'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

ay ben ne edem nerelere gideem
araba alırız canım ya 40 bine yazık değil mi üstelik kişi sayısı da çok az görünüyo çağloşun dediğine göre..

Son düzenleme:
araba alırız canım ya 40 bine yazık değil mi üstelik kişi sayısı da çok az görünüyo çağloşun dediğine göre..

ben mekan kapatmıcam kusuum cok kalabalıkta olsun ıstemıyorum zateen eglence gıbı olucak yuzugumuz ıstemeye geldıklerınde takılcaak nısana 40bın verırsek dugunude sokakta yaparız kafamızda hunilerlee

valla annemler hala söler nurayımm 40 milyar verdi oraya ben olsam 40 kurus vermezdim orası neydi oyle diye biz gencler olarak bir eglendik işte o da düğün gibi olmadı bizim için aksam akrabalarla bi yerlere eğlenmeye gelmiş gibiydik

düğün konsepti yoktu desem yeridir... annem garsonlardan midem bulandı üstleri basları pislik içinde deyip yemek bile yemedi

zaten toplasan bikaç saat süren bişey ben sözümden biliyorum inan insan heyecandan farkına bile varamıyor hiç gerek yok astronomik rakamlar vermeye bitanelerim

ben mekan kapatmıcam kusuum cok kalabalıkta olsun ıstemıyorum zateen eglence gıbı olucak yuzugumuz ıstemeye geldıklerınde takılcaak nısana 40bın verırsek dugunude sokakta yaparız kafamızda hunilerlee

ay minişim gülmekten öldüm burda. çok yaşa e mi. sokakta kafamızda hunilerle
size güzel bi masa hazırlanır bence de mekan kapatmaya gerek yok..

haklısın kuzuum bızım amac bırazda hem dogum gununlerımız ya hepsını kutlayalım beraber

ay minişim gülmekten öldüm burda. çok yaşa e mi. sokakta kafamızda hunilerle
size güzel bi masa hazırlanır bence de mekan kapatmaya gerek yok..
cok sukur durumumuz orta hallı ne acız ne acıktayız ama okdrda abartıcak fıyatlara gerek yok diimi kuzuum saydım sımdıı yuvarlak hesap 40 kısı fln olcaaz tabnıı kurbiiişşle yapıcamız didişmeler sonucunda kişi sayısı düşebilir

40.000 TL ler havada uçuşuo aman allahımm
kızlarr o gece en değerli gecemiz olucakk Allahım nasip kısmet ederse ama uçuk rakamlar bayılarak elalemi zengin etmenin bi manası yok zira.. geçen akşam arkadaşım ve ailesi geldi bize, eniştelerinin kapalı ve açık alan düğün salonları var. bende konuyu açtım açık alanda yapmak istiorm ama havaya güvenemıorm diee onlarda hemen dedilerkii pelincim o ayarlanır sen merak etmee hemm fiyat konusunda da eniştemlee görüşürüzz snn için:) dedilerr:)
kızlarr ev masrafı, mobilya masrafı, gelinlik-damatlık masrafı, düğün salonu masrafı, organizasyon masrafı cart curt masrafı bunlar toplanınca gercekten yüksek rakamlar çıkıo ortaya... bnm beğendiğim bi koltuk takımı bile 6000-7000 TL gelinlik ona keza.. yaa şuan bile aldığımız incik boncuğu toplayınca 2-3 milyar edio ki bunlar beyaz eşyadan hariç... ooofffffffff çok çalışmak lazımm çooooooooooooookk

hoşbulduk minnaksultan
polis eğitimi kasımda başlayıp mayısta bitecek o yüzden ancak ağustosa toparlarız hazırlıkları

senmı polis olucaksın eniştemi kuzuumm benım polis fobim vardaaa

ya kuşıuuumm cıdden hersey cooook pahalıı yaaaaa

kızlar şöyle bi 15 bin tl ye güzel bi düğün olmaz mı ya..

