'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

evet lavincim ayrı hap oluyor ya adet geciktirmek için. hmmm bak dr bana o kısmı söylemedi. bu ayki adetine göre bakarız demişti. teşekkür ederim kızlar

mügem sen niye düğünde adet olmuştun:44::44: gününü ayarlamamıs mıydın? ya benim de öyle olursa. gider havuz deniz hayallerim ve sancıdan düğünde asabi somurtkan olabilme ihtimalim yüksek.

yok canım ya buda olmaz ben riske atamam yani
kesin çözüm lazım bana

Allah korur da şeytan da doldurur yani
doktor çok haklı bence de

Aha da aynen nişanlımın fikri
ten tene değecek deyip duruyor

en iyisi hap galiba

Son düzenleme:
Erkeklerin kullandığı kondom (prezervatif) yanında, Amerika ve Avrupa'da birkaç yıldan beri kullanıma sunulmuş olan kadın prezervatifi artık yavaş yavaş Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladı.

Erkek prezervatifi 100 yıllardan beri biliniyor ve lateks adı verilen yapı maddesinin ve nonoksinol-9 adlı spermisit (sperm öldürücü) maddenin keşfedilmesiyle gelişimini hemen hemen tamamlamış durumda. Ancak bildiğimiz bir gerçek var ki, erkeklerin önemli bir kısmı prezervatif kullanmayı sevmiyor. Ya takması zor geliyor, ya da ilişkinin "kalitesini düşürdüğü" iddia ediliyor. Böyle durumlarda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve gebelikten korunma fırsatı ve özgürlüğü, bu iki durumun sonuçlarına kendisi katlanmak durumunda olmasına karşın, kadının elinden alınmış oluyor. İşte kadın prezervatifinin geliştirmesine motivasyon teşkil eden nokta da bu: kadına kendi insiyatifi altında koruma sağlamak.

Kadın prezervatifi 17 cm. uzunluğunda, yumuşak ve ince bir poliüretan tabakasından yapılmış, vajinanın içini tümüyle kaplayan, tek tarafı kapalı silindir bir kılıf. Poliüretanın özelliği nedeniyle vajinanın içine yerleştirildiğinde kısa zamanda vajina duvarlarına sıkı bir şekilde tutunuyor ve vücut ısısı ile uyum sağlıyor. Kılıfın açık olan ucunun etrafını saran ve bir tane de kapalı olan ucun içinde serbest olarak bulunan bükülebilir iki halkası var. Kapalı olan kısımdaki halka serviksi (rahimağzını) sararken, açık uçtaki halka kadının dış genital sisteminde kalıyor.

Böylece dış genital kısmın en ucundan tüm vajinanın iç yüzeyini kaplayarak yukarı doğru uzanan prezervatif, serviksi de tümüyle kaplayarak, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve spermlerden olabilecek maksimum korumayı sağlıyor. Özellikle dış genital kısmın da "örtülmüş" olması HPV'ye (genital siğil hastalığı yapan virüs) karşı korunmada kadıın için önemli bir avantaj olarak görülebilir.

Tüm kadın prezervatifleri tek kullanımlık olarak standart boyda üretiliyor ve kayganlaştırıcı madde olarak silikon kullanılıyor.

Kadın bu prezervatifi ilişkiden saatlerce öncesinde (üreten firmaya göre 8 saat öncesine kadar) takabiliyor.

Poliüretan yapı olarak erkek prezervatifinin yapı maddesi olan lateksten yaklaşık iki kat daha kalın ve laboratuar deneylerinde virüslere geçirgenliği çok daha düşük bulunmuş bir madde.

Kullanım güvenliğine bakıldığında veriler, gebelik oluşma olasılığının özellikle ilk kullanımlarda erkek prezervatifindekinen biraz daha yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak teorik olarak kullanım tecrübesi arttıkça, bu prezervatif türünün de yaklaşık olarak erkek prezervatifi kadar koruyucu olması gerekir.

çok begendim çookkk mavi olana bittim hattaa :)

Ben lacivertin modeli beğendim sırt dekoltesi de var, çok hoş
,

sağolun kızlarrr... bakalım hangisi daha güzel olur vücuduma cumartesi gideceğim terziye bunun için....

Ben şimdi dışarı çıkıyorum kocaman Gelenler elbiselerime yorum yaparsa çok mutlu olurum akşam görüşrüzzzz

maviş kadın kondomunu bende duymuştum ülkemizde pek yaygın değil.

kullanışlı mıdır ? :44: muamma.

