Canım geciktirici ayrı bir hap mı?
Benim bildiğim doğum kontrol hapına ara vermeden kullanımına devam ettiğin müddetçe istediğin güne kadar adeti geciktirebilirsin, ne zaman hapğı bırakırsan sonraki 7 gün içinde de adet olursun. o yüzden zaten 21 gün hap kullanımı,7 gün ara var. Sen 21 günden sonra devam edersen kullanıma adet olmazsın ve otomatik olarak gecikir ta ki bırakana kadar.
canım doğum kontrol hapıyla geciktirici aynı anda içilmiyor diye biliyorum ben.. :26:
ara vermeden hapa devam ettiğin sürece adet olmaman gerek aslında..
benim dokturum düğünden sonra bırakınca adet olursun demişti ama gerek kalmadı
selammmm kızlar nasılsınız
Benim bildiğim de yok... takvim yönetimi var yumurtlama döneminde yapmazsan olmaz falan diorlar ama o garanti değil çünkü herkesin yapısı farklı maalesef... benim çoğu arkadaşım yumurtlama döneminde hamile kalmadı mesela hiç olmaz bugün dediğim gün kaldım kendimde inanamadım dedi mesela
benimkide istemiyor ,hormonlar denge bozulacak zararlı diye. kondoma da ben güvenemiyordum.
ama dr. ilk zamanlar birbirinizi ve cinselliği öğrenene dek hap öneririm dedi. belli süre sonra kondoma dönersiniz dedi.
kendi istemiyorsaAllah korur ee yani mecburen sen korunacaksın o zaman.
Doktora katılıyorum yeni evlilier arasında teması engelleyecek şeylere karşıyım
Ayrıca çokça doğum kontrol hapı kullanmış biri olarak onlar hormon dengesini bozmaz canım,hormon dengesini düzenler,yumurtlamayı sağlıklı hale getirir, rahim kanserine yakalanma riskini de azaltır ayriyetten. Aslında o kadar da korkutucu değiller.
Kondoma karşıyım
çok begendim çookkk mavi olana bittim hattaa :)
,Ben lacivertin modeli beğendim sırt dekoltesi de var, çok hoş
eliffffffff nerdesin kız senkaçakk
mügem sen niye düğünde adet olmuştun:44::44: gününü ayarlamamıs mıydın?
Erkeklerin kullandığı kondom (prezervatif) yanında, Amerika ve Avrupa'da birkaç yıldan beri kullanıma sunulmuş olan kadın prezervatifi artık yavaş yavaş Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı.
Erkek prezervatifi 100 yıllardan beri biliniyor ve lateks adı verilen yapı maddesinin ve nonoksinol-9 adlı spermisit (sperm öldürücü) maddenin keşfedilmesiyle gelişimini hemen hemen tamamlamış durumda. Ancak bildiğimiz bir gerçek var ki, erkeklerin önemli bir kısmı prezervatif kullanmayı sevmiyor. Ya takması zor geliyor, ya da ilişkinin "kalitesini düşürdüğü" iddia ediliyor. Böyle durumlarda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve gebelikten korunma fırsatı ve özgürlüğü, bu iki durumun sonuçlarına kendisi katlanmak durumunda olmasına karşın, kadının elinden alınmış oluyor. İşte kadın prezervatifinin geliştirmesine motivasyon teşkil eden nokta da bu: kadına kendi insiyatifi altında koruma sağlamak.
Kadın prezervatifi 17 cm. uzunluğunda, yumuşak ve ince bir poliüretan tabakasından yapılmış, vajinanın içini tümüyle kaplayan, tek tarafı kapalı silindir bir kılıf. Poliüretanın özelliği nedeniyle vajinanın içine yerleştirildiğinde kısa zamanda vajina duvarlarına sıkı bir şekilde tutunuyor ve vücut ısısı ile uyum sağlıyor. Kılıfın açık olan ucunun etrafını saran ve bir tane de kapalı olan ucun içinde serbest olarak bulunan bükülebilir iki halkası var. Kapalı olan kısımdaki halka serviksi (rahimağzını) sararken, açık uçtaki halka kadının dış genital sisteminde kalıyor.
Böylece dış genital kısmın en ucundan tüm vajinanın iç yüzeyini kaplayarak yukarı doğru uzanan prezervatif, serviksi de tümüyle kaplayarak, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve spermlerden olabilecek maksimum korumayı sağlıyor. Özellikle dış genital kısmın da "örtülmüş" olması HPV'ye (genital siğil hastalığı yapan virüs) karşı korunmada kadıın için önemli bir avantaj olarak görülebilir.
