'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

Tatlım Allah yardımcın olsun Bu huy gerçekten iyi bir şey değil. En güzel zamanlarınız, evlendikten sonrada bu alışkanlığına devam etmesi olası bir durum. Hakkınızda hayırlısı olur umarım

amin canım ben başına birşey geldi diye meraklanayım sabaha kadar uyumayayaım oda benı neden arıyorsun ben cocukmuyum dıye kavga cıkarsın gercekten cok sıkıldım bu durumdan

hakkınızda hayırlısı olsun Meryem :26::26:
kötü bi alışkanlık bu ama vazgeçiremiyosan bişe diyemiyorum açıkcası

Olay biraz fazla büyümüş. Benim en sinir olduğum şey, insanların sevgili yada nişanlıyken birbirlerinin sahipleriymiş gibi bir yere gidip gitmemesine izin verip vermemek. Ben sevgili olduğumuz süre içerisinde de, nişanlıyken de eşime hiç ağzımı açıp tek kelime etmedim. Çünkü erkekler, sıkıntıyı sevmiyorlar. Ne sevgiliyken ne de evliyken. Benim eşimde nişanlıyken, arkadaşları ile çıkar ertesi gün işe gideceği halde 3'lere 4'lere kadar kalırdı. Ben yatana kadar beni de arardı sık sık. Bu alışkınlığı beni korkutuyordu ama söze nasıl gireceğimi hiç bilemezdim. Birgün kendi söyledi "evlenince de arada bir ben çıkarım, sıkma beni" diye. Siz olsanız ne yapardınız? ben hiç sesimi çıkartmadım. "O zaman gelsin bakarız hayatım dedim"... Ve şimdi, eşimin bana söyledi "ben sana evlenince arkadaşlarla arada bir çıkarım demiştim ama, işten eve koşa koşa geliyorum. Kimseyi görmesem de olur."

Üzgünüm ama, maalesef bayanların çoğu duygularının esiri olup anlayışlı davranmanın ne kadar önemli olduğunu kavrayamıyor.
"İyi Bir Kadın ERKEĞİ Etkiler,Zeki Bir Kadın Onda İlgi Uyandırır, Güzel Bir Kadın Büyüler, Anlayışlı Bir Kadın İse Ona Sahip Olur."

Bu duruma gelmenize üzüldüm, ancak keşke yasaklamak yerine daha yapıcı daha yumuşak olmayı becerebilseydiniz. Erkeklerin bekarlık hayatı evlilik hayatı farklı oluyor, kız çocuğunun akşamları evde olması gerektiği kuralı erkek çocuklarında olmadığı için onlar daha özgür yetişiyor. Baskı ile değil güzel sözle ve anlayışlı bir bakış açısıyla herşeyi bambaşka yapabilirdin bence.

Biraz uzun oldu ama, burada evlenecek ve nişanlı olan diğer arkadaşlara da fikir olsun istedim yazdıklarım. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Nil tatlım söylediklerinin çoğunda haklısın ancak bu arada bir değil; melonun sıkıntısı her akşam bunu yapıyor olması.. "Ben yatana kadar beni de arardı sık sık" demişsin. Melonun nişanlısı değil aramak telefonuna dahi bakmamış. Misal benimki de hiç çıkmaz dışarıya, ben teklif ederim aşkım çık gez dolaş diye

Son düzenleme:
genelde insanlar dğeişmez
melonun nişanlısıda genelde benzer şikeyetlerde
daha önce de atacaktı nişanı
daha geçen gün telefonu kapalıydı
şarj bitti dedi

zaman içerisinde ben büyük sorun olacğaına inanıyorum
yol yakınken
daha zor şeyler yaşamadan
vazgeçmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum
sonuçta dul olmak ayrı
nişan atmış olmak çok ayrı
memleketimizde ne kadar modern olunsa da dul kadına farklı bakılıyor

ki kahve kültürü bu kadar çok olan bir adamın ilerde şiddet kulanacağını da düşünüyorum

hakkınızda hayırlısı olsun Meryem :26::26:
kötü bi alışkanlık bu ama vazgeçiremiyosan bişe diyemiyorum açıkcası

