'Tahmini veya Kesin 2013-2014 yılı gelincikleri hadi buraya gel gel çekinme !

Günaydın kızlar, herkese hayırlı Cumalar

Aranizda oldukca yeniyim, bakiyorum yazanlara da gayet tecrubeli bilgi verebiliyorlar sorulan sorulara. Benim de mayis ayinda dugunum olacak. 13 yildan sonra turkiyeye geri donecegim almanyadan. Zaten son yaklasik uc aydir babamin hastaligi sebebiyle turkiyedeyim. Ama memleketimde degilim malesef. Size sunu sormak istiyorum, kina adetlerine gore erkek tarafinin kinada yapmasi gerekenler nelerdir? yani simdilik biz ancak kina salonunu tuttuk bir de muzigi ayarladik. geride kalan kina elbisesidir kina tepsisidir cerezdir kinalardir bunlari biz mi yapicaz yoksa erkek tarafi mi? hani bileyim ona gore pot kirmayim istiyorum. bu arada damat samsunlu, ben sinop. ama hic bilmiyorum gelenekleri filan.

günaydın kızlar, hayırlı cumalar
yine bir haftanın sonuna geldik çok şükür

Gunaydin kizlar hayirli cumalar

17/11/2009➰11/05/2014 💏👰 yeni hayata merhaba

merhabaa,
normalde kıyafet, çerez, kına işini erkek tarafı yapar ama karadeniz tarafında adetler değişir mi onu bilemiyorum
ayrıca babanıza çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:
hııı hııııı evettt
azalsın bitsin gariii ya huu

ateş baca barut duman

Merhaba hayırlısı olsun
Babanıza da geçmiş olsun.

Biz de salon tutmuştuk.Damadın giyeceği kıyafetleri almıştık.Kına halayı için şal almıştık ..

Erkek tarafı gelinin abiyesini,bindallısını,kınasını,sepetleri,çerezleri almıştı.

kızlarr nasılsınızzzzz

ben çok şükür gayet iyiyim canım bu akşam mutfağımızı temizlemeye gidicez, belki de hayatımda ilk defa temizlik yapmaya bu kadar hevesliyim mesai bitse de gitsek

sen nasılsın, nasıl gidiyor hazırlıklar?

cevabin icin cok tesekkur ederim. benim henuz kina elbisem alinmadi. bindalli giymeyi de istemedigim icin alinmayacak zaten. onun yerine gecenin sonuna kadar kina elbisemi giyecegim, sadece kina yakilirken basima kirmizi ortu ortulcek. ellerime de kina yakilmasini istemedigim icin extra eldiven filan alinmasi fuzuli geldi bana. ama tek elimde avuc icine kucuk bi altin sigcak kadar yakilacakmis adete gore. o zaman erkek tarafinin almasi gerekenler kina tepsisi cerezler ve kina kutulari mi?

Aman sakın diyim, ben öyle bir hata yaptım eskiden, zaten görüntü felaket, öyle resimlerde, televizyonda falan süper göründüğüne bakma. Dünyanın parasını vermiştim o zaman, tek kelime ile berbat yani. Üstelik çıkartması daha da sorun. Bütün kendi tırnakların mahvoluyor altta.Aman sakın diyim. Bir süre tut kendini, yeme tırnaklarını güzelce de manikür yaptır düğüne kadar 10 günde 1 defa falan, toparlar kendini tırnakların. Hiç yazık etme ne parana ne de kendi tırnaklarına benden söylemesi

Babanıza çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.

Her yerin adeti farklı, ya da insanların kendi aralarında ki anlaşmaya bağlı. Benim kınamın tüm detaylarını ailem karşıladı. Kına yeri-müzik-abiyem-kaftanım-dağıtılacak şeyler (çerez-lokum-hediyelik). Biz böyle anlaşmıştık eşimle, ailelerde hiç sorun etmedi böyle mevzuları. Eşim sadece yakılacak kınayı aldı o kadar.
Adetlere gelince; kına yeri-müzik, kına hediyelikleri,kına sepeti vs aksesuarlar kız tarafına; gelinin abiyesi-kaftanı-kına da dağıtılacak çerez-lokum, yakılacak kına erkek tarafına aittir.

Şimdiden mutluluklar.

bu halimizi annelerimiz görse şaşarrr
ben de iyiyim canımm
hazırlıklar da iyi şükürr
bütün çeyizimi döktük artık
koca salon bana ayrıldıı
nasıl gitcek onlar bilmiyorummmm

Günaydın millet
Herkese hayırlı cumalar
Bugün herkes çk enerjik gliba:118::119::122::124:

cuma bebek bugünn cumaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…