- 7 Kasım 2012
- 11.717
- 12.042
- 498
canımmm aminn. ne demek. biz burda dost olduk. paylaştığın için sen sağol.
inşallah gönlündeki gibi olur herşey. en güzel şekilde.
sevdiceğin de bu korkusunu atar inşallah en kısa zamanda
İnşallah zaten burası benim kurtarıcı dünyam oldu
Sabır taşı oldum iyice, kimbilir daha neler var daha yaşanacak bunlar belki de iyi günlerdir de kıymetini bilmiyorumdur o yüzden vardır belki bir hayır deyip susuyorum . Daha geçen gün başım ağrımasın ömrüm boyu evlenmesem de olur diyordum insanoğlu ne nankör gerçi başım hala ağrıyor ama
En iyisi ben kitaplarımdan bir kapalı dünya yapayım kendime, arada sırada sevglimle konuşayım öyle çok da gelecek hayalleri kurmadan'bizim evimize bunu da alalım' konuşmaları yapmayayım, belki de yalnızlık daha iyidir benim için.
laviniiimmmm canım benim.
anlıyorum seni ama nolursun karamsar olma bu kadar.
gün doğmadan neler doğar.
hayırlısı ne ise allahım bir an önce sana onu nasip etsin.
kendini kapatma, sık sık konuş sevdiğinle. bilsin görsün onu ne kadar istediğini.
kimler kimler giriyor evlilik külfetinin altına. çok şükür maddi güvencesi olan insanlarsınız. sevgilin de bunu anlamalı.
borç istemiyorsa düğünden sonra ki altından paradan bir miktar verir kapatırsınız herşeyi. yine borçsuz rahat bir hayat olur onun da istediği gibi.
Nurayım bunu değerlendirmem gerek biraz kafamda sanırım,ben açıkçası birz benim gibi sabırsız, gözükara olmasını bekledim galiba ama o benim gibi değil ya da evliliği benim gibi istemiyor aslında. Nasılsa olacak onun için 1-2 yıl geç olmasının çok da önemi yok. Üstelik bunu derken öyle mantıklı açıklıyor ki ben 16 yaşında sabırsız aşıklar gibi konuşuyorum sanki yanında öyle bir halde kalıyorum. Zorlamanın anlamı yok ama bendeki heyecanı böyle öldürmek de ne kadar tehlikeli, ve ileride bunun bedeli ne olur bilmiyorum işte,zaman her şeyin ilacı zamanla göreceğiz neler olacağını.
Canım bütün erkekler aynı... biz her zaman daha olgun daha yapıcıyız onlar acaba diye sorularla düşünüp duruyorlar.. nişanlım 1 ay önce askerden geldi benim ve daha yeni iş buldum diğer hafta başlayacak inşallah şu an hiçbir birikimi yok benim de işim yok ve tarihimiz alınmış durumda geçen gün canı o kadar sıkılmış ki nasıl olacak falan diye bana ertelesek mi acaba bile dedi düşün.... birikimimiz olsun öyle olsun diye.. herşeyi ailesi ödeyecek biz ancak geçiniriz yani onun kazandığı parayla...
Allah inşallah kolaylık verir hayırlı işleri uzatmamak gerektiğini düşünüyorum.Bizim de o kadar uzarsa evliliğimiz sağlıklı olmayacak gibi,hiçbir zaman uzamış bi ilişki sonrası evlenmek istemedim Allah bununla sınıyor resmen beni şimdiNe kadar uzarsa o kadar aslında zor her şey. Tabi öğrencilik varsa o farklı,sen çalışmayı düşünüyor musun peki?
