'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

kuzum herkes 1 tane bulamazken sen 2sinde çalışıomussun ne güzel işte, hiç sorun etme bence

Sağol canım ama hiç kendime ve sevdiğime vakit ayıramıyorum
mikrofiber yorganı ben sevmiyorum ya ağır değil yorganın üstümde ağır olması lazım sanırım eski elle dikilen yorganları çok seviyorum hem ağır hemde ısıtıyo ötekiler beni çok terletiyo

benmde annemn yaptırdığı yün yorganlar var cnm da silikonlarıda ben çok seviorm yazın serin tutarmıs kışın da sıcak:)

benmde annemn yaptırdığı yün yorganlar var cnm da silikonlarıda ben çok seviorm yazın serin tutarmıs kışın da sıcak:)

Annemlerle kardeşim kullanıyo :))) ama ben kullandıgımda memnun kalmadım. 1-2 tane misafirlik alablirim. Ama tercihim yün yorganlardan yana olucak mutlaka :) yastıgımıda değiştirmeyi hiç düşünmüyorum çünkü neredeyse 10 senelik yastıgım 3 ayda biryünlerini havalandırıp kılıfını yenniliyorum (dikiyorum) yetiyo bana başka yastıkla yatamıyorum

canım ya benimde annem yorgan için yün almıştı adanadan onlarla yaptırdı yorgan çok güzel oldular ama ben ağır sevmiyorum yumuşacıcık severim bende

selam canım nasılsın

nilcik bu arada deli gibi çalışmama kafamı kaldıramama rağmen satın aldım sonunda yihu yorganlarım gelince kalitesini bende anlatcam

Son düzenleme:
Duayla ilgili ayet ve hadisler
Duayla ilgili ayet ve hadisler 1"Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten hayâ ederim"

2Ben, kulumun zannı üzereyim Artık dilediği gibi düşünsün!" Yani siz dua ederken, o duanızın kesinlikle kabul göreceğini düşünürseniz, biliniz ki mutlaka isteğiniz meydana gelecektir!

3"Bir şeyi istemek, ona nâil olmak demektir; Zirâ Allâhu Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez" DUA’nın ısrarla devamına müsaade olunması, o duaya icabet edileceğinin de göstergesidir Zirâ, Allâh, kabul etmeyeceği DUA’ya ısrarla devam şansı tanımaz
Kişi, bir konudaki DUAsında ısrarlı değilse, o DUA'nın yerine gelme şansı da son derece düşüktürDUA'da en önemli yardımcı faktörlerden biri de istenilen şey hususunda ısrarlı olmaktır Herhangi bir konuda bir iki defa dua edip arkasını bırakmak son derece yanlıştır

4"ALLAH İSTEMEDİKÇE SİZ İSTEYEMEZSİNİZ !" - Peki, biz dua ettiğimiz zaman, kabul olur mu? Yani, sizde ortaya çıkan bu istek, gerçekte Allâh istemiş olduğu için sizde ortaya çıkmaktadır! Eğer, Allâh istememiş olsaydı, siz dahi o şeyi isteyemezdiniz

5Ulu Allah (CC) söyle buyurur: "Basina bir bela geldigi zaman bana siginan kulun, daha o hic bir istekte bulunmadan, diledigi yerine getirir ve daha yalvarmadan duasini kabul ederim buna karsilik basina bir bela geldigi zaman bana degilde varliklardan birine siginan kulun yüzüne bütün gökyüzü kapilarini kitlerim" demistir

6Dahhak der ki: "her kirk gecede bir basina ya bir bela ya bir keder veya bir musibet gelmeyen kimsenin hesabina, Allah (CC) katinda hic bir hayir yazilmaz"

7Hazreti Rasûl aleyhi's-selâm buyuruyor:"Herhangi bir kul, koltuğunun altı görülecek şekilde ellerini kaldırır ve Allâh'dan bir dilekte bulunursa; acele etmediği takdirde kesinlikle duasına icabet edilir- Acele nasıl olur yâ Resûlallah?- Dua ettim ettim, kabul olmadı, der"de vazgeçer)… işte bu yanlıştır; dua yerine gelene kadar ısrar etmek gerekir"Hazreti Rasûl aleyhi's-selâm, "şeksiz - şüphesiz, kabûl olacağından emin olunarak" DUA edilmesini tavsiye etmiştir

8Ayrıca, DUA konusunda, ŞEYTAN vasfıyla bilinen CİNLER'in insana çok yanlış fikirler telkini de sözkonusudur; ki, bu da insanı bu çok etkili silâhı kullanmaktan mahrum bırakırTam içinizden DUA etmek gelmişken, ŞEYTAN ismiyle, şeytaniyet vasıfları dolayısıyla lâkablanmış olan CİNLER, hemen bir vesvese verirler
"Aman canım niye dua edeyim, nasıl olsa kaderde varsa olur!"

