• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahta kurusu laneti

trntubaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
1
Arkadaşlar merhaba, kayınvalidemin evinde tahta kurusu var. Ramazanın başından beri uğraşıyorlar temizlemek için. Bu süre zarfında görüşmedik. Şimdi bayram geliyor evlerine nasıl gideceğim onu düşünüyorum. Kıyafetlerle kendi evime gelir mi? Ufak çocugum var. Hiç görüşmemek mi mantıklı? Dışarıda buluşsak yine gelir mi? Allah rızası için bilen yaşayan birileri varsa yazsın.

Giysiyle bulaşır. Gitmeseniz daha iyi ama gitseniz dahi giysileri hemen yüksek ısıda yıkayın. Hatta bir sürü balkonda havalandırıp öyle yıkayın.
Neden ilaçlama yapmıyorlar ki? İyi bir ilaçlama firması yuvasını bulup kökünden kurutabilir

Tahta kurusu illallah ettiren bir şey. Hele bir de ahşap parke varsa asla bitmez diyorlar. Gitmeyin bence. Onlar da gelmesin.

Giysiyle bulaşır. Gitmeseniz daha iyi ama gitseniz dahi giysileri hemen yüksek ısıda yıkayın. Hatta bir sürü balkonda havalandırıp öyle yıkayın.
Neden ilaçlama yapmıyorlar ki? İyi bir ilaçlama firması yuvasını bulup kökünden kurutabilir
Dışarda görüşsekde mi gelir?

Tahta kurusu asla bitmeyen bir şey demişti bir ilaçlama şirketi. Başlarına gelen bir olayı anlatmıştı. Ev ilaçlanmış, evi kapatmışlar, 2 kez tekrarlanmış, aile geri geldiğinde tekrar çıkmış. Depo kiralayıp eşyaları depo içinde ilaçlamışlar, evi de boşken ilaçlamışlar. Bunu defalarca tekrarlamışlar ama bitmemiş. Adam evi satmış en sonunda.

Tahta kurusu asla bitmeyen bir şey demişti bir ilaçlama şirketi. Başlarına gelen bir olayı anlatmıştı. Ev ilaçlanmış, evi kapatmışlar, 2 kez tekrarlanmış, aile geri geldiğinde tekrar çıkmış. Depo kiralayıp eşyaları depo içinde ilaçlamışlar, evi de boşken ilaçlamışlar. Bunu defalarca tekrarlamışlar ama bitmemiş. Adam evi satmış en sonunda.
Ya ne yapacağım hiç görüşmeyecek miyiz anlamadım gitti kaç aydır görüşmüyoruz zaten. Dışarda görüşsek de bulaşır mı ki? Ben çok okudum araştırdım internetten hepsini biliyorum.

Kiyafetle, valizlerle, cantalarla, ayakkabiyla, o eve giren her esyayla tasirsiniz kendi evinize. Onlar size gelse yine ayni sekilde tasirlar.

Ayrica tahta kurusu ısırığı cok ciddi alerjiye sebep olabiliyor. Ben yurtdisinda yasadim, alerjinin ikinci gunu butun vucudum su kabarciklari dolunca erken kesip döndüm ve aylar suren bir tedavi sureci basladi. Aman diyeyim

Eşim yurtlu okulda çalışırken evde bir kaşıntı kabarma durumu oldu. Ne böceği göremedim emin olamadım ama ilaçlama firması tahta kurusunda yuvayı tespit ederlerse üç kere ilaçlamayla kesin kurtuluş olacağını söyledi. Bizimki pire gibi bir şeydi bence iki ilaçlamada kurtulduk sağda solda böcek de görmedik ilaçlamadan sonra küçük bir böcek olduğunu düşündük ondan.
Ama cidden bela bir tür.

Kiyafetle, valizlerle, cantalarla, ayakkabiyla, o eve giren her esyayla tasirsiniz kendi evinize. Onlar size gelse yine ayni sekilde tasirlar.

Ayrica tahta kurusu ısırığı cok ciddi alerjiye sebep olabiliyor. Ben yurtdisinda yasadim, alerjinin ikinci gunu butun vucudum su kabarciklari dolunca erken kesip döndüm ve aylar suren bir tedavi sureci basladi. Aman diyeyim
Evet çok ciddi bir şey bende farkındayım. Eşim ben giderim sen gelmezsen gelme diyor bana ne yapacağım şaşırdım. 1 aydır temizliyorlar. Bayramda kıyafetleri dezanfekte edip dışarda görüşsek onlarda aynı sekilde kıyafetlerini yıkayıp gelse valla benim psikolojim bozuldu. Ufak bebeğim olmasa umrumda olmaz ama bana gelirse mahfolurum

Tahtakurusu çok lanet birşey, kıyafetlerle bile geçer. Sizin yerinizde olsam asla görüşmezdim, uzun zamandır görüşmedik vs diyorsunuz ama size bulaşırsa çok uğraşacaksınız bence biraz daha erteleyin. Onlar da evi bir ilaçlatsınlar, ilaçsız mümkün değil dip köşe temizlikle falan.

Bizim eve de dışardaki kıyafetle gelmişti, günlerce kaşındık, vücudumuzda öbek öbek kırmızılıklar vardı, ilaçla kurtulduk o dönem. Kendimiz de ilaç sürdük vücudumuza kızarıklıklar geçsin diye.

