'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

hayırlısı olsun
belki jet hızıyla değişir bişeler hızlıca gelin ederiz senii

saol canımm
eylülde düğünüm canım ilk haftasonu olucak , kesin olarak alıcaz ocakta bakalım, ben şu sınavları bi atlatayım daa

hap sanıyorum bünyeye göre etkileri değişiyo, benim arkadaşım 4ay falan kullandı, yan etki olmamış pek,
sanıyorum ki eskisi kadar da etkili değil artık haplar ama tabi tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir
ama ben kullancam yaaaa

Canım geçmiş olsun..

bnmde eski iş yerimde öyleydi. 12e kadar çalışıyoduk.. insan piskolojikmen çalışamıyor

bnde şunu merak ediyorum.
bi kere kullanmayın evliykem hemn hamilemı kalınıyor:44::44:

Sorma Berfiş ya, sabah kalktıktan sonra ha öğlen gitmişim ha akşam farketmiyo zaten. Günümü yemiş oluyolar

migrene etkisini hiç bilmiyorum tatlım :26:
ben bi dönem kist için kullanmıştım herhangi bir yanetki görmedim. :26:
yine aynı hapı kullanırım diye düşünüyorum.

bnde şunu merak ediyorum.

Bu konuda çok bilgim yok ama şey yazıodu mesela prespektüsünde. Yutmayı unuttuğun zaman şu kadar saat içinde alınmalı gibi bişi vardı. Ben yatmadan önce yutuyordum hep. Akşam unuttuysam sabah yutuyordum.

yettim geldim
elimden geldiğince bilgi vereyim.
ben kadın doğuma nişanlımı(eşim ) alıp gittim. düğünden bir ay önce.

eşim hap kullanmamı istemiyordu ama ben kondoma güvenmiyordum. iki tarafta tecrübesiz yok yırtılır vs vs diyerekten.

adet tarihlerimi yazmıstım kagıda dr onları inceledi. hapları söyledi. direkt ne hikmetse hapları öne koyuyorlar.

yazz var dozajı yasmine göre daha düşükmüş fakat yasminin de dozajı yüksek olmasına ragmen minimum düzeyde imiş yan etkisi.

bu kişiye göre değişiyor kızlar.

ülkemizde yapılan en büyük hatalardan biri de kişiye hormon testi yapılmaması. ben daha sonra kendime çok kızdım mesela. bilinçsizce hareket ettiğim için.

her gün aynı saatte alınırsa bir ay sonra tam koruma sağladığını söyledi.
tercih senin dedi ben yasmini tercih ettim.

yan etkisi kişiye göre değişiyor(görülen yan etki) : bende ilk ay alışma süreci tabii sürekli bas dönmesi ve mide bulantısı gibi oldu.
annem hatta kızmıstı kendine zarar vereceksin diye.

kutu bitince 7 gün ara veriliyor o ara verilen günlerin 2. yada 3. gününde regl oluyorsun.. diyelim ki adetin bitmeyi ne olursa olsun 8. gn yine içmeye devam ediyorsun.

ben 4 kutu sonunda bıraktım.. çünkü ara ara kalbimde çarpıntı gibi şeyler oluyordu hem de artık cinsellik oturmuştu bu süreçte ilk ay hatta hapa güvenmeyip eşime de kondom kullandırtmıştım

adet zamanı ne göğüslerimde ne bişi de o hassasiyet olmuyordu. dediğim gibi bunlar görülen etkiler. görünmeyenler neler bilmiyorum. korktum ve hapla kendimi daha da zehirlememek adına bıraktım.
hep bir şişkinlik hissi vardı karnımda.

hala da eşim korunuyor hapı 3. ay sonunda bıraktım 5 aydır kondomlayız. kafamız rahat. öyle sanıldığı gibi yırtılacak birsey kesinlikle değil.sadece ilişkiden önce takılıp boşalmadan hemen sonra vajiden cıkılması gerekiyor.

bana sorarsanız kondom derim.

yok canım o unuttugunu da hatırladıgın an içmen gerekiyor ..

mesela 3 kere unuttun ayda tam hatırlamıyorum unutmuşum ek korunma yapın diyor.

sonra d.k hapı kullanırken antibiyotik kullanılmamalı çünkü hapın etkisini azaltıyor.
Bende bir de baş ağrısı çok oluyordu.

saol aslı ben hiç bilmiyorum bu konuları
baya cahilim bakalım ozamanlar gelsin bizde dr tedavisi görürüz

saol aslı ben hiç bilmiyorum bu konuları
baya cahilim bakalım ozamanlar gelsin bizde dr tedavisi görürüz
benim hoşlanmadığım nokta hormon testi yapılmadan sakız verir gibi bu hapların verilmesi. ya bende benim de bilmediğim bir hastalık varsa mesela:44:

ben hapı bıraktıktan 3 ay sonra adet zamanı göğüslerdeki hassasiyeti hissedebilmeye başladım. adet tarihlerimde değişim olmamıştı ama hormonlarda oynama olduysa diye korkmuştum.

hap kullanıp istediği anda hamile kalan da var kalamayan da... en yakınımda kuzenimin eşi var. hapı bırakalı 1 yıl oldu ama hala hormon düzenleyici hap kullanıyor şimdi de. etkisi kişiye göre değişiyor ne yazık ki.

o yüzden ağrısız baş için erkeğin korunması çok iyi.

diyosunnn
*
ayy çok detaylı konular ya bunlarrr:26::26::26:
ben en iyisi benimkini ikna edeyimm
o zaten kullanma sen dio ama ben güvenemiyorumm
elimize yüzümüze bulaştırmayalımm ilk aydann

işte böyle şeyleri bilmek iyi..
mesela en azından hormon testi olmamız gerektiğini öğrenmiş olduk..
bi çok kişinin ilaçlardan kıl tüy dengeside bozuluyor.