15 20ye gayet guzel bı dugun olur dıye dusunuyorum kusumm yaa

olur canım olmaz mı hemde ne güzel olur...

keşke bende o kadar bütçe ayırabilcek olsam ne harikalar yaratırım :) ama malesef 15 bin bile bana sadece düğün için çok uçuk geliyo

malum biz ev tadilatı yapıcaz daha az önce peloş yazmış o kdar çok masraf var ki aklın hayalin şaşar durur kalırsın donup...

evlendikten sonra da borc odeyemem cunku zaten kredimiz olcak ev için.. sıfır borcla evlenmek zorundayım ailelerden fazla bir destek de yok

bakalım napıcaz

minnaksultan ;

ben değil sevgilim gitcek aslında ben de sevmiyorum polisliği ama ne yapalım askerlik yapmayacak polis olursa çıkar meselesi yani ben pastacı olmak için istanbula gitcem bu eğitim süreci içinde

Bal gibidee olurrr nurayımmmm:))

Benn bazen kendimi düşüncelerde buluorum bu şekilde.. Allah çok şükür durumumuz iyi ama evlilik masrafı birden çöreklenıo insanın başına.. mesela bzm daha nerde otrcağmz bile belli değil, tutturmuşlar bii evlenin de evlenin pelin seni istemeye gelelim!
o kadar kolay mı ya bu işler.. eve geliorm fıttırcak gibi oluorum, evrenle geçen ev konusunu konustuk.. dedim baban alacaktı bize ev? işte solemişmiş nolurmuş ev almaya hemen alırmış kolay şeylermiş bunlar! ya dedim dükkandan pantalon tişört almıosunn ev alıosn evv! bayağı bi gerilmiştim hatta
bnm tek derdim kazancımın krediye veya borca gitmemesi, cidden ailesi bazen düşündürüo benii...
triinnkk diee kim para saymş bu devirde eve? hadi diyelm evi aldılar hani bunun eşyası.. ben küçük küçük alıorm yatırım yapıorm kendi çapımda işte ama evrenin ailesi ne ev ne de başka bişi düşünüo... evren her ay 2-3 altın yapıp veriomş annesine ole dedi banaa...
amaa offff düşünüorumm düşünüormm bazenn ben mi çok ayrıntıcıyım diorum

pelincim ben de öyle çok ayrıntılara takılan biriyim işte
çağloşum aslında 15-20 binde çok doğru diyosun ama ben de nişan yapmama taraftarıyım evimiz büyük, yakınlarımız eve gelsin bi yüzük takalım, pastalar börekler yensin, bitsin gitsin işte.hatta bana kalırsa kına da evde olsun. onlardan dediğim gibi setler bilezikler de istemiyorum. sadece düğün istiyoruum. öyle düğün salonunda olmasın güzel bi yerde olsun. ömrümüzde bir defacık olacak diyorum evin perdesini, koltuğunu değiştiririz durumumuz olunca ama düğünü, o heyecanı baştan yaşayamayız..
aslında biraz da benim burda oluşum çok etkiliyo bizi. dün kavga ettik düğün yüzünden
burda bi düğüne gidiyosun, çıkan sanatçıları çalan şarkıları görseniz. kabus gibi. uzun havalar saçma sapan şeyler. ibo şovdan beter.
gelinle damadın yanında biri kadın biri erkek iki tane sadıç dedikleri şey çıkıyo. sürekli gelin ve damadın masasında oturuyo bunlar.
öyle korkuyorum ki böyle bişeyle karşılaşıcam diye.
üstelik bu rezaletlere dünyanın parasını ödüyolar..
ben de istanbulda iyi bişey istediğim için bi 15 bine halletsek ne güzel olur diyorum..

ah pelin ahhh oyle dertliyim ki bu konuda...

sana tek tavsiyem eğer ev alıncak diyolarsa evi peşin bir şekilde aldıklarını görmeden inanma...