Tahtakurusu çok lanet birşey, kıyafetlerle bile geçer. Sizin yerinizde olsam asla görüşmezdim, uzun zamandır görüşmedik vs diyorsunuz ama size bulaşırsa çok uğraşacaksınız bence biraz daha erteleyin. Onlar da evi bir ilaçlatsınlar, ilaçsız mümkün değil dip köşe temizlikle falan.

Bizim eve de dışardaki kıyafetle gelmişti, günlerce kaşındık, vücudumuzda öbek öbek kırmızılıklar vardı, ilaçla kurtulduk o dönem. Kendimiz de ilaç sürdük vücudumuza kızarıklıklar geçsin diye.
görüşmedik evet 1 aydır görüşmüyoruz. Dışarda görüşsek problem olur mu acaba

görüşmedik evet 1 aydır görüşmüyoruz. Dışarda görüşsek problem olur mu acaba

Ben olacağını düşünüyorum. Karşı taraf kökten genel bir ilaçlama ve temizlik yapmadıysa her şekilde bulaşabilir. Bir de küçük bebek var evde, yapmayın etmeyin, ne olacak 1 aydır görüşmemişsiniz, huzurunuzdan önemli mi? Azıcık daha beklesinler. Temizlik ve ilaçlama yapsınlar en acilinden. Kaşıntıdan uyutmuyor adamı, bebeği rahatsız edecek. Neyse yinede siz bilirsiniz.

Ben olacağını düşünüyorum. Karşı taraf kökten genel bir ilaçlama ve temizlik yapmadıysa her şekilde bulaşabilir. Bir de küçük bebek var evde, yapmayın etmeyin, ne olacak 1 aydır görüşmemişsiniz, huzurunuzdan önemli mi? Azıcık daha beklesinler. Temizlik ve ilaçlama yapsınlar en acilinden. Kaşıntıdan uyutmuyor adamı, bebeği rahatsız edecek. Neyse yinede siz bilirsiniz.
Yaptılar her gün buhar ve temizlik yapıyorlar. Öncesinde kayınvalidem ısırılıyordu ve bize gelip gidiyordu kendini alerji oldu sanıyordu. Daha bilmeden. Bence bu olay yeni değil 3-4 aylık bir süreç onlarda geç farketti. Fark ettiklerinden beri ilaçlayıp hergün buhar yapıyorlar kıyafetlerini yıkıyorlar. Konusuyoruz bitmedi tam olarak azaldı diyor kayınvalidem. Şu an korkuyorm zaten ne onlar geldi ne biz gittik. Nerden bulaştı onlara bilmiyorum çok zor bir durum

Görüşmeyeceğim zaten. Dışarda görüşsek sorun olur mu diye sordum aslında. Neyse yapacak bir sey yok tamamen kurtulsunlar öyle görüşürüz elbet

Bir de çocuğun bacağında şöyle bir kızarıklık oluştu bu tahta kurusu ısırığı mıdır?

Eklentiler

• IMG_7218.webp
    IMG_7218.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 142
Bir de çocuğun bacağında şöyle bir kızarıklık oluştu bu tahta kurusu ısırığı mıdır?

Fotoğraftan tam anlayamadım, yakın zamanda görüşme ve temas oldu mu? Onların evinden sizin eve gelen herhangi birşey?
Birkaç gün takip edin, eğer çocuğun tüm vücudunda küçük kırmızılık ve ısırıklar görürseniz önlem alın hemen. Şuanda vücudu nasıl? Kaşıntısı ya da başka yerinde kızarıklık var mı?

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir? — Dekorasyon Önerileri & Trendler,  Kendin Yap Fikirleri | Armut.com Blog

Bizim vücut böyleydi yaklaşık 3 hafta, zor kurtulduk. İlaçlar sürdük bembeyaz yapardı vücudumuzu ailecek mumya gibi otururduk evde.

Ay okurken bile kaşıntı tuttu. Yıllar önce bizim evde neler yapmadık bir türlü gitmedi. Resmen tahta kurusu ile yaşıyorduk. Meğer üst koşuda varmış. O taşınıp gidince Tahta kurusundan kurtulmuştuk. Komşularda falan varsa evi de ilaçlasanız yeniler yani

Fotoğraftan tam anlayamadım, yakın zamanda görüşme ve temas oldu mu? Onların evinden sizin eve gelen herhangi birşey?
Birkaç gün takip edin, eğer çocuğun tüm vücudunda küçük kırmızılık ve ısırıklar görürseniz önlem alın hemen. Şuanda vücudu nasıl? Kaşıntısı ya da başka yerinde kızarıklık var mı?

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir? — Dekorasyon Önerileri & Trendler,  Kendin Yap Fikirleri | Armut.com Blog

Bizim vücut böyleydi yaklaşık 3 hafta, zor kurtulduk. İlaçlar sürdük bembeyaz yapardı vücudumuzu ailecek mumya gibi otururduk evde.
Hayır yok başka bir yerinde. Takip edeceğim. Kaşıntısı da yok. Çok korkuyorum inşallah bir sey olmaz

Back
X