Bizimkinin ailesine kalsa hemen evlenin derler, bizimki açıkça konuşmuyor ki belki yardım da edecekler ama yok kabul etmem diyor. Herkes bir alem vallahi erkek nazı hiç çekilmiyormuş, haftalardır ilk defa bugün başım ağrımıyordu ama bu akşam ağlaya ağlaya kafa mafa kalmadı bütün gecem berbat oldu.
iyi akşamlar kızlar,iş yerinde yogundum giremedim bir daha neyse ki 10 sayfa yazılmışokuyayım geliyorum
tabi istiyorum ama bi türlü nasip olmadı... ayrıca ağlama lütfen canım... seninki de gurur yapmış anlaşılan ama sonuçta onlar onun annesi babası.. o zaman biz ölelim çünkü bizim herşeyimizi onlar alacak.. biz üni 1 de çıkmaya başladık okullarımız bitti o benden 1 sene önce bitirdi 1 sene çalışıp askere gitti o aradaki 1 senede de ailesine yardım etti araba aldılar zaten askerlik olmadığı için maaşı çok değildi.. şimdi geldi geldikten 4 ay sonra evleniyoruz inşallah bende bi işe girerim de rahat ederiz yoksa bayağı bi sıkıntı çekeceğiz bizde
Kızlar bugün geldi bizimki,neyse kahve falan içtik oturduk sohbet ediyorduk. Kendi kendine açtı evlilik konusunu ben bir şey demedim.
Eylül-Ekim gibi nişan,bi sonraki yaz düğün yapalım dedi. Ben maddi olarak aileme dayanmak istemiyorum, ona göre zaman ihtiyacım var dedi.
Bunun üstüne ben de;daha önce bu sömestr nişan yazın evlilik dediğini sonra erteleyip bu bahar nişn dediğimizi ve yine kendi kendine ertelediğini söyledim. Bunların hiçbirinde sesimi çıkarmadım, ama artık bunun da ertelenemeyeceğini nereden bileceğim. Çok bozuldum. Belki de haklıdır, ve evet ben onun kadar evlilikle ilgili maddi sorunları gözümde büyütmüyorum halledebileceğimize inanıyorum ama o öyle değil her şeyi hazır edip evlenmek istiyor bu da 2-3 yılı bulacak. Ben tepkimi koymaktan acizim galiba burdan bunu anladım.
Önümüzdeki yıl tayin isteyeceğim, zaten önümüzdeki yıl evlenemeyiz o ancak bir yıl sonra yanıma gelecek 2015 olacak yani evlilik tarihimiz. 5 yıllık sevgili olacağız. Bu ilişki üniversite 1 de başlamış bir ilişki olsa bu kadar uzaması normal belki de ama ben uzatılmış ilişkilerin sonunu hayıra yormuyorum. Ve artık bizimkini de hayra yormamaya başladım. Belki de ben haksızım,zaten hiçbir tepki vermedim bile öylece kabullendim, nasıl bir kızım bilmiyorum.
Bir karar vermek istiyorum, ya bunu olduğu gibi kabulleneceğim o parmağında oynatacak beni ya da bu ilişkiden evlilik beklentimi keseceğim çünkü ben farkında olmadan çok kötü şartlanmışım. Belirsizlikte kalmış gibi hissediyorum neden gelecek beklentisi içindeyim ki? Bilmiyorum her sevgili gibi sonunu düşünmeden neden sevgili olamıyorum? Bunu aşmalıyım ama nasıl?
Gidip bir derdim var'a konu mu açsam bilemiyorum
Bizimki üniden 5 yıl sonra atandı onun gururunu yapıyor ben biliyorum ama ailesi öyle bir düşüncede değil o kendiliğinden öyle düşünüyor. Mesela bek sizin ilişkiniz de uzun ama bu normal,okul var askerlik var iş bulma hepsi içinde bunlar normal tabi ilişkinin başında da yaşlarınız küçüktü.
İnşallah sen de en güzelinden bir iş bulursun,Allah nasip ederse güzelce geçinirsiniz mutlu mutlu
Ayrıca her aile eğer durumu müsaitse evladının yuvasına yettiğince yapmak ister yapabildiğini.
Biz de büyüdük artık, askerlik tamam bizimki atanalı 1 yıl oluyor para biriktiremesek de işimiz var borç da olsa öderiz.
