla hemen hemen aynı paraya geliyor kardeşcağızım yüzde elli kazanırsa sevinicez ama olsun yinede bırakmıcaklar onu şehrin dışına

ayyy doğru neler neler var yaaa allah öylelerinden korusun bizi bakalım benimkinin ailesi ne yapcak valla annem abah dedi her iki aile ortak koyar ev alırız seninde birikmişin var karşı tarafta verir bende veririm takılanlarlada borcu kapatır kredinin ilk zamanlarıda yardım ederiz dedi nede olsa sen gezmekte istiyorsun dedi sağolsun annem anlayışlı karşı tarafı merak ediyorum ben malum tanışmaya şu anda sıcak bakmıyorum ama hazirana az kaldı onlar beni bende onları biliyorum

gizemcim ben de tanışmadım henüz ailesiyle. benimkiler ondan, onunkiler de benden haberdar tabiki.. aynı sizde ki durum..
hep tanıştırmak istedi durdu ama ben çekindim.
istemeden önce bi tanışmaya gelecekler o zaman tanışırız işte

canım benım dayımda pendıkte yasıyoo aynı enısteler gıbı mustakıl ev altında dukkan cogu yer zaten oyle oranın. Benim sevdiğim gibi insanlar var oralarda herkes bırbırını tanıyoo selamlasıyoo merkeze uzak oldugu ıcın uygun fıyatlı evler, sende asyada olucaksın ne guzel hepımız evlenınce bırbırımıze yakın olucaaaz

minnaksultan ;

ben değil sevgilim gitcek aslında ben de sevmiyorum polisliği ama ne yapalım askerlik yapmayacak polis olursa çıkar meselesi yani ben pastacı olmak için istanbula gitcem bu eğitim süreci içinde

hee ozaman iyii ne guzeel pastacıı bi arkadasımızda olduu kac yasındasın sen canımm?

Çağlamm daha öncede yazdıklarından biliorum ikimizde çok müzdaribizz sen olan bişey için bende olmayan ama her an olabilecek olan birşeyden.. borçların üzerime yıkılmasını istemiorum.. rahatıma düşkünüm yani hepimiz düşkünüz.. gezmeyi severim ve hayatımda hiçbir şeyden ödün vermek istemiorum borçlar için.. off blmiorum canım yaa nasıl olucakk öyle rahatlarki hiç bnm ailem gibi değil, durumları da iyi aslında ama hiç biriktirme huyları yok! bugun gelen bugun biter! yaa düşün bii mutfakk masrafını bile annesi evrenin ticketı ile karşılıo.. yani mutfak masrafı bile yok:) evlerinde yok yoktur zaten.. boğazlarına da düşkünler ama blmiorum yaa babası emekli olduktn sonra kırtasiye devralmış bütün derdimiz onunla.. o kırtasiye için tam 3 tane ev satmış adam yaa!! şuan evimiz hazır olucaktı.. ama memur kafasıyla ticaret bu kadar oluyor işte.. onun dışında bir de villaları var ama o da şuan anaokulu olarak kullanılıo, evren 1-2 kez orda otururz biz evlenene kadar sözleşmesi biticek demişti istediğin gibi dekore edersn demişti ama düşünüorm da şehir dışında ve ben çoğu zaman yalnız kalıcamm her akşam o camdan mı ses geldi, kapı mı tıkırdadı die seslerle uyuyamam...
offff bi atasözü var da sen anlaaa kurabiyem iki ucu......

