Tahtakurulari, uykusuzluk ve zayiflayan psikolojim

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.854
12.419
363
Merhabalar hanimlar. Benim evimde iki hafta once tahtakurusu baskini oldu. Zirai guclu bir ilac aldim suya karistirilan. Baska bir gerec bulamadigim icin spreyleyecek (koyde yapiyorum dukkanlar kisitli) cicek sulama kabina koyup onunla butun evimi ilacladim. Evim buyuk ve bahceli o yuzden tum gunumu aliyor. Ve iki hafta sonra yani bu hafta geri geldi allahin belalari. Geceleri uyuyamiyorum ve gunduz de evden calistigim ve 8723 toplantiya katildigim icin gunduz de uyuyamiyorum. Yarin tekrar her yeri ilaclayacagim. Yalnizim psikolojim bozuk kafayi yemek uzereyim. Ailemi en son ekim 2019da birkac gun gordum. Beraber denize gittik ve ben plajda bile proje yazmaktan iki cift laf edememistim. Babam turkiye'de koronanin en yuksek risk gruplarindan birinde. Yalniz yasiyorum haftalardir kimseyle konusmadim. Depresyonda filan degilim ama cok gergin ve sinirliyim. Burada "gezmek istiyorum :KK43:( dugunum ertelendi :KK43:(" filan yazanlari gorunce oldurmek istiyorum bu kadar sorumsuz olunabilir mi ya filan diye isyan ediyorum. Bu kadar sinir normal degil ama tahtakurulari ve o durmaksizin biseylerin isirmasi hali kafayi yedirtti bana. Psikolojimi nasil duzeltecegim?

Not: Biliyorum dert kiyaslama icerisine girmem, "insanlar neden suna uzuluyor, buna uzuluyor, ne sorumsuzlar" filan demem cok sacma bisey (kaldi ki benim de derdim BOCEK :D ). Ama iste zaten cevremizdeki sevdigimiz ettigimiz arkadaslarimiza dedigimiz seyler degil bunlar, en gizli sakli, kendimize bile itiraf etmedigimiz, anlik dusunceler. Burada sansursuz, anonim, cok serbest bir ortam oldugundan yazdim. Dugunun ertelenmesi kesinlikle uzucu ve sinir bozucu bir durum mantikli dusununce, bundan muzdarip olup bu konuyu okuyan arkadaslardan cok ozur diliyorum. Belki de 7 senedir sevgilim olmadigindan ciftlere icten ice biraz kurulmaya basladim bana neyse yani beni ne ilgilendiriyorsa. Ama normal bir psikolojide olsam inanin boyle dusunmem zaten bu anormal psikolojimden dolayi konu actim.

Son düzenleme:
Merhabalar hanimlar. Benim evimde iki hafta once tahtakurusu baskini oldu. Zirai guclu bir ilac aldim suya karistirilan. Baska bir gerec bulamadigim icin spreyleyecek (koyde yapiyorum dukkanlar kisitli) cicek sulama kabina koyup onunla butun evimi ilacladim. Evim buyuk ve bahceli o yuzden tum gunumu aliyor. Ve iki hafta sonra yani bu hafta geri geldi allahin belalari. Geceleri uyuyamiyorum ve gunduz de evden calistigim ve 8723 toplantiya katildigim icin gunduz de uyuyamiyorum. Yarin tekrar her yeri ilaclayacagim. Yalnizim psikolojim bozuk kafayi yemek uzereyim. Ailemi en son ekim 2019da birkac gun gordum. Beraber denize gittik ve ben plajda bile proje yazmaktan iki cift laf edememistim. Babam turkiye'de koronanin en yuksek risk gruplarindan birinde. Yalniz yasiyorum haftalardir kimseyle konusmadim. Depresyonda filan degilim ama cok gergin ve sinirliyim. Burada "gezmek istiyorum :KK43:( dugunum ertelendi :KK43:(" filan yazanlari gorunce oldurmek istiyorum bu kadar sorumsuz olunabilir mi ya filan diye isyan ediyorum. Bu kadar sinir normal degil ama tahtakurulari ve o durmaksizin biseylerin isirmasi hali kafayi yedirtti bana. Psikolojimi nasil duzeltecegim?
Herkesin derdi kendine göre büyük.

Benim evi de karınca bastı temizliyorum temizliyorum yine geliyo. Artık temizlemiyorum. Zaten 2 gun sonra taşınıyorum. Onlar benim gobegimde, saçımda, sırtımda geziyor. Bende üstlerine basıp geçiyorum. Öyle çalkantılı bir ilişki...