canım sevgilin maddi açıdan dediklerinde kendine göre haklı ama sende fikrini onun gibi belirtmeliydin ve belirtmelisin hani adını koyun söz yada nişan yapın seneye evlenenin tayin bekleriz diyorsan bu sene evlensen seneye yine uzakta olmucakmısınız yoksa bu sene evlensen tayin istemicenmi
araya yollar girdiimi sevgilinde pişman olucak ya neyse
valla ikinizin iş güvencesi var kimler canını dişine takıp bide tek maaşla evleniyor aileden destek alıyo çoğu gerçi ama sizmi evlenemiceksiniz diyesim geliyor şuda var erkekler farklı bakıyorlar kendini hazır hissetmiyorlar maddi manevi yoksa sevmediklerinden değil
o parmağında oynatacak gibi düşünme canım evlili beklentinide kesme sadece biraz oluruna bırak herşey düzene girecek tavsiyem üstüne düşme rahat olbırak konuyu açsın açtığı zaman her geçen gün sadece seninle olmak istiyorum de güzel laflar söyle
hani tepki verme kızgınlığını bile tebessümle yanıt ver canım
vallla 5 sene çıksanda 5 ay çıksanda o ilişkide ayrılık yazıyorsa olur canım 3 5 değil önemli olan kalp ben kendi adıma 5 yıldır hergün tekrar aşık olup tanıyorum hergün ona her gidişimde baş dönmesiyaşıyorum yollarda insanlar durdurup bu kız çok aşık diolar çok komik ama onada banada diolar vee gerçekten hep hayırlısını yazsın die rabbime dua etttim o yüzden uzun süreli ilişkilerin sonunu hayırlı görmüyorum lafı kendine göre yada etrafta duydukarına göre normal gelebilir ama aşk şans işidir canım yaşamadan genelleme yapamazsın
hiç ummmadık kişilerin ummadık şeleri yaptığı şu dünyada güvenceğmiz ne yıllar ne aylar olmalı sadece o an elini tuttuğmuz insanla doğru ve emin adımlarla geleceğe gülerek yürümektir
bunlar güzel günleriniz inşallah güzellikle halledersiniz
,hümeyracım. sende biraz kendimi gördüm.
üniv.1.sınıfta başlamıştı bizim ilişkimizde. okul bitince hemen askere gitti geldi. işe girdi çok şükür. ben de çalışmıyorum ve herşeyimi ailem yapıyo sağolsunlar.
umarım ben de işe başlarım evlendikten sonra
(bu arada başka bir şehire de gelin gidiyorum)
oluruna bırakırsam zaten adamın canına minnet dilediği gibi erteler,istediği gibi yapar.
Her konuşmasından sonra hazmediyorum, özümsüyorum sonra yeniden yıkıyor yine olmuyor yeni baştan başlıyorum.
Tayin için de bir yıl uzak kalacağız dediğimde tek uzak kalan biz miyiz dayanırız artık ilerisi için bir yıl ne yapalım diyor, evlenelim de bir yılımız uzak geçmesin demiyor. Hatta bir defa açık açık dedim bile ailem bu yıl evlenmemizi bekliyor diye daha ne diyebilirim.
Uzun ilişkiler konusuna gelince sizin yaşınız küçük gizim benim sevgilim 30 yaşında, siz aynı yaştasınız ve ilişkinizin başında 20 yaşındaydınız zaten. Olgun kişilerken ilişkinin başlamasıyla daha küçük yaşta başlayıp gelişen ilişkilerden beklentiler farklı oluyor sanırım.
o biliyor yıllar da olsa onu beklerim o rahatlıkla davranıyor,onu kıracağıma kendim ezilirim ondan böylesine rahat. Beni nasıl bir ruh haline ittiğinin farkında değil.