nazlışım çaya çorbaya beklerim. gelin enişteyle birlikte

pelinciim ah o değnek yok mu o değnek
kreş olarak kullanılan o villa size çokta büyük gelir bence de, oranın kirası ev kredisini karşılıyosa istediğin bir yerden ev alırsınız, villadan gelen kira da doğrudan bankaya kredi için yatırılır.
hepimiz için hayırlısı olsun kuzucuklarıımm

villadan şuan gelen kira geliri ne oluyor acaba kesin kırtasiye zımbırtısına gidiodur evrene solediğim zamann babam kirli çıkıdır alır bize bi ev dioo yaa hayret ediorum şu rahatlığınaa.. ben çok mu fazla sorumluluk alıorum yaa bana noluo cidden.. daha şimdiden erkek tarafının şusu busuyla ilgileniorum ve gerçekten cnm sıkılıo bu durumaaa evreninde kazancı iyi aslındaa ama o da üst başa çok düşkün.. aldı mı en iyisini alırr damattan efordan geçilmez dolabında..
biz onunla bu konular dışında çok mutluyuzz, ben bunları düşündüğüm zaman bi huzursuzluk kaplıo ki sorma nurayım.. bana gecen ayın 14ünde dediki babamla konusucamm ev alsın bize.. sormadım sormadım 3-4 gün önce soraym dedim, noldu o iş dedim konustun muu yaa dedi kolay iş ev alınır.. gel de fıttırma ayol
yarınn gelinn isteyn beni desem napıcaklarr acabaaa? zarf atmayı biliolar daaa harekett yok harekett!
ya benm gibi kızı da çıldırttılar ya ne diyim yanii..
hayırr ev olmıcaksa olmıcakk deselerr tamamm bende ona goree kenara daha fazla para koyarım ne biliyimm yaparım işte bişiler kendimce.. evrene de oledm üstelik bak dedimm bi mobilya bakıcakk olsakk kendi evimize gore bakarızz hem mobilyalar mahvolmaz hem de herşey cuk die oturur dedimm.. öbür türlü ben kirada eşya taşımak istemiormm dedimmm.. sanırım 1 kulağından girdi 1 kulağından çıktıı!!!

pelinim siz isteme söz nişan olaylarını ne zaman düşünüyosunuz..
istemeden sonra ev alacaklarsa alsınlar ki sen de ona göre eşya seç. böyle konuş bence enişteyle :)

biz seçiyoruz da ne oluyo... ay çok sinirlendim

düğünü de evde yaparız artık, kapıları söküp üzerine örtü atıp yatarız malum ne var ne yok eve verdirttiler!

evlenemicez galiba az önce kendisi de aynı şeyi söyledi zaten

borçla evlenmem diyorsun hem de yüksekten uçuyorsun biz evlenemicez mi diye

nolursa olsun valla artık kısmetten öte yol yokmuş evlenmeyiveririm

kaynanam alsın oğlunun turşusunu kursun tuzlasın da kokmasın

canım şimdi sakin ol azcık erkekler hep der anlamazlar birşeylerden şimdi uzaklığınında payı var sıkıntı edilecek birşey yok çağlam ev var ortada nasıl evlenemicekmişsiniz yahu

evlenmemniz için maddi bir engel görnmyor yüksekten nasıl uçuyorsun alla alla ikeadan beğeniyorsunuz hemen hemen aşırımı pahalı yahu oralar kendi üstüne düşeni zaten alıyorsun evlenemeyiz die birşey birdaha deyipte çekme üstüne herkes elini cebine atıcak sen istemesende biliyorum kendi ailenin yardımını kabul etmiyorsun çünkü karşı taraf birşey yapmayınca aileninde yapmasını istemiyorsun,yükte olmak istemiyorsun canım ama böylece siz üzülceksiniz yük altında kalcaksınız

Son düzenleme:

o zaman sadece benim ailem atmış olacak elini cebine gizoşum, büyük konuşmayayım ama asla kabul etmem... zaten o da kabul etmez olursa ancak gizli alırım ailemden yardımı ama benim sülalem çok fenadır, durmadan konuşurlar falanca kız vermedi oğlan aldı diye, benimkiinin illaki kulağına gider ve gururu kırılır, gururu kırılınca da bir adamı zaten toparlayamazsın... evliliğimi mahveder yani bu durum

o taraf zaten söyledi, su kadar bilezik alıcam bir de düğünü yapıcam ama çok masraflı olmıcak! o da diye, yani onların kafasında taş çatlasa 3000 lik bir düğün vardır ben 10.000 lik düğün yapmak istersem yarısından fazlası yine bizden gidecek

ben üzerime düşeni yapıyorum ama o şu durumda hem kredi ödeyip hem de tüm bu masrafların altından imkanı yok kalkamaz... evin değişmesi gereken de cok yanı var cunku sadece esya değil masrafımız bizim

ben de kenara para atayım diyorum attıgım para büyük esyalara gidecek ceyiz icin extra bir yardımım olmaz ona