*

kondom olduktan sonra erkek taksın ama bana ilk zamanlar kondom yaramaz. birşey oldu mu yırtıldı ,kaydı etti endişesi vs. yer beni.

Mavişim bence kadınlar için üretilen prezarvatif hem kullanım olarak daha zor hem de daha kalınmış.

Üstelik kadınların orgazm olma oranalrı zaten daha düşük,dikkatleri çabuk dağılıyor.

Riske atmaya değmez, ben tercih etmem açıkçası,yine teması engelliyor.

Üstelik kadınlar için daha da dezavantajlı.

buradayımişler aşırı yoğundu nasılsınız evlenenler olmuş ne mutlu herkese mutluluklar

gün sayıyorum az kaldı cookkkkkkkk 46
Müge ve Çağla'ya bende bu iki soruyu yöneltmek isityorum
Kızlar siz hapa devam ettiğiniz halde mi oldunuz?
O zaman bu çare değil mi?
Yada siz neyi ayarlamakta hata ettiniz de böyle oldu?:44:

bebemm ilk ay kanama olabilir ya ara ara kızlarda öyle olmuştu sanırsam:44:

Müge ve Çağla'ya bende bu iki soruyu yöneltmek isityorum
Kızlar siz hapa devam ettiğiniz halde mi oldunuz?
O zaman bu çare değil mi?
Yada siz neyi ayarlamakta hata ettiniz de böyle oldu?:44:

Aslımmm öncelikle sana sölüyorum....geciktiriciyle ilgili inan bi bilgim yok.....

Elifimmm ben dogum kontrol hapına baslamadan önce bi hap kullandım biliyosun...geciktirmek yerine erkene alalım dedi dr.kınadan önce olursun demişti ...ama ben yine kendi regl günümde yani kına günü oldum...erkene falan almadı hap....bi işe yaramadı yani.....reglmin ilk günü de dogum kontrol hapına basladım....24+4 yazz a...

normalde reglim dügün günü bitecekti bitti de....ama hap kanama yaptı bende az az...bi haftadan fazla da o sürdü işte....bide gögüslerim sisti baya arasıra da bas dönmesi oldu ama gecti....gögüs agrılarım da azaldı....alısıyorum sanırım hapa...

Son düzenleme:
bebemm ilk ay kanama olabilir ya ara ara kızlarda öyle olmuştu sanırsam:44:

İlk ay ara ara olabiliyomuş
Kızlarınki 10 gün fln sürmüş
Bildiğin regl olmuşlar yanii

Yani boşa gitti desene
O zaman doktor erkene alalım derse napıyoruz? Güvenmiyoruz

öğleden önce yazamadım içimde kaldı şimdi konu geçmiş ama diycem bananeee ve söylüyorum : bu kız bu sene giderr tam buraya yazıyorum hayırlısı olsun berfocum güzel olur inşallaahhhh

hayırlısı inşALLAH olur ezgi:) 2013 e giderim herhal :)

aynen aynen o canım.. ben evlenme teklifinden sonra bidaha konuşmadım onla.. yani bişey hisetmiyoken dogru olmazdı die düşündüm.
o aradı bi kaç yine.. güzel mantıklı şeyler düşündü..
sonuçta oda boş bi insan değil.. kendini yetiştirmiş biri.. istese oda dışarda pekala bulabilir başkalarını..
olumlu bakıyorum işte bende saol inşALLAH öyle olur. bir ömür huzuru nasip olur inş. diyorum

nuray aslında onla görüştükten sonra anlatacaktım. biz şuana kadar telefonda konuştuk.. bi ankarada onu gördüm eylülde başkada görmedim..
her hafta sonu sınavlara giriyor müfettişlik için.. gelemiyor..
şubat 20de sonra gelcek. bi göreyim öyle anlatırım dedim..
çnkü şuan herşey belli değil..
inşALLAH görünce de bişeyler hissederim diyorum

mavisi pek güzelmiş :)

Sana söktürücü vermiştir bence o da ha deyince sökmez ki,bünyeye göre her şey.

Arkadaşlarım dediğim gibi yapıp tatillerine gidiyorlar bir güzel bir ay önceden d.k hapı alıyorlar hiç bırakmadan kullanıyorlar tatil bitene kadar adet olmuyorsun.

Bırakınca oluyorsun işte.

bunların zamanı gelince sorar öğrenirim size pek anlamıyorum şimdi:)

çağla sen niye yazz'ı tercih ettin?

mügeye yasmin yan etki yapmış hadi. seni yazz'a çeken neydi. adı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…