Herkesin derdi kendine göre büyük.

Ya cok dogru. Kaldi ki benim de oyle buyuk dertlerim yok yani. Ve cidden ben eskiden boyle bir insan degildim, kimseye karismamak, kimseyi yargilamamak konusunda ilkeleri olan biriydim. Ama su an, dugunu ertelendigi icin sikayet eden insanlar ozellikle sinirimi bozuyor. Oysaki mantikli dusununce aslinda gayet uzucu bir durum. O kadar planlamissin, hayatinin en buyuk adimi, ve belirsiz bir tarihe erteleniyor, sinir bozucu aslinda. Ama ben kendim bekar oldugum icin ve 7 senedir filan da sevgilim olmadigi icin "ne oluyor evlenince baslari goge egiyor herhalde" filan gibi haset dusunceler icerisine giriyorum. Mesela gecen bir arkadasim Adana'da sey dedi, burada davul zurna dugun yapiyorlar, ve polise sikayet ettim, ve polis beni azarladi. Yani saatlerce o polislere, o dugunu yapanlara, yedi cedlerine kufrettim. Sorumsuzca davranislar. Babam buyuk bir risk altinda olmasa koronadan dolayi, umursamazdim bu kadar belki.

kız aşkolsun düğünü ertelenip üzülenlerden biri de benim. Herkesin kendine derdi büyüktür. sen de aynı durumda olsan emin ol çok üzülürdün. Çünkü dışardan bakınca küçük gibi görünse de bir anda bütün plan ve hayallerinin başına yıkılmasına üzülmek sorumsuzluk değil ki. Bir hayal ne olursa olsun iş olur evlilik olur vs , o hayalin insanın başına yıkılması insanı derin sarsan üzücü bir durumdur. Şu an hepimiz corona dolayısıyla türlü türlü sıkıntılar zaten yaşıyoruz. Düğün arefesinde olanlar coronadan doğan sıkıntıları çekmiyor değil yani. Düğün arefesinde olanlar bir de üstüne hayalleri suya düştüğü için bu saydığınız sıkıntılara benzer ama tabi farklı olan sıkıntıların üzerine , ekstra bir üzüntü içinde oluyor.
Düğün arefesinde olanlarında yalnızlık aile görememe , nişanlısını görememe hatta onunla tartışma. Yalnızlıktan korkma evde tek bunalma , işsizlik, ekonomik sıkıntılar, sağlık sıkıntıları bir sürü problemleri var .
En azından başına yıkılmış bir hayaliniz yok. Bir nebze olsun düğün arefesindekilere göre şanslısınız bile denebilir yani. Kimseyi öldürmeyin rahat olun .

kız aşkolsun düğünü ertelenip üzülenlerden biri de benim. Herkesin kendine derdi büyüktür. sen de aynı durumda olsan emin ol çok üzülürdün. Çünkü dışardan bakınca küçük gibi görünse de bir anda bütün plan ve hayallerinin başına yıkılmasına üzülmek sorumsuzluk değil ki. Bir hayal ne olursa olsun iş olur evlilik olur vs , o hayalin insanın başına yıkılması insanı derin sarsan üzücü bir durumdur. Şu an hepimiz corona dolayısıyla türlü türlü sıkıntılar zaten yaşıyoruz. Düğün arefesinde olanlar coronadan doğan sıkıntıları çekmiyor değil yani. Düğün arefesinde olanlar bir de üstüne hayalleri suya düştüğü için bu saydığınız sıkıntılara benzer ama tabi farklı olan sıkıntıların üzerine , ekstra bir üzüntü içinde oluyor.
Düğün arefesinde olanlarında yalnızlık aile görememe , nişanlısını görememe hatta onunla tartışma. Yalnızlıktan korkma evde tek bunalma , işsizlik, ekonomik sıkıntılar, sağlık sıkıntıları bir sürü problemleri var .

Yaaaa cok ozur dilerim. Cok haklisiniz! :( Sizin konunuzu gordum ama onu kast etmemistim!!! Cok utandim su an. Ben daha cok Adana'da bir arkadasim var ve davullu zurnali dugune sahit oluyor tum mahallenin katildigi. Onu polise sikayet ediyor. Polis de arkadasimi azarliyor. O olaydan daha cok biraz bilendim.