vazgecmıyor ustelık gıttıkce kotulesıyor yanı ıpın ucunu kacırdı

nil canım tesekkur ederım ama malesef bulundugu semt ve arkadasları sayesınde bır suru mahkemeye cıkmak zorunda kaldı sureklı basına bela acrılar ınatla hala onlara yaklasıyor arayıp haber verse bende tmm derım ama aksam 7den sonra telefonlarını acmıyor ben surdayım ben burdayım yok yanı acıl bırsey olsa ulasamıyoruz bırde telefonu bozuk bıraz sımdı onu bahane yapmaya basladı gıttıkce sacmalıyor haftada bır gun neyse ona bırsey demıyordum zaten her aksam gıdıyor kahveye ama 11de kalkıp evıne gıder sımdı resmen bırahanede yatıyor uykusuz yorgun ıse gıdıyor hatta keyfıye gıtmıyor bazen

melo34 canım inan çok üzüldüm, çok iyi düşün bir karar vermeden önce, daha öncede böyle olmuştu barışmıştınız. Şimdide geri adım atacaksan nişan atma derim. Dediğin gibi bu sefer nasıl olsa affeder diye istediği gibi davranmaya devam eder. Hiç üzme kendini canım, mevlam herşeyin hayırlısını yaşatır.

Bu arada söylediklerimi yanlış anlamasın kimse
herkesin ortamı vs ayrıdır ama

bende benzer süreçleri yaşadığım için bu kadar net konuşuyorum
ben yalvarıyrdum bi ara
bana yalan söyle evdeyim de
nerde olursan ol diyordum
her aradığımda khvedeyim demesi delirtiyordu
konuşma tarzı ona göre

alkole çok karşı bir insan değilim gider adam gibi içersin
anlarım ama
ayyaşlar gibi
kıyı köşedeki biranelerde içilmesi vs bana çok yanlış geliyor
sonuçta bi hayatın sorumluluğunu alıyorsun

Zor bir durum, ben sadece kendi bakış açımı dile getirdim. Tabi ki yaşanılanlar farklı kişilikler farklı doğal olarak verilen tepkiler ve sonuçlarda farklı. Mesela ben şeye de takıldım "bana çocuk gibi davranma" gibi bir şey söylemiş galiba. Bu da önemli bir detay, demek ki annesi gibi fazlaca üzerine gelindiğini düşünmüş. Belki de inadına açmıyor telefonu, yada mesajlara özellikle cevap vermiyor. Çünkü duyacağı cümleleri zaten biliyor. Tekrar tekrar duymak istemedi büyük ihtimal.

Sakın yanlış anlaşılma olmasın, niyetim Meryem'i suçlu çıkartmak değil. Keşke biraz daha anlayışla yaklaşsaydı, daha mı başka olurdu? demek istiyorum. Yoksa, bende istemem evlendikleri zaman da bu huyu devam edip, eşini evde bırakıp kahvede sabahlasın. Bunun da doğruluğu yok çünkü.

düğün yaklaştı pazar gunu gıdıp eksıklerımızı alalım dıyorum kahveye gıdıyor aksama kadar cıkmıyor aksam 9da ne var dıye arıyor arkadaslar ne var bu kahvede ben anlamadım babası bıle bana sıkayet edıyor gormemek ıcın onu erkenden dukkanı bırakıp eve gıdıyorum kızım rızkınızı orda arkadaslarına yedırıyor dıye ben cok soyledım ona gel guzel arkadaslarımız olsun beraberce goruselım kabul etmez arkadasım yok der benım kuzenlerım var onlarla gorusmek ıstemez bırakalım 3 gun cıkmaz kahveden nısandan once bende ses cıkarmıyordum ama bakıyorum ıyıce abarttı ben yapma dedıkce ınat yapıyor sankı hele o telefonu mesgule almıyormu seytan dıyor gıt yar beynını

ben artık herseyı beklerım gercekten bu aman bosvereyım affedeyım dıyecegım bır konu olmaktan cıktı ben bahcelıevlerde oturuyorum o kasımpasada avcılar da ev tutalım dedım kabul ettı gecen hafta dıyorkı annene yakın olsun ben eve gelmezsem sen annende kalırsın evlenınce duzelmek yerıne benı emanet edebılecek yer ayarlıyor buda zoruma gıttı acıkcası neden evlenıyoruz kı seks yapmak ıcınse baskası ıle evlenebılır bu kadar borc altına gırmemıs olurduk

O zaman durum benim anladığımdan biraz daha farklı bir boyutta, ben diğer söylediklerimi geri alıyorum. Bu durum gerçekten vahim bir hal almaya başlamış, seni de bu karanlığın içine çekmesine müsaade etme bence. Zor bir karar olacaktır mutlaka ama, bence yol yakınken dönmelisin.