çıkmazdayız anlıcağın... ya onların bana dayattığı düğünü kabul edicem ya da daha senelerce evlenicem diye beklicem

beklerim... sorun yok babamın evinde keyfim yerinde dedim ben de

canım bak sende 2. plan olarak aile yardımının arkanda olcağnın farkındasın siz biryere kadar beraber alın birşeyleri kuzum o evide kayınbaban yaptırır için ben öyle düşünüyorum ne dicek bir oğlan evlendirdiler evin içini bile yaptıramadılarmı dicek bişiy daha senin nişanlının parası nasıl kaynananda ev alırken verilmedimi peşinata yoksa onun haricindemi canım aslında o paraylada olur birşeyler

kaynanam vermez deme iş başa düşünce pamuk eller cebe yapcaklar yoksa valla ne tür insanlar gördüm sölimmi bir ev bile düzgün almadılar ama gelinin evine gelince herşeyini biz aldık demesini bilen insanlar gördüm lanet birşey bunlar yaaa

sizin sülaleyede gelince cidden fenalarmış kuzum ya benim annem kendi harcamış para hep memur maaşıyla kendlernde kardeşmle banada ev aldılar, annem dio yoktu babanda yoktu kızım bizim durumumz iyidi babanında iyidi ama babanın babası yok anası yok yokluk ne isteyebilirdim istemedim dior

evin mutfağı ve banyosunu değiştirrsn kesnlikle canım kayınbaban yapar madem müdürmüş yüksek mevkideymiş herhalde kendisine laf gelsin istemez yani bence şu durumda iş kaynanandada bitiyor düğün bir yana evin içi için masraf yapmaları gerekiyor herşeyi geçtim oğlunun parasını vermeli

ah canım ya malesef çok fenalar o konularda, çeneleri hiç durmaz...

onun ailesine gelince kim ne der umurları bile değil, biri bir şey diyecek olsa benim geride iki oğlum daha var keşke onlara yaptıklarımı onlara da yapabilsem diyorlar çıkıyolar işin içinden ( bize napmışlarsa?) yani anlıcagın arsızlar bu konuda

hiç ümitli değilim

canım benimki daha ben yokken hayatında parasının bir kısmını annesine verirmiş, bir kısmını bankaya atmış az bir miktar bir de biz tanıitığımızda son model bir arabası vardı birkaç yıldır işte...

ev alıncakken arabayı sattı bankadaki parayı çekti peşinatı oyle verdik... anne de olan parayı o zamanda vermedi.. peşinata bu ikisi yetiyor düğün yapcaksanız lazım olur bu kalsın dedi

şimdi de düğüne krediye harcarsınız kenarda paranız olmaz yine kalsın yok sayın diyor, yine size saklıcam diyor

canım benim..
erkek tarafı bu ya. bir düğün yapamayacaklarsa ne diye ortaya atıyorlar kendilerini anlayamadım.
damat bey de diretsin ailesine. evimi ben aldım tadilatını ben yaptırıyorum, sizden en fazla bi 10 bin lira istiyorum desin. düğün paranız olsun. takacakları takıyı da başlarına çalsınlar. onların şanına kalmış artık..

aaaa o kaynananı yolarım ben ama hee
onaneymiş artık kenarda paranızın olup olmamasından.
düğünde takılacak paralar altınlar sizin kenarda duracak paranız altınınız olacak zaten.
bence siz o parayı sayın ve alın onun elinden. kadına bak. gerideki iki oğlunu da onunla evlendirecek heralde..