DUA etsem de etmesem de iş olacağına varır, ne diye DUA edeyim"

Ve, böylece siz, DUA etmekten vazgeçip; en güçlü SİLAH olan DUAdan mahrum kalırsınız DUA'dan mahrum kalmak, DUA etmemek suretiyle de nelerden mahrum kaldığınızı asla hayâl bile edemezsinizİşte bu yüzdendir ki, Hazret-i Rasûlullah aleyhi's-selâm bakın bize ne tavsiye ediyor:

"Nalınınızın tasmasına, koyununuzun otuna kadar her şeyi Allâh'tan isteyiniz"
"Allâh'ın fazlı kereminden isteyiniz, çünki istenilmesinden hoşlanır'
"Şüphesiz ki Allâh, ısrarla DUA eden kullarını çok sever'
"Hassas olduğunuz saatlerde DUA etmeyi ganimet biliniz Çünkü bu hâl rahmet saatinin hâlidir"

paylaşmak istedim kızlar,,,

hayat iyi olmus cok tesekkur ederim..

tam da isyan etmek uzereyken yazını gordum

son bikaç yıldır artık tesaduflere inanmayan bir insanım... yada hiçbir tesadüfün sadece tesadüf olmadıgına..

sanırım daha cok dua etmem bekleniyor

tatlım sakın ha isyan edeyim deme,, sadece sabretmemiz gerekiyor o kadar hadisleri okuyunca çok etkinedim buraya da attım hemen,,, hem sen misin tesadüflere inanmayan bence en çok sen inanmalısın ,,,

hayat çok teşekkürler arkadaşım Allah razı olsun...Böyle şeyleri de paylaşalım arada..

bencede kesinlikle böyle şeyleri de paylaşalım canımm insan huzur doluyo okuyunca bile hele ki dua edince bambaşka bişey çok şükür allaha,,,

Dua eden sevgili kuldur

Mesnevi’de deniyor ki:

Adamın birisi, her gece kalkıp namaz kılıyor, Allah’ı anıyor, Ona dua ediyor, yalvarıp yakarıyordu. Şeytan ona bir gün vesvese verir: “Ey ahmak kişi, her gece, Allah demenin, Onu zikretmenin ne anlamı var ki? Sabaha kadar uykusuz kalıp yalvarıyorsun, bütün kapılar yüzüne kapalıdır. Sana,”Ne istiyorsun” diyen var mı? Şimdiye kadar bir kapı açıldı mı? Buyur eden oldu mu? İstenmeyen yere gidilir mi? Allah senin bu yalvarıp yakarmana önem verseydi dileklerini kabul ederdi, bir cevap verirdi. Boşuna kürek çekip durma.”
Adam, kendine gelen bu düşünceyi doğru bulup gönlü kırıldı, başını yere koyup zikretmeden hüzün içinde uyudu.

Rüyasında ona, ”Neden Allah’ı zikretmeden uyudun bugün?” dendi. Adam, “Yalvarıp çağırmalarıma bir cevap gelmiyor ki... Kapıdan kovulduğumu anladığım için artık o kapıyı çalmıyorum” dedi. Adama şöyle dendi: (Senin Allah demen, Onun kabul etmesi, Buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna duyurmasındandır. Senin gayretlerin, Allah'ın seni kendine yaklaştırmasındandır. Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah’ın lütfu iledir. Senin her “Ya Rabbi” demenin altında, Allah’ın “Buyur kulum” demesi vardır. Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Gafiller dua edemez. Çünkü, “Ya Rabbi“ demeye güç yetiremez. Onun ağzında da, dilinde de kilit vardır. Dert içinde iken de ağlayıp sızlayamaz. Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermez. Verse de o doktor der, Allah diyemez. Artık anla ki, Allah’a dua etmeni, Onu çağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

Adam rüyadan uyanınca, sevinir ve yeniden dua etmeye başlar ve muradına kavuşur. Günahkâr müslümanın duası, kabule şayan değilse de, cenab-ı Hak, dua edenin elini boş çevirmez. Dua sebebiyle ya günahlar affolur, ya gelecek bir bela önlenir, ya mevcut bir bela kalkar, yahut ahirette büyük sevaba kavuşulur.

Günah içinde yüzen bir kimsenin dünya işleri ile ilgili duasının kabul olması, isteklerine kavuşması, onun aleyhine olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Günahkâr dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]
Kâfirin yaptığı duanın hemen kabul olmasını, müminin duasının gecikmesini merak eden meleklere Allahü teâlâ buyuruyor ki:

(Ben kâfire ve sesine gazap ederim. Beni anmasın, bana dua etmesin diye hemen isteğini veririm. Mümini ve yalvarmasını severim. Benden ve beni anmaktan uzak durmaması için isteklerini geciktiririm.) [Ramuz]
Namaz kılıp da Ya Rabbi diyen kuluna, Allahü teâlâ, (Lebbeyk = Söyle yapılsın) buyuruyor. Namaz kılmayan kimseye, böyle söylemez. Onun duası kabul olunacak yere getirilmez

canım tesaduflere kendi basıma gelenlerden sonra inanmamaya basladım zaten..

tesadüf içi boş bir kelime artık bana göre... hiçbir sey tesadüf eseri olmuyor herseyin ardında olmasından dolayı bir sebep var bana gore artık

tesadüf dedigimiz hersey bizi kaderimize goturen bir arac sadece dusuncem bu yonden degişti onceden tesadüf işte yaa deyip gecerdim sadece

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…