kına düğün gibi mi oluyor sizde aslim ?????valla canım ne anlatayım ki :44:
dans etcez
göbek atcaz :118:
kına yakılcak belki ağlaşcaz:123:
sonra halay çekcez :93::93:
yok canım önemli değil
bi arkadaşım öyle yapmıştı.. bi sepete koydu onları biz insanlar gelmeden masalara koyduk rastgele sayıda
benim de pek bilgim yok bu konularda
bizim arkadaşın da öyle oldu kınaya gittik aynı kişiler oynadı falan düğüne gittik yine aynı kişiler fark gelinlik damatlik giymeleri oldu
kına gecesi için fikirlerinizi merak ediyorum. farklılık olarak neler yapılabilir. yada sizler neler düşünüyosunuz.
valla canım ne anlatayım ki :44:
dans etcez
vallahi gözde benim tarihim bile belli olmadığından bi düşüncem yok ki benim 2 düğünüm olcak biri kına düğün karışık o yüzden bişe diemiyorum ama boyuna oynicağımızı ağlicağımızı çok ii biliyorummm
valla canım ne anlatayım ki :44:
dans etcez
canım onlar bizdede standart. benim merak ettiğim ne giyiceksiniz. bişey dağıtıcakmısınız. farklı yöresel birşeylr yapılacak mı. mekan olarka nasıl bir yerde yapacaksınız.ay çok soru sordumm
bizim arkadaşın da öyle oldu kınaya gittik aynı kişiler oynadı falan düğüne gittik yine aynı kişiler fark gelinlik damatlik giymeleri oldu
canım onlar bizdede standart. benim merak ettiğim ne giyiceksiniz. bişey dağıtıcakmısınız. farklı yöresel birşeylr yapılacak mı. mekan olarka nasıl bir yerde yapacaksınız.ay çok soru sordumm
gözdecim ben 2 adet kıyafet giyicem
biri yeşil hint kıyafeti.. ilk girişte onu giycem
ikincisi bordo bindallı onu da kına yakılırken giycem
düğün salonunda yapıyorum ben kınayı.. misafirlere birşeyler dağıtılır muhakkak ama ben kız arkadaşlara küçük saplı aynalar dağıtmak istiyorum
arkadaşlar hepinize tekrar merhaba
öncelikle aranıza yeni katılmamdan dolayı konuları geriden takip ediyorum
kimsenin ismini bilmiyorum :26:
birde o kadar hızlısınız ki yakalayamıyorum
ne yapacağımı şaşırdım :111:
Biz de kına da erkek.olmaz canım bayan bayana eglenilirsizde nasıl oluyor ki :44::44:
farklar ; birinde kınalanıyoruz ve
diğerinde ; eevvvvvveeeeeeeeet deyip :123::119: ve düğünde daha fazla kişi oluyor bizde. uzaktan gelenler çok olacak ve hepsi de döktürmeyi seviyor
klasik bindallı giyeceğimsalonda olcak.. yöresel birşeyimiz de yok ki yapılsın
Biz de kına da erkek.olmaz canım bayan bayana eglenilir
Gözdecim bende iki.kiyafet giyeceğim biri abiye diğeri bindalli
isteğe göre farklılık gösteriyor tabi. bizde kına çıkarken genç kızlar yeni evliler le birlikte çıkar.gelin en arkada gelir. kına çıkarken herkese kırmızı veya ne renk istenirse duvak verilir. boyunlarına yine arzuya göre tülbent veya şal takılır. gelin ortaya oturtulur. herkes etrafında dönerek kına şarkıları sölenir. gelin elini açmaz kayınvalide altın koyar eline. daha sonra kına yakılır. gelin ağlar. damat gelini kucağına alır götürür. hemen ardından halay çekilir. halay çekilirken daha önceden hazırlanan küp ( etrafı süslemiş ve tülbent takılmış) kırılır. vs vs. bunlara ek ne yapabilirim diye düşünüyorum bende.
anladım
hmm gözde ben de abiye giycem tabii ki ilkkına yakılacagı zaman bindallı giyeceğim..
mesela damat evine gidip kınaları yıkattırabilirimbir de en yakın arkadaslarıma gelin teli vercem.
diğer kişilere şal verilecek.
Damat gelini kucağına alıp görüyor mu çok güzelllllmis bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?