'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

yok canım önemli değil
bi arkadaşım öyle yapmıştı.. bi sepete koydu onları biz insanlar gelmeden masalara koyduk rastgele sayıda
benim de pek bilgim yok bu konularda

benim bildiğim de şöyle eğer düğünse iki kişi sepetin içinden alıp masaları gezer buyuklere dagitir... nikah sa cikista sabit bi yere durur orda çıkınca alırlar ki yine başında biri olacağı için çocuk falan saldırmasi olmaz

kına gecesi için fikirlerinizi merak ediyorum. farklılık olarak neler yapılabilir. yada sizler neler düşünüyosunuz.

vallahi gözde benim tarihim bile belli olmadığından bi düşüncem yok ki benim 2 düğünüm olcak biri kına düğün karışık o yüzden bişe diemiyorum ama boyuna oynicağımızı ağlicağımızı çok ii biliyorummm

valla canım ne anlatayım ki :44:

dans etcez

göbek atcaz :118:

kına yakılcak belki ağlaşcaz :123:

sonra halay çekcez :93::93:

canım onlar bizdede standart. benim merak ettiğim ne giyiceksiniz. bişey dağıtıcakmısınız. farklı yöresel birşeylr yapılacak mı. mekan olarka nasıl bir yerde yapacaksınız. ay çok soru sordumm

valla canım ne anlatayım ki :44:

dans etcez

göbek atcaz :118:

kına yakılcak belki ağlaşcaz :123:

sonra halay çekcez :93::93:

gözdecim ben 2 adet kıyafet giyicem
biri yeşil hint kıyafeti.. ilk girişte onu giycem
ikincisi bordo bindallı onu da kına yakılırken giycem
düğün salonunda yapıyorum ben kınayı.. misafirlere birşeyler dağıtılır muhakkak ama ben kız arkadaşlara küçük saplı aynalar dağıtmak istiyorum

bizim arkadaşın da öyle oldu kınaya gittik aynı kişiler oynadı falan düğüne gittik yine aynı kişiler fark gelinlik damatlik giymeleri oldu

sizde nasıl oluyor ki :44::44:

farklar ; birinde kınalanıyoruz ve
diğerinde ; eevvvvvveeeeeeeeet deyip :123::119: ve düğünde daha fazla kişi oluyor bizde. uzaktan gelenler çok olacak ve hepsi de döktürmeyi seviyor

klasik bindallı giyeceğim salonda olcak.. yöresel birşeyimiz de yok ki yapılsın

arkadaşlar hepinize tekrar merhaba

öncelikle aranıza yeni katılmamdan dolayı konuları geriden takip ediyorum

kimsenin ismini bilmiyorum :26:

birde o kadar hızlısınız ki yakalayamıyorum

ne yapacağımı şaşırdım :111:

heh böle merak ettiğim konular bunlardı. tşk ederim paylaştığın için. küçük saplı aynalar fikri hoşuma gitti. değişik bir görsellik katabilir.

ben aslı

14 gün sonra :123::123::123:

ve bu topiğin yavaş hali

Biz de kına da erkek.olmaz canım bayan bayana eglenilir

Gözdecim bende iki.kiyafet giyeceğim biri abiye diğeri bindalli

Biz de kına da erkek.olmaz canım bayan bayana eglenilir

Gözdecim bende iki.kiyafet giyeceğim biri abiye diğeri bindalli

anladım

hmm gözde ben de abiye giycem tabii ki ilk kına yakılacagı zaman bindallı giyeceğim..

mesela damat evine gidip kınaları yıkattırabilirim bir de en yakın arkadaslarıma gelin teli vercem.

diğer kişilere şal verilecek.

Herşeyde olduğu gibi kınada da tabiki isteğe göre farklılık gösteriyor herşey. bizde kına çıkarken genç kızlar yeni evliler le birlikte çıkar. gelin en arkada gelir. kına çıkarken herkese kırmızı veya ne renk istenirse duvak verilir. boyunlarına yine arzuya göre tülbent veya şal takılır. gelin ortaya oturtulur. herkes etrafında dönerek kına şarkıları sölenir. gelin elini açmaz kayınvalide altın koyar eline. daha sonra kına yakılır. gelin ağlar. damat gelini kucağına alır götürür. hemen ardından halay çekilir. halay çekilirken daha önceden hazırlanan küp ( etrafı süslemiş ve tülbent takılmış) kırılır. vs vs. bunlara ek ne yapabilirim diye düşünüyorum bende.

Son düzenleme:

Damat gelini kucağına alıp görüyor mu çok güzelllllmis bu

abiye ne renk giyeceksin belli mi? genelde kırmızı ve tonlarını tercih ediyor gelinler.

gelin teli nasıl birşey :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…