Al oturma grubunu sonra da 1-2 yıl sonra at çöpe.
Yazık değil mi düğün öncesi hem masraf bulamayan insanlar var zaten çocuk olunca odayı boşaltacaksınız mecburen. Herhalde çocuk odası yapmayıp kendi odanda falan yatırırsın diye saçma bir düşünce içindeler.
Günaydın herkeslere benimde bugün çok moralim bozuk kızlar
Boğazlarım şiş burnum akıyo bunun yanındada bende maviş gibi ters tarafımdan kalktım bugün sabah dolabımı açtım kıyafetimi ararken Ayyy ne kadar karışmış dolabım haftasonu bi ayar çekiyim şu dolaba dedim Sonra durdum birden aklıma geldi bi kaç hafta sonra toplarım eşyalarımı ne gerek var diye Burnumun direği sızladı birden oturduğum yerde hıçkıra hıçkıra ağladım sabahCanım evimden ayrılıcağım dank etti Oooff neden böyle oluyo anlamıyorum Benim içimin kıpır kıpır olması gerekmez mi ama ben sürekli evden ayrılcağımı düşünüp üzülüyorum Nişanlımı çok seviyorum uzun yıllardır tanıyorum ama içimde hep bi korku var anlamıyorum
maviş bunları ben de yaşadım..
belki hala da yaşayacağım bilmiyorumm..ama sonuç ne oldu ;ben ve nişanlımın istediği gibi oldu..
annesinin ,amcasının yanında dile getirmemiştir çünkü o zaman hem annesi hem amcası size dayatmaya çalışacaktı.. o evinde annesi ile konuşur. biz orasını çocuk odası yapacağız bitti gitti..insan sıkılıyor evet ama çözümü oluyor.. şuan sen fikir sunduğun için sen kötü görünüyorum diyebilirsin (birebir aynılarını ben yaşadım inan buna.. -bazı sıkıntılarımı yazmadım buraya ama Oyam bilir mesela.)
sonuç ; evimiz bize göre oldu...
salon takımıma laf söylendi.. niye vitrin almadım laf söylendi... vitrinsiz yeni gelin evi olur mu ? salon dediğin biraz ağır olur.. haaa bunları direkt bana söylemedi kv'dem ama nişanlım artık sabır taşı gibiymişbir gün sıkıntısını anladım dertleş benle dedim.. annemi kötü bilme ama böyle böyle dedi.. ilk başta çok sinirlendim kafaya taktım ama sonra salladım.. ben niye huzursuz oluyorum ki, biz mutlu muyuz evet ona bakarım..
Anladığım bebeğim seni eksik gedik değil herkes karışınca oluşan gerilim yıpratmış.
Anlattığından bir şey çıkardım,nişanlın aile ile çalışıyorsa bunu hep yaşayabilirsiniz, çünkü geliri oradan geliyor ya ailşe sanki harçlık veriyormuş gibi bir hava takınabiliyor. Oğlunun evini kendi evi gibi görebiliyor. Bi komşumuz vardı,aile işi idi böyle ve ev de oğluna kendi almıştı,resmen gelip kp evinin modelini değiştirirdi, gelip istedikleri gibi kalırlardı.
Sanki aile işi olunca alın teri dökmüyor, kendi hakkını alıyor nihayetinde.
o karşı tarafın düşüncesizliği bence sen haklısın..
Ama getirmiyorlarsa da boşver sonra 2 kuruşun lafı yapıyormuşsun gibi algılanır..
Herşeyi nişanlına söyleme.