Yani cok haklisiniz ve hayallerinin, tum planlarinin, ustelik belirsiz bir tarihe ertelenmesi cok zor bir durum. Dedigim gibi zaten buna bilenmem, sinirlenmem, iyice psikopatlasan ruh halimden kaynaklaniyor... 31 yasindayim ve 7 senedir sevgilim yok, bundan dolayi evli ve nisanli insanlari icten ice kucumsemeye basladigimi "hah, noluyor sanki, b.k var evlenecek" filan dedigimi fark ettim. Ha normal mi? Asla degil. Ben normalde boyle bir insan miyim? Bence degilim bence daha normal bir insanim. Zaten bu dusuncelerimden utandigim icin konu actim :( Kirdiysam cok ozur dilerim...

En azından başına yıkılmış bir hayaliniz yok. Bir nebze olsun düğün arefesindekilere göre şanslısınız bile denebilir yani.
Eee siz de şimdi arkadaşın derdini kucumsuyorsunuz.

Kendisi Afrika'da çalışıyor. Avrupa"da değil Afrika'da. Babası risk grubunda ekim 2019 dan beri ailesini göremiyor. Her şeyi bırakın şu ortamda şu dönemde ailesinden uzak başka bir ülkede olmak bile kafayı yedirtir insana. Size göre şanslı değil yani.

Yaaaa cok ozur dilerim. Cok haklisiniz! :KK43: Sizin konunuzu gordum ama onu kast etmemistim!!! Cok utandim su an. Ben daha cok Adana'da bir arkadasim var ve davullu zurnali dugune sahit oluyor tum mahallenin katildigi. Onu polise sikayet ediyor. Polis de arkadasimi azarliyor. O olaydan daha cok biraz bilendim.

Yani cok haklisiniz ve hayallerinin, tum planlarinin, ustelik belirsiz bir tarihe ertelenmesi cok zor bir durum. Dedigim gibi zaten buna bilenmem, sinirlenmem, iyice psikopatlasan ruh halimden kaynaklaniyor... 31 yasindayim ve 7 senedir sevgilim yok, bundan dolayi evli ve nisanli insanlari icten ice kucumsemeye basladigimi "hah, noluyor sanki, b.k var evlenecek" filan dedigimi fark ettim. Ha normal mi? Asla degil. Ben normalde boyle bir insan miyim? Bence degilim bence daha normal bir insanim. Zaten bu dusuncelerimden utandigim icin konu actim :KK43: Kirdiysam cok ozur dilerim...

🤗🤗🤗
Ya zaten o düğünü yapanlar tamamen suçlu ona bir şey diyemem. Ben düğünü bu olaylar varken veya yasaklar varken yapma taraftarı asla değilim ki o bahsettikleriniz gibi de bir düğün yapmam. Benim tek temennim bir an önce bitmesi o şekilde yapabilmek. Yoksa onların yaptığına ben de olsam ben de aynı şekilde şikayet ederdim. Ama düğünü için üzülenler haklı çünkü hakkaten büyük bir dert. İnsanlar belli bir maddi yükün manevi yükün altına giriyorlar ve bir anda puff belirsizlik bu korkunç cidden yaşayan anlar ancak. Üzülmek de çok normal.
Gelelim sana, öncelikle kendini üzmeee 🤗 sanırım yabancı bir ülkede yaşıyorsun afrika gibi bir yerdi yanlış hatırlamıyorsam. Orda sevgilinin olmaması normal . Sonuçta değişik bir bölge. Yaşadığın yere bağlı olduğunu düşünüyorum ben. Ama tabi sevgilinin olmamasından dolayı girdiğin ruh halini anlayabiliyorum. Sana yüksek ihtimal yalnız hissettiriyor kendini. Ama sen iyi kalpli bir kıza benziyorsun eminim bu cevherin değerini bilen bir usta yakın zamanda çıkacak ve mutlu olacaksın 🙏 dönmeyi denesen ülkeye olmaz mı ki ? Evlilik hususuna gelince ise isterse her kadın evlenebilir. Misal ben aşk evliliği yapmıyorum. Sevdim nişanlımı ama mantık evliliği daha ağırlıkta 🤷‍♀️