bana da öyle dendi, babası benim görevim ben alıcam dedi ama para vadede siz fiyatlar yükselmeden alın cekip kalanı biz odeyip kapatcaz o krediyi dedi tadilatı da bana ait dedi ama şimdi işler ciddiye binince durumlar ole olmadı

geri iki oglu daha var oldu onlar ne yapacak oldu, evin borcu da tadilatı da kaldı bizim basımıza... eger bunu bana bastan solese belki ben kiraya gidicektim birikmişizle düğünümü yapıp??? bizi bu derdin içine attılar sonrada bıraktılar ortada

ben bana ev almak zorunda demiyorum ama bastan böle bi konusma yapma biz de yagımızı yorganımıza göre uzatalım?

onu da gectim benimkinin parası var annesinde.. diyor ki bunu ben saklıyayım dugune krediye verirsiniz eliniz avcunuz bosalır saklıyım da bu sizin garantniz olsun yok sayın bu parayı diyor

sana ne o zaman be kadın ver ben saklıyım paramı ne diye sen saklıyorsun???? yalan hepsi

o paradan yani yine bizim paramızdan takıları falan alıcak derdi o, derdi kendi paralarına hiç dokunmamak...

benim ailemin durumu iyi... kendime ait evim var ailem alıyor kirasını hep de onlar alıcaklar, kusura bakmasın kimse oğlan tarafı olanlar onlar tutup da ailemin cebinden odettirmem kız veriyorlar OĞLAN ALMIYORLAR!

çunku onlarında durumu iyi, kayınbabam müdür yaaa hem de acayip büyük bir şirkette maaşıyla kaç ev birden doyar! nasıl boyle acımasız oluyolar anlamıyorum bari benimkinin parasını verseler valla dusunmekten kafam durcak nasıl evlencek biz bilmiyorum

ah çağlam ya..
haklısın kız alıyorlar, oğlan vermiyorlar..

gizemcim sanırım sen pendik taraflarını biliyorsun.
bizim paşa orda oturuyo. müstakil bir evleri var. altında da dört dükkan var. kiraya vermişler hepsini. biri kuaför biri bakkal biri çeyizci mi ne bu tür yani...
ama kiraların az olduğunu söylüyor. nasıl bi semt bu pendik?

Son düzenleme:

canım pendik, tuzla, izmit gibi yerlere yakın yani şehir merkezine uzak nerdeyse şehir sınırına yakın o yüzden kiralar ve evler ucuz oralarda evet...

canım pendik, tuzla, izmit gibi yerlere yakın yani şehir merkezine uzak nerdeyse şehir sınırına yakın o yüzden kiralar ve evler ucuz oralarda evet...

anne babası emekli canım bide o dükkanların kira gelirleri var.
zor durumda bırakmak istemiyorum asla onları düğün telaşesinde birşeyler isterken. bu yüzden sordum.

başka çocukları da yoksa iki emekli artı kira gelirleri hiç kötü değil bence canım zaten sen içlerine gir biraz anlarsın neyi yapıp neyi yapamıcaklarını

ama en önemlisi yapıcak durumu olmasa bile yapabilmeyi istemesi diliyle de olsa söylemesi...

benimkiler gibi durumu olup da inadına işleri daha da zorlaştırmaları çok gııcık bi durum, bazen diyorum acaba istemiyolar mı evlenelim mahsus mu yapıolar yıldırma politikası mı diye

ama evlerine gidiyorum gayet sıcaklar... anlamadım

bir kız kardeşi var canım. lise sonda. ve özel üniversiteye göndermeyi düşünüyolar. hesaplamışlar eğer şehir dışında okursa aynı parayı öedeyeceklermiş hiç değilse yanımızda olsun diyorlarmış

forumda neler neler okuyoruz canım, oğlunu gelininden kıskanan kaynanalar bile varmış. kendi eviyle gelininin evini kıyaslayanlar. kaynanan kıskanç mı ?
benim kuzenim 5 sene önce evlendiğinde kocasının ailesi bir çöp bile almadı. sırf oğulları nasıl olsa çalışıyor alıyor diye. ama kaynanası, kuzenim evine hangi eşyayı aldıysa o da kocasına aynısını aldırdı. aynısı ya bildiğin aynısı evleri aynı şimdi sorunlu bi kadın. kuaförde gelini bırakın benim saçım olmadı beğenmedim benimkini yapın diyodu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…