- Emoji Skoru
- 24.901
- Puanlar
- 348
Valla bana böyle teklif gelse ayrılırdım saçmalık kızı ne yerine koyuyorlar abim ben ablam kuzenlerim amcam arkadaşlarım evlendik tamam nişanda takılanı düğünde tekrar taktılar ama kızdan alma olmadı nişanda takıya el koyan düğünde de koyar bursalı sayılırım aksine kız takar takıştırır. Bence baştan düşünsünBursa da yaşıyorum ve bir çok arkadaşım Bursalılarla evlendiği için bildiğimi söyleyeyim, genelde söz ve nişan gibi şeylerde takı takıldıktan sonra geri istemiyorlar hatta yerliler şatafata çok düşkündür nişan-düğün arası gelini her yere altınlarıyla götürürler ki millet görsün yani ne takıldığını diye. Benim söylediklerim bursanın dağlıları onlarda para bk gibi yani saçarlar etrafa sizden geri istemeleri bana saçma geldi daha önce hiç böyle geri isteyen bursalı görmemiştim. Arkadaşımın kaynanası düğünde artı olarak takacakları takıyı bile düğün olana kadar misafir olarak gittikleri düğün-kınalarda yanında getiriyordu ki kız taksın da millet görsün diye.
taki meselelerinin cok kulturel oldugunu dusunuyorum, bazi ailelere gore bu normal, bazilarina gore degil. bizim ailede ve esimin ailesinde taki meselesi asla konusulmaz, herkes ne imkani varsa o. kardeslerimizde de oyle oldu. bu tarz seyler karsi tarafin kulturel yapisini gosterir, arkasindan baska seyler de cikar (uyumsuzlukla alakali). o yuzden iyi dusunmek gerek. zor isler/Merhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
aaaa ben şşok. Yıllarca Bursa da yaşadım hiç denk gelmedim böyle bir şeye.
Yok hayır kendi tercihleri takı çeşidi vsne saçma sapan işler yahu.
takmasınlar nişanda bişe zaten evde olacakmış bir bilezik bir bişe takıp geçsinler.
yakalarına mı yapıştı arkadaşınız bana nişanda bunları takın diye.
Ben de duydum böyle şey. Düğünde üstüne tekrar ekleyip tekrar takıyorlar. Saçma bence de ama kültür bişi diyememMerhabalar çok yakın bir arkadaşımın isteme ve evde yapılan küçük bir nişan töreni olacak . Erkek tarafı başka bir kültür ve memleketten . Takı konusunda sorun şu ki : birkaç bilezik ve set takacaklar lakin isteme sonrasında geri götürmek istiyorlarmış . Bu çok onur kırıcı değil mi biz mi yanlış düşünüyoruz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?