🤗🤗🤗
Ya zaten o düğünü yapanlar tamamen suçlu ona bir şey diyemem. Ben düğünü bu olaylar varken veya yasaklar varken yapma taraftarı asla değilim ki o bahsettikleriniz gibi de bir düğün yapmam. Benim tek temennim bir an önce bitmesi o şekilde yapabilmek. Yoksa onların yaptığına ben de olsam ben de aynı şekilde şikayet ederdim. Ama düğünü için üzülenler haklı çünkü hakkaten büyük bir dert. İnsanlar belli bir maddi yükün manevi yükün altına giriyorlar ve bir anda puff belirsizlik bu korkunç cidden yaşayan anlar ancak. Üzülmek de çok normal.
Gelelim sana, öncelikle kendini üzmeee 🤗 sanırım yabancı bir ülkede yaşıyorsun afrika gibi bir yerdi yanlış hatırlamıyorsam. Orda sevgilinin olmaması normal . Sonuçta değişik bir bölge. Yaşadığın yere bağlı olduğunu düşünüyorum ben. Ama tabi sevgilinin olmamasından dolayı girdiğin ruh halini anlayabiliyorum. Sana yüksek ihtimal yalnız hissettiriyor kendini. Ama sen iyi kalpli bir kıza benziyorsun eminim bu cevherin değerini bilen bir usta yakın zamanda çıkacak ve mutlu olacaksın 🙏 dönmeyi denesen ülkeye olmaz mı ki ? Evlilik hususuna gelince ise isterse her kadın evlenebilir. Misal ben aşk evliliği yapmıyorum. Sevdim nişanlımı ama mantık evliliği daha ağırlıkta 🤷‍♀️

Aslinda bastan dert kiyaslama icerisine girmem, "insanlar neden suna uzuluyor, buna uzuluyor" demem sacma bisey. Ama iste zaten cevremizdeki sevdigimiz ettigimiz arkadaslarimiza dedigimiz seyler degil bunlar, en gizli sakli, kendimize bile itiraf etmedigimiz, anlik dusunceler. Burada sansursuz, anonim, cok serbest bir ortam oldugundan yazdim.

Cok tesekkur ederim bu arada guzel dilekleriniz icin insallah sizin icin de bir an once bu sikintili durum biter her sey normale doner en sikintisiz sekilde atlatirsiniz bir an once :)

Eee siz de şimdi arkadaşın derdini kucumsuyorsunuz.

Kendisi Afrika'da çalışıyor. Avrupa"da değil Afrika'da. Babası risk grubunda ekim 2019 dan beri ailesini göremiyor. Her şeyi bırakın şu ortamda şu dönemde ailesinden uzak başka bir ülkede olmak bile kafayı yedirtir insana. Size göre şanslı değil yani.

Ya aslinda benim derdim de yok yani tahtakurulari var sadece, yoksa maasim yatiyor duzenli, ailem cok sukur su an iyi durumda, issiz kalmadim, her seyim var ama ben bir de psikopata baglayip "insanlarin yiyecek ekmegi yok millet hatay'da tatil derdinde" "insanlar ac kalmis issiz kalmis saglik calisanlari heder olmus bunlar evde sikildim diyor" gibi sinirleniyorum. Oysaki benim derdim de evde sikilmak :D Allah bana akil fikir versin gercekten cok dengesizlestim.

Ya aslinda benim derdim de yok yani tahtakurulari var sadece, yoksa maasim yatiyor duzenli, ailem cok sukur su an iyi durumda, issiz kalmadim, her seyim var ama ben bir de psikopata baglayip "insanlarin yiyecek ekmegi yok millet hatay'da tatil derdinde" "insanlar ac kalmis issiz kalmis saglik calisanlari heder olmus bunlar evde sikildim diyor" gibi sinirleniyorum. Oysaki benim derdim de evde sikilmak :KK70: Allah bana akil fikir versin gercekten cok dengesizlestim.
Benim böceklerle aram iyi:)

Dertlisin kızım sen kendine gel:p Kiminin önceliği ailesidir, kiminin sevgilisi, kiminin kocasidir, kiminin beslediği evcil hayvanı, kiminin okulu, kiminin sağlığı, kiminin ise işidir. Dert edilen şeyler öncelik sırasına göre değişir. Evde sıkılmak abartılıyor bence. Sanırsın daha önce 7/24 sokaktaydi millet. Ha dersin ki şu corona doneminden dolayı belirsizlikten sıkılıyorum o zaman daha anlamlı olur.