Tüm kadın prezervatifleri tek kullanımlık olarak standart boyda üretiliyor ve kayganlaştırıcı madde olarak silikon kullanılıyor.
Kadın bu prezervatifi ilişkiden saatlerce öncesinde (üreten firmaya göre 8 saat öncesine kadar) takabiliyor.
Poliüretan yapı olarak erkek prezervatifinin yapı maddesi olan lateksten yaklaşık iki kat daha kalın ve laboratuar deneylerinde virüslere geçirgenliği çok daha düşük bulunmuş bir madde.
Kullanım güvenliğine bakıldığında veriler, gebelik oluşma olasılığının özellikle ilk kullanımlarda erkek prezervatifindekinen biraz daha yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak teorik olarak kullanım tecrübesi arttıkça, bu prezervatif türünün de yaklaşık olarak erkek prezervatifi kadar koruyucu olması gerekir.
buradayımişler aşırı yoğundu nasılsınız evlenenler olmuş ne mutlu herkese mutluluklar
Müge ve Çağla'ya bende bu iki soruyu yöneltmek isityorum
Kızlar siz hapa devam ettiğiniz halde mi oldunuz?
O zaman bu çare değil mi?
Yada siz neyi ayarlamakta hata ettiniz de böyle oldu?:44:
Müge ve Çağla'ya bende bu iki soruyu yöneltmek isityorum
Kızlar siz hapa devam ettiğiniz halde mi oldunuz?
O zaman bu çare değil mi?
Yada siz neyi ayarlamakta hata ettiniz de böyle oldu?:44:
bebemm ilk ay kanama olabilir ya ara ara kızlarda öyle olmuştu sanırsam:44:
Aslımmm öncelikle sana sölüyorum....geciktiriciyle ilgili inan bi bilgim yok.....
Elifimmm ben dogum kontrol hapına baslamadan önce bi hap kullandım biliyosun...geciktirmek yerine erkene alalım dedi dr.kınadan önce olursun demişti ...ama ben yine kendi regl günümde yani kına günü oldum...erkene falan almadı hap....bi işe yaramadı yani.....reglmin ilk günü de dogum kontrol hapına basladım....24+4 yazz a...
öğleden önce yazamadım içimde kaldı şimdi konu geçmiş ama diycem bananeee ve söylüyorum : bu kız bu sene giderr tam buraya yazıyorumhayırlısı olsun berfocum güzel olur inşallaahhhh
Kız berfo bana cevap yazmıştın alıntılayamadım bulamadım biliyorum ex olmadığını yahu çeyiz topicine yazdığın değil mi bu?
Bana evlenme teklif etti telefondan dedin hani,karışığım uzak akrabam dedin aynı değil mi???
berfooo
kız şimdiye kadar neden anlatmadınnnn. maşallah diyelim canıminşallah gönlüne, gözüne, ruhuna, ahiretine hitap edecek bir eş olur sana.
hayırlısıyla en güzel şekilde devam etsin canım benim.
çok sevindiiimmm
Eki Görüntüle 631179 Eki Görüntüle 631180 kızlar bu elbiseler nasıl?????
gün sayıyorum az kaldı cookkkkkkkk 46
bebemm ilk ay kanama olabilir ya ara ara kızlarda öyle olmuştu sanırsam:44:
Aslımmm öncelikle sana sölüyorum....geciktiriciyle ilgili inan bi bilgim yok.....
Elifimmm ben dogum kontrol hapına baslamadan önce bi hap kullandım biliyosun...geciktirmek yerine erkene alalım dedi dr.kınadan önce olursun demişti ...ama ben yine kendi regl günümde yani kına günü oldum...erkene falan almadı hap....bi işe yaramadı yani.....reglmin ilk günü de dogum kontrol hapına basladım....24+4 yazz a...
normalde reglim dügün günü bitecekti bitti de....ama hap kanama yaptı bende az az...bi haftadan fazla da o sürdü işte....bide gögüslerim sisti bayaarasıra da bas dönmesi oldu ama gecti....gögüs agrılarım da azaldı....alısıyorum sanırım hapa...
normalde reglim dügün günü bitecekti bitti de....ama hap kanama yaptı bende az az...bi haftadan fazla da o sürdü işte....bide gögüslerim sisti bayaarasıra da bas dönmesi oldu ama gecti....gögüs agrılarım da azaldı....alısıyorum sanırım hapa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?