az kalmıs daha ne gelinlik ne esya hiç bişi almadık napcam ben kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr

herkese hayırlı cumalar:)))

Son düzenleme:

nişan topiğine bakmıştım ama hepsini okumamışım okudum şimdik çok sağol Gizim, bende kendim bişeyler yapmaktan hoşlanıyorum

herkese hayırlı cumalar

gün sayanların günleri hemencecik gelsin, günü olmayanların günü olsun (bu ben oluyorum), sevdiceği olmayanların sevdiceği olsun, işsizlerin işi olsun (bu da ben oluyorum) , sonuçta herkes mutlu olsun

Son düzenleme:

Günü olmayanlar kısmınaaa en kocamanından amiiinnn Kıymetim Sende inşallah bir an önce iş bulursun. Rabbim gönlüne göre versin

Ay kızlar ne güzel telaşlar yaşıyorsunuz. Geçen sene bende sizler gibiydim. çok panik bir insandım, hem kendime hemde aşkıma zehir ettim bu dönemleri. Sizler rahat rahat hazırlıklarınızı yapın. Gelinlikler,balayı yerleri belirleniyor ne güzel. herşey gönlünüzce olur inşallah Son olarak doğum kontrol konusu açılmış. Boşuna hormon yüklemeyin kızlar vücudunuza. Bırakın eşinize bu işleri

benı anlatmıssın bende panık oldum kendıme zehır ettım ha bişi olucak şu yetişmiycek falan rüyalarımda kuafore yetısemıyordum falan fılan.. stres yapa yapa düğün günüm adet oldum kısacası kızlar stres yapmayınnn rahat olun o gün gelınce hiç bise sizin isteğiniz dısında olmuyorrr ..

nill 15 günün kalmışşş senı bırakıp gıttıgımde 2 ay vardııı

aynen canım benim bende o kadar hazırlandım, dış çekimimde bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı, düğünüm dış mekandaydı yine yağmur yağdı ne kadar özenirsek sanki o kadar kötümü oluyor ne bileyim. Kızlara sadece bunu önerebilirim, Kul kurar kader gülermiş canlarım.

doğum kontrol hapını bende düşünüyorum ama benim adetim çok dengesiz bir ay 11 de oluyorsam öteki ay 30.unda ondan doktora gitmem lazım ki düğünüm ve balayım güme gitmesin

günaydınn kızlarrr
nasılsınızzzz,
*
nilll artıkk çok gelmiyosn topiğeee nerelerdesinnn

gülintoş sen yoktun devam edemedikk içimiz elvermedi sen yokkenn

İşlerim çok yoğundu canım şu son bir kaç gündür. Az önce hepsini noktaladım çok şükür, rahat rahat hafta sonuna başlayabilirim. Hafta başına da işim kalmadı pek böylece.

aminn ayça

aramızda km ler olduğunu da dip not olarak söyleyivereyim barii

ayy yarın inşallahh

**
kızlar bu arada düğünden önce doğum kontrol ilacına başlicakmısınız ??

Canım ben doğum kontrol hapı kullanıyorum şuan, benim ilk başta ki sebebim düğün tarihine yakın adet tarihimi bileyim istemem di,çünkü muhtemelen düğün günü adetimin de ilk günü olacaktı.Önce bir jinekoloğa gittik nişanlımla bizim fikirlerimizi aldı. Nişanlım evliliğin ilk zamanlarında korunmak istemediğini eğer mümkünse benim korunmamı istedi. Doktorum da bunun mümkün olduğunu söyleyerek tüm hormon testlerini yaptı öncelikle.Bu sırada da nişanlımı da ürolojiye gönderdi.Nişanlım başta mırın kırın etti ama, çaresiz gitti.O da muayeneden geçti Bana Qlairista isimli hapı verdi doktorum.Hiç ara vermeden içiyorsun.Haplar renk renk içinde zaten.Her biri kadınların ay içerisinde ki hormon seviyelerine göre ayarlanmış. Son iki tablet beyaz tamamen hormonsuz yani, ve o günlerde de adet oluyorsun.Biz zaten kısa süre sonra bebek istiyoruz ama, en azından ilk aylarda beklenmeyen birşey olsun istemedik.
Ben hiç bir yan etkisini görmedim.Sadece ilk kutu bitene kadar, ara ara ufak kanamalar oldu.Damla damla şeklinde.İkinci kutuya başladığımda tamamen ortadan kalktı bu durum.Bunun dışında, ne kilo alımı, ne baş ağrısı, ne mide bulantısı ne de başka birşey yaşamadım.İlaç gayet açıklamalı.Unuttuğun zaman, ne yapman gerek, unuttuğun hap kaçıncı gün hapıysa ne yapılmalı falan hepsi çok açıklayıcı.

Benim bu konu da ki deneyimim bu, ancak asla hormon testi yaptırmadan ilaç kullanma.

korunma konusunda aslının yorumlarına katılıyorum kızlar, bide benim reglm 3 gün atıyordu eylülde 24 te oldum ekimde 27 de öyle öyle düğünüme denk gelecekti ki kasımda da 27 de oldum çok ilgincime gitti şimdi ağustos kaçta olduğuma baktım ağustosta 20 de olmuşum mesela 3 4 gün ata ata gidyoruz hayde bakalım korkuyorum o yüzden üdğünden 1 yada 2 ay önce mecburen başlayacağım

daha sonra balayından sonr ahap biterse daha kullanmayı düşünmüyorum diğer yöntemleri deneyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…