Suan zat
Ya cok dogru. Kaldi ki benim de oyle buyuk dertlerim yok yani. Ve cidden ben eskiden boyle bir insan degildim, kimseye karismamak, kimseyi yargilamamak konusunda ilkeleri olan biriydim. Ama su an, dugunu ertelendigi icin sikayet eden insanlar ozellikle sinirimi bozuyor. Oysaki mantikli dusununce aslinda gayet uzucu bir durum. O kadar planlamissin, hayatinin en buyuk adimi, ve belirsiz bir tarihe erteleniyor, sinir bozucu aslinda. Ama ben kendim bekar oldugum icin ve 7 senedir filan da sevgilim olmadigi icin "ne oluyor evlenince baslari goge egiyor herhalde" filan gibi haset dusunceler icerisine giriyorum. Mesela gecen bir arkadasim Adana'da sey dedi, burada davul zurna dugun yapiyorlar, ve polise sikayet ettim, ve polis beni azarladi. Yani saatlerce o polislere, o dugunu yapanlara, yedi cedlerine kufrettim. Sorumsuzca davranislar. Babam buyuk bir risk altinda olmasa koronadan dolayi, umursamazdim bu kadar belki.
Şuan zaten herşeyden onemli saglimiz ve bugunleri atlatmamiz.
Ama birsuru hayallerle plan yapan genc kizlarinda hayalleri suya düştü uzuluyorlar tabi.
He evet evlenince baş göğe de ermiyo.
Evli ve mutlu biri olarak soyluyorum bunu. Bekar gunlerin tadini cikarsin herkes 😄

Benim böceklerle aram iyi:)

Dertlisin kızım sen kendine gel:p Kiminin önceliği ailesidir, kiminin sevgilisi, kiminin kocasidir, kiminin beslediği evcil hayvanı, kiminin okulu, kiminin sağlığı, kiminin ise işidir. Dert edilen şeyler öncelik sırasına göre değişir. Evde sıkılmak abartılıyor bence. Sanırsın daha önce 7/24 sokaktaydi millet. Ha dersin ki şu corona doneminden dolayı belirsizlikten sıkılıyorum o zaman daha anlamlı olur.

Ya evet yengec burcu olmak ve aileden arkadas desteginden uzakta olmak kotu bi kombinasyon ben surekli kardesine ve kedilerine sarilmak isteyen, annesinin 31 yasinda hala "bebisim" filan dedigi bi insanim ondan da olabilir. Simdi boceklerle sarmas dolasiz sosyal mesafe kuralina da uymuyor serefsizler.

Tahtakurusu fena. Profesyonel ekip lazım onlara. Öyle küçük fısfısla bitmez onlar

Yasadigim koyun bagli oldugu "ilce saglik mudurlugune" (ona esdeger bir kurum) basvurdum ama korona sebebiyle bu islerle ilgilenmiyorlarmis. Ben cidden acayip guclu zirai bir ilac aldim ve agzimi burnumu kapatarak her yeri ama her yeri ilacladim (surec bittiginde bayilacaktim nerdeyse bas agrisi filan yapti sonra). 2 hafta sorun bitmisti sanirim yumurtalardan dolayi yine geldiler... :kızgın:

Yasadigim koyun bagli oldugu "ilce saglik mudurlugune" (ona esdeger bir kurum) basvurdum ama korona sebebiyle bu islerle ilgilenmiyorlarmis. Ben cidden acayip guclu zirai bir ilac aldim ve agzimi burnumu kapatarak her yeri ama her yeri ilacladim (surec bittiginde bayilacaktim nerdeyse bas agrisi filan yapti sonra). 2 hafta sorun bitmisti sanirim yumurtalardan dolayi yine geldiler... :kızgın:
Türkiyede ilaçlamaları veteriner hizmetleri yapıyor. Orada sistem nasıldır bilmiyorum ama covid19 döneminde bile burada ilaçlamalar, dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor.

Türkiyede ilaçlamaları veteriner hizmetleri yapıyor. Orada sistem nasıldır bilmiyorum ama covid19 döneminde bile burada ilaçlamalar, dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor.

Yasadigim koyde her yere sordum normalde ilceye bagli saglik birimi yapiyordu ama bana olumsuz cevap verdiler su donemde yapmiyoruz diye asiri gerzek ve tembel olduklari icin.

Yasadigim koyde her yere sordum normalde ilceye bagli saglik birimi yapiyordu ama bana olumsuz cevap verdiler su donemde yapmiyoruz diye asiri gerzek ve tembel olduklari icin.
O zaman bulabiliyorsan jel formatında ilaçlardan al. Onlar hemen bitmediği için yeni çıkanları da bitiriyor.

Back
X