kadın 9 dan sonra başlıyo nikahlar dedii
9 dolu 21.30 boş dedi ama isim yazamıyolarmış
evraklarla gitmek lazımmış
nişanlımın canına okucam şimdii
kaç haftadır yalvarıyorum ara diee
nasibini aldıı hala da alıyorr
daha çenemden kurtulamazz yandıı
*
ben yarın sabah izin alayım madem yaa işlemler içinn
*
nil bana bi sıralama söylermisin
en kısa zamanda bitmesi için işlemlerin nasıl sıralandıraymm ?
canım sizin düğün izmirde mi olacaktı?
izmirde olacaksa sorun yapma bir İzmirli olarak izmirde düğünler en erken 9 da başlıyoyazın hava 9 da karardığından misafirler anca geliyolar o saatte ben izmirde yazın hiç 20.00 da başlayan düğün görmedim
Nikah işlemlerinin sırasından bahsediyorsun sanırımYani her yerde işlemler farklı işliyor.
1-İş çıkışı gidip vesikalık fotoğraf çektirdim.
2-Ertesi gün için sabahtan izin aldım, aile hekimime gittim "nikah işlemleri için sağlık raporu alacağım" dedim. Tabi ben kendi aile hekimimdeyken, eşimde kendi aile hekimine gitmişti aynı sabah. (Sonuçları aynı gün alalım diye böyle yaptık, yoksa zorunlu bir durum değil)
3-Sonuçların 3 gün sonra aile sağlık merkezinden alınması gerektiğini söylediler.
4-3 Gün sonra eşimle buluştuk, aile sağlık merkezine gittik. Sonuçları ve ciğer filmi falan işlemlerini halettik. Sağlık raporlarımızı aldık. (Ortalama bu işlemler yarım saat - 45 Dk sürdü)
5-Oradan kaymakamlığa gittik. (Artık herşey online olduğu için herhangi bir kaymakamlıktan bile alabiliyorsun her türlü evrağı),. Neyse memura vukuaatlı nüfuz cüzdan sureti istiyoruz dedik. O da bize "her ikimizinde kimlik bilgilerinin yazılı olduğu tek kağıtta bir izin belgesi verdi. (İkimiz beraber gittiğimiz için böyle vermiş. Tek gitsem normal vukuatlı suret verecekti).
6-Vesikalık fotoğraf ( 4 adet ) + Sağlık Raporu + Kaymakamlığın verdiği izin belgesi ile nikah memurluğuna başvurduk. 15 Dak falan sürdü sanırım burada da işimiz.
Olay bundan ibaret, senin ilk yapman gereken. Güzel bir vesikalık çekinmek (aile cüzdanında o resim oluyor çünkü), ve sağlık raporu işini halletmen.
Ve tabi, önce yapılacaklar ile ilgili prosedürleri öğrenmek için başvuracağınız belediyeyi arayıp bilgi almak. Forumda çok görmüşsündür, her yerde farklı uygulama.
selam kızlar
her ne kadar her seferinde kendi kendime selam verip hatır sorsam da yine sorayım.. nasılsınız nasıl gidiyo hazırlıklar?
nikah saatleri ayarlayamayanlar var sanırım..ayşenurcum eğer saat o kadar sorun yaratıyorsa başvurduğunuz belediyeden izin belgesi alıp o 3 ilçe dışındaki ilçelere de başvurabilirsiniz.. mesela biz izmirde ikamet ediyoruz nişanlımla ama nikahımızı eskişehirde kıyıcaz düğünde.. izin belgesi için para verilmiyor zaten..hayırlısı olsun şimdiden
bizim hazırlıklarda tam gaz devam ediyor..mutfağımız tadilatta şu an
yarında eskişehirden kayınvalidemle kayınpederim geliyooocumartesi alışverişe çıkıcaz inşallah
kadın 9 dan sonra başlıyo nikahlar dedii
9 dolu 21.30 boş dedi ama isim yazamıyolarmış
evraklarla gitmek lazımmış
nişanlımın canına okucam şimdii
kaç haftadır yalvarıyorum ara diee
Nasılsınız kızlar. Tünaydın
Ahh ahh seni çk iyi anlıyorum cnm
kızlarrr bnmde salonda nikahm kıyılck ve dğün 13.00 da başlıyor. bn 13.30 da kıylsın istedim amaa memur dediki, 14.00 da kıyılsın bi aksilk olur salona yetişemezseniz memur basar gider dedi.. hm de dawetliler yetişemeyeblr dedi.. her ihtimale karşı 14.00 a aldık ii mi yaptk geç mi blmiyorm :2:
vallahi uzaktan kırdım kafasını benimkininn
Nasıl becerdin bi anlatsana
önce bi güzel uyandırdım
sora kalaylamaya başladım
çocuk daha kendine gelemeden ben çarptımm
uyamasıyla evden çıkması arasında yarım saat var
belediyeye gitti şimdii
nasıl yapıyosan yap ama 21.30 u kaçırma didimm
Yazık kız, neye uğradığını şaşırmış
işimiz hallolduu
nikahımız 21.00 dee
Nasıl oldu anlatsana canım bi fikrimiz olsun. bana da 21:30 dediler belediyeden
vallahi nişanlım gitti halletti
ben nikahın kıyılacağı belediyeyi aradım
o ikameti olan belediyeye gitti halletti
çok iyi çok iyi o zaman ben de belediyeye gideyim en yakın zamanda. belki yüzyüze konuşunca halledebilirim
işimiz hallolduu
nikahımız 21.00 dee
en yakın zamanda diil hemen gidin bencee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?