takı konusu

bilinmiyorki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2022
21
0
1
31
Merhaba arkadaşlar,

Amcamın oğlunun nişanı ve düğünü var.
Geçen sene bana nişanımda gram düğünde de yarım altın taktılar.
Bu sene kız kardeşime nişanda 200 düğünde yarım taktılar.
Sorum şu olacak benim aynı şekilde takmam gerekir mi ?
Annem amcamın oğluna 200 tl takacağını söyledi ve benimde para takmam gerekiyormuş .Bilemedim, ne yapmalıyım?

Anneniz öyle dediyse bir bildiği vardır
Ama bence düğünde yarim takin
O size takmış

Çeyrek yarim altın uçtu gitti

Bide o bunu taktı bu şunu taktı sevmiyorum ben sanki hediye değilde ben sana taktım sende bana öde bunu der gibi oluyor
Öyle olunca hediye olmuyor borç gibi oluyor

Son düzenleme:
Yani
Bende aynısını söyledim anneme ben takıyorum ya dedi sen para tak sanki amcanın oğlu senin çocuğuna mı takacak annesi takacak dedi.
Simdi 200 lirayala yarim altin bir degil bu birincisi.
İkinci olarak size bu yarim altin +200 lirayi amca mi takti amcanin oglu mu ? .iki durum bambaska oluyor cunku

O size takmış

Bide o bunu taktı bu şunu taktı sevmiyorum ben sanki hediye değilde ben sana taktım sende bana öde bunu der gibi oluyor
Bende sevmediğim için belki buradan fikir alabilirim dedim .
Şimdi öyle bir devire geldik ki ben sana bunu taktım sen bana bunu takmadın diye laf yapılıyor ve biliyorsunuz mahkeme yolu ile alan bile var saçma sapan

Size bu takıları takan amcanız mı amcanızın oğlu mu anlayamadım ? Amcanız ise annenizin taktığının yanına para taksanız yeterli olur. Amcanızın oğlu taktıysa bütçeniz yetiyorsa aynı şekilde karşılık verebilirsiniz.

Bende sevmediğim için belki buradan fikir alabilirim dedim .
Şimdi öyle bir devire geldik ki ben sana bunu taktım sen bana bunu takmadın diye laf yapılıyor ve biliyorsunuz mahkeme yolu ile alan bile var saçma sapan
Anneniz karşılık yapmamış fakat 200 tl de az yani

Maddi durumunuz nedir bilmiyorum size takılana karşılık az para

O size takmış

Benim anladığım kadarıyla zaten borç veriliyor bu çeyrekler,yarımlar,gramlar…
Hediye olanlar gerçekten takı olarak kullandıklarımız.
Kocamla ortak iş arkadaşlarımız bana hep kolye, künye takmıştı. Hâla severek kullanıyorum.

Yani

Simdi 200 lirayala yarim altin bir degil bu birincisi.
İkinci olarak size bu yarim altin +200 lirayi amca mi takti amcanin oglu mu ? .iki durum bambaska oluyor cunku

şöyle amcam taktı .
sorun şu bana nişanda gram takıldı
kardeşime 200
Burada ben gram takacağım dedim de sorun çıktı :)

Kocamla ortak iş arkadaşlarımız bana hep kolye, künye takmıştı. Hâla severek kullanıyorum.
Borç vermek ayrı
Fakat amcam bana çeyrek taktı bende çeyrek takayım deyince karşılıklı al gülüm ver gülüm oluyor yani taktiğin sana geri geliyor gelmezse büyük sorun
Buda hediye olmaktan çıkıyor alis veriş oluyor
Hediye adı altında takılan şeyler
Anlamı kalmıyor

Takıyı amcamla yengem taktı çocukları hiç birşey takmadı zaten biri 17 yaşında diğeri nişanlanacak olan 25
Takıyı amcayla yenge taktıysa, annenizin takması makul. Düğününde altını anneniz takabilir yada bilemiyorum . O kısmı da annenizle konuşursunuz. Ama ben nişanlarda prensip olarak hiç bir şey takmam mesela.

Zaten arkadaş vs olduğu zaman olay farklı oluyor tabi ki hediyelik takıyoruz hatıra gibi.
Ama iş aileye gelince o durum farklılaşabiliyor. bu yüzden de buraya konu açtım .

Borç vermek ayrı
Fakat amcam bana çeyrek taktı bende çeyrek takayım deyince karşılıklı al gülüm ver gülüm oluyor yani taktiğin sana geri geliyor gelmezse büyük sorun
Buda hediye olmaktan çıkıyor alis veriş oluyor
Hediye adı altında takılan şeyler
Anlamı kalmıyor
Yok yok anlatamadım.
Düğünde takılan çeyrekleri diyorum.
Bunlar borç olarak veriliyor.
Ben sana takıyorum bak bir eksiğini tamamla ama sonra geri ver diyorum.

Takıyı amcayla yenge taktıysa, annenizin takması makul. Düğününde altını anneniz takabilir yada bilemiyorum . O kısmı da annenizle konuşursunuz. Ama ben nişanlarda prensip olarak hiç bir şey takmam mesela.

sorun burada başlıyor annem kız kardeşime 200 taktılar diye 200 takacak yani bana takılan değil işin içinden çıkamıyorum :D

Back
X