Hayat ne yazık ki çok zor
bazen zor karar verip dimdik durmak lazım
zaten sonrası ferahlık mutluluk oluyor
2 mendil eskir
3 gün kalbin acır
sonra ohh be dersin
iyi ki yapmışım
şimdi rahatım mutluyum

Meryem tatlım nişanlının bilmediğin bir derdi falan olabilir mi :26:

borçlar var sadece zaman azaldı ama bu gecelerı mesaı yapıp ertesı gun oyun oynayarak kaybetmesını gerektırecek dert degıl kı

o kadar yıprandım kı süreklı aynı seylerı tekrarlıyor sureklı aynı sey

nil dediğim gibi gitsin tabi ki zaten her aksam gidiyor 11de kalkıp evıne gıdıyor ben buna kızmıyorum cay corba ıcer arkadasları ıle gorusur kafası dagılır ama beyoglu gıbı her turlu pıslıgın oldugu bır semtte sabah 5e kadar ıkı gunde bır serserı gıbı dolasması olmaz ben arkadaslarını tanımıyorum soruyorum kım var yanında falan fılan dıyor yanı ben bahcelıevlerde oturuyorum o kasımpasada avcılar da ev tutalım dedım kabul ettı gecen hafta dıyorkı annene yakın olsun ben eve gelmezsem sen annende kalırsın evlenınce duzelmek yerıne benı emanet edebılecek yer ayarlıyor buda zoruma gıttı acıkcası alısmıs kudurmustan beterdır

bende alkol alıyorum hatta cogu zaman bırlıkte gıder ıcerız cokta keyıflı oluyor ben gprsten bakmasam bılmıycem nerde oldugunu alşlahtan onu kapatmamıs en azından bır mesaj atsa arkadaslarımla su saate kadar takılıcam bende rahat uyusam nerde acaba bırseymı oldu kavgayamı karıstı cunkı bırahanede ve kahvede sureklı kavga cıkıyor

canım farklı bakıs acısına ıhtıyacım var zaten hanı ben yanlısmı yapıyorum dıye o yuzden paylaştım mercımegın annesı :) senı boyle tatsız konularda uzmek ıstemıyorum mercımek stres olmasın zaten sen sımdı duygusalsın

Melo34 acaba kötü alışkanlıklarımı var, olmaz dememek lazım. Sonuçta anlattıklarına bakılırsa herşeyi boşvermiş, evlilik yolunda yapacak o kadar çok şey varken sabahlara kadar öyle ortamlarda olması benim aklıma bunları getirdi. Böyle yerler en iyi insanı bile yoldan çıkarır.Sen böyle şeylerden şüpheleniyormusun.

meryemcim senin yazdığını da konu hakkında diğer görüşleri de okuma şansım oldu.. tatlım fikirler ne yazık ki bir.. ama kimin söylediğini kaçırdım özür dilerim ama dul olmaktansa nişan atmak ne yazık ki dar görüşlü ülkemizde daha hoş karşılanır.. Allah canını sağ etsin.. Bedeninden sıhhatini almasın da herşeyin çaresi var.. ben "evlenince değişir" kalıbına kesinlikle inanmıyorum!! ne yazıktır ki tek değişiklik seks hayatınız olur.. bunalmış olabilir bunaltmış da olabilirsin amenna.. ama hiç bir sebep seni böyle dış kapının dış mandalı gibi nitelendirmesine müsade etmez.. ne demek annene yakın olsun gece gelmezsem..?? arkadaş hayat birleştiriyorsun.. rızasız gönülsüz nereye gidebileceğini sanıyorsun sen?
Rabbim her kararında yardım etsin sana.. zor biliyorum ama.. gelecek için geçmişe veda etmek gerekir bazen..

Diyicek söz bulamadım melocum cok uzuldum gercekten böyle olmasına cokta az zaman kalmıs o kadar hazırlık hayaller sen hep onu merak etmişin sankı bı kac gun hıc aramasan o senı merak etse nasıl olur bılemedım hıseettrdıgını anlar belkı herşeyi bitirmeden önce cok iyi düşün canım

Şuan bisküvi yiyorum o yüzden stres olmaz merak etme :)) Üzme kendini demek geliyor içimden ama, bunu yapamayacağını biliyorum. Umarım vereceğin karar, atacağın her adım seni daha güzele götürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…