kuzu için üzülüyor haklısın senin yaşadığın heyecanı onunda yaşamasını belirtmesini istiyorsun çok haklısın kıyamam sana çok haklısın bide cidden sizin garanti mesleğiniz varya her türlü altından kalkabilirsiniz istanbulda iki öğretmen maaşıyla insanlar ev alıyor siz herşeyi yaparsınız altından kalkarsınız
sevgilin yaş olarak olgun bir yaşta gerçekten aslında hani geçen dedi ya eşyaları alıp nişanlanalım bak o istemiyor değil sadece idrak edemiyor ne olacağını o harekettin sonucunu sonuçta önce nişan sonra eşyaa ama işte
lavim senin için dua edicem canım
nurayyyy ve hümüm bizim ilişkimiz sizler gibi tek fark ben aşkımdan önce mezun olup işimi gücümü kurup birikimi mi yaptımahahaha sanırsam ben sevdiceği bekliyorum
nurayyy sanırsam senin gittiğin yoldan gidicem ki en mantıklısı eniştede ocakta geldi ve siz yaza nişan yaptınız 1 sene sonrada evlenmiş oluyorsunuz en mantıklısı bu sanki
bizimkiler onunkiler destek olabilirler belki ama onun bu olayların altında ezilmesini istemiyorum adam askerden geldiği gibi işe girdi ilk maaşını alıcak ilk kez alın terini kazanmış olucak ben bu işlere soksam borç ödicek üzülüyorum onada mantıksızmı düşünüyorum kızlar
nurayım sen istanbulda iş bulucaksın bak gör canımmm :) hümüm senin içinde en hayırlısını diliyorum ikinizde tez vakit evlenip işleri yoluna koyup işe girinizzzz
kuzu için üzülüyor haklısın senin yaşadığın heyecanı onunda yaşamasını belirtmesini istiyorsun çok haklısın kıyamam sana çok haklısın bide cidden sizin garanti mesleğiniz varya her türlü altından kalkabilirsiniz istanbulda iki öğretmen maaşıyla insanlar ev alıyor siz herşeyi yaparsınız altından kalkarsınız
sevgilin yaş olarak olgun bir yaşta gerçekten aslında hani geçen dedi ya eşyaları alıp nişanlanalım bak o istemiyor değil sadece idrak edemiyor ne olacağını o harekettin sonucunu sonuçta önce nişan sonra eşyaa ama işte
lavim senin için dua edicem canım
nurayyyy ve hümüm bizim ilişkimiz sizler gibi tek fark ben aşkımdan önce mezun olup işimi gücümü kurup birikimi mi yaptımahahaha sanırsam ben sevdiceği bekliyorum
nurayyy sanırsam senin gittiğin yoldan gidicem ki en mantıklısı eniştede ocakta geldi ve siz yaza nişan yaptınız 1 sene sonrada evlenmiş oluyorsunuz en mantıklısı bu sanki
bizimkiler onunkiler destek olabilirler belki ama onun bu olayların altında ezilmesini istemiyorum adam askerden geldiği gibi işe girdi ilk maaşını alıcak ilk kez alın terini kazanmış olucak ben bu işlere soksam borç ödicek üzülüyorum onada mantıksızmı düşünüyorum kızlar
nurayım sen istanbulda iş bulucaksın bak gör canımmm :) hümüm senin içinde en hayırlısını diliyorum ikinizde tez vakit evlenip işleri yoluna koyup işe girinizzzz
,
amin canım inşallah buluruz.. ben 1 yıldır evdeyim çıldırmak üzereyim
internetim o kadar yavas ki anca okudum. günün mesajı skandala yol açmış ya:18: oya da ayrı kötü olmus..gülinde ayrı
üzgünüm kızlar,böyle olacagını tahmin edemedim. eğer kabul ederse bu mesaj zincirini yarın oya söylesinsırayla her gün biri ertesi günkünü söylese olur mu?
*
Lavin yazdıklarını okudum.kesinlikle haklsın. ben de uzun soluklu ilişkilerin belli bir saatten sonra yıprandığını düşünüyorum. en azından sizin önünüzde ciddi engel yok. okul ve iş durumu açısından.
Sevdiğin nasıl ki fikirlerini söylüyor ise sen de çekinmeden söylemelisin, belli bir yere geldikten sonra adı konmasını istemen evlilik delisi oldugun anlamına gelmiyor bana kalırsa.
Bu arada belki denk gelmiştir sana.ben de bizim ilişkide evliliği maddi acıdan erteleyen taraftım. nişanlım hep birbirimizden eminiz niye hayatı erteleyelim ki borc bir sekilde ödenir diyordu. ben de birikimimiz yok biraz bekleyelim sıkışmayalım diyordum.
Bana saygı duydu düğünü erteledik..erteledik nolduborcumuz yine olacak 25-30 bin arası. kendime ilk zamanlar itiraf edemesem de suan hayıflanıyorum evet. evli olurdum.hayatımı ,düzenimi oturturdum.
borc bir şekilde yine ödenecek.ondan ayrı kalmazdım bu kadar en azından.
bence sende duygularını dile getirmelisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?