Yaa ev dekorasyonu konusu ev 2 oda 1 salon ben oturma odasını mutfağı içeri aldırdık oraya bi köşe takımı felan konuşur dedim nişanlımla öle otururuz misafir gelince salonda ağırlarız diye düşündüm bi oda yatak odası diğer odada boş kalır dedim çünkü sonra çocuk odası olur alınan eşyalara yazık nereye koyulacak atmaya kıyabilir misiniz neyse dün oturacağım eve gittik kv kayınbaba yok vefat etmiş onun yerine amca var amca kv nişanlım eve çıktık işte gerekli düzenlemeleri konuşuyoruz kv oturma odası istiyo ben istemiyorum boş kalsın diyorum kv boş kalır mı diyo yani burada ben muhalefet yapmış görünüyorum amcada aynı şekilde boş kalmaz diyo sanki kendileri yaşayacak bu işe annem inadıma kvlerden taraf oluyo nişanlım herşey istedğin gibi olacak diyo ama bunu sadece bana sölüyor ailesinin yanında tek laf etmiyor nerde görülmüş yatak odasının yanında oturma odası olduğu yaa ben dellenmek üzereyim ve ben yine muhalefet yapan gelin olarak görülüyorum
plum88 kullanıcısından alıntı
Günaydın herkeslere benimde bugün çok moralim bozuk kızlar
Boğazlarım şiş burnum akıyo bunun yanındada bende maviş gibi ters tarafımdan kalktım bugün sabah dolabımı açtım kıyafetimi ararken Ayyy ne kadar karışmış dolabım haftasonu bi ayar çekiyim şu dolaba dedim Sonra durdum birden aklıma geldi bi kaç hafta sonra toplarım eşyalarımı ne gerek var diye Burnumun direği sızladı birden oturduğum yerde hıçkıra hıçkıra ağladım sabah Canım evimden ayrılıcağım dank etti Oooff neden böyle oluyo anlamıyorum Benim içimin kıpır kıpır olması gerekmez mi ama ben sürekli evden ayrılcağımı düşünüp üzülüyorum Nişanlımı çok seviyorum uzun yıllardır tanıyorum ama içimde hep bi korku var anlamıyorum
hatunlar herkese merhabalar
bende şu aralar biraz gerginim sebebide şu sizce haklı mıyım yoksa abarttım mı bilmiyorum
pazar günü nişanlım ve annesi bize geldiler yemeğe ve nişandan sonra ilk geldiler
neyse sadece eve gelirken getirdikleri tatlı ile gelmişler
bizdede gelin kıza giderken çam sakızı çoban armağını ne olursa götürülür annem öyle yapmıştı çünkü
ve ben çok bozuldum hiç bişii getirmemişielr neyse ben bişi demedim
ama arkadaşlarım sorunca bende bişi getirmedikelrini söyleyince insnaalrın tuhafına gitit
bende nişanlım ile paylaştım bunu
deidki demekki bizde böye bişi yok olsa idi annem düşünürdü dedi
tabi olay değişik şekillere girdi
sanki ben hediye ekliyormuşlum gibi oldu ama söyledim dedim benim derdim hediye değil
sadece insanlardan duyunca paylaşmak istedim dedim bana diyoki sen insanalrdan etkilenip bana kızıyorsun
bir dahakine getiririz olur biter
derken biraz tartıştık kapadık konuyu
sizce ben mi yanlışım
sizde nasıl oluyor bu durumlar
bu arada pınar 100-200 tl ile ne olur demesin..
elektirik su tüpü vs vs.. masraf..
ayrıca şans işi tabii iş bulman ama belki o süreç 2-3 ay değil de 5-6 ay olacak..
borç dökumanı oluşturun aylık giderleriniz ne kadar olacak diye takribiona göre önünüzü görürsünüz en azından
evet burada nişanlıma büyük iş düşüyo diyo ki zannetmiyorum ama istersen komşu gibi gör diyo işten gel evine çık diyo ister çok sıkı fıkı ol diyo ama imkansz yaa evet çalışıyor alın teriyle 7.30 dan 18.30 a kadar iş yerinde sabah kendi açıyor işleri ağır zor ben dün dedim kendisine keşke farklı bi işte çalışsaydın da borç harç olsaydı aldıklarımız rahat olsaydık evet belli bi maaşı yok nişanlımın kafalarına göre harçlık alıyorlar ben bunları bilerek tamam dedim ama beni bu kadar yıpratacağını bilmiyordum
Kuzum Allah yardımcımız olsun biz birde sürekli yüz yüze bakacaz ne mutlu size yaa benim annem de babam da herkes onlardan yana olunca ben boşluğa düşüyorum şu ana kadar isteklerimin hepsini yaptırdım ama ne oldu ben hep diretmiş göründüm yapacaksınız neden bu kadar zorluyorsunuz beni salonda nişan ilk diretme ne fırtınalar koptu sonra mutfak balkonunun içeri alınması 2. anlaşmazlık şimdide bu daha bunun eşyaları gelinliği ıvırı zıvırı varda var o yüzden çok yorucu oluyo bana sanki tek başıma mücadele ediyormuşum gibime geliyor
günaydınn canımm
gecmiş olsun öncelikle.