ayyy canım şaşırdım biz neler yaşıcaz acep ama bişiy diyyimmi bu kadar sıktığına değmicek hele o vakitler gelsin bak nasılda yapcaklar onlar elini cebine atınca sende sizinkilere izin verceksin senle sevgilinde sıkışmıcaksınız kuzum yaa öyle şey olurmu yapcaklar

o parayı harcamış olabilirmi kadın yani varise versin sevgilin söylesin anne ver dar boğazdayım azcık mutlu olalım rahata erelim desin yaaa

ben düğün istemiyorum mesela ama düğün yapıncada güzel yapmak isteyeni çok iyi anlıyorum ne desen nasıl kızsan haklısın çağlacım sevgilin umutsuzca bir laf demiş olabilir sen sakince davran kızma gücenme oda napsın yazık geldiğinde konuşuruz canım iki tarafta anlayışla mantıkla yaklaşır felan de
erkeklerin güveni kırılınca tamir zor oluyor bizden en sevdiklerinden ağır laf duyunca unutamıyorlar sen sakinliğini koru ailesinde kızdığını ona yansıtma emi canım

çok güzel demişsin canım.

ben de onu çözemiyorum nurayım ona ne oluyo? Parayı oğluyla mı kazanmış anlamadım ki... benim burdan tek çıkardığım kayınvalideme elini verenin kolunu kaptırdığı, öz oğluna bile yapıyosa bunu...

annem de o parayla takıları alır ucuzundan düğününü yapar ya da öbürlerine saklıyodur diyo

benden önce benimki ailesine cok yardım ediyomus ne demeye ediyosa... bunların babanne tarafından dertleri var babasının orda evleri ama babane benim kaynanayı sevmedigi istemedigi ogluda dinlemeyip gidip onla evlendigi icin hala icinde bi kin var ve ordaki evden haklarını ölmeden vermiyor... belki oldukten sonra da vermez..

bu yuzden babası baska yerden arsa alıp ev yaptırıyor en bastan kendilerine ait benimki de kardeşleri okuyo falan da yardım etmiş işte ondan gelen yardım da kesildi ben napcam falan diye düşünüyo belkide alısmıslar bol bol saçmaya evin orasına burasına...

evlenmicez falan gibi bişey demedi zaten gizoş demez öle bişey ben deyince de kızar sadece sen de böle yapıp beni yalnız bırakıyosun biraz daha ucuz yollu bi dugun bak mesela hiç bişeyi kabul etmiyosun e bu durumda evlenemicekmiyiz biz diye sordu ona kızgın değilim zaten biliyorum elinden geleni yapıyo bana sölemedi ama duydum ailesiyle kavga da etmiş yavrucum kapıları bacaları çarpmış

ama ailesi çok gudubet yaaa bir anda herşeyden çok sevdikleri el üstünde tuttukları oğullarını bile umursamaz oldular, teyzem baktılar gördüler ondan onlara fayda yok çocuk senin tarafına döndü sen ne dersen onu yapıyor oğullarını da çıkardılar gözden bu bize yar olmaz artık diyolar onlar o yüzden sizi böle bıraktılar kendi başınıza diyo

şimdik kaynınişinin derdini anladım kafası önde istediğini yaptıran hattaha evlendikten sonra bile evin ihtiyaçlarını karşılatıcak bir oğluş istiyor ama senle onun oğluşu geziyonuz alıyonuz yediremiyorikinizin bişiler yapmasınıda istemiyor onlara muhtaç olmanızıda şimdi anladım canım bu kadın onlardan birşey beklemenizi istemediği gibi oğluşunun senle beraber birşeyler almasınıda yediremiyor neyse ne hali varsa görsün az kendi kaynanasından çeken halden anlar

bence bu yaptığı saçmalıklardan döncekler bak ben diyim kayınbaban hiçmi utanmıcak durumları iyiken evi yaptırmadığına bence yapcaklar o evi içimden öyle geçiyor sıkma kendini ev di düğündü evin oturma odasıydı die bence herşey olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…