- 1 Eylül 2022
- 21
- 0
- 1
- 31
- Konu Sahibi bilinmiyorki
evetSize gram takılmış farkında mısınız?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evetSize gram takılmış farkında mısınız?
Anneniz gram takmalı düğünde de yarım.sorun burada başlıyor annem kız kardeşime 200 taktılar diye 200 takacak yani bana takılan değil işin içinden çıkamıyorum![]()
Takılan takılar sizde mi kaldı annenizde mi ?Zaten arkadaş vs olduğu zaman olay farklı oluyor tabi ki hediyelik takıyoruz hatıra gibi.
Ama iş aileye gelince o durum farklılaşabiliyor. bu yüzden de buraya konu açtım .
Bence amcanızın oğlu size bir şey takmadığı için annenizi ilgilendiriyor konu. Siz ne kadar isterseniz takın 200 TL de siz takın mesela. Nişanda takılar kıza kalıyor diye erkek tarafı daha az takıyor düğünde daha çok takıyor genelde, onlar o zaman kız tarafıydı ama anneniz erkek tarafı oldu. Belki düğünde karşılığını verecektir.
Nişanda ki takı annemde düğündekiler bende kaldıTakılan takılar sizde mi kaldı annenizde mi ?
Sizin durumunuz varsa ve takmak istiyorsanız gram takın o zaman.Annemi tanıyorum düğünde yarım takacak .
O zaman düğünde takılan takının karşılığını siz goturmelisinizNişanda ki takı annemde düğündekiler bende kaldı
Peki yarin altinid ami amcaniz takti dugunde ?şöyle amcam taktı .
sorun şu bana nişanda gram takıldı
kardeşime 200
Burada ben gram takacağım dedim de sorun çıktı :)
nişanımda da düğünümde de amcam taktı.Peki yarin altinid ami amcaniz takti dugunde ?
bizde de öyle ne takıldıysa takılır .Annem büyük ihtimal kardeşime takılanın karşılığını takacak ondan dolayı 200 .Babam takar mı bilmiyorum.Ben evlenirken amcamlar bana ne taktiysa onlarin cocuklari evlenirkende babam aynisini hatta fazlasini takti arti bende durumuma gore para taktim. Sizinde dogrusu anne babanizin kuzeninize gram takmasi sizde kendi maddi durumunuza gore para takabilirsiniz. Hem babaniz amca olarak sadece 200 tlmi takacak? Eger maddi olarak cok cok zor durumda degillerse yaptiklari ayip olur eger durumlari zorsa da o zmn sizde para katin onlarda birlestirip bi gr alin.
Bizde soyle bisey var mesala takiyi amcan taktiysa ,annenin amcanin ogluna ayni takiyi takmasi gerekir .ama bu annene duser sana degil.
o benim kizima yarim takti benimde yarim onun oglun ayarim takmam gerek diye dusunmeli .
Seninse kuzenine o sana ne taktiysa onu takman gerekir .eger sana bisey takmadiysa sen gonlunden ne gecerse onu yakarsin.mesala bizde bekardan taki beklenmiyor .ailesinin taktigi onada sayilir gibi oluyor .o daha once bekar oldugu icin takmamis olabilir .
Ben bana geleni takardım. Herkesin kesesi ayrılmış artık.Merhaba arkadaşlar,
Amcamın oğlunun nişanı ve düğünü var.
Geçen sene bana nişanımda gram düğünde de yarım altın taktılar.
Bu sene kız kardeşime nişanda 200 düğünde yarım taktılar.
Sorum şu olacak benim aynı şekilde takmam gerekir mi ?
Annem amcamın oğluna 200 tl takacağını söyledi ve benimde para takmam gerekiyormuş .Bilemedim, ne yapmalıyım?
Amcanın iki çocuğu olduğunu şimdi gördüm. Sana takılanı ikiye bölüp o tutara denk gelen şekilde takabilirsin. Böylece takıyı iki kardeşe bölmüş olursunMerhaba arkadaşlar,
Amcamın oğlunun nişanı ve düğünü var.
Geçen sene bana nişanımda gram düğünde de yarım altın taktılar.
Bu sene kız kardeşime nişanda 200 düğünde yarım taktılar.
Sorum şu olacak benim aynı şekilde takmam gerekir mi ?
Annem amcamın oğluna 200 tl takacağını söyledi ve benimde para takmam gerekiyormuş .Bilemedim, ne yapmalıyım?
düğün için değil ama nişan için 200 takacak düğünde ne takıldıysa takılır.Amca ıkınize de takacagını takmıs
Masallah anne 200 ₺ ıle gecırmeye calısıyor durumu
Zaten takı takanlar cocouklarına gerı dönüş olsun dıye takmıyor mu![]()
Bizim adetlerimize gore sizin birsey takmaniza gerek yok. Annenizin takmasi yeterli. Sayet cocuklari size taksaydi sizinde ayni takilari onlara takmaniz gerekirdiTakıyı amcamla yengem taktı çocukları hiç birşey takmadı zaten biri 17 yaşında diğeri nişanlanacak olan 25