yeni hayata geçme korkusu, alışkanlıklarından vazgecmesi kolay olmuyor insanın ..tekrar yeni bir düzene alısmanın korkusu
oluşturduk canım öderiz yani ama bu şekilde iki kişi çalışırsak ve bebek olmazsa en az 3 yıl
ben herhangi bir şeklide iş sahibi olamazsam işte o zaman apışır kalırız:18::18:
evet canım aynen öyle yapı olarak zaten gelenekçi alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçemeyen biriyim İnşallah kısa sürede alışırım yeni düzenime Rabbim hiçbirimizi pişman etmesin inş
Sevdiceğim aradı şimdionada anlattım Sen ciddi ciddi korkuyosun evlilik terapisti fln oluyomuş ona gidelim mi dedi
Maviş ama takılma böyle şeylere, ucuz birşey al. bende bir odam boş olsun istemiştim. dayısı biz o odaya koltuk falan alıcaz. gidin alın biz öderiz dedi.
yok istemiyoruz desekkkk olmaz adamlar yardım etmeye çalışıyorlar.
bizde gittik bize göre uygun bri köşe koltuk aldık. bir sehpa bir halı. maksat gönüllerini kırmayalım dedik.
haklısın istediğin gibi olsun istiyorsun ama ne yazıkki olmayınca olmuyor.
ben ne tv mi ne beyazeşyamı ne tabağımı ne çanağını kendim seçtim. bin kere sağolsun dedem gitti kendi seçti beyazeşyayı.
ama ne olacak annemizin evindeki eşyaları da annemiz seçmişti ama kullanıyorduk sonuçta
şeyyy bir de şu kırmızılı kısıma da bir şey demek istiyorum.
benim iki odam yatak odasına bitişik. diğeri salon zaten. o ikisinden birini oturma odası yaptım. başka yer yok çünküo
sorun olmuyor
haydaaaaaa sende mi yaaa
geçmiş olsun, ayrıca düşünme bakkiimmm öyle şeyler
ne nişanda ne de geldikleri zaman birşey almadılar, herkes böyle baktı
normalde nişanlı kıza bayramda bayramlığı erkek tarafı alırmış.
bir de hediye alırmış.
görümcem bir penye almıştı sağolsun. o kadar.
sanırım bende kv kp olmayınca hiç bunlara takılmadım
canım rabbim yardımcımız olsun girdiğimiz bu yolda hepimizin
ama aile işleri genelde böyle oluyor maalesef
ne kdar çalışsada etsede eşin sen hep para yiyici gibi gözükebilirisn
çükü aile hep benim diyor genellkle ben aldım ben yaptım benim param
ve şuda oluyor eğer gelin birşey istese aile hemen tepki vrebiliyor
işte biz zmanında almadık,yemedik,içmedik ama bu 2 günlük glein gelip rahata oturdu bizim yapamadığımızı yapmaya
çalııyor denilebilir.çevremde var 1-2 kişi onun için söylüyorum ama snein nişanlınının ailesi böyle olmayabilir
genel olarak söylyorum ben aile işlerindekini
ahh bak bana açtırma geçmişi
inan hem ağlarım hemm neler neler
ben de hep karşı karşıya kaldım ... ama büyükler durması gerektiği yeri bilmediler,, üstelik baskın karakter demiştim.. benim be gün çamaşır yıkayacagımı bile düşünüp söyleyen bir insan ..:44::44: düşün yanii.. nişanlın senin yanında ise takma sallama da.
Biraz içimi rahatlattın kuzum yaa düşünecem ama diretsem mi yoksa onların isteiği mi olsa kararsıızım:18::18::18:
O kurmızılı tarafa gelince yani problem değil mi diyosun inşallah olmaz yaa kafam kazan gibi oldu düşünemiyorum artık başıma ağrılar girdi dert köpü oldum çıktım
Evet nişanlım benim yanımda ama bunu ailesinin yanında belli etmiyo
Neee çamaşır yıkayacağın güne mi karıştılar
Gel birlikte ağlayalım kuzum
yani şöyle diyeyim bizim evde ikisi de y odasına bitişik y.odası ortada. birinden biri mecburen oturma odası olacaktı. büyük olanı seçtik.
odanın kapısını çekince hiç de sorun olmyor. zaten o odada siz oturacaksınız. misafir gelince salonda değil mi
boşverrrr yarın öbürgün mobilyandan sıkıldığında bahenen olur hem
pozitif düşün pozitif yaşa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?